Για τα roksan παιδιά τι εντύπωσεις έχετε. Είδα και αυτό στο ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/Roksan-Ra..._HomeAudioHiFi_Turntables&hash=item35ce05962f
αλλά είναι 7αετίας. Το 5.2 όμως διαβάζω πάρα πολύ καλές κριτικές. Υπάρχει αντιπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα ώστε να το βάλω και αυτό στην λίστα επίσκεψης? Αν ξέρετε και το site τους.
τόσο επίφοβοι είναι αυτοί οι unipivot βραχίωνες?
Eπειδή απο τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω οτι εισαι σχετικά άπειρος θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά απο unipivot βραχίονες, θα με θυμηθείς που θα το μετανώσεις πολύ σύντομα αν το κάνεις...
Για να μαθαίνουμε και εμείς τι είναι οι unipivot βραχίονες και ποιος τους έχει από τους τρεις που ανέφερα και γιατί να μείνει κάποιος που δεν έχει γνώσεις μακριά από αυτούς? Το προηγούμενο reply πήγανε στο νήμα που σου απαντούσα γενικά για τα μεταχειρισμένα.
Κατ αρχάς πιστεύω οτι ένας καρντανικός βραχίονας μπορεί να είναι το ίδιο καλός με έναν μονοσημείακο.
Το θεωρητικά συγκριτικό πλεονέκτημα εός μονοσηνείακου η στήριξή ης βάσης του του δηλαδή σε ένα μόνο αιχμηρό σημείο άρα και μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση τον κάνει πολύ δύσκολο στην ρύθμιση και στην χρήση αφου αφενός πρέπει να τον "φέρεις" σωστά με σημείο αναφοράς ένα μόνο σημείο συκράτησης κάτι απο σχετικά εώς και αρκετά δύσκολο ανάλογα την εμπειρία σου αφετέρου όταν τον χρησιμοποιείς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και με σταθερό χέρι γιατι μπορεί να αρχίσει να κινείται εκτός ελεγχου για πλάκα με πιθανότατα μοιράια αποτελέσματα για την πανάκριβη σου κεφαλή ή το σπάνιο σου βινύλιο.
Επίσης όταν τον κατεβάζεις και μπεί η βελόνα στο αυλάκι του παίρνει κάποια ώρα να σταθεροποιηθεεί.
Όλα αυτά τα έχω δεί στην πράξη όπως και φίλους μου σχετικά άπειρους που δεν με άκουσαν ακολουθώντας το "Hype" και φυσικά το μετάνιωσαν πολύ σύντομα.
Πιστεύω ακράδαντα οτι το τελικό ζητούμενο είναι το να ακούσουμε μουσική ποιοτικά και χωρίς στρές αποκομίζοντας τα οφέλη της ακρόασης και απολαμβάνντας ακριβώς αυτήν. Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ την δυσχρηστία ένός μονοσημειακού βραχίονα την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αντίστοιχα το ίδιο καλοί καρντανικοί εμπόδιο σε αυτό το ζητούμενο και περιτό μπελά σε μία διαδικασία που ότι και να κάνουμε πάντα θα παρεμένει ατελής (αναφέρομαι στην αναπαραγωγή ενός βινυλίου).
Αυτή είναι η άποψη μου για τους Unipivot ή αλλιώς μονοσημειακούς βραχίονες και ο λόγος που ποτέ δεν θα αποκτήσω έναν.
Και τέτοιους βραχίονες από τι κατάλαβα έχει η vpi?
οι unipivot εχουν και αλλα "προβληματα" σε θεωρητικη βαση σχεδιασμου τα οποια ειναι κατ εμε ακομα πιο σημαντικα απο την δυσχρηστια τους. θα αναφερω ενδεικτηκα δυο:
1) την ανακλαση των μηχανικων κυματων στο wand καθοτι αυτα δεν "γειωνονται" στο εδρανο, δημιουργοντας στασιμα κυματα.
2) την αντικειμενικα δυσκολη ρυθμιση της lateral balance που οδηγει το damper της κεφαλης σε μονοπλευρη καταπονηση. οποιος εχει φιλο με unipivot που χρησιμοποιει την ιδια κεφαλη για πανω απο ενα χρονο ασ παει να ριξει μια ματια..
δεν μπενω καν σε θεματα οπως μοχλοι/δυναμεις ισοροπιας-μετατοπισης που ελαχιστοι σχεδιαστες Unipivot εχουν αντιμετωπισει σοβαρα (με το αναλογο τελικο κοστος).
καλυτερα ενα κλασσικο βραχιωνα, ειδικα για οσους δεν εχουν εμπειρια
Σε αντίθεση με μένα που ενώ έχω server με έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο με μουσική καποια terabyte όχι μόνο ακούω καθημερινά δίσκους αλλά αγοράζω και συνέχεια ιδίως νέες δουλειές από καινούργιους καλλιτέχνες που βγάζουν τις δουλείες τους πάντα σε βινύλιο. Δεν βλέπω να ασχολείστε με σύγχρονα ακούσματα και με νέες ιδές και δουλειές στην μουσική γιατί αλλιώς θα ήσασταν βέβαιοι για την συντριπτική επικράτηση του βινύλιου σαν φυσικό μέσο αναπαραγωγής που έχει εκτοπίσει τα πάντα. Ακόμα και τα ψηφιακά αρχέια πλέον έχουν αρχίσει να σβήνουν ιδίως στις νέες ηλικίες με την επικρατήσει μουσικών streaming portal όπως το grooveshark, spotify, soundcloud,
Από τι καταλαβαίνετε το πικάπ δεν το είχα ούτε το έχω για έπιπλο και παίζω καθημερινά δίσκους γιαυτό και ψάχνω κάτι αρκετά στιβαρό και αξιόπιστο και με καλό ήχο που αντέχει και μια μικρή κακομεταχήριση. Αυτό που είπατε για το marantz ότι θέλει απαλά να το ανοίγεις για να μην μετακινήσεις το μοτέρ για μένα δεν είναι αποδεκτό και για την χρήση που το θέλω. Οπώς και αυτό που μου είπατε για τους unipivot βραχίονες.
Συγνωμη που ρωταω ρε παιδια, αλλα απο οσους λαμβανουν μερος στην συζητηση αυτη και με την πειρα που φαινεται να εχουν, δεν ακουσε κανενας βραχιωνα unipivot που να παιζει καλα?????
Υπαρχει καποιος που δεν του αρεσουν αλλα ταυτοχρονα δεν ακουσε η δοκιμασε κανενα?????
Ας πουμε κανενα audiocraft, naim, roksan, hadcock , mayware ????
Τι σημαινει ειναι δυσκολος και δυσκολος;;;Δυο ρυθμισεις ολες κι ολες,δεν ειναι βλακας καποιος αμα του εξηγησει καποιος τι πρεπει να κανει.
Να παιρνουμε ολοι συστηματα all in one τοτε να απλοποιηθουν ολα :ciao:
Mέ έχεις παρεξηγήσει................κλπ
Κατ αρχάς πιστεύω οτι ένας καρντανικός βραχίονας μπορεί να είναι το ίδιο καλός με έναν μονοσημείακο.
Το θεωρητικά συγκριτικό πλεονέκτημα εός μονοσηνείακου η στήριξή ης βάσης του του δηλαδή σε ένα μόνο αιχμηρό σημείο άρα και μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση τον κάνει πολύ δύσκολο στην ρύθμιση και στην χρήση αφου αφενός πρέπει να τον "φέρεις" σωστά με σημείο αναφοράς ένα μόνο σημείο συκράτησης κάτι απο σχετικά εώς και αρκετά δύσκολο ανάλογα την εμπειρία σου αφετέρου όταν τον χρησιμοποιείς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και με σταθερό χέρι γιατι μπορεί να αρχίσει να κινείται εκτός ελεγχου για πλάκα με πιθανότατα μοιράια αποτελέσματα για την πανάκριβη σου κεφαλή ή το σπάνιο σου βινύλιο.
Επίσης όταν τον κατεβάζεις και μπεί η βελόνα στο αυλάκι του παίρνει κάποια ώρα να σταθεροποιηθεεί.
Όλα αυτά τα έχω δεί στην πράξη όπως και φίλους μου σχετικά άπειρους που δεν με άκουσαν ακολουθώντας το "Hype" και φυσικά το μετάνιωσαν πολύ σύντομα.
Πιστεύω ακράδαντα οτι το τελικό ζητούμενο είναι το να ακούσουμε μουσική ποιοτικά και χωρίς στρές αποκομίζοντας τα οφέλη της ακρόασης και απολαμβάνντας ακριβώς αυτήν. Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ την δυσχρηστία ένός μονοσημειακού βραχίονα την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αντίστοιχα το ίδιο καλοί καρντανικοί εμπόδιο σε αυτό το ζητούμενο και περιτό μπελά σε μία διαδικασία που ότι και να κάνουμε πάντα θα παρεμένει ατελής (αναφέρομαι στην αναπαραγωγή ενός βινυλίου).
Αυτή είναι η άποψη μου για τους Unipivot ή αλλιώς μονοσημειακούς βραχίονες και ο λόγος που ποτέ δεν θα αποκτήσω έναν.
.....έχω τον Graham 2.2
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.