Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Status
Not open for further replies.
Αν ειναι μεταχειρισμενα εισαγωγης δικης τους νομιζω ναι.
Αν ειναι ματαχειρισμενα αλλων, μαλλον οχι,αλλα θα πρεπει να ειναι ετοιμοι για το ενδεχομενο καποιος απο το εξωτερικο να πουλαει και στην Ελλαδα μεσω e-bay μεταχειρισμενα εταιρειων που αντιπροσωπευονται στην Ελλαδα.

Για τα roksan παιδιά τι εντύπωσεις έχετε. Είδα και αυτό στο ebay

http://www.ebay.co.uk/itm/Roksan-Ra..._HomeAudioHiFi_Turntables&hash=item35ce05962f

αλλά είναι 7αετίας. Το 5.2 όμως διαβάζω πάρα πολύ καλές κριτικές. Υπάρχει αντιπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα ώστε να το βάλω και αυτό στην λίστα επίσκεψης? Αν ξέρετε και το site τους.

Για τα roksan παιδιά τι εντύπωσεις έχετε. Είδα και αυτό στο ebay

http://www.ebay.co.uk/itm/Roksan-Ra..._HomeAudioHiFi_Turntables&hash=item35ce05962f

αλλά είναι 7αετίας. Το 5.2 όμως διαβάζω πάρα πολύ καλές κριτικές. Υπάρχει αντιπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα ώστε να το βάλω και αυτό στην λίστα επίσκεψης? Αν ξέρετε και το site τους.

Επειδή μάλλον σε ενδιαφέρει. Ο Βραχίονας του είναι Unipivot.

Δεν είναι επίφοβοι :flipout: απλά ο Πέτρος δεν θα σου τον συνιστούσε επειδή είσαι αρχάριος...

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν υπέρ και κατά, και νομίζω σου απάντησαν τα παιδιά τους λόγους που θεωρούν πιο ευαίσθητους ή δύστροπους τους unipivot.

Το στήσιμο του βραχίωνα είναι πιο δύσκολο, και ένα λάθος θα προκαλούσε μετά από ώρες ακροάσεων στραβό cantilever (πράγμα που έχω δει με τα μάτια μου) είναι ίσως λόγοι να προτιμήσεις κάτι άλλο...

Αν όμως αισθάνεσαι ότι θες να μπεις στα βαθιά νερά και να κολυμπήσεις πάρε και με unipivot γιατί όχι... άλλωστε το VPI που σου είχα πει να πάρεις είχε unipivot...

τόσο επίφοβοι είναι αυτοί οι unipivot βραχίωνες?

Kαλά πλάκα κάνεις τωρα δεν μπορεί...

Eπειδή απο τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω οτι εισαι σχετικά άπειρος θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά απο unipivot βραχίονες, θα με θυμηθείς που θα το μετανώσεις πολύ σύντομα αν το κάνεις...

Για να μαθαίνουμε και εμείς τι είναι οι unipivot βραχίονες και ποιος τους έχει από τους τρεις που ανέφερα και γιατί να μείνει κάποιος που δεν έχει γνώσεις μακριά από αυτούς? Το προηγούμενο reply πήγανε στο νήμα που σου απαντούσα γενικά για τα μεταχειρισμένα.

Κατ αρχάς πιστεύω οτι ένας καρντανικός βραχίονας μπορεί να είναι το ίδιο καλός με έναν μονοσημείακο.

Το θεωρητικά συγκριτικό πλεονέκτημα εός μονοσηνείακου η στήριξή ης βάσης του του δηλαδή σε ένα μόνο αιχμηρό σημείο άρα και μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση τον κάνει πολύ δύσκολο στην ρύθμιση και στην χρήση αφου αφενός πρέπει να τον "φέρεις" σωστά με σημείο αναφοράς ένα μόνο σημείο συκράτησης κάτι απο σχετικά εώς και αρκετά δύσκολο ανάλογα την εμπειρία σου αφετέρου όταν τον χρησιμοποιείς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και με σταθερό χέρι γιατι μπορεί να αρχίσει να κινείται εκτός ελεγχου για πλάκα με πιθανότατα μοιράια αποτελέσματα για την πανάκριβη σου κεφαλή ή το σπάνιο σου βινύλιο.
Επίσης όταν τον κατεβάζεις και μπεί η βελόνα στο αυλάκι του παίρνει κάποια ώρα να σταθεροποιηθεεί.

Όλα αυτά τα έχω δεί στην πράξη όπως και φίλους μου σχετικά άπειρους που δεν με άκουσαν ακολουθώντας το "Hype" και φυσικά το μετάνιωσαν πολύ σύντομα.

Πιστεύω ακράδαντα οτι το τελικό ζητούμενο είναι το να ακούσουμε μουσική ποιοτικά και χωρίς στρές αποκομίζοντας τα οφέλη της ακρόασης και απολαμβάνντας ακριβώς αυτήν. Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ την δυσχρηστία ένός μονοσημειακού βραχίονα την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αντίστοιχα το ίδιο καλοί καρντανικοί εμπόδιο σε αυτό το ζητούμενο και περιτό μπελά σε μία διαδικασία που ότι και να κάνουμε πάντα θα παρεμένει ατελής (αναφέρομαι στην αναπαραγωγή ενός βινυλίου).

Αυτή είναι η άποψη μου για τους Unipivot ή αλλιώς μονοσημειακούς βραχίονες και ο λόγος που ποτέ δεν θα αποκτήσω έναν.

Και τέτοιους βραχίονες από τι κατάλαβα έχει η vpi?

οι unipivot εχουν και αλλα "προβληματα" σε θεωρητικη βαση σχεδιασμου τα οποια ειναι κατ εμε ακομα πιο σημαντικα απο την δυσχρηστια τους. θα αναφερω ενδεικτηκα δυο:

1) την ανακλαση των μηχανικων κυματων στο wand καθοτι αυτα δεν "γειωνονται" στο εδρανο, δημιουργοντας στασιμα κυματα.
2) την αντικειμενικα δυσκολη ρυθμιση της lateral balance που οδηγει το damper της κεφαλης σε μονοπλευρη καταπονηση. οποιος εχει φιλο με unipivot που χρησιμοποιει την ιδια κεφαλη για πανω απο ενα χρονο ασ παει να ριξει μια ματια..

δεν μπενω καν σε θεματα οπως μοχλοι/δυναμεις ισοροπιας-μετατοπισης που ελαχιστοι σχεδιαστες Unipivot εχουν αντιμετωπισει σοβαρα (με το αναλογο τελικο κοστος).

καλυτερα ενα κλασσικο βραχιωνα, ειδικα για οσους δεν εχουν εμπειρια

Σε αντίθεση με μένα που ενώ έχω server με έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο με μουσική καποια terabyte όχι μόνο ακούω καθημερινά δίσκους αλλά αγοράζω και συνέχεια ιδίως νέες δουλειές από καινούργιους καλλιτέχνες που βγάζουν τις δουλείες τους πάντα σε βινύλιο. Δεν βλέπω να ασχολείστε με σύγχρονα ακούσματα και με νέες ιδές και δουλειές στην μουσική γιατί αλλιώς θα ήσασταν βέβαιοι για την συντριπτική επικράτηση του βινύλιου σαν φυσικό μέσο αναπαραγωγής που έχει εκτοπίσει τα πάντα. Ακόμα και τα ψηφιακά αρχέια πλέον έχουν αρχίσει να σβήνουν ιδίως στις νέες ηλικίες με την επικρατήσει μουσικών streaming portal όπως το grooveshark, spotify, soundcloud,
Από τι καταλαβαίνετε το πικάπ δεν το είχα ούτε το έχω για έπιπλο και παίζω καθημερινά δίσκους γιαυτό και ψάχνω κάτι αρκετά στιβαρό και αξιόπιστο και με καλό ήχο που αντέχει και μια μικρή κακομεταχήριση. Αυτό που είπατε για το marantz ότι θέλει απαλά να το ανοίγεις για να μην μετακινήσεις το μοτέρ για μένα δεν είναι αποδεκτό και για την χρήση που το θέλω. Οπώς και αυτό που μου είπατε για τους unipivot βραχίονες.

Last edited:
Συγνωμη που ρωταω ρε παιδια, αλλα απο οσους λαμβανουν μερος στην συζητηση αυτη και με την πειρα που φαινεται να εχουν, δεν ακουσε κανενας βραχιωνα unipivot που να παιζει καλα?????
Υπαρχει καποιος που δεν του αρεσουν αλλα ταυτοχρονα δεν ακουσε η δοκιμασε κανενα?????
Ας πουμε κανενα audiocraft, naim, roksan, hadcock , mayware ????
Τι σημαινει ειναι δυσκολος και δυσκολος;;;Δυο ρυθμισεις ολες κι ολες,δεν ειναι βλακας καποιος αμα του εξηγησει καποιος τι πρεπει να κανει.
Να παιρνουμε ολοι συστηματα all in one τοτε να απλοποιηθουν ολα :ciao:

Last edited:
Eγώ λέω να παίρνει ο καθένας ότι του αρέσει περισσότερο. Όσο για την ευκολία, όταν αυτή δεν εμποδίζει στην απόλαυση είναι για πολούς θεμιτή. Το οτι γράφτηκαν πολλές αλήθειες για αυτου του είδους τους βραχίονες μεταξύ αυτών και το οτι υπάρχουν πολοί που παίζουν εξαιρετικά απλά διευκολύνει τον καθένα να καθορίσει καλύτερα τα κριτήρια των επιλογών του.

Περιεργο με το συμπαθειο να το λες αυτο στο ποστ #172 και ο φιλος που μας ρωτα να εχει σχεδον πανικοβληθει με τους unipivot.

Chek2fire αν καταληξεις με unipivot,παρε με ενα τηλεφωνο να τον ρυθμισουμε σε 5 λεπτα φιλε,ανκαι ειμαι σιγουρος οτι δεν θα χρειαστεις βοηθεια γι αυτο.Πιο δυσκολο ειναι να ρυθμισεις την κεφαλη παρα τις 1-2 ρυθμισεις του βραχιωνα.Δεν θα παρεις αρα ουτε κεφαλη?????

Last edited:
Mέ έχεις παρεξηγήσει. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους Unipivot βραχίονες γενικώς.. Δεν τους γουστάρω καθόλου για εμένα και ας στο ξανα διευκρινύσω μετα απο ερώτηση του φίλου check2fire απλά παρέθεσα αναλυτικά τους λόγους που δεν τους θέλω για εμένα.

Απο εκεί και πέρα μόνος του έκρινε ο άνθρωπος οτι δεν του κάνουν και μην μου πείς οτι δεν υπήρξαν posts συμπαθή προς αυτήν την κατασκευαστική φιλοσοφία κυρίως απο εσένα αλλα και απο άλλα μέλη.

Κανένας δεν προαπαθεί να πείσει κανέναν για τίποτα ούτε να τρομάξει ούτε να επηρρεάσει αλλα την γνώμη μου και κάποιων άλλων εδώ πέρα επέτρεψέ μας να την γράφουμε όπως και την αλήθεια όπως την έχουμε δεί ή και βιώσει.

Αν ο φίλος μας θέλει να πάρει unipivot κανένα πρόβλημα απλά απο έναν άνθρωπο που τον χαλάει που διάβασε κάπου οτι το μοτέρ λέει κουνιέται όταν πατάς το κουμπί του να ανάψει σε βαθμό να απορρίπτει χωρίς δεύτερη κουβέντα περιμένεις να χαμογελάσει όταν θα ζήσει απο πρώτο χέρι τις ιδιοτροπίες ενός μονοσημειακού βραχίονα; Kαι μή μου πείς τώρα οτι δεν υπάρχουν και είναι παιχνιδάκι η συμβίωση με έναν... γιατι θα παλαβώσω τελείως..

Απο εκεί και πέρα εδώ στο forum ο καθένας λέει την άποψη του. Σωστή; Λάθος; Aλήθεια; "Ψέμματα;" o τελικός υπεύθυνος είναι μόνο ο παραλήπτης των απόψεων αυτών και κανένας άλλος γιατι πολύ απλά το φορουμ είναι ανώνυμο και απλά δεν μπορείς να ξέρεις ποιος γράφει τι εκτος και αν έχει προκύψει δια ζώσης γνωριμία.

Εάν ο τρόπος που γράφω μερικά πράγματα που έχω ζήσει και δεν μου αρέσουν (χωρίς να τα απορρίπτω ως κακά για άλλους απαραιτήτως) είναι κάπως γλαφυρός και δείχνει οτι μπορεί να δημιουργήσει εντονότερες εντυπώσεις του επιτρεπτού η επιθυμητού δυστυχώς αυτή είναι η προσωπικότητα μου, εξάλου δεν κρύφτηκα ποτέ ούτε δυσκολεύτηκα να το παραδεχτώ όταν έκανα και λάθος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως η άποψη που έχω παραθέσει δεν αλλάζει και δεν θεωρώ οτι αυτό συνιστά την ανάληψη κάποιου είδους καθήκοντος απο εμένα.

Οι απόψεις μου είναι στην ελεύθερη κρίση του καθένα ο οποίος όμως αναγνώστης είναι και υπεύθυνος για τα συμπεράσματα του.

Αυτά τα ολίγα για ναμήν νομίζεις οτι είμαι και κανένας ιεροκύρηκας της μίας ή της άλλης άποψης ή φιλοσοφίας.

Ευχαριστώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Συγνωμη που ρωταω ρε παιδια, αλλα απο οσους λαμβανουν μερος στην συζητηση αυτη και με την πειρα που φαινεται να εχουν, δεν ακουσε κανενας βραχιωνα unipivot που να παιζει καλα?????
Υπαρχει καποιος που δεν του αρεσουν αλλα ταυτοχρονα δεν ακουσε η δοκιμασε κανενα?????
Ας πουμε κανενα audiocraft, naim, roksan, hadcock , mayware ????
Τι σημαινει ειναι δυσκολος και δυσκολος;;;Δυο ρυθμισεις ολες κι ολες,δεν ειναι βλακας καποιος αμα του εξηγησει καποιος τι πρεπει να κανει.
Να παιρνουμε ολοι συστηματα all in one τοτε να απλοποιηθουν ολα :ciao:

Συμφωνώ,σιγά την δυσκολία,άλλωστε πικάπ χωρίς ιεροτελεστία δεν υφίσταται!

Mέ έχεις παρεξηγήσει................κλπ

Δεν νομιζω,αλλα εστω.......

Δεν εχω υπερασπιστει κανενα τυπο βραχιωνα οπως λες οτι εκανα για unipivot,εξ αλλου δεν θα μου ηταν ευκολο διοτι εχω ολα τα ειδη σχεδον και τα εκτιμω ολα.Μην με ρωτησεις ποιον θα κρατουσα αν επρεπε να κρατησω μονον ενα.......

Απλα δεν εκανα σχολια/θαψιμο για κανενα ειδος εκτος κι αν αυτο το θεωρεις συμπαθες σχολιο για unipivot.

Αυτο που τονισα ειναι οτι δεν θεωρω κανενα ατομο τοσο βλακα η ανικανο να χειριστει 1-2 απλουστατες ρυθμισεις ωστε να τον αποθαρρυνω απο το να αγορασει ενα πικαπ επειδη εχει τον α η το β τυπο βραχιωνα .

Διοτι φτασαμε να λεμε στον φιλο εδω που ζητησε βοηθεια,μην παρεις αυτο η εκεινο διοτι δεν μας αρεσει,διοτι εισαι αρχαριος η απειρος και θα ταλαιπωρηθεις , διοτι η εμπειρια μας λεει ετσι , κλπ....

Κατ αρχάς πιστεύω οτι ένας καρντανικός βραχίονας μπορεί να είναι το ίδιο καλός με έναν μονοσημείακο.

Το θεωρητικά συγκριτικό πλεονέκτημα εός μονοσηνείακου η στήριξή ης βάσης του του δηλαδή σε ένα μόνο αιχμηρό σημείο άρα και μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση τον κάνει πολύ δύσκολο στην ρύθμιση και στην χρήση αφου αφενός πρέπει να τον "φέρεις" σωστά με σημείο αναφοράς ένα μόνο σημείο συκράτησης κάτι απο σχετικά εώς και αρκετά δύσκολο ανάλογα την εμπειρία σου αφετέρου όταν τον χρησιμοποιείς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και με σταθερό χέρι γιατι μπορεί να αρχίσει να κινείται εκτός ελεγχου για πλάκα με πιθανότατα μοιράια αποτελέσματα για την πανάκριβη σου κεφαλή ή το σπάνιο σου βινύλιο.
Επίσης όταν τον κατεβάζεις και μπεί η βελόνα στο αυλάκι του παίρνει κάποια ώρα να σταθεροποιηθεεί.

Όλα αυτά τα έχω δεί στην πράξη όπως και φίλους μου σχετικά άπειρους που δεν με άκουσαν ακολουθώντας το "Hype" και φυσικά το μετάνιωσαν πολύ σύντομα.

Πιστεύω ακράδαντα οτι το τελικό ζητούμενο είναι το να ακούσουμε μουσική ποιοτικά και χωρίς στρές αποκομίζοντας τα οφέλη της ακρόασης και απολαμβάνντας ακριβώς αυτήν. Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ την δυσχρηστία ένός μονοσημειακού βραχίονα την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αντίστοιχα το ίδιο καλοί καρντανικοί εμπόδιο σε αυτό το ζητούμενο και περιτό μπελά σε μία διαδικασία που ότι και να κάνουμε πάντα θα παρεμένει ατελής (αναφέρομαι στην αναπαραγωγή ενός βινυλίου).

Αυτή είναι η άποψη μου για τους Unipivot ή αλλιώς μονοσημειακούς βραχίονες και ο λόγος που ποτέ δεν θα αποκτήσω έναν.

Πέτρο,έχω τον Graham 2.2 και έχω να σου πω ότι είναι εξαιρετικός!!

Το νημα εχει τιτλο πικαπ μεχρι 1500 ευρω, και αυτο πρεπει να συμπεριλαμβανει και βραχιωνα στην τιμη. Περαν του οτι εχει ξεφυγει καπως το θεμα, μια που εδω και αρκετα ποστ μιλαμε για unipivot βραχιωνες, πρεπει να απαντησουμε επι του πρακτεου και οχι επι του θεωρητικου.

Απο οσα γραφτηκαν μεχρι τωρα, πρακτικη συμβουλη ηταν το VPI με unipivot. Σχετικα σπανιοι vintage βραχιωνες ή εξαιρετικοι αλλα μαλλον πολυ πανω απο το budget συγχρονοι νομιζω οτι δεν βοηθουν τον φιλο check2fire στις επιλογες του.

Status
Not open for further replies.