ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Προσπαθω να την ανοιξω οσο γινεται μεσα απ τα-λιτα ετσι κι αλλιως menu-αλλα και παλι σκοτεινα ειναι. Τα expert προφιλ ειναι καπως πορτοκαλί.

μήπως αναφέρεσαι στο Quick Menu?
Έχει και κανονικό μενού ξέρεις! :grandpa:
απο το οποίο ρυθμίζεις σχεδόν τα πάντα (και ναι, είναι πολλές οι ρυθμίσεις που δίνει, συμφωνα με reviews ειδικών)
Ειδικά στα Expert προφίλ (τα οποία είναι ψιλο-αρρύθμιστα απο τη μανα τους, αν θυμάμαι καλα) απλά σου ανοίγουν ακόμα περισσότερες ρυθμίσεις στο menu.

Διαβαζοντας το θρεντ μαθαινω οτι οσο πιο σκοτεινη, τοσο λιγοτερο ρευμα χαλαει... Δηλαδη να μενουμε στο σκοταδι για να καταναλωνουμε λιγοτερο ρευμα?:chinscratch:
ε, τώρα τι να σου πω.. ναι, αυτό είπαμε, βάλτο τέρμα σκοτεινά, και έχε την για ραδιόφωνο!

Η Bravia ηταν κρυα και αθορυβη. Αυτη μετα απο λιγο βγαζει ζεστο αερα απο πισω. Μετα απο λιγες ωρες λειτουργιας εκπεμπεται μια θερμοτητα, αν περασεις απο διπλα την αντιλαμβανεσαι. Κανει και καποιο θορυβο, μαλιστα παρατηρησα οτι ο θορυβος αυξανει αν μεγιστοποιησεις ενα παραθυρο των Windows.

μην αποκλείεις την περίπτωση ελαττώματος..
Εμένα τώρα ας πούμε, έχει παίξει περίπου 6-7 ώρες σερί, και είναι κρύα παντού, εκτός από τις πάνω γρίλιες, που απλά είναι ελαφρά χλιαρή στην επαφή.
Δεν ξέρω αν παίζει το ενδεχόμενο στην αρχή να βγάζει περισσότερη θερμοκρασία.. δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Η bravia μετετρεπε το 4:3 σε 16:9 με ενα κλικ, αυτη εδω θελει συνδιασμο κουμπιων... Για να πας απο pc σε tv, τα ιδια.

Εδώ έχεις δίκιο.. κι εγώ θα ήθελα σε one-click αυτές τις 2 λειτουργίες.
Έχω βρει ένα multi τηλεκοντρολ απο το Lidl, που εχει το aspect σε ένα πλήκτρο.
To input πάντως δεν χρειάζεται ΟΚ για να αλλάξει.. απλά άστο σε αυτό που θες, και μετα απο λίγο αλλάζει

Η pq εχει λεει "εξυπνο αισθητηρα" και αναπροσαρμοζεται αναλογα με το περιβαλλον. Πραγματι, ειδα μια τετοια λειτουργια, οταν πχ. σκοτεινιασει το δωματιο, σκοτεινιαζει και η pq! Θα περιμενε κανεις το αντιστροφο, οταν σκοτεινιασει το δωματιο να γινεται πιο ζωηρη η εικονα.

Ναι.. ο αιθητήρας καλά δουλεύει.. αν κλείσουμε τα φώτα, πρέπει να πέσει και η φωτεινότητα της οθόνης, αλλιώς θα μας ζαλίζει.
Εσύ αν βγεις με φορητό στη λιακάδα, τι κάνεις; ρίχνεις τη φωτεινότητα; :afro:

Συνήθως χρειάζεσαι 3 ρυθμισμένα προφίλ:
1) daytime - μέρα (ΤV)
2) evening - βράδυ με κάποια φώτα
3) movie - ελάχιστος/καθόλου φωτισμός για ταινίες
η φωτεινότητα ξεκινάει απο ψηλα (μέρα) και κατεβαίνει

Και τέλος, σε 1024x768 που είναι η εγγενής (native) ανάλυσή της, είναι μεν καθαρά τα γράμματα, αλλά είναι stretched (μακρόστενη)
Εχουν ορθογώνια (μακρόστενα) pixel η 1024x Plasma, και έτσι εχουν 16:9 ratio, με μια 4:3 ανάλυση.

Γι αυτό, και για ταινίες κλπ (htpc χρήση), νομίζω πρέπει να το γυρίσεις σε μια 16:9 ανάλυση (1280x768)

Ψάξε την τηλεόρασή σου, γιατί απο αυτά που γράφεις, μου φαίνεσαι για ολίγον 'βιαστικός'

Προηγουμενως ειχα μια 32άρα SonyBravia(lcd). Eπειδη η χρηση που κανω ειναι βασικα τα ελληνικα καναλια και η συνδεση με pc, δηλαδη δεν καιγομουν για υψηλη αναλυση, ειπα να παρω αυτη τη plasma, ειδικα αφου ειναι ετσι φτηνη.
Αλλα η εικονα ειναι χαλια, ειδικα του πισιου. Πολυ σκοτεινη βρε παιδι μου. Προσπαθω να την ανοιξω οσο γινεται μεσα απ τα-λιτα ετσι κι αλλιως
menu-αλλα και παλι σκοτεινα ειναι. Τα expert προφιλ ειναι καπως πορτοκαλί. Διαβαζοντας το θρεντ μαθαινω οτι οσο πιο σκοτεινη, τοσο λιγοτερο ρευμα χαλαει... Δηλαδη να μενουμε στο σκοταδι για να καταναλωνουμε λιγοτερο ρευμα?:chinscratch:
Η
Bravia ηταν κρυα και αθορυβη. Αυτη μετα απο λιγο βγαζει ζεστο αερα απο πισω. Μετα απο λιγες ωρες λειτουργιας εκπεμπεται μια θερμοτητα, αν περασεις απο διπλα την αντιλαμβανεσαι. Κανει και καποιο θορυβο, μαλιστα παρατηρησα οτι ο θορυβος αυξανει αν μεγιστοποιησεις ενα παραθυρο των Windows.

Αγαπητέ
Pakis, μάλλον εσύ μιλάς σαν πωλητής της Sony κι όχι εγώ της LG! Προσωπικά, είμαι πωλητής μόνο της....τσέπης μου!

Φιλε anargyrioti, μιλας σαν πωλητης της lg... Eπιπλεον δε φαινεται να εχεις μεγαλη πειρα απο τηλεορασεις, γιατι οταν μου λες οτι η pq2000 εχει πλουσια menu, τοτε εγω παω πασο.
Πως εννοεις "σωστο" εναν αισθητηρα? Δεν πρεπει οταν σκοτεινιαζει να αυξανει η φωτεινοτητα ωστε να βλεπουμε καλυτερα? Αν σκοτεινιασει η ατμοσφαιρα, σκοτεινιασει και η τιβι τοτε τι κερδιζουμε?
Η Β
ravia εχει πολλες ρυθμισεις περισσοτερες απ τη pq, μερικες τις ανεφερα ηδη, αλλα δεν θα μεινουμε εκει, καταλαβαινω οτι η καθε τηλεοραση εχει τα δικα της χαρακτηριστικα. Σε αντισταθμισμα η pq εχει πιο φιλικη εικονα για το ματι οπως ειπα, και αυτο το εκτιμω πολυ. Υποθετω οτι αυτο ισχυει για ολες τις plasma.

Δεν έχει νόημα το αν έχω ή όχι πείρα στις τηλεοράσεις, αν σε βοηθήσω σε κάποια απορία σου, κάνει το ίδιο.
Το μενού όπως και όλα τα άλλα είναι και θέμα γούστου, πάντως το μενού της
LG έχει ρυθμίσεις άφθονες! Πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερα-σίγουρα και χειρότερα, αυτό όμως δεν κάνει το συγκεκριμένο κακό.
Η τηλεόραση αγαπητέ φίλε είναι μέσον 'αυτόφωτο' -έχει δικό της φωτισμό. Αν ίσχυε αυτό που λες εσύ, θα έπαιρνε φως (και θα το αντανακλούσε) από το φεγγάρι, τον ήλιο, πάντως όχι από την ίδια. Γιαυτό λοιπόν χαμηλώνει το φωτισμό της στο σκοτάδι, για να μη σου 'βγάζει' τα μάτια από τη φωτεινότητα.

Να σε ρωτησω και κατι, αφου η pq ειναι τοσο καλη οσο την εμφανιζεις, γιατι κανει μόνο 400+ ? χαρη θελαν να μας κανουν?

Δεν θυμάμαι να την εμφάνισα καλή ή κακή πουθενά-το αν αρέσει στον καθένα μας, είναι υποκειμενικό. Σου είπα ότι είναι πολύ φωτεινή, σε σημείο που σχεδόν δεν επηρεάζεται από τα φώτα του σπιτιού. Τουλάχιστον αυτό το μπορώ να το δω καθημερινά δίπλα στο σπίτι μου, έχοντας ρυθμίσει τη συγκεκριμένη μόνος μου.

Τελικά και ‛συ το παραδέχεσαι στο τέλος το πόσο καλή είναι μη πιστεύοντας στα μάτια σου και στην τιμή που την αγόρασες!

ΥΓ1: Θείος μου αγόρασε πριν λίγες μέρες LG 32LH3000 με 370 και με ‛απόσυρση’. Για να καταλάβεις ότι η τιμή της συγκεκριμένης σε σχέση με τις ίντσες και την εικόνα της είναι ‛ανέκδοτο’.

ΥΓ2: Γενικά σε αυτό το φόρουμ δεν συνηθίζονται χαρακτηρισμοί όπως: πωλητής της τάδε, δεν έχεις πείρα κλπ. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Βρισκόμαστε εδώ να ανταλλάξουμε απόψεις και όχι να τσακωνόμαστε....

Με εκτίμηση. :smile:
copy.png
favicon.ico

Στο PC δεν έχω δει διαφορά από τις άλλες εισόδους..
Δηλαδή εσένα μόνο με το PC στο κάνει αυτό;
και μάλιστα με διάφορες συνδέσεις.. (d-sub, dvi, hdmi)
Χλωμό.. μάλλον το PC σου είναι ρυθμισμένο λάθος (δες Control Panel της vga) ή καποιο άλλο προβλημα έχει
Για να είσαι σίγουρος, βάλε στην ίδια είσοδο της TV, ένα άλλο PC (φορητό) αν μπορείς, ή έστω ένα DVD στο HDMI

Kατσε για να σε καταλαβω... εσυ εχεις συνδεδεμενη την pq2000 με pc και εισαι ικανοποημενος απ την εικονα? Δεν ειναι σκοτεινη? Ειναι ωραια και φωτεινη? Με αλλες τηλεορασεις(lcd) εχεις δοκιμασει καθολου να δεις πως ειναι?
Oι συνδεσεις που εχω ειναι καλώδιο d-sub σε d-sub και καλωδιο dvi σε hdmi. Kαλωδιο hdmi σε hdmi δεν εβαλα γιατι μου ειπαν οτι δεν κανει καποια διαφορα(επιπλεον θα επρεπε ν αγορασω και καρτα με hdmi).

Να σε ρωτησω και κατι αλλο, μηπως παρατηρεις μεταβολη της φωτεινοτητας σε ενα Win παραθυρο μεταξυ semi-size/full-size?

Tωρα να ειναι ρυθμισμενο λαθος το pc μου... τι ακριβως εννοεις? Η vga ειναι OnBoard. Με την Sony lcd δεν υπηρχε ζητημα.
Dvd γιατι να βαλω? Το ζητημα εντοπιζεται στην εικονα του πισιου, οχι στην εικονα των ταινιων.
Το πιο πιθανο ειναι να σου φαινεται εσενα νορμαλ κατι που εμενα μου φαινεται χαλι, διοτι ενδεχομενως ειμαι πιο απαιτητικος.

Έχουμε πει, η PQ για SD σήμα (επίγειο, δορυφ, DVD) είναι απλά κορυφή, ειδικά για τα λεφτά της
-- και ναι, Pakis, στα 400+ χαρη μας κανουν!! LOL άλλοι ψάχνουν με 500+ μια "ποιοτική" 32άρα! --
ενώ και σε HD παίζει απόλυτα ικανοποιητικά.

Τι ειναι το SD σημα? Εγω αυτο που βλεπω απ την pq ειναι οτι πιανει τα 4 γνωστα(και ανουσια btw) δορυφορικα καναλια της Ερτ. Πιανει και τιποτα αλλο?
Αυτοι που λες οτι ψαχνουν με 500+, ψαχνουν για lcd full hd. Δηλαδη αναλυση που δεν εχει αυτη η pq. Θελουν προφανως να δουν blu-ray.
Το θεμα ειναι οτι η 42pq2000 ειναι η φτηνοτερη με διαφορα plasma τηλεοραση που κυκλοφορει. Γιατι ειναι τοσο φτηνη? Τι παραπανω εχουν οι αλλες plasma που ειναι στα ιδια κυβικα, αλλα ακριβοτερες?

μήπως αναφέρεσαι στο Quick Menu?
Έχει και κανονικό μενού ξέρεις! :grandpa:
απο το οποίο ρυθμίζεις σχεδόν τα πάντα (και ναι, είναι πολλές οι ρυθμίσεις που δίνει, συμφωνα με reviews ειδικών)
Ειδικά στα Expert προφίλ (τα οποία είναι ψιλο-αρρύθμιστα απο τη μανα τους, αν θυμάμαι καλα) απλά σου ανοίγουν ακόμα περισσότερες ρυθμίσεις στο menu.
To ελεγξα και το κανονικο μενου. Μπορεις να ασπρισεις τερμα και να ανοιξεις και το contrast οσο παει αλλα γινεται χαλια η εικονα, οποτε τι να το κανεις?
Το mode του κιν/φου που εχει ειναι απαραδεκτο γιατι ειναι πολυ σκοτεινο.
Tα 2 expert mode που εχει επισης απαραδεκτα γιατι ειναι πορτοκαλι! Εσυ το συνδεσες στο pc με expert και δεν βλεπεις τιποτα πορτοκαλί;...
Γι αυτό, και για ταινίες κλπ (htpc χρήση), νομίζω πρέπει να το γυρίσεις σε μια 16:9 ανάλυση (1280x768)
16:9 αναλυση εχω παντα(εκτος απ' οταν θελω να δω στιγμιαια πως φαινεται νορμαλ κατι, χωρις τη παραμορφωση του wide). Με 1024Χ768 δεν ειναι 16:9? και τι ειναι?
Αγαπητέ Pakis, μάλλον εσύ μιλάς σαν πωλητής της Sony κι όχι εγώ της LG! Προσωπικά, είμαι πωλητής μόνο της....τσέπης μου!
Δεν έχει νόημα το αν έχω ή όχι πείρα στις τηλεοράσεις, αν σε βοηθήσω σε κάποια απορία σου, κάνει το ίδιο.
Το μενού όπως και όλα τα άλλα είναι και θέμα γούστου, πάντως το μενού της LG έχει ρυθμίσεις άφθονες! Πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερα-σίγουρα και χειρότερα, αυτό όμως δεν κάνει το συγκεκριμένο κακό.
Η τηλεόραση αγαπητέ φίλε είναι μέσον 'αυτόφωτο' -έχει δικό της φωτισμό. Αν ίσχυε αυτό που λες εσύ, θα έπαιρνε φως (και θα το αντανακλούσε) από το φεγγάρι, τον ήλιο, πάντως όχι από την ίδια. Γιαυτό λοιπόν χαμηλώνει το φωτισμό της στο σκοτάδι, για να μη σου 'βγάζει' τα μάτια από τη φωτεινότητα.
Oταν αγνοεις/αμφισβητεις οσα εγραψα και μου τα παρουσιαζεις ολα θετικα, λογικο δεν ειναι να σε παρομοιασω με πωλητη της lg?
Τα μενου της pq ειναι λιτα και περιορισμενα, αν συγκριθουν με τα αντιστοιχα της Bravia. Mια δεδομενη διαπιστωση κανω, δεν δινω εντυπωση πωλητη της Sony. Kαι μονο αν δεις τα 2 τηλε-κοντρολς το καταλαβαινεις αυτο. Το τηλε-κοντρολ της Sony εχει περισσοτερα κουμπια και λειτουργιες, και πιο απλοποιημενα. Πχ. αλλαζεις τιβι-pc με ενα πατημα, και οχι με 3 συν αναμονη... Απλα εχω και τις 2 και μπορω να συγκρινω, εσυ εφοσον δεν την εχεις τη Sony, πως γινεται να με αμφισβητεις?
Οσο για τα περι φωτεινοτητας στο σκοταδι, να σου κανω μια απλη ερωτηση, οταν ησουν με τη παλια τηλεοραση (ελπιζω να εισαι μεγαλος σε ηλικια) και σκοτεινιαζε, τι εκανες, σκουραινες τη τηλεοραση σου ή την "ανοιγες"?...
ΥΓ2: Γενικά σε αυτό το φόρουμ δεν συνηθίζονται χαρακτηρισμοί όπως: πωλητής της τάδε, δεν έχεις πείρα κλπ. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Βρισκόμαστε εδώ να ανταλλάξουμε απόψεις και όχι να τσακωνόμαστε....
Πραγματι, δεν τσακωνομαστε. Αλλα εσυ φαινεται οτι ενοχλησε ευκολα. Σχετικα με τη "πειρα", εχεις πειρα? Δεν ειναι κακο να μην εχεις:-)

Last edited:
Kατσε για να σε καταλαβω... εσυ εχεις συνδεδεμενη την pq2000 με pc και εισαι ικανοποημενος απ την εικονα? Δεν ειναι σκοτεινη? Ειναι ωραια και φωτεινη? Με αλλες τηλεορασεις(lcd) εχεις δοκιμασει καθολου να δεις πως ειναι?
Oι συνδεσεις που εχω ειναι καλώδιο d-sub σε d-sub και καλωδιο dvi σε hdmi. Kαλωδιο hdmi σε hdmi δεν εβαλα γιατι μου ειπαν οτι δεν κανει καποια διαφορα(επιπλεον θα επρεπε ν αγορασω και καρτα με hdmi).

Να σε ρωτησω και κατι αλλο, μηπως παρατηρεις μεταβολη της φωτεινοτητας σε ενα Win παραθυρο μεταξυ semi-size/full-size?

οκ, τον πιάσαμε τον κλέφτη!
αυτό με το Window μισό-full, το είχα δει αλλά δεν το είχα ψάξει παραπέρα.
Πράγματι, αν έχει ένα παράθυρο με λευκό φόντο, στο 1/4 της οθόνης, και μετα το κανεις maximise, βλέπεις το λευκό να μειώνεται αρκετά. Σαν η οθόνη να φρενάρει και να μη μπορεί να δείξει τόσο (συνολικό) ασπρο.

Σε χρήση HTPC βέβαια (με WinXP media center το έχω) δεν παρατηρείς τέτοιο θέμα. Το "τοπικό" λευκό είναι οκ, και πιθανόν να έχεις θέμα σε σκηνές με φουλ λευκό (χιόνια, κλπ)

Τι ειναι το SD σημα? Εγω αυτο που βλεπω απ την pq ειναι οτι πιανει τα 4 γνωστα(και ανουσια btw) δορυφορικα καναλια της Ερτ. Πιανει και τιποτα αλλο?

SD (standard definition): οτιδήποτε κάτω από HD (720 γραμμές)
δηλαδή επίγεια TV, δορυφορική, DVD, κλπ

Tα 2 expert mode που εχει επισης απαραδεκτα γιατι ειναι πορτοκαλι! Εσυ το συνδεσες στο pc με expert και δεν βλεπεις τιποτα πορτοκαλί;...

το πορτοκαλί που λες, είναι επειδή στο expert mode, έχει το White Balance στο Warm (στο Expert Control πας), άλλαξέ το σε Medium ή Cool

Εγω στο Expert έχω:
Contrast 94
Brightness 40
Gamma medium
White Balance medium

16:9 αναλυση εχω παντα(εκτος απ' οταν θελω να δω στιγμιαια πως φαινεται νορμαλ κατι, χωρις τη παραμορφωση του wide). Με 1024Χ768 δεν ειναι 16:9? και τι ειναι?

1024x768 είναι 4:3
όταν έχεις το PC σε 1024, τότε όλα τα βλέπεις στενόμακρα.. βάλε μια φωτό να δεις.. Δώσε 1280x768 ανάλυση.

Μάλιστα, βρήκα και ολόκληρο υπομενού που δεν τo έιχα ξαναδεί..
Picture, Screen (τελευταία επιλογή)
Resolution, και επέλεξε αυτή που έχεις (1280).. δείχνει (τα γράμματα) λίγο πιο καθαρά

το πορτοκαλί που λες, είναι επειδή στο expert mode, έχει το White Balance στο Warm (στο Expert Control πας), άλλαξέ το σε Medium ή Cool

Εγω στο Expert έχω:
Contrast 94
Brightness 40
Gamma medium
White Balance medium

Ok, θα δοκιμασω αυτη ακριβως τη ρυθμιση και θα σου πω:-)

1024x768 είναι 4:3
όταν έχεις το PC σε 1024, τότε όλα τα βλέπεις στενόμακρα.. βάλε μια φωτό να δεις.. Δώσε 1280x768 ανάλυση.

Πλακα μου κανεις ετσι? Αφου εγω εχω 1024Χ768 και πιανει ολη την οθονη, πως εχω 4:3? 16:9 δεν ειναι?

1280 δεν δινω γιατι τοτε η επιφανεια εργασιας θα φαινεται ψιλη, σε σημειο που δυσκολευει την αναγνωση. Δεν βλεπω και τοσο καλα μακρυα, οποτε γιατι να δυσκολευω τη ζωη μου? :-)
Για τις συνηθισμενες ταινιες DivX, avi, mpeg ή DVD που κατεβαζουμε αυτη η αναλυση δε παιζει κανενα ρολο, σωστα?

29'' κι εγω, και επιπεδη crt. Aγορασμενη το 2001 για 230 χιλ. δρχ.
Η αληθεια ειναι οτι προτιμουσα το τετραγωνο σχημα. Αυτα που μου λειπουν ειναι τα... θηριωδη ηχεια της, δεξια κι αριστερα απ την οθονη. Οχι σαν τα φλωρικα αδυναμα που εχουν οι σημερινες πλακε στη βαση τους...

pakis μια που εισαι εδω :BDBDG54:

θελω να παρω την pq2000....
λιγο πολυ τα χω λυσει ολα, αλλα μου ρθε κατι τελευταιο:
παρατηρεις καποιο θορυβο κατα τη λειτουργια της;
πχ βραδυ με κλειστο τον ηχο;

γιατ μαθημενος σε αθορυβες crt, θα σπαστω με κατι τετοιο.....

και γενικα οι φιλοι που την εχετε αγορασει,
εχετε προσεξει κατι τετοιο;

Last edited:
.....

γιατί μαθημενος σε αθορυβες crt, θα σπαστω με κατι τετοιο.....

Αθόρυβες CRT ? :blink:

Σε όλες τις plasma ακούγεται ελαφρά ένα buzzing κατά την λειτουργία τους. Είναι αντιληπτό μόνο σε απόλυτη ησυχία (ένταση ήχου στο 0) κυρίως το βράδυ που οι ήχοι απ' το εξωτερικό περιβάλλον είναι ελάχιστοι, και μόνο αν πλησιάσεις πολύ κοντά στην τηλεόραση.

Το buzzing ακούγεται μόνο με τη συσκευή σε λειτουργία, σε φωτεινές σκηνές και κοντινή απόσταση. Προσωπικά το βρίσκω πολύ λιγότερο ενοχλητικό από το σφύριγμα των μεγάλων καθοδικών......

Tου μετασχηματιστή είναι το buzzing. Είναι ο κλασικός θόρυβος που κάνουν όλα τα μη πανάκριβα διακοπτικά τροφοδοτικά όταν μεταβάλλεται σε μεγάλο εύρος η ισχύς που δίνουν και ακούγεται μόνο κατά την λειτουργία τους.

Αθόρυβες CRT ? :blink:

δεν ειναι; :blink:

το buzzing να υποθεσω πως δεν γινεται αντιληπτο στα 2-3 μετρα και με κλειστο ηχο;
μηπως το εχουν και οι crt; και απλα τοτε δεν τα ψειριζαμε και πολυ τα πραγματα;

Oι CRT τηλεοράσεις "σφυρίζουν" γύρω από τη συχνότητα των 15KHz. Οι 100άρες, ήταν λίγο πιο αθόρυβες, καθώς έμπαιναν μόνο οι αρμονικές τους στο ακουστό φάσμα, αλλά όπως λες, όντως τότε, οι περισσότεροι δεν τα ψείριζαν τόσο πολύ τα πράγματα, παρόλο που πλήρωναν ακριβότερα...

Το buzzing, εκτός κι αν κάποιος έχει αυξημένη ευαισθησία σε αυτό το φαινόμενο, δεν αναμένεται να είναι κάτι που θα προβληματίσει.

Oι CRT τηλεοράσεις "σφυρίζουν" γύρω από τη συχνότητα των 15KHz......

στα πριμα με λιγα λογια......
δηλ. οσο παιρνανε τα χρονια και μικραινει το ακουστικο μας φασμα, μαζι χανεται και το buzzing.....
να και κατι θετικο για τα γεραματα.... :flipout:

Οι 100άρες, ήταν λίγο πιο αθόρυβες, καθώς έμπαιναν μόνο οι αρμονικές τους στο ακουστό φάσμα.....

μα και οι πλασμα 100αρες δεν ειναι; ή δεν παιζει μονο αυτο ρολο;

ξερουμε μηπως που "σφυριζουν" οι πλασμα;

Μην σε απασχολεί το buzzing. Ναι μεν ακούγεται ελάχιστα, αλλά όπως είπα και πριν αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο ήχος της τηλεόρασης είναι κλειστός και πλησιάσεις σε πολύ κοντινή απόσταση. Από την θέση θέασης δεν γίνεται αντιληπτό ακόμη και με κλειστό τον ήχο.

Μην σε απασχολεί το buzzing. Ναι μεν ακούγεται ελάχιστα, αλλά όπως είπα και πριν αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο ήχος της τηλεόρασης είναι κλειστός και πλησιάσεις σε πολύ κοντινή απόσταση. Από την θέση θέασης δεν γίνεται αντιληπτό ακόμη και με κλειστό τον ήχο.

ok ευχαριστω!

Άλλος ήχος το buzzing, άλλος ήχος το "σφύριγμα" των καθοδικών.

Το buzzing προέρχεται από το παλμοτροφοδοτικό της Plasma και οφείλεται σε διάφορους συντονισμούς που προκύπτουν μεταξύ των υψηλά χρονισμένων εξαρτημάτων, όπου σε κάποιο εύρος λειτουργίας, μέσω ακυρώσεων και προσθέσεων δημιουργούνται παράπλευρες συχνότητες που εμπίπτουν στο ακουστό φάσμα. Κάτι τέτοιο, δεν παρατηρείται στις CRT (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις οθονών υπολογιστών που δούλευαν με παλμοτροφοδοτικά).

Το "σφύριγμα" των καθοδικών, προέρχεται από τον διακόπτη συγχρονισμού των πυροβόλων. Μία CRT των 50Hz, είχε τα πυροβόλα της να εναλλάσουν γραμμή σάρωσης 15.625 φορές το δευτερόλεπτο, συχνότητα που εμπίπτει στο ακουστό φάσμα (τουλάχιστον έως κάποια ηλικία :D ) και αντιστοιχεί σε αυτό το χαρακτηριστικό "σφύριγμα". Οι 100άρες CRT ενάλλασαν γραμμή σάρωσης 31.250 φορές το δευτερόλεπτο, συχνότητα μη ακουστή, με αρμονικές όμως στα 15,625KHz. Κάτι τέτοιο, δεν παρατηρείται στις Plasma...

Σήμερα παρέλαβα την LG 42PQ2000 και από το μεσημέρι την έχω με burn dvd Η ενεργοποίηση του μενού για να παίζει και ταινίες από το USB με OK πατημένο ταυτόχρονα στο τηλεκοντρόλ και TV δεν γίνεται τίποτα προφανώς έχει νέο
firmware. Με τι πλήκτρα μπορώ να δώ τις ώρες του πάνελ, γιατί με τα πλήκτρα μενού στην TV και μενού στο κοντρόλ πάλι τίποτα.

...

για το MPEG4 φοβάμαι (για τις ήδη υπάρχουσες) μήπως το προσθέσανε από κάποιο σημέιο και μετά.

Τσέκαρα σε πρόσφατη αγορά γνωστού 3 τεμαχίων για καφετέρια σε καλή τιμή, και αυτό ισχύει,αλλες έχουν,αλλες όχι, αναλογα την παρτίδα....επίσημα πάντως οχι λένε.

Last edited:
H δικια μου PQ2000 με manufacture Ιανουαριος 2010 εχει MPEG4.Εχει βρει και αποθηκευσει 11 ψηφιακα καναλια μαλιστα.

Οσο για το usb hack επειδη εχω το πιο καινουργιο firmware(3.41.0) δεν μπορω να το κανω ουτε με τα ΟΚ ουτε με τα menu.Επισης δεν μπορω να βρω και να βαλω ενα παλιοτερο firmware ωστε να πετυχει γιατι λενε οτι με τα παλιοτερα firmware γινονταν το hack.

Η PQ2000 δεν υπαρχει στο σιτε της LG αλλα ακομα τις βγαζουν(παραγωγη δεν εχει σταματησει).

Την παραγγειλα απο τον Κωτσοβολο στα 500 ευρω με δοσεις με στο καταστημα.Πεμπτη την ειχα παραγγειλει και την Τριτη την εφεραν.Τσακα τσακα.