ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Αυτές είναι ιστορίες.. (!) να λέμε ως avclub παπούδες στα παιδιά μας:

Που λέτε παιδιά, μια φορά κι ένα καιρό,
είχα πάει με τη μαμά στο Saturn, και φεύγοντας, μου λέει

"τελικά Νίκο καλή είναι αυτή η Pany U10"...
Εγω μένω κόκαλο γιατί ειδικά στο Saturn η U έδειχνε χάλια!
Της λέω "είσαι σίγουρη?" Μου λεέι "Ναι"....
Και ξαναγυρίσαμε πίσω να την ξαναδούμε μήπως τελικά τα δικά μου μάτια έκαναν πουλάκια...
Φυσικά με πήγε στη LCD και όταν είδε την P φύγαμε τρέχοντας...!!!

Το ωραίο όμως είναι ότι πρότεινε σε φίλη της την V10 μας, ως την καλύτερη τηλεόραση που έχει δεί ποτέ και τότε της το έσκασα ότι στο σπίτι δείχνουν σχεδόν το ίδιο... Ακόμα προσπαθεί να καταλάβει αν της κάνω πλάκα...

:afro::firstprize::flipout:

Last edited:
Προσωπικά, τις 42άρες U/S10 LCD, όσες φορές τις έχω πετύχει σε καταστήματα, μου φανήκαν εξόχως απαίσιες... :flipout: :flipout:

Τί να πω, περί ορέξεως... :p -bye-

Έχεις δίκιο αγαπητέ JL_? αλλά εσύ ξέρεις κάτι που ο πολύς κόσμος δεν ξέρει. Γνωρίζεις ότι αυτές που δείχνουν εντυπωσιακές στο κατάστημα θα είναι υπερβολικές στο σπίτι σου από ίδια πείρα.
Δυστυχώς ο πολύς κόσμος δεν έχει τρόπο να το γνωρίζει και το ξέρω αυτό από τον εαυτό μου. Αν δεν ήταν στον χαρακτήρα μου να φροντίζω να ενημερώνομαι για κάτι πριν αγοράσω ώστε να μπορώ να αποφασίσω μόνος μου, αυτή τη στιγμή θα είχα πάρει μια ωραία LCD γιατί είναι πιο εντυπωσιακή στην βιτρίνα (Με "εντυπωσιακά" ηχεία την είχα πατήσει παλιά).:D

@e.t.,
Ευχαριστώ πολύ!!
Για το περιστατικό που λες, δεν υπάρχει κανένας λόγος καν να το αναφέρουμε. :ernaehrung004:

για τη 42αρα εχετε να προτεινετε καποιο καταστημα που δεν περιλαμβανεται στο σκρουτζ;
εχω τσεκαρει τις περιπτωσεις που μ' ενδιαφερουν απο το σκρουζ και σκεφτηκα μηπως υπαρχει κατι ακομη.....
το πλαισιο δυστυχως δεν το προλαβα.......
ειμαι επαρχια και θα ηθελα να συνδυαζει καλη τιμη και δωρεαν μεταφορικα, ή πολυ καλη τιμη και καποια μεταφορικα....
ζηταω πολλα; :BDGBGDB55:

έχε το νου σου και στα expert, κατα καιρους τη φέρνουν σε καλες τιμες.
Γενικά, κάνε μια γύρα στα τοπικά μαγαζιά, παίζει και παζάρι στη συγκεκριμένη TV, έχουν περιθώρια.

ok, ευχαριστω! :a0210:
μπορω να περιμενω κι αν βρεθει καπου σε -ακομα πιο- σπεσιαλ τιμη, τη χτυπαω! :slapface:

Α! με την ευκαιρια ηθελα να σε ρωτησω γι' αυτη τη μετρηση που εκανες στην καταναλωση.
Ειναι με ρυθμισεις της tv σε διαδικασια στρωσιματος ή με κανονικες;

Last edited:
Α! με την ευκαιρια ηθελα να σε ρωτησω γι' αυτη τη μετρηση που εκανες στην καταναλωση.
Ειναι με ρυθμισεις της tv σε διαδικασια στρωσιματος ή με κανονικες;

σε κανονικές συνθήκες

Xαιρετω! :a0210:

Ειδα οτι υπαρχει αυτο το θρεντ γιαυτο το συγκεκριμενο μοντελο(42 pq2000) και ειπα να καταθεσω κι εγω την αποψη μου.

Λοιπον, αγορασα τις προαλλες αυτη τη τηλεοραση (419) και οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι μαλλον αρνητικες...
Προηγουμενως ειχα μια 32άρα Sony Bravia(lcd). Eπειδη η χρηση που κανω ειναι βασικα τα ελληνικα καναλια και η συνδεση με pc, δηλαδη δεν καιγομουν για υψηλη αναλυση, ειπα να παρω αυτη τη plasma, ειδικα αφου ειναι ετσι φτηνη.
Αλλα η εικονα ειναι χαλια, ειδικα του πισιου. Πολυ σκοτεινη βρε παιδι μου. Προσπαθω να την ανοιξω οσο γινεται μεσα απ τα-λιτα ετσι κι αλλιως menu-αλλα και παλι σκοτεινα ειναι. Τα expert προφιλ ειναι καπως πορτοκαλί. Διαβαζοντας το θρεντ μαθαινω οτι οσο πιο σκοτεινη, τοσο λιγοτερο ρευμα χαλαει... Δηλαδη να μενουμε στο σκοταδι για να καταναλωνουμε λιγοτερο ρευμα?:chinscratch:
Η Bravia ηταν κρυα και αθορυβη. Αυτη μετα απο λιγο βγαζει ζεστο αερα απο πισω. Μετα απο λιγες ωρες λειτουργιας εκπεμπεται μια θερμοτητα, αν περασεις απο διπλα την αντιλαμβανεσαι. Κανει και καποιο θορυβο, μαλιστα παρατηρησα οτι ο θορυβος αυξανει αν μεγιστοποιησεις ενα παραθυρο των Windows.
Απο ψηφιακα, πιανει τα 4 της ΕΡΤ, τα οποια τα επιανα και με τη Bravia. Eπειδη δεν εχω αριστη κεραια, δε μπορω να μιλησω για τα τηλεοπτικα καναλια, παντως αυτα που πιανω καλα, φαινονται καλα. Η bravia μετετρεπε το 4:3 σε 16:9 με ενα κλικ, αυτη εδω θελει συνδιασμο κουμπιων... Για να πας απο pc σε tv, τα ιδια. Ο ηχος της bravia ηταν σαφως καλυτερος και με περισσοτερες επιλογες. Τα ηχεια της pq ειναι απλως μεγαλυτερα(2Χ10W). Δεν φαινονται, αλλα να υποθεσω οτι και αυτα βρισκονται στη κατω γραμμη?
Η pq εχει λεει "εξυπνο αισθητηρα" και αναπροσαρμοζεται αναλογα με το περιβαλλον. Πραγματι, ειδα μια τετοια λειτουργια, οταν πχ. σκοτεινιασει το δωματιο, σκοτεινιαζει και η pq! Θα περιμενε κανεις το αντιστροφο, οταν σκοτεινιασει το δωματιο να γινεται πιο ζωηρη η εικονα.

Αυτο που ειναι θετικο και με παρηγορει καπως, ειναι πως η pq2000 ειναι ξεκουραστη για τα ματια. Εχω μια ευαισθησια στα ματια και η αποσταση θεασης μου ειναι καπου 2μιση μετρα. Ακομα δεν με εχει ενοχλησει.

Αναμενω σχολια:a0210:

Last edited:
να υποθεσω πως δεν το πας με το μαλακο μαζι της;
απο οσα λενε εδω στο φορουμ, τις πρωτες 150-200 ωρες θα πρεπει να εχεις "χαλαρες" ρυθμισεις ή ακομα καλυτερα να παιζεις καποια αρχεια στρωσιματος.
Οχι βεβαια πως αυτο φταιει, απλα το σημειωνω.....

φιλε pakis βασικα το θέμα της pq2000 είναι αυτο:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=49118

οπότε ίσως εκεί πρέπει να ρωτήσεις τι παίζει, μήπως εχεις ελλατωματικο κομμάτι..

πάντως απ'οτι διαβάζω εδω με τις πλασμα ειναι οτι θέλουν το χρόνο τους και σιγα σιγα μεσα στις πρώτες 200 ωρες αυξάνει και η φωτεινότητα κατα πολυ...

Xαιρετω! :a0210:

Ειδα οτι υπαρχει αυτο το θρεντ γιαυτο το συγκεκριμενο μοντελο(42 pq2000) και ειπα να καταθεσω κι εγω την αποψη μου.

Λοιπον, αγορασα τις προαλλες αυτη τη τηλεοραση (419) και οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι μαλλον αρνητικες...
Προηγουμενως ειχα μια 32άρα Sony Bravia(lcd). Eπειδη η χρηση που κανω ειναι βασικα τα ελληνικα καναλια και η συνδεση με pc, δηλαδη δεν καιγομουν για υψηλη αναλυση, ειπα να παρω αυτη τη plasma, ειδικα αφου ειναι ετσι φτηνη.
Αλλα η εικονα ειναι χαλια, ειδικα του πισιου. Πολυ σκοτεινη βρε παιδι μου. Προσπαθω να την ανοιξω οσο γινεται μεσα απ τα-λιτα ετσι κι αλλιως menu-αλλα και παλι σκοτεινα ειναι. Τα expert προφιλ ειναι καπως πορτοκαλί. Διαβαζοντας το θρεντ μαθαινω οτι οσο πιο σκοτεινη, τοσο λιγοτερο ρευμα χαλαει... Δηλαδη να μενουμε στο σκοταδι για να καταναλωνουμε λιγοτερο ρευμα?:chinscratch:
Η Bravia ηταν κρυα και αθορυβη. Αυτη μετα απο λιγο βγαζει ζεστο αερα απο πισω. Μετα απο λιγες ωρες λειτουργιας εκπεμπεται μια θερμοτητα, αν περασεις απο διπλα την αντιλαμβανεσαι. Κανει και καποιο θορυβο, μαλιστα παρατηρησα οτι ο θορυβος αυξανει αν μεγιστοποιησεις ενα παραθυρο των Windows.
Απο ψηφιακα, πιανει τα 4 της ΕΡΤ, τα οποια τα επιανα και με τη Bravia. Eπειδη δεν εχω αριστη κεραια, δε μπορω να μιλησω για τα τηλεοπτικα καναλια, παντως αυτα που πιανω καλα, φαινονται καλα. Η bravia μετετρεπε το 4:3 σε 16:9 με ενα κλικ, αυτη εδω θελει συνδιασμο κουμπιων... Για να πας απο pc σε tv, τα ιδια. Ο ηχος της bravia ηταν σαφως καλυτερος και με περισσοτερες επιλογες. Τα ηχεια της pq ειναι απλως μεγαλυτερα(2Χ10W). Δεν φαινονται, αλλα να υποθεσω οτι και αυτα βρισκονται στη κατω γραμμη?
Η pq εχει λεει "εξυπνο αισθητηρα" και αναπροσαρμοζεται αναλογα με το περιβαλλον. Πραγματι, ειδα μια τετοια λειτουργια, οταν πχ. σκοτεινιασει το δωματιο, σκοτεινιαζει και η pq! Θα περιμενε κανεις το αντιστροφο, οταν σκοτεινιασει το δωματιο να γινεται πιο ζωηρη η εικονα.

Αυτο που ειναι θετικο και με παρηγορει καπως, ειναι πως η pq2000 ειναι ξεκουραστη για τα ματια. Εχω μια ευαισθησια στα ματια και η αποσταση θεασης μου ειναι καπου 2μιση μετρα. Ακομα δεν με εχει ενοχλησει.

Αναμενω σχολια:a0210:

Αγαπητέ Pakis καλώς ήρθες,

Η σειρά PQ είναι από τις πιο φωτεινές plasma γενικά και ούτε είναι σκοτεινές καινούργιες, οπότε σύγκρινε με ίδιες στα καταστήματα να δεις μήπως έχει πρόβλημα το κομμάτι που πήρες.
Το μενού της LG δεν μου μοιάζει και τόσο λιτό. Τι παραπάνω ρύθμιζες δηλαδή στη Bravia που δεν το έχει η LG? Φωτεινότητα δεν έχει?
Ο δε αισθητήρας της τηλεόρασης λειτουργεί πολύ σωστά εκτός εαν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις για...φωτιστικό!

Με γειά σου και καλές θεάσεις.:smile:

Τον αισθητηρα βαλε τον στο off...oταν στρωσει θα αυξηθει η φωτεινοτητα...για συνδεση με PC μην περιμενεις πολλα πραγματα γιατι η αναλυση 1024x768 αφενως ειναι πολυ χαμηλη αφετέρου παραπεμπει σε αναλογια 4:3 και αρα το desktop των windows βγαινει παραμορφωμένο...

για συνδεση με PC μην περιμενεις πολλα πραγματα γιατι η αναλυση 1024x768 αφενως ειναι πολυ χαμηλη αφετέρου παραπεμπει σε αναλογια 4:3 και αρα το desktop των windows βγαινει παραμορφωμένο...

τι εννοείς?
το desktop των windows εχει κάποια στανταρ αναλογια?

απο παλιότερο ποστ μου
την έχω κι εγώ, και η TV δεν παίζεται (ειδικά για τα λεφτά της)
τελευταία, ήρθε η U10 να ταράξει λίγο την ησηχία που είχαμε στον τομέα value for money

To μόνο άλλο κακό της, είναι πως λόγω ανάλυσης (1024x768) δεν κάνει για PC monitor..
σε 1024x768 τα βλέπεις μακρόστενα, σε 1280x τα βλέπεις "θολά" (τα γράμματα).
Για το περιστασιακό browsing η 1024 είναι οκ.
Πάντως για HTPC χρήση (σε 1280 ή 1368 ανάλυση) είναι μιά χαρά.

Προσωπικά, η χρήση που κάνω είναι 70% SD TV & nova και 30% htpc με ένα μέρος του 720p υλικό.

Η ποιότητα εικόνας που έχω, ειδικά σε συνάρτηση με τα χρήματα που έχω δώσει, με έχει αφήσει άκρως ικανοποιημένο, και σε πολλές περιπτώσεις με ανοιχτό το στόμα (ακόμα και μετά από 5 μήνες που την έχω)

Καταρχην να επαναλαβω πως οταν μιλαω για κακη-σκοτεινη εικονα αναφερομαι στην εικονα που σου δινει οταν τη συνδεεις με pc. Eιτε με d-sub ειτε με hdmi σε dvi. Eσεις που μου ειπατε οτι η εικονα ειναι καλη, τη δοκιμασατε τη συνδεση με το pc?
απο οσα λενε εδω στο φορουμ, τις πρωτες 150-200 ωρες θα πρεπει να εχεις "χαλαρες" ρυθμισεις ή ακομα καλυτερα να παιζεις καποια αρχεια στρωσιματος
Αν υπαρχουν καποια ειδικα "αρχεια στρωσιματος" που πρεπει να τρεξω, μου λες που βρισκονται?
....μήπως εχεις ελλατωματικο κομμάτι.
Πάντως απ'οτι διαβάζω εδω με τις πλασμα ειναι οτι θέλουν το χρόνο τους και σιγα σιγα μεσα στις πρώτες 200 ωρες αυξάνει και η φωτεινότητα κατα πολυ...
Ελαττωματικο κομματι δε νομιζω οτι εχω, απλα δεν ειναι αυτο που περιμενα, και συγκρινομενο με την προυπαρχουσα lcd.
Aν ειναι οντως θεμα χρονου θα το δουμε, γιατι ακομα 200 ωρες δεν εχω κλεισει. Λες οτι μετα απο 200 ωρες το σκοτεινο-πορτοκαλι χρωμα της εικονας του pc θα γινει φωτεινο-ασπρο?...
Αγαπητέ Pakis καλώς ήρθες,
Η σειρά PQ είναι από τις πιο φωτεινές plasma γενικά και ούτε είναι σκοτεινές καινούργιες, οπότε σύγκρινε με ίδιες στα καταστήματα να δεις μήπως έχει πρόβλημα το κομμάτι που πήρες.
Το μενού της LG δεν μου μοιάζει και τόσο λιτό. Τι παραπάνω ρύθμιζες δηλαδή στη Bravia που δεν το έχει η LG? Φωτεινότητα δεν έχει?
Ο δε αισθητήρας της τηλεόρασης λειτουργεί πολύ σωστά εκτός εαν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις για...φωτιστικό!
Φιλε anargyrioti, μιλας σαν πωλητης της lg... Eπιπλεον δε φαινεται να εχεις μεγαλη πειρα απο τηλεορασεις, γιατι οταν μου λες οτι η pq2000 εχει πλουσια menu, τοτε εγω παω πασο.
Πως εννοεις "σωστο" εναν αισθητηρα? Δεν πρεπει οταν σκοτεινιαζει να αυξανει η φωτεινοτητα ωστε να βλεπουμε καλυτερα? Αν σκοτεινιασει η ατμοσφαιρα, σκοτεινιασει και η τιβι τοτε τι κερδιζουμε?
Η Βravia εχει πολλες ρυθμισεις περισσοτερες απ τη pq, μερικες τις ανεφερα ηδη, αλλα δεν θα μεινουμε εκει, καταλαβαινω οτι η καθε τηλεοραση εχει τα δικα της χαρακτηριστικα. Σε αντισταθμισμα η pq εχει πιο φιλικη εικονα για το ματι οπως ειπα, και αυτο το εκτιμω πολυ. Υποθετω οτι αυτο ισχυει για ολες τις plasma.
Να σε ρωτησω και κατι, αφου η pq ειναι τοσο καλη οσο την εμφανιζεις, γιατι κανει μόνο 400+ ? χαρη θελαν να μας κανουν?
Τον αισθητηρα βαλε τον στο off...oταν στρωσει θα αυξηθει η φωτεινοτητα...για συνδεση με PC μην περιμενεις πολλα πραγματα γιατι η αναλυση 1024x768 αφενως ειναι πολυ χαμηλη αφετέρου παραπεμπει σε αναλογια 4:3 και αρα το desktop των windows βγαινει παραμορφωμένο...
Αν ειναι να μη περιμενω απο pc, τοτε καηκα:-), γιατι εγω για pc τη πηρα τη plasma, δηλαδη χαμηλη αναλυση. Αν ηθελα υψηλη αναλυση θα επαιρνα μια lcd hd, σωστα?.
Να σου πω οτι δεν υπαρχει θεμα παραμορφωσης με το desktop και η αναλυση 1024Χ766, 60ΜΗz ειναι μια χαρα(και προτεινομενη αλλωστε) διοτι οταν βλεπεις απο αποσταση δεν σε παιρνει να ανεβαζεις πολυ την αναλυση γιατι δεν θα βλεπεις πλεον.
Τελος, θα βαλω τον αισθητηρα off αφου μου το προτεινεις. Επλιζω να εχεις δικιο και να στρωσει τελικα:-)

Last edited:
mce22,
το ρωτησα κι αλλου, αλλα μια που σε βρηκα....
η ποιοτητα στο σκαρτ ειναι το ιδιο καλη οπως και σε rf;;
θα μου πεις η νοβα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο για σωστες δοκιμες......

paki να και το αρχειακι για στρωσιμο :a0210:
http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=52

Last edited:
την έχω κι εγώ, και η TV δεν παίζεται (ειδικά για τα λεφτά της)
τελευταία, ήρθε η U10 να ταράξει λίγο την ησηχία που είχαμε στον τομέα value for money
To μόνο άλλο κακό της, είναι πως λόγω ανάλυσης (1024x768) δεν κάνει για PC monitor..
σε 1024x768 τα βλέπεις μακρόστενα, σε 1280x τα βλέπεις "θολά" (τα γράμματα)....
Η ποιότητα εικόνας που έχω, ειδικά σε συνάρτηση με τα χρήματα που έχω δώσει, με έχει αφήσει άκρως ικανοποιημένο, και σε πολλές περιπτώσεις με ανοιχτό το στόμα (ακόμα και μετά από 5 μήνες που την έχω)

Για την pq2000μιλας? Μα ειναι δυνατον να τη χρησιμοποιεις για σερφαρισμα? 42 ιντσες?
Εγω χρησιμοπιω χρονια τηλεοραση συνδεδεμενη με pc, oχι για σερφαρισμα βεβαια, για θεαση ταινιων που κατεβαζω απ το νετ. Συνεπως δεν τιθεται θεμα αναλυσης, ουτε και παραμορφωνονται ή θολωνουν τα Windows(XP ή 7).
Oταν μιλας για τη ποιοτητα εικονας, μιλας για την εικονα του πισι? Γιατι εγω αυτη την εικονα τη βλέπω σκοτεινη και εως πορτοκαλί. Αν την ασπρισεις τερμα τοτε γινεται φωτεινη μεν αλλα χάλια.

ναι, για την PQ2000 μιλάω.
Όπως βλέπεις, κι εγώ με HTPC την έχω, και όσα είπες για αναλύσεις, τα έχω γράψει ήδη.
Για το περιστασιακό σερφάρισμα, ναι είναι μια χαρα οι 42" απο τα 2+ μέτρα, σε 1024x768 (κανένα αθλητικό site κλπ)

Στο PC δεν έχω δει διαφορά από τις άλλες εισόδους..
Δηλαδή εσένα μόνο με το PC στο κάνει αυτό;
και μάλιστα με διάφορες συνδέσεις.. (d-sub, dvi, hdmi)
Χλωμό.. μάλλον το PC σου είναι ρυθμισμένο λάθος (δες Control Panel της vga) ή καποιο άλλο προβλημα έχει
Για να είσαι σίγουρος, βάλε στην ίδια είσοδο της TV, ένα άλλο PC (φορητό) αν μπορείς, ή έστω ένα DVD στο HDMI

mce22,
το ρωτησα κι αλλου, αλλα μια που σε βρηκα....
η ποιοτητα στο σκαρτ ειναι το ιδιο καλη οπως και σε rf;;
θα μου πεις η νοβα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο για σωστες δοκιμες......

ναι, από scart έχω τον δορυφ. δέκτη, και παίζει πολύ ωραία.
Το σήμα της νoβα είναι καλύτερο από το RF που πιάνω
Αν το MPEG4 είναι και ακόμα καλύτερο, θα είμαι άκρως ευτυχής!

Έχουμε πει, η PQ για SD σήμα (επίγειο, δορυφ, DVD) είναι απλά κορυφή, ειδικά για τα λεφτά της
-- και ναι, Pakis, στα 400+ χαρη μας κανουν!! LOL άλλοι ψάχνουν με 500+ μια "ποιοτική" 32άρα! --
ενώ και σε HD παίζει απόλυτα ικανοποιητικά.