ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Παιδιά πιπέρι στο στόμα μου, όμως στον μπατζανάκη μου που πήρε την 42U10 (τον παρότρυνα εγώ τρομάρα μου) η εικόνα είναι χάλια. Με το που ανάψεις το παραμικρό φως (αναπτήρα για τσιγάρο) πάπαλα η αντίθεση.

Αυτο ειναι υπερβολη που λες , εδω με φωτιστικο 5 λαμπες x 8 watt (οικονομικες που αντιστοιχουν σε 25 watt η καθεμια) σχεδον απο πανω και δεν εχω προβλημα...

Μονο αν την βλεπει απευθειας ο ηλιος υπαρχει προβλημα κατα την γνωμη μου...

Δεν ήταν η αντανάκλαση το προβλημα, θάμπωνε σαν philips φτηνη lcd. Ισως να φταίνε οι ρυθμίσεις.
Καλά εντάξει, το τσιγάρο είναι υπερβολή φυσικά.

Εγω παλι πιστευω οτι η U10 εχει καποιου ειδους επιστρωση , το λεω αυτο γιατι σε συγκριση με μια LG plasma 2 ετων που εχει γνωστος μου και μια PG6000 που εχω δει σε καφετερια που συχναζω οι LG εχουν πιο πολλες ανακλασεις....

Tίποτα Γιάννη, πάπαλα, niente...

Oι αντι-αντανακλαστικές επιστρώσεις δεν μειώνουν τόσο τις επιφανειακές ανακλάσεις (λέγε με καθρέφτη, που εξαρτώνται και από τη σύσταση του γυαλιού), όσο τις εν τω βάθει, που χαλάνε την αντίληψη του μαύρου αποκαλύπτωντας το λευκωπό-γκρι χρώμα των ανενεργών φωσφόρων...

Π.Χ πήγα σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι του με βροχη και τραβηγμένες τις κουρτίνες και ήταν όλα θαμπά. Ξαναέβαλα πιπέρι..

Όχι το σήμα είναι πολύ καλό (Άλιμος-Καλαμάκι), συμβαίνει και σε dvd (παιδικά). BR δεν έχει. Δεν μοιάζει με βλάβη επίσης.

Αν καταφέρεις να αγγίξεις το τηλεκοντρόλ κοίταξε δυο πράγματα.
Αν έχει πολύ χαμηλα την οξύτητα και φωτεινότητα και ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας.

Είπαμε σε συνθήκες φωτός υπάρχει ένα θέμα αλλά όχι και έτσι...
Και σε χαμηλής ποιότητας σήμα (γενικώς τηλεοπτικό και DVD) ας πούμε ότι τουλάχιστον στα μάτια μου δεν είναι και ότι καλύτερο (έχω την V10) αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να προβληματίζει...

Ίσως να τον συμβούλευες να την δεί κάποιος τεχνικός, αν υπάρχει τρόπος βέβαια γιατί απ´ότι λές σε αυτόν δεν είναι πρόβλημα.

Δεν το ρισκάρω να πλησιάσω το τηλεκοντρόλ σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Έχω 2 μικρά παιδιά. Εάν του πω ότι δεν δείχνει καλά θα παρεξηγηθεί. Δεν είναι αυτό το θέμα μου. Απλά καταθέτω την εμπειρία μου.

@ Yperion, JL_?,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Οφείλω να παραδεχθώ ένα λάθος που έκανα σχετικά με τη U10 το οποίο κατάλαβα απόψε μετά από επίσκεψή μου στο Saturn Καλλιθέας (δεν είχα ξαναπάει). Είχε σε όλες τις τηλεοράσεις τους transformers σε 720p και έπαιζαν όλες απίθανα.

1. Ανάμεσά τους, υπήρχε μία 42U10 η οποία ήταν μεταξύ δύο LCD και ξεχώριζε με πλούσια χρώματα και ανάγλυφη εικόνα! Με λίγα λόγια έπαιζε φανταστικά ΜΕΣΑ στα φώτα του καταστήματος. Όταν έπεσαν οι τίτλοι, επιβεβαίωσα το ελαφρά χαμηλότερο λευκό που ισχυριζόμουν, αλλά κατά τη διάρκεια της ταινίας φαινόταν να έχει αυτή δυνατότερο λευκό, πιο φωτεινή εικόνα, δεν ξέρω πως να το περιγράψω.
Γεγονός είναι ότι παίζει απίθανα και ότι έκανα λάθος στις εκτιμήσεις μου.:frusty:

2. Είδα 50PQ2000 και 50PQ6000 δίπλα σε μια 50S10 (νομίζω είναι σχεδόν ίδια με τη U10). Οι LG ίδια εικόνα επίσης εντυπωσιακή αν και λίγο πιο «καμένη» από τη δυναμική ρύθμιση της εικόνας σαν τη φωτό που έβαλε παραπάνω ο Yperion. Το θέμα πάντως, μάλλον λύνεται όπως είδα δίπλα σε μια 42PQ2000 με λίγο πιο απαλές ρυθμίσεις.
Η S10 πολύ καλή εικόνα, λίγο πιο απαλή και πιο φυσική (και λόγω ρυθμίσεων όπως αποδείχτηκε αργότερα).

Ο ενθουσιασμός μου για την Panasonic δυστυχώς κόπηκε όταν ζήτησα στον πωλητή να μου βάλει τηλεοπτικό. Αφού ανέβασε τις ρυθμίσεις στην S10 για να δείξει πιο δυναμική η εικόνα της όπως στην LG μου έβαλε ΣΚΑΪ.
Εκεί ήταν αρκετά καλύτερη η PQ2000 με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια ενώ η S10 «θόλωνε» την εικόνα. Βλέπω δύσκολο να προτιμήσω την U10 μετά απ’ αυτό γιατί κυρίως για τηλεοπτικό τη θέλω. Αν οι ιδιοκτήτες της έχετε διαφορετική γνώμη για το τηλεοπτικό της, θα χαρώ να την ακούσω.
Το «κοτετσόσυρμα» της PQ2000 τελικά για να το δω έπρεπε να πάω σε απόσταση <1μ. και να δείχνει πολύ ανοιχτό χρώμα. Στα 2+ μ. δεν το καταλάβαινα καθόλου. Γενικά πολύ εντυπωσιακή τηλεόραση αν αναλογιστεί κανείς και τι κοστίζει.

Τελειώνω συμπεραίνοντας ότι η PQ2000 είναι κελεπούρι στην τιμή της όπως και αντίστοιχα η U10 είναι κελεπούρι στη δική της τιμή. Η επιλογή μεταξύ τους είναι περισσότερο θέμα χρήσης και πιστεύω ότι και οι δύο θα ευχαριστήσουν το χρήστη τους δεόντως. :D

Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Για κυρια χρηση τηλεοπτικο σημα μια HD Ready plasma οπως η Pq3000 θα δειξει καλυτερα απο μια Full HD , αρκει βεβαια να μην σε ενοχλει η χαμηλοτερη αναλυση (αν καθεσαι πανω απο 2 μετρα λογικα δεν θα σε ενοχλει)...

Η διαφορα στην εικονα αντιστρεφεται υπερ της Full HD σε Bluray (HD)...

Για κυρια χρηση τηλεοπτικο σημα μια HD Ready plasma οπως η Pq3000 θα δειξει καλυτερα απο μια Full HD , αρκει βεβαια να μην σε ενοχλει η χαμηλοτερη αναλυση (αν καθεσαι πανω απο 2 μετρα λογικα δεν θα σε ενοχλει)...

Η διαφορα στην εικονα αντιστρεφεται υπερ της Full HD σε Bluray (HD)...

Την ανάλυση δεν την έβλεπα στα 2 μέτρα τουλάχιστον στο κατάστημα.

Σε θέαση 1080p πως παίζει άραγε μια τηλεόραση με ανάλυση σαν της PQ? Απλά βλέπεται, ικανοποιητικά ή καλά? Είχα διαβάσει σε ξένο σάιτ ότι οι HD Ready πάιζουν πολύ καλά το 1080, οι δε Full HD δείχνουν τα πράγματα σα να πετάγονται από την οθόνη. Ισχύει αυτό?
Πάντως η PQ σε 720 τα πήγαινε πολύ καλά.

Στα δικα μου ματια η PQ3000 (λογω αναλυσης) δειχνει τα BR με λεπτομερεια ελαχιστα καλυτερη απο ενα DVD...ειναι ομως και παλι ικανοποιητικη λογω καλης κινησης και χρωματων....αν δεν σκοπευεις να βλεπεις πολλα ΒR ομως δεν πρεπει να σε απασχολει αυτο...

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Οφείλω να παραδεχθώ ένα λάθος που έκανα σχετικά με τη U10 το οποίο κατάλαβα απόψε μετά από επίσκεψή μου στο Saturn Καλλιθέας (δεν είχα ξαναπάει). Είχε σε όλες τις τηλεοράσεις τους transformers σε 720p και έπαιζαν όλες απίθανα.

1. Ανάμεσά τους, υπήρχε μία 42U10 η οποία ήταν μεταξύ δύο LCD και ξεχώριζε με πλούσια χρώματα και ανάγλυφη εικόνα! Με λίγα λόγια έπαιζε φανταστικά ΜΕΣΑ στα φώτα του καταστήματος. Όταν έπεσαν οι τίτλοι, επιβεβαίωσα το ελαφρά χαμηλότερο λευκό που ισχυριζόμουν, αλλά κατά τη διάρκεια της ταινίας φαινόταν να έχει αυτή δυνατότερο λευκό, πιο φωτεινή εικόνα, δεν ξέρω πως να το περιγράψω.
Γεγονός είναι ότι παίζει απίθανα και ότι έκανα λάθος στις εκτιμήσεις μου.:frusty:

Μήπως είδες την L42U10 η οποιά είναι LCD? Θυμάσαι αν είχε ανεβασμένο το sharpness σε τέτοιο σημείο που ο κόκος ήταν εμφανής?

To λέω αυτό γιατί υπάρχει μία Pany 42" LCD στη πρώτη σειρά και κοντά στο κιόσκι των panasonic plasma, όπου η P50U10 απλά δε βλέπεται... Συγκεκριμένα ήταν ο λόγος που κινήθηκα (καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία) πρός την G10/V10 οι οποίες πραγματικά μπορούσαν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις συνθήκες του Saturn...

Μπορεί βέβαια να έχουν αλλάξει διάταξη στο μαγαζί, δε ξέρω!

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ PLASMA LG 42PQ2000

Μήπως είδες την L42U10 η οποιά είναι LCD? Θυμάσαι αν είχε ανεβασμένο το sharpness σε τέτοιο σημείο που ο κόκος ήταν εμφανής?

To λέω αυτό γιατί υπάρχει μία Pany 42" LCD στη πρώτη σειρά και κοντά στο κιόσκι των panasonic plasma, όπου η P50U10 απλά δε βλέπεται... Συγκεκριμένα ήταν ο λόγος που κινήθηκα (καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία) πρός την G10/V10 οι οποίες πραγματικά μπορούσαν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις συνθήκες του Saturn...

Μπορεί βέβαια να έχουν αλλάξει διάταξη στο μαγαζί, δε ξέρω!

Τώρα μη με βάζεις σε αμφιβολίες....:o

Λες να ήταν η L? Ένας ψιλός κόκος υπήρχε σε όλες- μάλλον από το δισκάκι.
Ανεβασμένες ρυθμίσεις είχαν επίσης όλες, εννοώ δυναμικές ή όπως τις ονομάζουν.
Panasonic 50U10 δεν υπήρχε, είδα όλες τις υπόλοιπες σχεδόν S10, G10,V10, PX80 κλπ.
Πάντως, όταν έπεσαν οι τίτλοι στην U10 που έβλεπα, ήταν ελαφρά πιο σκοτεινοί από τις LCD ακριβώς όπως τη θυμόμουν σε άλλα καταστήματα που την έχω δει και με χαμηλό φωτισμό.
Τώρα βέβαια, μπορεί και να έκανα λάθος......
Πάντως η 50S10 (δεν μπορεί να είναι LCD κι αυτή:D) έπαιζε μια χαρά στα φώτα.

Συγκεκριμένα ήταν ο λόγος που κινήθηκα (καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία) πρός την G10/V10 οι οποίες πραγματικά μπορούσαν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις συνθήκες του Saturn...

Και εγω αν ηθελα τηλεοραση για το Saturn (και οχι για το σπιτι μου) την G10 θα αγοραζα...:D

ΥΓ. Πλακα κανω...παντως ακομη και στο Saturn (Γερακα ομως) δεν ειδα μεγαλη διαφορα U10/G10...

Το καταστημα κατα την γνωμη μου που πλησιαζει οικιακες συνθηκες ειναι το FNAC στο Μall ενω και το Πλαισιο δεν εχει ιδιαιτερα δυνατα φωτα...

...so in my local showroom i noticed how these 2 panny plasma's looked way dimmer than the rest of the tv's on show (yup...most were lcd) but something that hit me was how "dirty" the whites looked. i couldn't believe my eyes and requested the remote to adjust the picture. now even in dynamic mode with cool colour tone and brightness just over half way.. the whites looked cream more than anything! tried all the PQ modes with all the colour tones, still no change. this was on both the X10 and S10. the LG 42PQ3000 had a much whiter shade to it than the pannies. any idea what's going on here? i thought these 2 set's would be very accurate at showing white??

http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1191972-panasonic-x10-s10-white-shades-cream.html

Does anyone else find the whites to be quite grey on the G10? I've tinkered with the settings but can't get the Whites to look bright. It's not a lighting issue in the room either because whites still look dirty even when there's hardly any light in the room. I've tried all combos of Cinema and Normal with warm and normal hue but no joy. I think the picture is good overall but I was under the impression that Plasmas had great contrast but I'm not overly impressed with the G10 so far on that score.

We have an old Samsung plasma at work at the whites look fine on that

http://www.avforums.com/forums/plas...-panasonic-g10-owners-thread-part-2-a-64.html

If the picture is nearly all white it doesn't look a crisp white, more washed out. Anybody with a PS3, if you could try WipEout HD and tell me if the whites on the menus looks white please, Cheers.

http://www.avforums.com/forums/plas...-panasonic-g10-owners-thread-part-1-a-56.html

Last edited:
πήγα και γω στο πλαίσιο μεταμόρφωσης χθες που είχε σε σχεδόν απόλυτα σκοτεινό χώρο τις τηλεοράσεις..

να πω την αμαρτία μου όλες παρόμοιες μου φανηκαν.. παίζαν κάποια trailer και ελάχιστες οι διαφορες..

οι πλάσμα (g10,v10) είχαν μαλλον πιο καλή εικόνα απο τις LCD, αλλα μικρές διαφορες..

δυστηχώς δεν βρήκα την PQ2000 να τη δω..

ουτε είχε τηλεκοντρολ να παίξω με τις ρυθμίσεις

πάντως αν οι πλασμα είχαν κάποιο πλεονεκτημα ήταν σε θέαση απο γωνια.. απλα καμία σχέση με τις LCD.. βέβαια μιλάω για μεγάλες γωνίες που στη τελική λίγο σε ενδιαφέρουν καθως κανεις δε βλέπει ετσι τηλεόραση..

Μήπως είδες την L42U10 η οποιά είναι LCD?

Είναι φύσει αδύνατον να δώσεις τον χαρακτηρισμό της απίθανης εικόνας στην L42U10. Καλά χρώματα και συμπαθητική γωνία θέασης μεν, αλλά τόσο ανοιχτό μπλε-γκρι στη θέση του μαύρου, εμφανώς ορατό και σε συνθήκες καταστήματος, είχα πολλά χρόνια να δω...

Last edited:

TX-L42U10EWebA1001001A09C26A81102I11365.jpg

H L42U10 ειναι ευκολο να διαχωριστει απο την P42 λογω την εντελως διαφορετικης βασης...

Δε ξέρω βρε παιδιά. Ρώτησα μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος.
Γιάννη (JL) μήπως έχει δεί κανένας σε φωτεινές συνθήκες απίθανη εικόνα από την U10?
Γνώμη μου είναι αν ξαναπάει ο φίλος, ας το ξανατσεκάρει.

Επίσης το τι είναι καλό και τι καλύτερο είναι και θέμα εμπειριών από άλλες συσκευές. Μπορεί κάποιος να συγγρίνει την παλιά CRT του με κάποια από τις νέες μέτριες LCD και να ενθουσιαστεί.

Σάμπως εμείς δεν ενθουσιαζόμαστε με τις δικές μας και αν δούμε καμιά kuro θα τις πετάξουμε από το παράθυρο?

Last edited: