Φιλε soto, o Avid δεν ειναι οποιο κι οποιο προγραμμα...
Ειναι εδω και πολλα χρονια , το καλυτερο προγραμμα για editing , που χρησιμοποιουν επαγγελματιες κινηματογραφιστες και τηλεοπτικα studio σε ολο το κοσμο ( κι εγω επισης στο MEGA).
Δεν εχει καμια σχεση με το υπολοιπα, αν το δουλεψεις θα καταλαβεις.
Εγω το δουλευω απο το 93 και δεν υπαρχει συγκριση.
Η έννοια "καλύτερο" είναι σχετική και υποκειμενική. Αυτό που είναι "καλύτερο" για σένα, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι εντελώς ακατάλληλο για μια συγκεκριμένη δουλειά -και το αντίστροφο. Ακόμα και ο τρόπος που μπορεί να προτιμάει κάποιος άλλος να δουλεύει μπορεί να είναι διαφορετικός. Με αυτή την έννοια δεν υπάρχει "καλύτερο" και παρεπιτόντως, δικαίως στο φόρουμ του doom9 που ασχολούνται κατά κόρον με την επεξεργασία βίντεο έχουν καταργήσει τη λέξη "καλύτερο" έως και δια ...ροπάλου!
Δεν αμφιβάλλω ότι έχει κάποια δυνατά θετικά χαρακτηριστικά μπορεί να είναι πιό γρήγορο στο editing ή πιο εύχρηστο για κάποιες δουλειές ή πιο συμβατό ή οτιδήποτε -πρόκειται για καλό επαγγελματικό πρόγραμμα -αλλά η λέξη "καλύτερο" είναι τουλάχιστον ασαφής.
Προσωπικά είχα δοκιμάσει κάποιες "δοκιμαστικές" εκδόσεις αλλά κατέληξα να το απορρίψω γιατί δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά που
εγώ ήθελα -για τη δουλειά αυτή προφανώς δεν ήταν το "καλύτερο".
Στην προκειμένη περίπτωση, ανέφερες και εσύ ότι δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα εν λόγω φορμά. Οπότε ως προς αυτή τη δουλειά, για εσένα, πάλι δεν είναι το "καλύτερο"!
Οσον αφορα το μετατροπεα, νομιζω οτι δεν εχεις δικιο.
Ολο το υλικο που εχω στη κατοχη μου, και στα studio + τηλεοπτικους σταθμους που ξερω, ειναι ακομη σε αναλογικη μορφη (κυριως σε beta tapes).
Αρα για μενα ειναι απολυτως απαραιτητο feature.
Μα η δική σου περίπτωση Γιάννη με τις beta κασέτες, δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση! Και εγώ έχω αρκετό αναλογικό υλικό που είχα αγοράσει απ' έξω και μάλιστα σε NTSC -άλλη σπάνια περίπτωση, αλλά έχω και την Pinnacle Pro 1 που κάνει πολύ καλή δουλειά χωρίς να χρειάζεται να περαστεί το υλικό πρώτα στην κασέτα της κάμερας. Αλλά δεν έχει νόημα να μιλάμε για "σπάνιες" περιπτώσεις, άλλωστε σήμερα έχει γεμίσει η αγορά από διαφόρων τύπων και budget μετατροπείς. Αυτό που είπες στο τέλος ήταν το σωστό: "για μενα ειναι απολυτως απαραιτητο feature". Ο καθένας έχει άλλες ανάγκες. Εδώ όμως, συνήθως μιλάμε περισσότερο για τον μέσο χρήστη. Αν μιλήσουμε για σπέσιαλ ανάγκες, θα χρειαστούμε ένα σπέσιαλ thread και θα ...κουφάνουμε κόσμο!
Oσον αφορα το clip, αν θες να το δεις απο κοντα κι ασυμπιεστο, εχεις ανοιχτη προσκληση !!!:ernaehrung004:
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση,

έχω δεί όμως (έχω κατεβάσει) αρκετά κλιπ ακατέργαστα από την συγκεκριμένη κάμερα. Η HV20 με έχει κερδίσει, όχι για τον λίγο θόρυβο αλλά για την ευκρίνειά της, την ποιότητά της και τον manual έλεγχο. Μάλιστα ενδέχεται να πάρω κάποιο μοντέλο από τα πιο σύγχρονα στο κοντινό μέλλον. Αυτό που είπα είναι απλά ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τον θόρυβο από σμικρυμένα και επανσυμπιεσμένα βίντεο...