Αγορά ψηφιακής βιντεοκάμερας.

Τελικά πήρα βαθιά ανάσα και παρήγγειλα την SONY HDR-SR12E από το technix.gr προς 1149 ευρώ και ελπίζω να μη το μετανοιώσω!!!
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια! Περισσότερα όταν την παραλάβω!!!
Καλορίζικη! Πολύ καλή επιλογή. Έχω την sr-11. Εκτός από την πολύ καλή εικόνα θα έχεις και μια καλή φωτ. μηχανή. Με εναλλαγές βίντεο και φωτο αστραπιαία. Όσο για τους προβληματισμούς σου περί HD & SD ξέχνα τους. Εκτός από το πρόγραμμα PMB που συνοδεύει την κάμερα και μεταφέρεις και καις όπως θέλεις (HD, SD) τα βίντεο, υπάρχουν και καλύτερα -βέβαια πιο βαριά- προγράμματα για editing κλπ. Όπως κάθε sony είναι πολύ απλή και πολύ ποιοτική σε κατασκευή. Σύντομα σε βλέπουμε να αναθεωρείς και να πας για αλλαγή tv. Εγώ το σκέφτομαι μετά την απόκτηση της sr-11. Περιμένουμε εντυπώσεις.:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Αγορά ψηφιακής βιντεοκάμερας.

Καλορίζικη!Καλές λήψεις!Όντως, πολύ καλή κάμερα!

Νομίζω ότι είναι κλασσική μέθοδος πωλητή...και εγώ την ίδια έχω...λέει για να πουλήσει...αλλά χαλάλι!Πρόκειται για πολύ καλό μηχάνημα, είτε το έχει είτε όχι...

Να είστε καλά παιδιά!

Δεν ξέρω αν με δούλευε ο πωλητής, αν και δεν μου φάνηκε κάτι τέτοιο. Στην αρχή μιλούσα με έναν άλλο, ο οποίος δεν ήξερε να απαντήσει σε κάπως πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις, οπότε και φώναξε τον νεαρό εξπέρ του καταστήματος από ότι φάνηκε, ο οποίος είχε απαντήσεις και με το παραπάνω σε ότι και αν τον ρώτησα. Αυτός είχε την SONY HDR-SR11 που είναι ουσιαστικά η ίδια κάμερα, αλλά με 60άρα μνήμη. Σε όσα μαγαζιά και αν είχα πάει μέχρι τώρα, πουθενά δεν υπήρχε πωλητής γνώστης να μου λύσει τις απορίες μου! Μπράβο του πάντως!

Όσο για την ίδια την κάμερα, σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερες, αλλά είναι ήδη πιστεύω πάνω από τις απαιτήσεις μου και σίγουρα θα την κρατήσω πάνω από 10 χρόνια, όπως και την panasonic που έχω! Απλά θα την ήθελa πιο ελαφριά. Έχει βάρος κάπου στα 560-600 γρ. αν θυμάμαι καλά , σε αντίθεση με το 1 κιλό της panasonic!

Παιδιά εσείς που την έχετε την συγκεκριμένη κάμερα, η μπαταρία της πόσο κρατά περίπου;;

Re: Απάντηση: Αγορά ψηφιακής βιντεοκάμερας.

Να είστε καλά παιδιά!

Δεν ξέρω αν με δούλευε ο πωλητής, αν και δεν μου φάνηκε κάτι τέτοιο. Στην αρχή μιλούσα με έναν άλλο, ο οποίος δεν ήξερε να απαντήσει σε κάπως πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις, οπότε και φώναξε τον νεαρό εξπέρ του καταστήματος από ότι φάνηκε, ο οποίος είχε απαντήσεις και με το παραπάνω σε ότι και αν τον ρώτησα. Αυτός είχε την SONY HDR-SR11 που είναι ουσιαστικά η ίδια κάμερα, αλλά με 60άρα μνήμη. Σε όσα μαγαζιά και αν είχα πάει μέχρι τώρα, πουθενά δεν υπήρχε πωλητής γνώστης να μου λύσει τις απορίες μου! Μπράβο του πάντως!

Όσο για την ίδια την κάμερα, σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερες, αλλά είναι ήδη πιστεύω πάνω από τις απαιτήσεις μου και σίγουρα θα την κρατήσω πάνω από 10 χρόνια, όπως και την panasonic που έχω! Απλά θα την ήθελa πιο ελαφριά. Έχει βάρος κάπου στα 560-600 γρ. αν θυμάμαι καλά , σε αντίθεση με το 1 κιλό της panasonic!

Παιδιά εσείς που την έχετε την συγκεκριμένη κάμερα, η μπαταρία της πόσο κρατά περίπου;;

Χμμ πολύ αισιόδοξο σε βλέπω..

Δεν νομιζω οτι οι σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές εχουν τόση αντοχή εκτος εαν τις εχουμε φυλαγμενες στο ντουλάπι..

Παντως πήρες πολύ καλό κομμάτι, προσπάθησε να την μαθεις και να αξιοποιήσεις στο μέγιστο βαθμο αυτά που μπορεί να σου δώσει :grinning-smiley-043

εγω που θέλω να αλλάξω κάποια στιγμή των τριών χρόνων sony HC1, λόγω χαμηλής επίδοσης στα σκοτεινά, ύπαρξης ηλεκτρονικού σταθεροποιητή και ειδικά του rolling shutter που έχουν οι cmos αισθητήρες, τι να πάρω?
H canon HV30 έχει rolling shutter και όχι τόσο σημαντική διαφορά στην ημέρα και στον σταθεροποιητή (αν και οπτικός)

Μπράβο στους πωλητές που ξέρουν και με το παραπάνω το αντικείμενό τους!!

Το λέω γιατί μου έχουν τύχει περιπτώσεις όπως:

Αυτό το σύστημα (mini home cinema) έχει τίξ!(THX)!Φυσικά, κρατήθηκα να μην γελάσω.Λέω πως θα ήταν λάθος προφορά και το προσπερνάω.

Ρωτάω λοιπόν:Ποιά η διαφορά του χ συστήματος από το ψ;

Απάντηση:Στην τιμή (το βλέπω) και...στο ότι είναι πιό μεγάλο!

Φυσικά δεν ψώνησα από εκεί και ξαναπήγα μόνο και μόνο για να γελάω με αυτά που έλεγε.Όσπου σκέφτηκα ότι είμαι πολύ κακόβουλος και γιατί τώρα τον άνθρωπο, που στο κάτω κάτω προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, και δεν ξαναπήγα.

Απόστολε μεγεια... αντε και καλες ληψεις...:FSGSFGS4:

Σε βλεπω στις ΣΕΡΡΕΣ να τραβας HD... -bye- και ετοιμασου για αλλαγη TV... αμ δεν θα αντεξεις...-bye-

Δημήτρη σε ευχαριστώ φίλε! Σέρρες μαζί θα τραβάμε άλλωστε!!!:ernaehrung004:

90 λεπτά η μπαταρία μέτρια μου φαίνεται! Θα δοκιμάσω και θα δω! Η panasonic που έχω με μεγαλύτερη μπαταρία της εργοστασιακής, κρατά περισσότερο σε διαδικασία λήψης (rec)-αναμονής(pause). Έχει και πιο μεγάλες μπαταρίες, οπότε με βλέπω να αγοράζω και μια μεγαλύτερη.

Δημήτρη σε ευχαριστώ φίλε! Σέρρες μαζί θα τραβάμε άλλωστε!!!:ernaehrung004:

90 λεπτά η μπαταρία μέτρια μου φαίνεται! Θα δοκιμάσω και θα δω! Η panasonic που έχω με μεγαλύτερη μπαταρία της εργοστασιακής, κρατά περισσότερο σε διαδικασία λήψης (rec)-αναμονής(pause). Έχει και πιο μεγάλες μπαταρίες, οπότε με βλέπω να αγοράζω και μια μεγαλύτερη.

Τόλη αυτο εχω κανει και εγω... πηρα αλλες δυο μεγαλες μπατταριες και εχω αρκετη αυτονομια...
εξαρταται πως θελεις να τραβας και ποσο συχνα..
τις πηρα απο αμερικανικο site σε πολυ καλη τιμη... και μου τις εστειλαν σαν δειγμα ,,, οποτε γιοκ τελωνειο..:idea:

το site ειναι... http://www.bestbatt.com/category_s/56.htm

βρες τον τυπο της δικης σου οταν την παρεις και ειναι καλη περιπτωση... δες βεβαια και εδω για να συγκρινεις ισως
με τις γνησιες και πραξε αναλογα...

Last edited:
Παιδιά μια κρίσιμη ερώτηση, γιατί εδώ είμαι λίγο μπερδεμένος!!
Κάποιος είπε ότι 60 λεπτά εγγραφής σε HD, δηλαδή στην μέγιστη ποιότητα, θέλουν χώρο εγγραφής 8 GB!! Με λίγα λόγια όταν εγώ θα θέλω να κάνω DVD κάτι που έχω γράψει, γιατί αυτός είναι ο σκοπός μου, τότε αναγκαστικά μια που τα DVD έχουν χωριτηκότητα 4,7 GB, θα γράφω κάπου στα 35 λεπτά μόνο;; Υπάρχουν DVD μεγαλύτερης χωρητικότητας;; Έχω μπερδευτεί κάπου ή τα λέω σωστά;

Υπάρχουν "DVD-9" ή "Dual Layer" που χωρούν μια ώρα σε HD αλλά αν τα προορίζεις για αναπαραγωγή σε DVD-player θα γράψεις σε φορμά DVD (SD όχι HD)! Οπότε, στα 8-9 megabit/sec (στο μέγιστο) μαζί με τον ήχο θα γράφεις περίπου δύο ώρες στο Dual layer και στο απλό των 4.7 γύρω στην μία και ένα τέταρτο.

Last edited:
SoTos ευχαριστώ για την απάντηση!
Απλό DVD-player προφανώς δεν παίζει HD, οπότε αν θέλω να το κάνω, θα πρέπει να αγοράσω ένα DVD-player HD, έτσι;

SoTos ευχαριστώ για την απάντηση!
Απλό DVD-player προφανώς δεν παίζει HD, οπότε αν θέλω να το κάνω, θα πρέπει να αγοράσω ένα DVD-player HD, έτσι;

Μία από τις πιθανές λύσεις για να γράφεις δισκάκια HD και να τα βλέπεις σε HDTV είναι να πάρεις ένα PS3 και να το συνδέσεις με την HDTV.
Μετά έχεις τουλάχιστον δύο επιλογές:
1- Να γράφεις μία ώρα HD σε DVD-9
2- Nα πάρεις ένα Blu ray writer για το PC και να γράφεις 3 1/2 ώρες HD στα 25GB του κάθε δίσκου.

Ενδέχεται να υπάρχει και τρίτη λύση, να συνδέεις τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που θα σώζεις τα βίντεο με το PS3 και να τα βλέπεις στην HDTV χωρίς να γράφεις δισκάκια. Αυτό όμως πρέπει να το επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος PS3 ή να το ψάξεις στον διαδίκτυο για το αν και πως ακριβώς μπορεί να γίνει, ακόμα και το πως πρέπει να φορμαριστεί ο δίσκος για να είναι συμβατός με το PS3. Αν γίνεται, εγώ προσωπικά αυτό θα έκανα -ευκολία και οικονομία χρόνου και χρήματος.

Last edited:
Μάλιστα!! Τα πράγματα τελικά δεν είναι και τόσο απλά! Ουσιαστικά θέλει αλλαγή όλου σχεδόν του εξοπλισμού για να έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα! TV HD και DVD PLAYER & RECORDER HD, υπάρχει φαντάζομαι.
Ήδη σκέφτομαι και αυτό.......http://www.5050.gr/product/PHILIPS-32PFL9603D
Γερό μπελά βρήκα μου φαίνεται!!

Το μέγιστο αποτέλεσμα πάντοτε έχει τις μέγιστες απαιτήσεις! Κανόνας παγκόσμιος, για όλα τα πράγματα!

Γερό μπελά βρήκα μου φαίνεται!!

Από το "μέγιστο αποτέλεσμα" μέχρι το ελάχιστο αποδεκτό υπάρχουν διαβαθμίσεις. Επομένως, τον "μπελά" και το πόσο θα μπλεχτούμε το επιλέγουμε εμείς και μόνο εμείς!

TV HD και DVD PLAYER & RECORDER HD, υπάρχει φαντάζομαι.

Αν υπάρχει θα είναι πανάκριβο, δεν συμφέρει προς το παρόν. Ένα απλό Blu ray player μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά θα έχει τα ίδια χρήματα και λιγότερες δυνατότητες από το PS3. Επίσης δεν θα είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να παίξει HD γραμμένο σε DVD-5 ή DVD-9.

Ήδη σκέφτομαι και αυτό.......http://www.5050.gr/product/PHILIPS-32PFL9603D

Θα πρέπει να επιλέξεις τις ίντσες της HDTV ανάλογα με την απόσταση θέασης που θέλεις να έχεις. Ο λόγος είναι ότι η ευκρίνεια που βλέπεις είναι ανάλογη της απόστασης. Με τις HDTV δεν μπορείς να παρακολουθήσεις από μεγάλη απόσταση όπως με τις συμβατικές τηλεοράσεις γιατί η ευκρίνεια πλησιάζει περισσότερο τη διακριτότητα του ματιού (δεν θα βλέπεις τη μέγιστη ευκρίνεια). Οι 32" είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μικρή διάσταση για FULL HD θέαση αφού για να δείς την μέγιστη ευκρίνεια της HDTV πρέπει να βρίσκεσαι το πολύ σε απόσταση 1 μέτρο και 28 εκατοστά!! Για 2 μέτρα απόσταση χρειάζονται 50"!

Στην παρακάτω σελίδα μπορείς να βάλεις δίπλα στο "Diagonal" τις ίντσες και να πατήσεις "Compute". Κάτω στο "Viewing distance to achieve the following..." θα δεις στο "Maximum distance to fully resolve 1080p" την απόσταση σε χιλιοστά. Επίσης πιο πάνω την μέγιστη προτεινόμενη απόσταση για θέαση στις 26 και 30 μοίρες κατά τις προδιαγραφές SMPTE και THX αντίστοιχα για την καλύτερη θεατρική εμπειρία παρακολούθησης ταινίας (χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την ευκρίνεια). Επίσης υπολογίζει αποστάσεις και με άλλα κριτήρια πιο κάτω, ενώ υπολογίζει και τις πλευρές της οθόνης.

http://www.winebase.com.au/audio/avscrnm.htm

Μια καλή σκέψη πάντως είναι και ο προβολέας αφού έχουν πέσει πολυ οι τιμές τελευταία και μπορείς να βλέπεις άνετα σε οθόνη 100" από μεγαλύτερη απόσταση, ξεκούραστα και χορταστικά χωρις να πιάνει χώρο. Αυτή για μένα είναι η καλύτερη λύση HD με το "μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα" (μιλάμε για άλλη εμπειρία...) και μια απλή τηλεορασούλα για τις ειδήσεις και τις ...σαπουνόπερες! :smile:

Last edited:
Να προσθέσω ότι προφανώς μπορεί κάποιος να συμβιβαστεί αν δεν τον ενδιαφέρει το "μέγιστο αποτέλεσμα"...

Μια άλλη πιθανή λύση χωρίς κανένα έξτρα κόστος -ούτε καν αγορά blu ray player ή PS3 ή εγγραφή δίσκων:

Για να δεις το υλικό που έχεις σώσει σε εξωτερικό σκληρό δίσκο κάποια άλλη φορά, το αντιγράφεις μέσω του PC πίσω στον σκληρό δίσκο της κάμερας (με σύνδεση USB) και μετά συνδέεις την κάμερα στην HDTV και επιλέγεις playback. Προϋπόθεση τα αρχεία να είναι στην αρχική μορφή.

Η λύση αυτή είναι ανεπιβεβαίωτη. Aν σε ενδιαφέρει, ψάξε στο διαδίκτυο ή ρώτησε κάποιον που έχει ή διαθέτει την κάμερα, ή την ίδια την sony (αν πετύχεις κάποιον που γνωρίζει...)

Last edited:
SoTos σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός με τις ερωτήσεις!

Πάντως και για να πω την μαύρη αλήθεια, είμαι προβληματισμένος, γιατί για να δω αυτό που πραγματικά μπορεί να δώσει η κάμερα όπως λες και εσύ, θα πρέπει να κάνω περισσότερα έξοδα από αυτά που φανταζόμουνα, μια που θέλω να έχω τα αρχεία σε DVD δισκάκια! Αρχικά θα πάρω ένα μεγάλο σκληρό για να τα αποθηκεύω εκεί στην μέγιστη ποιότητα και θα δω στο μέλλον πως θα πάει η τεχνολογία και τι θα κάνω! Έχω DVD PLAYER & RECORDER το LG RH277H με έξοδο HDMI, αλλά προφανώς δεν παίζει δισκάκια σε μορφή HD.

SoTos σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός με τις ερωτήσεις!

Πάντως και για να πω την μαύρη αλήθεια, είμαι προβληματισμένος, γιατί για να δω αυτό που πραγματικά μπορεί να δώσει η κάμερα όπως λες και εσύ, θα πρέπει να κάνω περισσότερα έξοδα από αυτά που φανταζόμουνα, μια που θέλω να έχω τα αρχεία σε DVD δισκάκια! Αρχικά θα πάρω ένα μεγάλο σκληρό για να τα αποθηκεύω εκεί στην μέγιστη ποιότητα και θα δω στο μέλλον πως θα πάει η τεχνολογία και τι θα κάνω! Έχω DVD PLAYER & RECORDER το LG RH277H με έξοδο HDMI, αλλά προφανώς δεν παίζει δισκάκια σε μορφή HD.

Τολη το υλικο HD αναγκαστικα θα το γραψεις σε BD-disks σε BD-writer στο PC σου μεταφεροντας το στο σκληρο στο PC.
Mπορεις καλλιστα αντι για BD να καις για αρχη SD DVD δισκακια αποθηκευοντας τα αρχεια HD σ' ενα μεγαλο
εξωτερικο σκληρό... πχ στον 1ΤΒ της WD κοστους γυρω στα 250 Ε.

Το LG εχει την εξοδο HDMI απλα για να μεταφερει το ψηφιακο σημα του DVD στο ψηφιακο πανελ της LCD-PLASMA
χωρις ψηφιοαναλογικες μετατροπες που επιβαρυνουν την ποιότητα.... αν κανεις χρηση της εξοδου scart για να στειλεις
ψηφιακο σημα απο το DVD-player στην LCD-PLASMA...

Τωρα η ιστορια του εξωτερικου σληρου για αποθηκευση... Να ειναι μεγαλος δλδ... η 500 GB η το 1 ΤΒ που σου ειπα παραπανω...
Καλο ειναι βεβαια να μην τον συνδεσεις με USB στον υπολογιστη αλλα με την εξοδο firewire 400 η 800 στην περιπτωση
του 1ΤΒ. Γενικως η firewire μεταφορα ειναι πιο γρηγορη.... αρα αν την επιλεξεις πρεπει και το PC σου να εχει αναλογη
καρτα και firewire εξοδο... οι οποιες καρτες ειναι φτηνες σχετικα ευτυχως.

Το συνοδευτικο υλικο... της καμερας θα σου δινει δυνατοτητα εγγραφης SD σε DVD σιγουρα...

Το κακο με τις σημερινες πολυ καλες FULL HD-TV ειναι οτι ξεμπροστιάζουν ασχημα τα χαμηλής ποιότητας
Ελληνικά καναλια... δλδ... αυτα που κρυβουν οι απλες SD-TV θα τα βγαλει στη φορα η FULL HD-TV και οσο μεγαλυτερες ιντσες
εχει τοσο χειροτερα θα βλέπεις τα Ελληνικα αναλογικα καναλια... Γιαυτο πολλοι επιλεγουν τις 32 ιντσες σαν τη βελτιστη λύση
για το ποιοτικο DVD + HD αλλα και για την παρακολουθηση αναλογικων καναλιων.

Επειτα οι τυπικες αποστασεις θεασης στα Ελληνικα σπιτια ειναι τα 3,5 περιπου μετρα... Για να βλεπεις χωρις να κουραζεις
ματια και αυχενα σε τετοια αποσταση για μενα η καταλληλοτερη διαγωνιος ειναι οι 32" αντε το πολυ οι 37"
απο εκει και πανω... αρχιζουν τα κουραστικα... πραγματα και σιγουρα τα εκνευριστικα προβληματα των αναλογικων
καναλιων που βγαινουν στη φορα...

Η γνωμη μου ειναι να υπολογισεις το καδρο των 37" η των 40" η 42" στη θεση θεασης στο σπιτι σου και να δεις αν
θα σε δυσκολευει και ποια διαγωνιος... Μπορεις να κοψεις ενα χαρτονι στις διαστασεις των παραπανω ιντσων και να δεις
τι σε ικανοποιει... βεβαια η παραπανω ιντσα σημερα σημαινει και πολλα παραπανω ευρωπουλα σε μια καλη TV..