Αγορά Sony tv 65" 2500€

jgavaris

Established Member
31 May 2009
197
ΣΠΑΡΤΗ
Καλημέρα σε ολους.

Καθως ειμαι κάποιας ηλικίας (55) και δεν ειναι εφικτο εκ μερους μου να αναλυσω τα χαρακτηριστικα των νεων τηλεορασεων, θα ηθελα να τις προτασεις σας για αγορα νεας τηλεορασης μαρκας Sony ,καθως ειμαι fan της συγκεκριμενης εταιρείας, πανω κατω στα 2.500€ και στις 65".

Νομιζω οτι αυτη η περιοδος ειναι καλη για αγορα , λογω Black Friday.

Με παιρνει και για 75" ο χωρος, αλλα θα ηθελα κατι πολυ καλο στις 65" παρα να κανω υποχωρησεις σε χαρακτηριστικά στα ιδια χρηματα για 75".

TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix, και αυτα.

Μελοντικα θα αγορασω και μια καλη ηχομπαρα για να ακουμε και Spotify.

Θα σας ημουν υποχρεος να μου προτεινεται 1-2 μοντελα και τις διαφορες αυτων ωστε να προβω στην αγορα χωρις αγχος οτι πηρα κατι τοσο ακριβο, ενω θα μπορουσα να εχω παρει κατι πολυ καλυτερο με λιγα χρηματα παραπανω.
Δηλ. τα 2500-2700 μα πιασουν τοπο , για να το πω λαικα.

Σας ευχαριστω και πάλι.

------
Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Το υπνοδωμάτιο έχει παράθυρα όπου φυσικό είναι κάποιες ώρες τις ημέρας να είναι ανοικτά .
Το καλοκαίρι ιδίως υπάρχει φυσικό φως μέχρι αργά .
Τώρα αν το ποσοτικοποίησω θα έλεγα ότι καθημερινές κοιτάμε tv από το απόγευμα και μετά και ΣΚ ίσως και τις πρωινές ώρες .
Σίγουρα μια ταινία θα την δω βράδυ αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν βλέπουμε και τηλεόραση και ώρες όπου υπάρχει φως .

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea) : TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :
πανω κατω στα 2.500€

προηγούμενη τηλεόραση :
---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Καλημέρα σε ολους.

Καθως ειμαι κάποιας ηλικίας (55) και δεν ειναι εφικτο εκ μερους μου να αναλυσω τα χαρακτηριστικα των νεων τηλεορασεων, θα ηθελα να τις προτασεις σας για αγορα νεας τηλεορασης μαρκας Sony ,καθως ειμαι fan της συγκεκριμενης εταιρείας, πανω κατω στα 2.500€ και στις 65".

Νομιζω οτι αυτη η περιοδος ειναι καλη για αγορα , λογω Black Friday.

Με παιρνει και για 75" ο χωρος, αλλα θα ηθελα κατι πολυ καλο στις 65" παρα να κανω υποχωρησεις σε χαρακτηριστικά στα ιδια χρηματα για 75".

TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix, και αυτα.

Μελοντικα θα αγορασω και μια καλη ηχομπαρα για να ακουμε και Spotify.

Θα σας ημουν υποχρεος να μου προτεινεται 1-2 μοντελα και τις διαφορες αυτων ωστε να προβω στην αγορα χωρις αγχος οτι πηρα κατι τοσο ακριβο, ενω θα μπορουσα να εχω παρει κατι πολυ καλυτερο με λιγα χρηματα παραπανω.
Δηλ. τα 2500-2700 μα πιασουν τοπο , για να το πω λαικα.

Σας ευχαριστω και πάλι.

------
Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης : 2 μέτρα από τον καναπέ , 3 μέτρα από το κρεβάτι. Είναι αρκετά μεγάλο το υπνοδωμάτιο

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): Πλάι από τον καναπέ , απέναντι από το κρεβάτι

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Φως ημέρας
Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea) : TV θα κοιταμε οικογενειακως, Netflix

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :
πανω κατω στα 2.500€

προηγούμενη τηλεόραση :Panasonic plasma viera
---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Θηρίο .
Όντως στα ίδια λεφτά .
Το ότι δεν συγκρίνεται με καμμία 65αρα το λες λόγω μεγαλύτερων ιντσών ή και καλύτερων χαρακτηριστικών;
Σε ευχαριστώ για την απάντηση

Πολύ μεγαλύτερη και πάρα πολύ κοντά σε απόδοση με τις κορυφαίες -> no brainer.

Θηρίο .
Όντως στα ίδια λεφτά .
Το ότι δεν συγκρίνεται με καμμία 65αρα το λες λόγω μεγαλύτερων ιντσών ή και καλύτερων χαρακτηριστικών;
Σε ευχαριστώ για την απάντηση
Αν εξαιρέσεις το android, στα 2100 παίζει η sony bravia 8 στις 65 ιντσες, που φοράει το ίδιο panel με την lg c4, με πιο φωτεινή την lg η οποία παίζει στα 1600 η 65αρα.οπότε αναλογικά πιο συμφέρουσα είναι η lg στις 65 ή 75 ιντσες.

Thanks , θα δω και την Lg.
Τι να δω δηλ. Δεν θα καταλάβω και κάτι , απλά καθώς λες ότι είναι το ίδιο panelκαι είναι 500€ φθηνότερη ίσως να αξίζει
Απλά δεν έχω πάρει ποτε Lg , και ξέρεις , έχω αυτή την ανασφάλεια ..
Οι κωδικοί με μπερδεύουν λίγο αλλά θα την βγάλω την άκρη

Εγώ θα σου πρότεινα να δεις κ την 65αρα g4 που γλυκοκοιταω κ εγώ στα 2000. Ζητάει 300 ευρώ παραπάνω απ' την c4 αλλά θεωρώ πως τα δικαιολογεί λόγω κ της τεχνολογίας MLA που έχει ενσωματωσει η Lg.

Αν μπορεις να πάρεις 77αρα Oled κατηγορίας C4, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεσαι με οποιαδήποτε 65αρα….

Κοίτα με παίρνει και για 77 ο χώρος
Απλά μήπως είναι πολύ μεγάλη σκεφτόμουν .
Ξέρω , θα μου πείτε ότι σε λίγο καιρό θα μου φαίνεται και αυτή μικρή κλπ , έχω διαβάσει κι άλλα posts …
Ίσως να έχεις δίκιο . Έχω κι εγώ τα κολλήματα μου με τις Sony ίσως

Πολύ μεγάλη δεν είναι ποτέ καμία τηλεόραση, αυτό είναι κανόνας 😉

Αντίθετα, όλες «καταλήγουν» μικρές 😉

Το μέγεθος (ειδικά με ποιότητα oled) θα το απολαύσεις όσο δεν πάει (και σίγουρα δεν έχει απλά καμία σχέση με τις οποιες μικρές διαφορές απόδοσης μεταξύ μοντέλων / μάρκων - ειδικά στα μεγάλα μοντέλα)

Το κόλλημα με της Sony, το καταλαβαίνω. Όλοι έχουμε το «παρελθόν» και τις προτιμήσεις μας.

Λάβε πάντως υπόψιν ότι το support της LG είναι πολύ ανώτερο της Sony.

Οκ, άρα η παραπάνω 77 άρα που βάλει το link είναι αυτή που προτείνει ο προηγούμενος φίλος ;
Αυτοί οι κωδικοί θεέ μου … μπελάς κανονικός

Το μοναδικό μειωνεκτημα των oled είναι η φωτεινότητα τους , το οποίο γίνεται αισθητό κυρίως σε φωτεινό περιβάλλον. Αν παρακολουθείς σε φωτεινό περιβάλλον θα σου πρότεινα να ξαναεξετασεις κ την g4 που σου πρότεινα έναντι της c4, καθώς έχει μεγαλύτερο peak brightness αν οι καταστάσεις το απαιτήσουν.

Aν δε σε ενδιαφέρει η μέγιστη φωτεινότητα η παρακολουθείς στο απόλυτο σκοτάδι τότε πήγαινε στην c4 που προτείνει ο φίλος.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι και απόλυτος φωτισμός
Το υπνοδωμάτιο έχει παράθυρα όπου φυσικό είναι κάποιες ώρες τις ημέρας να είναι ανοικτά .
Τώρα αν το ποσοτικοποίησω θα έλεγα ότι καθημερινές κοιτάμε tv από το απόγευμα και μετά και ΣΚ ίσως και τις πρωινές ώρες .
Σίγουρα μια ταινία θα την δω βράδυ αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν βλέπουμε και τηλεόραση και ώρες όπου υπάρχει φως .
Νομίζω ότι στο 95% των σπιτικών γίνεται αυτό

Νομίζω ότι δεν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι και απόλυτος φωτισμός
Νομίζω ότι στο 95% των σπιτικών γίνεται αυτό

Ρίξε μια ματιά στο review που έστειλα παραπάνω κ νομίζω θα έχεις καλή εικόνα για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Ένα ακόμη μικρό πλεονέκτημα της g4 είναι ότι έρχεται καλύτερα καλιμπραρισμενη στα χρώματα από το εργοστάσιο ως ανώτερο μοντέλο έναντι της c4 αν δεν σκοπεύεις να φέρεις επαγγελματία για calibration.

Ναι θα ρίξω εννοείται.
Επαγγελματία δεν θα φέρω καθώς μένω επαρχία
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ .
Απλά κι εγώ προσπαθώ να βρω την χρυσή τομή σε αυτά τα χρήματα , αλλά απ ότι φαίνεται οι ίντσες παίζουν πρωταρχικό ρόλο.
Καταλαβαίνω ότι κάποια από τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων tv δεν θα γίνουν αντιληπτά πο την πλειονότητα των αγοραστών

Εάν πάμε με τα θεμελιώδη του χώρου, μεγάλη τηλεόραση δεν υπάρχει.
Μια 77άρα, εάν θέλεις να καλύπτει 30 μοίρες του οπτικού πεδίου, τις καλύπτει στα 3 μέτρα απόσταση θέασης, και εάν θέλουμε 40 μοίρες που θεωρείται άνοιγμα αναφοράς, 2.3 μέτρα.
Αυτό, για να δείς καλό υλικό 4K.

Από εκεί και έπειτα, η ποιοτική διαφορά ενός OLED panel δεν χρειάζεται συζήτηση.
Έχεις βέβαια πάντα κατά νου πως εάν μια OLED τηλεόραση χρησιμοποιείται κατά κόρον για θέαση τηλεοπτικού σήματος σε κανάλια με super στο κάτω μέρος λ.χ. (βλ. ενημερωτικές εκπομπές, ειδήσεις κλπ), υπάρχει το έντονο ενδεχόμενο να εμφανίσει burn in, όχι με τη μορφή του burn in των plasma, αλλά ως αρκετά έντονη ανομοιομορφία στο panel.

Εφόσον καταλαβαίνω πως θα την τοποθετήσεις σε υπνοδωμάτιο, εάν η χρήση είναι περισσότερο μη-τηλεοπτικό υλικό, δεν σε απασχολεί το παραπάνω.

Τώρα όσον αφορά το brand, η sony, ναι, έχει σημαντικά καλύτερο OS, στα σημεία καλύτερη επεξεργασία εικόνας και κίνηση, εγώ θα έπαιρνα -και πήρα, sony αλλά με QD-OLED panel. η διαφορά που υπάρχει από πλευράς τιμής στις Sony WOLED και LG WOLED κατά τη γνώμη μου δεν είναι ανάλογη της ποιοτικής διαφοράς, εφόσον δε είσαι στο σκαλί του brand vs μέγεθος, φυσικά πας για τη μεγαλύτερη. Δεν ξέρω τι offers θα βγουν στο black friday, ωστόσο με την αγορά ως έχει, η 77C4 είναι η προφανής επιλογή.

Σε ευχαριστώ για το αναλυτικό κείμενο .
Αυτής της ποιότητας Sony πήρες ;