Αγορά tv 40-48ιντσες value for money

jp7rgv

New member
4 September 2014
39
Καλησπέρα, 1ο ποστ και θέλω να ρωτήσω ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή από τις εξης:
Samsung 40f6230 vs Samsung 48 h5000 vs Sony 48 585 η 605. Η κάποια καλύτερη σε αυτό το εύρος τιμής. 3d & smart δεν είναι απαραίτητα βασικότερη προϋπόθεση η ποιότητα εικόνας αφού δεν πρόλαβα Panasonic plasma.
Ευχαριστω

Καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα να πάρεις 48" και όχι 40" που είναι πολύ μικρή. Τώρα για διαφορές μεταξύ 48H5000 και 48W605 μην περιμένεις και πολλές (φοράνε το ίδιο πάνελ της Samsung). 3D δεν έχουν και smart έχει η Sony αλλά είναι σαν να μην υπάρχει γιατί δεν είναι καθόλου καλό.

Να υποθέσω λοιπόν πως στο θέμα εικόνα Samsung & Sony είναι ίδιες λόγω ίδιου πάνελ? Όσο αφορά το μοντέλο 585?
Επισης η ποιότητα εικόνας είναι αποδεκτή ή λόγω μεγάλου μεγέθους οθόνης χαλάει...

Στο θέμα εικόνα Samsung & Sony δεν είναι ίδιες λόγω διαφορετικού επεξεργαστή.Καλύτερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια σε τηλεοπτικό σήμα η Sony με τον X-Reality PRO.Επίσης η Sony έχει λίγο καλύτερο ήχο.Ακόμη έχει δορυφορικό δέκτη και λειτουργία PaP(με μεταβλητό κάδρο).Επίσης στη Sony μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό υπογούφερ στην έξοδο ακουστικών για να βελτιώσεις τις χαμηλές.Ακόμη συνδέοντας ακουστικά ,δεν απομονώνεται ο ήχος από τα ηχεία της τηλεόρασης.Η KDL-48W585B είναι ίδιας απόδοσης με την KDL-48W605B.Στο θέμα smart tv, η Sony δεν δέχεται εξωτερικό πληκτρολόγιο και δεν υποστηρίζει flash player.Επίσης έχει λειτουργία screen mirroring/MHL και λειτουργία εγγραφής,2 HDMI και μια USB παραπάνω.

Last edited:
Να υποθέσω λοιπόν πως στο θέμα εικόνα Samsung & Sony είναι ίδιες λόγω ίδιου πάνελ?

Δεν είπα ίδιες , είπα ότι δεν υπάρχουν και τόσο μεγάλες διαφορές. Και σε τηλεοπτικό σήμα ακόμη τα μεγαλύτερα μοντέλα της Samsung που έχουν τον ίδιο επεξεργαστή έχουν πάρει άριστες κριτικές...

Picture Processing - As is the norm for a high-ish end Samsung TV, the UE55H6400 was excellent with the critical video processing elements. It proved very accomplished at deinterlacing and scaling of standard definition signals was clean and precise..

http://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue55h6400-3d-led-lcd-tv-review.10295

Το καλύτερο είναι να δεις και τις δύο τηλεοράσεις πριν αποφασίσεις για να κρίνεις μόνος σου.

Κάτι που δεν αναφέρεται συχνά και το ξέχασα και εγώ να το αναφέρω , η Samsung H5000 έχει 2 HDMI ενώ οι δύο Sony 4 HDMI.

Το αναφέρω γιατί μπορεί κάποιος να έχει να συνδέσει πολλές εξωτερικές συσκευές (PC , PS4/XBOX , NOVA/OTE TV , media player κτλ).

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι αν θέλει να βάλει κάποιος βάση τοίχου , εκεί υπερτερεί η Samsung (οι Sony δεν έχουν επίπεδη πλάτη και χρειάζονται αποστάτες).

Αφού η w585 είναι ίδια σε εικόνα με w605 , τότε αυτό σημαίνει ότι έχει ανάλογο ANSi , input lag και 1080/24 Capability ( judder etc )????

Είναι σημαντικό για εμενα να γνωρίζω διότι θέλω να συγκρίνω την 48 585 με την 42 705B και να δω πια αξίζει περισσότερο.

Τις περισσότερες inches τις έχω ανάγκη , αλλα μου φαίνεται ότι η 585 θα έχει μεγάλη απόκλιση σε εικόνα σε σχέση με την 705B , εσείς παιδιά τι λέτε????

Αφού η w585 είναι ίδια σε εικόνα με w605 , τότε αυτό σημαίνει ότι έχει ανάλογο ANSi , input lag και 1080/24 Capability ( judder etc )????

Είναι σημαντικό για εμενα να γνωρίζω διότι θέλω να συγκρίνω την 48 585 με την 42 705B και να δω πια αξίζει περισσότερο.

Τις περισσότερες inches τις έχω ανάγκη , αλλα μου φαίνεται ότι η 585 θα έχει μεγάλη απόκλιση σε εικόνα σε σχέση με την 705B , εσείς παιδιά τι λέτε????
Αφού είπαμε η 705 σε εικόνα είναι η 805 χωρίς 3D ( και η 805 που έχει, τέτοιο που είναι....... ) άρα σε 2D εικόνα είναι αισθητά ανώτερη της 585.

Αφού είπαμε η 705 σε εικόνα είναι η 805 χωρίς 3D ( και η 805 που έχει, τέτοιο που είναι....... ) άρα σε 2D εικόνα είναι αισθητά ανώτερη της 585.

???

Γιατί είναι αισθητά ανώτερη? Εκτός από 100 Hz έναντι 50 τι άλλο ανώτερο έχει?

???

Γιατί είναι αισθητά ανώτερη? Εκτός από 100 Hz έναντι 50 τι άλλο ανώτερο έχει?

Παίδες , μην με μπερδεύεται σας παρακαλώ... :p

Άλλο είναι να βλέπεις matrix σε 42 και άλλο σε 48 inches.

Εγώ την θυσία τον 0.059cd/m2 μπορώ να την κάνω , γιατί αφού η 585 είναι ίδια με την 605 , τόσο ANSI θα έχει.

Ο πετάσης είπε κάπου ότι το 0.042 της 705 είναι εμφανές από το 0.059 της 585/605.

Εγώ και διπλα διπλα να τις έβαζα δεν νομίζω να το ξεχώριζα.

Παρεπιπτόντως , ξαναείδα την LG και συνειδητοποίησα ότι είναι ΓΚΡΙ το χρώμα , στην αρχή νόμιζα ότι φταίει η φωτεινότητα αλλα έκανα λάθος , είναι ΟΝΤΩΣ γκρι.

Λοιπόν , έχει κανένας άλλος γνώμη να μου πει πια αξίζει ? 48w585 η 42w705 ....

Τα panel της Samsung και της AUO έχουν ελάχιστη διαφορά στο μαύρο (μιλάμε για μετρήσεις από την ίδια πηγή πχ. Avforums και όχι από διαφορετικές γιατί το μαύρο εξαρτάται από τις ρυθμίσεις και δεν έχουν όλοι τα ίδια standard στο καλιμπράρισμα) , επίσης τα Samsung έχουν και λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα (φαίνεται στις μετρήσεις ANSI) οπότε και λίγο μεγαλύτερη αντίθεση.

Με λίγα λόγια οι διαφορές στο μαύρο που περιγράφεις δεν υφίστανται , απλά είναι από διαφορετικές πηγές με άλλους αισθητήρες ή άλλη μεθοδολογία.

ΥΓ. Για του λόγου το αληθές Panasonic με 40άρι πάνελ Samsung , μετρήθηκε στα 0.048 cd/m2 (ουσιαστικά ίδια τιμή με την W705)...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx40as640b-201406183815.htm

Last edited:
Παιδιά , διάβασα ότι έχει γράψει ο χαβιτο στο Sony 2014.

Η w705 έχει μονο μια σειρά led στο κάτω μέρος -_- , για πέταμα...

Η 585 , όπως και η 605 είναι ΜΠΑΟΥΛΟ ( :p ) αλλα direct led...

Λοιπόν.
Έχει γίνει χαμός με την 705 από reviews και πιθανότατα είναι ίδια με την 805B , αλλα το ερώτημα είναι , ΠΕΡΑ από το ANSI , σε θέμα επεξεργασίας και γενικότερα ( χρωματική απόδοση etc...) ποσο διαφορετική είναι η 585/605 με την 705 ??

Και στα νούμερα , αλλα κύριος στο ΜΑΤΙ , είναι τελικά αισθητό... ?

Βλέπω και ξαναβλέπω την βάση της 585.

Εμενα το μαύρο μου αρέσει αλλα...

Μήπως είναι "πλαστικουρα" ???

Θέλω να πω , η διαφορα από την 48w605 είναι 50 euro και λέω...
Μήπως η βάση της 605 είναι πιο στερεα ( ατσάλι , αλουμίνιο etc.. ) ενώ η 585 θα μου έρθει κάτω?

Είναι πολύ ρίσκο ρε γαμώτο κάποια πράματα και κανεις δεν μπορεί να τα ξέρει όλα.

Αν μπορούσα να σκάσω τα 800 για 50w705 ( έστω και edge led ) , τουλάχιστον με τα αλουμινένια μέρει θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

( Sorry for dp)

Επειδή βλέπω ότι έχεις πολλές απαιτήσεις σαν καταναλωτής θα σου δώσω συμβουλή να πας σε Sony W805 ή Samsung H6200 και πάνω. Στα πιο κάτω μοντέλα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς και σε ποιότητα/σχεδιασμό και δεν θα μπορείς να δεις αθλητικά όπως πρέπει.

Σε περίπτωση που αναφέρεσαι σε εμενα , έχω να πω ότι αποφάσισα να αρκεστώ σε 585 η 605 για μια πιο αξιόπιστη βάση στις 48 inches.

Η διαφορα τον 20cd/m2 που έχει η 605 με την 705 δεν μπορούν να με κρατήσουν στην 705 , οι 48 inches βαραίνουν πιο πολύ στην ζυγαριά όσο για την επεξεργασία και οι δυο έχουν x-reality προ.

Ο χώρος μου είναι εξαιρετικά μικρός , οποτε είμαι σε απόσταση 1.5 μέτρου , δεν μπορώ να παο πιο μακριά , έτσι σκόπευα καιρό να καταφέρω να ανεβώ στις 48 inches γιατί άμα αγόραζα 42 μετά θα ήθελα 55 ( στην επομενη αγορά ) και ίσος να το μετάνιωνα.

Πάντως μετά τις 42 να παο στις 48/50 δεν θα πήγαινα , οποτε παο κατευθείαν στις 48.
Εξάλλου η 705 είναι edge ενώ η 585/605 Direct.

Τα αθλητικά δεν με ενδιαφέρουν.
My order is like that : Games>movies>Xbmc>Nova(HD).

Όσο για τα 14 ms της 705 , δεν έχω και πάλι πρόβλημα.

Έπαιξα δοκιμαστικά σε μια R473 με Leo Bondar 42 ms και ήμουν μια χαρά , οποτε τα 29 ms της 605 θα είναι τέλεια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό που με έκαιγε ήταν οι inches , διότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ( p.x. 40 inches ) θα έχανα πολύ FHD πληροφορία και αυτό θα μου στοίχιζε...

Η w705 έχει μονο μια σειρά led στο κάτω μέρος -_- , για πέταμα...

Επειδή κοιτάω και εγώ την 50αρα w705b έχω διαβάσει τα πάντα μπορείς να μου πεις σε τι επηρεάζει αρνητικά αυτό?
Παντού λένε ότι είναι ίδια με την 50αρα w805b απλά δεν έχει 3D και έχει 200Hz.

Εγω εχω δει προσφατως την sony kdl-42w705bb : απο οσες και πιο ακριβες ειχε διπλα της μακραν ειχε την καλυτερη ποιοτητα εικόνας. (και προλαβαινω καποιους βιαστικούς περι ρυθμίσεων κ.λ.π. : ρωτησα το παλικαρι του πλαισιου και μου ειπε οτι ολες ειναι ρυθμισμενες στο καλυτερο δυνατο τους για να μπορει να κρινει ο πελατης οταν ερχεται να τις "χαζεψει".

Εγώ προσωπικά sony δαγκωτο παιδιά.

Καταρχήν,δεν τίθεται θέμα σύγκρισης w585-h5000.Η επεξεργασία εικόνας της Samsung είναι για τα "πανηγύρια" είναι ένα κλικ πάνω από Hyundai telefunken κτλ.Η Sony έχει πολύ ανώτερη επεξεργασία εικόνας άσχετα με το αν έχουν ίδιο πάνελ.Επίσης έχει smart αδιάφορο για μένα,αλλά δουλεύει μια χαρά,και 4 hdmi και δορυφορικό δέκτη δηλαδή δεν είναι στην κατηγορία h5xxx αν ήταν 100Hz Δεν θα ζήλευε τίποτα από ανώτερες σειρές των εταιρειών.
Tektona μιας και πρόσφατα αγόρασα μια 48w585 Για το υπνοδωμάτιο έχω να σου πω πολύ καλά λογια,καθαρό σχετικά πανελ(καμία σχέση με το 50αρι της auo που είναι πολύ ανωτέρω σε ομοιομορφία) ,ελάχιστο banding-dse (Samsung panel Δεν μου κάνει καμία εντυπωση)επεξεργασία πολύ κοντά με την 50w805 που έχω στο σαλόνι.Επίσης αρκετά ομαλή κίνηση μιας και η Sony έχει πολύ καλό αλγόριθμο,αν και 50 Hz στα 3 μέτρα βλέπω άνετα μπαλίτσα.Ίσως στο σαλόνι που η απόσταση είναι 2 μέτρα είχα θέμα.Στο gaming Είναι επίσης φανταστική το lag Είναι πολύ χαμηλό.Για εμένα είναι πολύ καλή τηλεόραση και πολύ καλό vfm.Η βάση είναι πλαστική μαύρη αλλά δεν έχει κανένα θέμα στο να πέσει κτλ.Η tv Είναι πολύ ελαφριά.Για απορίες αν μπορώ να βοηθήσω ρωτήστε ότι θέλετε.

Last edited: