Αγορά tv 40-48ιντσες value for money

Καταρχήν,δεν τίθεται θέμα σύγκρισης w585-h5000.Η επεξεργασία εικόνας της Samsung είναι για τα "πανηγύρια" ...

Τέτοιες ακραίες δηλώσεις fanboy-σμού που δεν τεκμηριώνονται από πουθενά δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και απλά παραπλανούν τους υποψήφιους αγοραστές.

Απλά εγώ τείνω προς Samsung h5000 και όχι προς w585 και w605,διοτι πρώτον δεν είναι σμάρτ που δεν πολύ θέλω και δεύτερον γιατί την διαφορά τιμής.
Υ. Γ.
Επίσης με αποτρέπει το γεγονός πως οι συγκεκριμενες τν είχαν τιμή πριν λίγες μέρες 449, 487, 495 ευρώ αντίστοιχα.

Κοίτα , περί fanboysmou έχεις δίκιο , αλλα ακόμα δεν θα ξεχάσω ( όσο μου επιτρέπει αδύναμη μνήμη μου ) τα λόγια του χαβιτο για το X-REALITY προ.

Η 585 και η 605 , είναι ΟΝΤΩΣ στη σειρά της Η5000 και ο βασικός λόγος είναι τα hertz.
Είναι και οι δυο 50 hertz αλλα η επεξεργασία του samsung panel της 585/605 από το samsung MStar panel της Η5000 είναι σίγουρα ανώτερη και αυτό γιατί τις είδα από κοντά ( συγκεκριμένα την 605) και σε σύγκριση με την Η5000 είχε καλύτερη εικόνα.

Αντιλαμβάνομαι βεβαια ( αφού το panel της 585/605 είναι καλύτερο από της 705 ) ότι η διαφορα στην εικόνα μεταξύ 585/605 και 705 είναι στην επεξεργασία , η οποια καταφέρνει ( δεν είμαι βεβαια σίγουρος ) να κάνει ακόμα και το μαύρο της Optronics καλύτερο από της Samsung και γενικότερα σε όλη την ποιότητα της εικόνας , αλλα και από την τιμή ακόμα , νομίζω , μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι η 585/605 δεν είναι συγκρίσιμη με την Η5000.
Μπορεί και να πέφτω έ3ω βεβαια , αλλα γενικότερα η 585/605 δεν είναι συγκρίσιμη με καμια , διότι είναι στην MESH.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στη μέση... Μεταξύ H6200 και Η5000 , δεν υπάρχει αναλογια για την 585/605.
Βεβαια επειδή εγώ έχω δει μονο την 805b και δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να συγκρίνω άμεσα την 585/605 με αυτήν ( μιας και η εικόνα της 805 είναι ίδια με της 705 ) θέλw Yperion να μας πεις τι γνώμη σου , η ΟΠΟΙΟΣ άλλος έχει δει την 705 και την 585/605 , αν νομίζετε πως υπάρχει διαφορα αισθητή στην εικόνα.
Πάντως για την Η5000 είμαι πεπεισμένος , η 40άρα της samsung κάνει 369 euro ενώ της Sony 500 euro.

Είναι επίσης φανερό ότι δεν είναι αξια προσοχής ούτε καν από τους Reviewers η Η5000 , ορίστε πάει και ο Αύγουστος ( καλο φθινόπωρο btw :p ) και ακόμα να βγει Review για την Η5000 , που για την F5000 τέτοια εποχή είχε βγει και μάλιστα μπορώ να πω ότι έμεινα εντυπωσιασμένος από το 0.042 ANSI της F5000 , αλλα από επεξεργασία εικόνας θυμάμαι δεν τα πήγαινε ούτε αυτή καλά.

Αντίστοιχη της Samsung UE H5000 σε Sony είναι η KDL R450B ή R480B και όχι η KDL W5 ή W6 σειρά.

Tektonas είσαι πολύ μπερδεμένος.Ξεκαθάρισε ποια είναι η απόσταση θέασης ,τι περιεχόμενο θα βλέπεις και ποια tv κάνει καλύτερο αυτό που θέλεις.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι θα πει "επεξεργασία εικόνας" , πιστεύω ότι κάποιοι χρησιμοποιούν όρους που δεν ξέρουν καν τι σημαίνουν. Και εννοείται ότι καμία επεξεργασία εικόνας δεν "βελτιώνει το μαύρο" και άλλα τρελά που διαβάζω. Επίσης με υλικό 1080p η επεξεργασία εικόνας είναι από άχρηστη έως επιζήμια. Γενικά όσο αναφορά το θέμα παραπέμπω σε έγκριτα site όπως HDTVtest και Avforums , δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω τι έχουν γράψει , όποιος επιθυμεί να είναι αντικειμενικός μπορεί να τα βρει.

ΥΓ. Το τσιπ της MSTAR αγαπητέ Τέκτον είναι Quad Core ενώ η Sony με το "εξελιγμένο" τσιπάκι έχει μείνει στον ένα πυρήνα , αν δεν το πρόσεξες και στις αλλαγές καναλιών ακόμη αργούν (λιγουλάκι) οι Sony , ενώ ακόμη και να ανοίξουν θέλουν τον χρόνο τους σαν να μπουτάρει υπολογιστής , δεν μιλάω για πιο εξελιγμένα θέματα όπως smart tv κτλ. γιατί αυτά δεν τους ενδιαφέρουν όλους.

Yperion έχεις δει δίπλα δίπλα σε τηλεοπτικό ,πχ σε Alpha ή ΣΚΑΙ ,την εικόνα μια Sony 2014 με X-Reality PRO με μια οποιαδήποτε Samsung tv;

Επίσης το Quad Core παίζει ρόλο στην ποιότητα εικόνας;

Αφού η Samsung h5000 με τις Sony w5 & w6 μοιράζονται το ίδιο πάνελ πώς δεν είναι άμεσα συγκρισιμες? Υπάρχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά εικόνας ή πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις. Αξίζουν τα περισσότερα χρήματα οι Sony?
Μήπως είναι καλύτερα να κάνω υπομονή για καμιά καλύτερη προσφορά?

ΥΓ. Το τσιπ της MSTAR αγαπητέ Τέκτον είναι Quad Core ενώ η Sony με το "εξελιγμένο" τσιπάκι έχει μείνει στον ένα πυρήνα , αν δεν το πρόσεξες και στις αλλαγές καναλιών ακόμη αργούν (λιγουλάκι) οι Sony , ενώ ακόμη και να ανοίξουν θέλουν τον χρόνο τους σαν να μπουτάρει υπολογιστής , δεν μιλάω για πιο εξελιγμένα θέματα όπως smart tv κτλ. γιατί αυτά δεν τους ενδιαφέρουν όλους.

Ναι μεν αλλά, αυτό είναι μάλλον θέμα software. Δεν είναι δύσκολο να βρείς φθηνά 2-πύρηνα ή και 4-πύρηνα τσιπ, το να γράψεις σωστό software είναι που κάνει τη διαφορά. Μια τηλεόραση μπορεί να ρυθμιστεί να ανοίγει "άμεσα" και να καθυστερεί μόνο στην έναρξη του smart μέρους. Δε θέλει 4 πυρήνες για να αλλάξει ένα κανάλι.

Τέτοιες ακραίες δηλώσεις fanboy-σμού που δεν τεκμηριώνονται από πουθενά δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και απλά παραπλανούν τους υποψήφιους αγοραστές.
Συγνώμη αν έγραψα κάτι ωμά αλλά όπως είδες έβαλα " "
για να μην φανώ όπως λες fanboy αλλά πρέπει να τονίσω με κάποιον τρόπο οτι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια προϊόντα.Η h5000 είναι ενα προϊόν που μπορεί να συγκριθεί με την r470 δεν έχει καμία σχέση με την w5-6χχ εσύ τις αναφέρεις ως σχεδόν πανομοιότυπα προϊόντα και ας έχουν κραυγαλέες διαφορές.Αυτό δεν είναι fanboyσμος και "παραπλάνηση" προς τους υποψήφιους αγοραστές?Αν και πολλές φορές με κατηγόρησες ως fanboy κάτι που σίγουρα δεν είμαι μιας και δεν είμαι σταθερός πελάτης σε καμιά εταιρία και το έχω αναφέρει πολλές φορές.Αλλά καλό είναι να μην αναφέρουμε πράγματα που δεν γνωρίζουμε και ούτε καν έχουμε δει για να τα κρίνουμε αλλά μόνο έχουμε διαβάσει στα χαρτιά
Καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα να πάρεις 48" και όχι 40" που είναι πολύ μικρή. Τώρα για διαφορές μεταξύ 48H5000 και 48W605 μην περιμένεις και πολλές (φοράνε το ίδιο πάνελ της Samsung). 3D δεν έχουν και smart έχει η Sony αλλά είναι σαν να μην υπάρχει γιατί δεν είναι καθόλου καλό.
Διάβασε τι γράφεις και όταν σου δοθεί η ευκαιρία πήγαινε σε ένα κατάστημα να δεις δίπλα την w585 και την h5000 και αναλογίσου τι γράφεις και αν εγώ παραπλανώ υποψήφιους αγοραστές. Έχεις δει το smart της sony και λες οτι είναι σαν να μην υπάρχει?Άρα λες ότι το τίποτα είναι καλύτερο απο το μέτριο. Αυτό δεν είναι fanboyσμος?Τι σημαίνει το ίδιο πανελ?Δεν λέει τίποτα,όλη η δουλειά της εικόνας γίνεται απο τον επεξεργαστή και το πανελ απλά το εμφανίζει.Αν ο επεξεργαστής δίνει σήμα μέτριο,μέτριο θα βγάλει το πανελ.Σίγουρα παίζει ρόλο το πανελ στο να μπορεί να απεικονίσει αυτά που του λέει το chip επεξεργασίας.Στο πανελ κρίνεται η αντίθεση το μαύρο χρωματισμοί κτλ,αλλά καλό μαύρο δεν αρκεί για καλή εικόνα.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι θα πει "επεξεργασία εικόνας" , πιστεύω ότι κάποιοι χρησιμοποιούν όρους που δεν ξέρουν καν τι σημαίνουν. Και εννοείται ότι καμία επεξεργασία εικόνας δεν "βελτιώνει το μαύρο" και άλλα τρελά που διαβάζω. Επίσης με υλικό 1080p η επεξεργασία εικόνας είναι από άχρηστη έως επιζήμια. Γενικά όσο αναφορά το θέμα παραπέμπω σε έγκριτα site όπως HDTVtest και Avforums , δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνω τι έχουν γράψει , όποιος επιθυμεί να είναι αντικειμενικός μπορεί να τα βρει.

Τι σχέση έχουν οι πυρήνες με την επεξεργασία εικόνας?Απλά εξυπηρετούν στο smart και είναι ένα εφέ και τίποτα άλλο.Το galaxy s4 που είχα είχε 4 πυρήνες αλλά με το τραγικό ui της samsung έμοιαζε σαν να έχει μισό πυρήνα.Οπότε να χα με να λέγαμε. Όλα είναι θέμα software και το hardware απλά εξυπηρετεί το software,σκέτο hardware είναι το τίποτα.
Αν και θα με ξαναπείς fanboy,οτι και να λέμε εδώ η sony είναι ποιο μπροστά στο θέμα ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ από την samsung.Το έχει εξελίξει το θέμα ποιο σωστά η samsung κάνει "πασαλείμματα" πολλά εφέ και στην ουσία μετριότητα απλά δεν έχει και ανταγωνισμό είναι και δυνατή στο marketing και καταφέρνει να έρχεται πρώτη,αυτο βέβαια δεν λέει τίποτα γιατί είναι μαζί με την lg με τα τραγικά ips panel και την μέτρια επεξεργασία,αλλά ο καταναλωτής αυτά αγοράζει.Σκαλώνει στους 4 πυρήνες κτλ και χάνει την ουσία της τηλεόρασης.

Αφού η Samsung h5000 με τις Sony w5 & w6 μοιράζονται το ίδιο πάνελ πώς δεν είναι άμεσα συγκρισιμες? Υπάρχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά εικόνας ή πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να βρεις. Αξίζουν τα περισσότερα χρήματα οι Sony?
Μήπως είναι καλύτερα να κάνω υπομονή για καμιά καλύτερη προσφορά?

Το ίδιο πάνελ μοιράζονται και η h6xxx Αυτό όμως δεν τις κάνει συγκρίσιμες με την σειρά h5xxx.

Ναι υπάρχει διαφορά στην εικόνα ανάμεσα σε h5xxx με τις Sony w5xx-6xx που και ένα λίγο έμπειρο μάτι εύκολα μπορεί να διακρίνει.

Last edited:
Αντίστοιχη της Samsung UE H5000 σε Sony είναι η KDL R450B ή R480B και όχι η KDL W5 ή W6 σειρά.

Τέκτονας είσαι πολύ μπερδεμένος.Ξεκαθάρισε ποια είναι η απόσταση θέασης ,τι περιεχόμενο θα βλέπεις και ποια tv κάνει καλύτερο αυτό που θέλεις.

Δεν είμαι και ΤΟΣΟ μπερδεμένος , αν προσεχεις καλύτερα τα post μου θα καταλάβεις ότι αυτό που λέo είναι ότι δεν υπάρχει κάτι για να συγκριθεί η w585/605 διότι proton για να συγκριθεί με H6200 πρέπει να είναι 100 hertz ( και δεν είναι ) και deuteron για να συγκριθεί με Η5000 πρέπει να έχει το ίδιο επίπεδο εικόνας , που ΔΕΝ έχει , οποτε αυτό που είπα είναι ότι βρίσκετε κάπου στην μέση ( η w585/605 ).

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι θα πει "επεξεργασία εικόνας" , πιστεύω ότι κάποιοι χρησιμοποιούν όρους που δεν ξέρουν καν τι σημαίνουν. Και εννοείται ότι καμία επεξεργασία εικόνας δεν "βελτιώνει το μαύρο" και άλλα τρελά που διαβάζω.

Αντιλαμβάνομαι βεβαια ( αφού το panel της 585/605 είναι καλύτερο από της 705 ) ότι η διαφορα στην εικόνα μεταξύ 585/605 και 705 είναι στην επεξεργασία , η οποια καταφέρνει ( δεν είμαι βεβαια σίγουρος ) να κάνει ακόμα και το μαύρο της Optronics κaλύτερο.
:chinscratch:

Παιδιά , η 585 είναι τρομερό VFM IMHO , απλά με ανήσυχη η βάση που ακόμα και στην 605 πλαστική πρέπει να είναι , απλά με ξεγελά το ασημι χρώμα που με κάνει να νομίζω ότι είναι αλουμίνιο/ατσάλι , αλλα γενικότερα όταν δεν υπάρχουν πολλά λεφτά για να στάξεις , παίρνεις τα ρίσκο σου.

Εγώ πάντως 48 inches Direct led με X-REALITY προ και Samsung panel + 0.059cd/m2 ( εντάξει αυτό δεν είναι και το καλύτερο ) στα 568 euro , δεν ξέρω αλλα νομίζω ότι είναι τρομερή ευκαιρία ( + dvb-S , 4 HDMI ) αν αναλογιστείς ότι με 520 euro ( 50 euro κάτω ) παίρνεις μια 48 Η5000 που δεν έχει απόλυτος τίποτα...

Έτσι ενδεικτικά θα αναφέρω δυο τεστ...

As we watched various documentaries on BBC 4, we were impressed by the quality of images that the H6500 could produce. The wonderful photography was reproduced using every pixel on the panel and the colour accuracy ensured everything looked suitably natural. The H6500 was just as effective with Blu-rays, handling the 24p without a hitch and delivering a film-like image. We watched Jack Ryan: Shadow Recruit, Transcendence and Furious 6 on the H6500 and the results were excellent, with well rendered images that delivered a faithful representation of the original film.

http://www.avforums.com/review/samsung-h6500-ue48h6500-full-hd-led-lcd-3d-tv-review.10624

It’s become a routine to report excellent video processing taking place within Samsung TVs and there’s no break to it with the 48H6700. Deinterlacing and scaling of standard definition signals were both almost totally pristine, in terms of maintaining all the detail and the H6700 is perfectly capable of detecing both 3:2 and 2:2 film cadences correctly. Provide the the Auto2 Film Mode was selected, scrolling video text over film was also delivered perfectly and the standard of video deinterlacing at 1080i50 was just as good as it was for standard definition and there were no apparent issues with 24p content. You may also want to experiment with the Motion Plus controls when watching fast moving content such as sport as it can deliver a perceived improvement in motion without too much in the way of artefacting.

http://www.avforums.com/review/samsung-h6700-ue-40-48-55-h6700-tv-review.10496

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται είναι στα πλαίσια της φαντασίας , ίσως και εγώ αν είχα αγοράσει μια τηλεόραση που αργεί ακόμη και στα μενού και στις αλλαγές καναλιών (καλά για smart tv και 3D το είπαμε ότι "δεν μας ενδιαφέρει" γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού ως γνωστόν κτλ.) να προσπαθούσα να μειώσω τις ανταγωνιστικές προτάσεις και να δημιουργήσω πλασματικές εντυπώσεις γι' αυτό και δεν κατηγορώ κανέναν.

Συγνώμη,ανέφερε κανένας σε αυτό το τοπικ την σειρά h6xxx?Εδώ μιλούσαμε για την h5000.
Όσο για το smart όταν κάποιος έχει έστω μια συσκευή pc,laptop,tablet,smartphone ακόμα και μέτριας κατηγορίας ποτέ δεν θα ασχοληθεί με τo smart της τηλεόρασης,οποιοδήποτε τηλεόραση μοιάζει ατμόπλοιο μπροστά στις συσκευές που ανέφερα.Αν δεν έχει καμία τέτοια συσκευή (πράγμα απίθανο το 2014) τότε ναι η lg-samsung είναι καλύτερη επιλογή σε αυτό το θέμα.
Τα τοπικ των w8xx-w7xx-w6xx-w5xx υπάρχουν και μπορείς να τα διαβάσεις δεν νομίζω να ΦΩΝΑΖΕΙ κάποιος για το πόσο ΑΡΓΕΙ είναι η tv.Εκτός και αν όλοι θέλουν να καλύψουν την αγορά τους.

Last edited:
Με το smart tv της τηλεόρασης μπορείς να βλέπεις στο κινητό/tablet το ίδιο κανάλι που βλέπεις και στην τηλεόραση ή και διαφορετικό , μπορείς να στείλεις τα video και τις φωτογραφίες σου στην τηλεόραση , μπορείς να μπεις μέσω του browser σε site streaming και να βλέπεις αγώνες κτλ. Κάποια από αυτά βεβαίως μπορείς να τα κάνεις και με tablet (έχω Galaxy tab 3 και 4) ή με το PC (έχω 2 laptop HP) ή με το κινητό (έχω και Note 3) αλλά όχι όλα. Δεν πιστεύω πχ. ότι θα σε χάλαγε αν η τηλεόραση σου είχε την δυνατότητα να βλέπεις άλλο κανάλι εσύ και άλλο η γυναίκα σου ή τα παιδιά σου.

Ξέρω πολύ καλά τι είναι το smart.Επίσης τα περισσότερα αν όχι όλα (σίγουρα δεν κάνει streaming) μιας και δεν έχω ασχοληθεί πολύ τα κάνει και η sony.Αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί.Εδώ μιλάμε για την h5000 που ούτε καν έχει smart και είμαστε offtopic.
Δηλαδή εσύ με όλες αυτές τις συσκευές ασχολησε με το smart tv?Εγώ που έχω ultrabook dell,HTPC,lg g pad v500 και lg g2 με αφήνει παντελώς αδιάφορο οποιασδήποτε τηλεόρασης το smart tv.Γούστα είναι αυτά.

Last edited:
Το θέμα είναι να μπορώ να δω κάτι χωρίς να συνδέω καλώδια να ανοίγω windows και android κτλ. , αυτά δηλαδή που κάναμε τόσα χρόνια και μας κούρασαν.

Yperion , καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου , αλλα ρε φιλε το τρακτ σε προδίδει και μην τολμήσεις και μας πεις ότι έχει PLEX , MB , XBMC η F6500 σου γιατί... ( Βασικά δεν είμαι καλός στις απειλές , απλά μην το πεις :p )

Αλλα έχεις δίκιο , ακόμα και αν χρησιμοποιείς PC και xbmc , το ότι μπορείς να κανεις streaming με το smart tv της samsung , μπορείς όντως , αλλα εδώ ρε φιλε μιλάμε για την ποιότητα της εικόνας που παρόμοια περίπτωση στα λεφτά της 585/605 δεν υπάρχει ( και στις inches που είναι γιατί στα λεφτά της 585 υπάρχει η H6200 αλλα είναι 40 inches ).

Όσο για την H6700 , τα έχουμε ξαναπεί , από το review που διάβασα και ξαναδιάβασα τώρα που το πόσταρες , βλέπω πως σε σχέση με την 805B/829B είναι τουλάχιστον εφάμιλλη αν όχι καλύτερη , διότι η w805B είναι λίγο καλύτερη στο Digea οποτε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πια είναι η καλύτερη από της δυο , αλλα σίγουρα είναι εφάμιλλες και από την στιγμή που συμβαίνει αυτό , μετά προχωρούμε στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τα οποια και αναδεικνύουν πια τηλεόραση είναι καλή για την δουλειά που την θες , p.x. Αν θες media player , 3D και Smart πας H6700 αν θες Gaming πας 805B , έτσι πάει...

Tektona ποια ακριβός θα είναι η χρήση της tv που θα πάρεις?Η απόσταση θέασης και η συνθήκες του χώρου?Φωτισμός κτλ?

Αλλα έχεις δίκιο , ακόμα και αν χρησιμοποιείς PC και xbmc , το ότι μπορείς να κανεις streaming με το smart tv της samsung , μπορείς όντως , αλλα εδώ ρε φιλε μιλάμε για την ποιότητα της εικόνας που παρόμοια περίπτωση στα λεφτά της 585/605 δεν υπάρχει ( και στις inches που είναι γιατί στα λεφτά της 585 υπάρχει η H6200 αλλα είναι 40 inches ).

Εγώ το έχω γράψει ότι η 48W605 είναι best value for money , αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι άλλες είναι για τα μπάζα. Ακόμη και αυτή όσο την είδα μου φάνηκε αρκετά ικανοποιητική...

https://www.skroutz.gr/s/5223763/Toshiba-48L5435DG.html

Επίσης και αυτή είναι καλή αλλά μια κατηγορία πιο πάνω (100 Hz) και 120 ευρώ πιο ακριβή...

https://www.skroutz.gr/s/5060410/Panasonic-TX-48AS640.html