Αγορά UPS

Απάντηση: Re: Αγορά UPS

Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι τα "τροφοδοτικά με A-PFC και P-PFC, χωρίς PFC" και τις διαφορές τους (με λίγα λόγια) ?

Και τι σχέση έχει αυτό με το UPS που θα πάρεις ?
Αυτό που ξέρω σίγουρα να σου πω (γιατί την πάτησα) είναι ότι εάν το τροφοδοτικό έχει Active PFC, τότε το UPS θα πρέπει να αναγράφει στα χαρακτηριστικά του: waveform type:true sinewave ή sinewave. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (όταν αναγράφεται simulated sinewave ή modified sinewave,κτλ ή δεν αναγράφεται τίποτα) υπάρχει ασυμβατότητα.

υποθέτω ότι αυτά είναι το ίδιο ?

RS 800i
On-battery Waveshape Stepped Sine Wave

RS 550
Waveform Type Stepped Approximation to Sine Wave

Αυτό σημαίνει ότι είμαι οκ με όλα τα τροφοδοτικά ή μόνο με τα Active PFC ?

Καταρχήν μου αρέσει ότι έχει παθητική ψύξη διότι η τηλεόραση είναι στο υπνοδωμάτιο.

Θα το χρησιμοποιήσω αποκλειστικά και μονό για την προστασία της Pioneer 6090.

Μια ερώτηση στους κατόχους :

Μπορώ να απενεργοποιήσω ΟΛΟΥΣ τους ήχους ώστε να μην με ξυπνήσει όταν πέσει το ρεύμα ? (λόγω υπνοδωματίου)

Μόνο εάν χρησιμοποιήσεις το Lansafe ως πρόγραμμα επικοινωνίας με το UPS-PC σου και ξετσεκάρεις την επιλογή των ηχητικών προειδοποιήσεων!

Να ρωτήσω . Είστε 100% σίγουροι ότι δεν ακούγεται τίποτα όταν πέσει το ρεύμα; Δεν μιλάω για το beeper.

Εχω το 1000άρι και ακούγεται ανετότατα χωρίς να πρέπει να το προσέξεις ένας σπαστικός βόμβος (όπως κάνουν κάτι μετασχηματιστές).

Οταν λέμε αθόρυβο, να εννοούμε αθόρυβο. Οχι να γλυτώνουμε τα ανεμιστηράκια και να έχουμε βόμβους από την άλλη.

Είναι λογικό να ακούγεται κάτι όταν γυρίζει σε μπαταρίες Τάσο.. αυτός ο βόμβος που λες είναι όντως από το κύκλωμα του UPS.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν UPS που να είναι εντελώς αθόρυβα όταν δουλεύουν από μπαταρίες.

μόνο που ο μικρός θόρυβος είναι αξιοπρόσεχτα σπαστικός.

Μερικές φορές ο ήχος είναι ενοχλητικός όχι από την ένταση αλλά από την συχνότητα.

Θα προτιμούσα ένα ανεμιστηρα σε χαμηλές στροφές παρά αυτό τον θόρυβο από εκκένωση του στύλου ΔΕΗ.

Εγώ αγαπητέ φίλε Τάσο μου θα είχα περισσότερη όχληση από τις συχνές διακοπές της ΔΕΗ (που οπλίζουν το ρελέ) από ότι ο θόρυβος που αναφέρεις...
Αλήθεια, αντιμετωπίζεις τόσες πολλές διακοπές;

Μια που επανήλθα στο συγκεκριμένο νήμα μετά από καιρό να καταθέσω κι εγώ μερικά πραγματάκια...

Το UPS μου Eaton 5110 (350-1500VA) -που κατέληξα μέσα από εδώ και με τη βοήθειά σας- μου προκαλεί μικρά θεματάκια μετά την αγορά του...
Συγκεκριμένα, με windows 7 και 2 PC πάνω του (400+400W) δοκιμάζοντας και τα 2 προγράμματα διαχείρησής του από τη μαμά εταιρία (Eaton+LanSafe), όποτε άνοιγα το 1 PC (αυτό που ήταν συνδεδεμένο με το USB πάνω του) και το δεύτερο PC ήταν ήδη ανοικτό, το UPS, με το που φόρτωναν τα windows έκλεινε εντελώς...νεκρό...
Με αποτέλεσμα να κλείνουν ακαριαία και τα 2 PC, φυσικά...
Δοκίμασα τα πάντα (ρυθμίσεις-συνδέσεις-drivers κ.τ.λ.) αλλά το μόνο που έλυσε την ανωμαλία αυτή ήταν να το αποσυνδέσω τελείως από τα PC, και πλέον όλα λειτουργούν μια χαρά...
Χάνω, βέβαια, το πλεονέκτημα του monitring...
Μακάρι να έβρισκα μια λύση!

Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω ακόμα είναι το εξής: Όταν λείπω για ΣΚ από το σπίτι κλείνω τα πάντα, όπως και το UPS από το κουμπάκι του...
Τις περισσότερες φορές, όταν γυρίζω και το ανοίγω και πάλι μου ρίχνει την ασφάλεια από τον πίνακα του σπιτιού μου...
Το συγκεκριμένο γεγονός δεν το κάνει πάντα, απλά και μόνο τις περισσότερες φορές...

Έχετε να σχολιάσετε-προτείνετε κάτι επί των παραπάνω αγαπητοί συνάδελφοι;

παιδια να ρωτησω κατι.ξερω οτι δεν ειναι ups αλλα θελω επιβεβαιωση.Θα παω σε χωρο το λαπτοπ μου που εχει διακυμανσεις ρευματος.για να μην καψω κανα τροφοδοτικο και οχι μονο,αυτο μου κανει?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161 αν οχι τι προτεινετε?
υπαρχει ups+προστασια υπερφορητο?(να μη ζυγιζει πολλα kg)

Last edited:
παιδια να ρωτησω κατι.ξερω οτι δεν ειναι ups αλλα θελω επιβεβαιωση.Θα παω σε χωρο το λαπτοπ μου που εχει διακυμανσεις ρευματος.για να μην καψω κανα τροφοδοτικο και οχι μονο,αυτο μου κανει?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161 αν οχι τι προτεινετε?
υπαρχει ups+προστασια υπερφορητο?(να μη ζυγιζει πολλα kg)
ουδεις?

Μιας και πάρα πολλές φορές έχει ερωτηθεί:

βρήκα πολύμπριζο να βάλω στις C14 των UPS μου, χωρίς να χρειαστεί να σφάξω απλά σούκο πολύμπριζα ώστε να φτιάξω μόνος μου:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200202730
και
http://www.msystems.gr/index.php?category=2901&product=11028

το ίδιο, σε δύο καταστήματα. Υπάρχει και σε τριπλό. Πήρα 3 των 4άρων... -bye-

edit: το μήκος του καλωδίου είναι 1.10, δεν ξέρω γιατί και τα δύο καταστήματα αναφέρουν 1.80...

Last edited: