Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Ενα γρήγορο rx100 iii vs lx100, για απλή οικογενειακή ερασιτεχνική χρήση μπορει να κάνει κάποιος? JPEG και video με ενδιαφέρουν περισσότερο. Ευχαριστώ…

H βασικότερη διαφορά είναι ότι η rx100 χωράει παντού ενώ η lx100 σχεδόν παντού.
Επέλεξε με βάση αυτό για αρχή και μετά τα υπόλοιπα τα συζητάμε.

Τέτοια τιμή για την lx100 δε θυμάμαι να έχουμε ξαναδεί.
Και όποιος κάνει εγγραφή στο newletter παίρνει και κουπόνι -10 ευρω.
http://www.eglobalcentral.eu/panasonic-lumix-dmc-lx100-digital-camera-black-en.html
Δεν το γνωρίζω το κατάστημα! Έχετε αγοράσει; Από που στέλνει;

Απάντηση: Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

καμια σχεση , η LX100 ειναι αρκετα πιο γεματη .... το 4Κ νομίζω είναι το δυνατο σημειο της LX100

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Παιδιά μια ερώτηση ακόμη
Προχώρησα στην αγορά Ipad Pro + smart Keyboard + Pencil και οι τιμές ήταν ήδη πανάκριβες
1000$ το ipad, 400$ το smart keyboard και 170$ το Pencil

Επειδή φυσικά το amazon.com δεν στέλνει Ελλάδα, ειδικά αυτά τα αντικείμενα, έκανα την αγορά μεσω shipito.com
Πήρα Us address και το πρώτο αντικείμενο έφτασε κιόλας στην αποθήκη του shipito
Οταν φτάσουν και τα τρία θα τα κάνουν ένα πακέτο και θα μου τα στείλουν
Τώρα σε αυτή την φάση δεν ξέρω πως θα καταφέρω να γλιτώσω τυχών έξτρα χρεώσεις με τελωνεία και φόρους...
Υπήρχε μια πιθανότητα να δηλώσω ότι αντικείμενο και ότι τιμή θέλω στο κουτί (με τα 3 αντικείμενα) αλλά διαβάζω στο site του shipito, αυτό:
Q27Ecdw.jpg

Καμιά ιδέα τι πρέπει να κάνω; Να τα δηλώσω όλα κανονικά με την κανονική τους τιμή; Η τι άλλο;

Μήπως θα μπορούσα να το δηλώσω σαν μεταχειρισμένο και gift;

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Από τα παραπάνω, καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην (περιλαμβανόμενη και μεταφερόμενη) μπαταρία Li-on και όχι στο είδος και την αξία του. Στις οδηγίες τους, βέβαια, ζητάνε να περιγράψεις επακριβώς το περιεχόμενο και την αξία κάθε αντικειμένου, κυρίως, για το δικό τους τελωνείο. Επίσης, στις επιλογές για τρόπο αποστολής, πρέπει να προτιμήσεις το ταχυδρομείο και κάθε δέμα ξεχωριστά.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Από τα παραπάνω, καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην (περιλαμβανόμενη και μεταφερόμενη) μπαταρία Li-on και όχι στο είδος και την αξία του. Στις οδηγίες τους, βέβαια, ζητάνε να περιγράψεις επακριβώς το περιεχόμενο και την αξία κάθε αντικειμένου, κυρίως, για το δικό τους τελωνείο. Επίσης, στις επιλογές για τρόπο αποστολής, πρέπει να προτιμήσεις το ταχυδρομείο και κάθε δέμα ξεχωριστά.

Ναι ακριβώς γι αυτό λέω. Ειδικά για το ipad με την μπαταρία του θα πρέπει να το δηλώσω και ότι προκύψει
Για ποιο λόγο πρέπει να προτιμήσω κάθε δέμα ξεχωριστά και να μην τα κάνω ένα πακέτο όλα;
Δεν θα μου βγει ακριβότερα έτσι;

*Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Φυσικά, θα πληρώσεις περισσότερα μεταφορικά αλλά, με το ταχυδρομείο, μπορεί να περάσουν όλα ή κάποια χωρίς πρόσθετα έξοδα.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Φυσικά, θα πληρώσεις περισσότερα μεταφορικά αλλά, με το ταχυδρομείο, μπορεί να περάσουν όλα ή κάποια χωρίς πρόσθετα έξοδα.

Ακριβώς όπως τα λέει ο Μάκης είναι.
Σπαστά και με ταχυδρομείο.
Είμαι σίγουρος ότι το πληκτρολόγιο και το έξυπνο στυλό με απλό USPS δεν θα περάσουν τελωνείο.
Αυστηρή προϋπόθεση να το δηλώσεις ως δώρο ή και ως μεταχειρισμένο.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Αντε να δούμε, μόλις βάλαμε και πετρέλαιο και τα λεφτά δεν φτάνουν για να κάνουμε πλούσια ΚΑΙ τα τελωνεία

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Αντε να δούμε, μόλις βάλαμε και πετρέλαιο και τα λεφτά δεν φτάνουν για να κάνουμε πλούσια ΚΑΙ τα τελωνεία

Χαχα. Ipad μου ήθελες... Θα το πληρώσεις το αμαρτωλό μήλο αδερφέ!

Χαχα. Ipad μου ήθελες... Θα το πληρώσεις το αμαρτωλό μήλο αδερφέ!

Το ήθελα όντως αλλά φυσικά δεν το πλήρωσα. Μου το έκαναν δώρο με amagon gift cards αλλά στο amazon.com το αμερικάνικο.
Αν είχα λεφτά να το πληρώσω θα προτιμούσα να το πάρω από Ελλάδα και ας είναι πιο ακριβό :)
Από το να μπαίνω σε όλες αυτές τις διαδικασίες για αγορά μέσω shipito, χίλιες φορές καλύτερα από Ελλάδα
Ασε που αν έχει κανένα καμένο pixel, άντε να το αλλάξεις...

Και μια τελευταία ερώτηση, αφού σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.
Ας πάρουμε το χειρότερο δεδομένο
Ανοίγονται και τα τρία πακέτα και με χρεώνουν τελωνεία κλπ
Ποιό είναι το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσω στην χειρότερη περίπτωση;
Να ξέρω αν θα δω τελικά το καινούργιο iPad με τα περιφερειακά του, η θα τους το αφήσω πρωτοχρονιάτικο δώρο να το κάνουν ότι θέλουν :)

Αν μιλάμε για αποστολή με ταχυδρομείο, και ΑΝ σταματήσει κάποιο δέμα στο τελωνείο, ΦΠΑ μέχρι αξία (κόστος + μεταφορικά + ασφάλεια) 150 , και, επιπλέον, και δασμός για πάνω από τα 150 .

Απο εδώ διαλέγω; Usps το πρώτο;
jYI1GUi.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενα συγγνώμη σε όλους τους φίλους που έχω μονοπωλήσει το thread
Ενα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και...
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ όλα!!!
Αν μιλάμε για 150 ευρώ και για τα 3 αντικείμενα τότε πάμε καλά!

Economy με τα χίλια.
Όχι δεν είναι μόνο 150 ευρώ δυστυχώς.
Πάνω από 150 είναι 23% ΦΠΑ + Αμοιβή εκτελωνιστή + Εξοδα ΕΛΤΑ (11 ευρώ), οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ παραπάνω.
Πρόσεξε στην ασφάλιση γιατί αν βάλεις ότι αξίζουν 1000 ευρώ τόσα θα γράψει και απ εξω και το αποτέλεσμα θα είναι να σε τσακώσουν...

Με απλό ταχυδρομείο χωρίς απόδειξη δεν έχεις σχεδόν κανέναν κίνδυνο...

Νίκο, μιλάμε για ταχυδρομείο και όχι courier, που χρεώνει αμοιβή εκτελωνιστή.

Στα ΕΛΤΑ, ο τελωνειακός κόβει το κοστούμι και στέλνει το δέμα στο αρμόδιο γραφείο της περιοχής, όπου ο παραλήπτης πληρώνει.

Ο πίνακας που ανέβασε παραπάνω, υποθέτω ότι είναι από τη μηχανή του shipto που βγάζει αυτόματα τις επιβαρύνσεις για κάθε επιλογή τρόπου αποστολής.

Συμφωνώ Μάκη σε αυτό, λάθος μου.
Αν θυμάμαι καλά από δική μου περίπτωση σε μεγάλο δεμά που είχα από Αμερική με αξία γύρω στα 210-220 ευρώ και με την απόδειξη στο εξωτερικό μέρος του δέματος, πλήρωσα γύρω στα 50 ευρώ δασμό (11 ευρώ τα τέλη διαχείρισης και τα υπόλοιπα φπα κλπ).

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

θεωρώ πολύ καλή ευκαιρία αυτή:

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_canon-eos-100d-kit-18-55mm-dc-iii-1132301.html

329 και cashback 50

αν δεν είχα μηχανή θα την είχα πάρει....χθες.

όπως επίσης και αυτή: http://www.mediamarkt.gr/el/product...άντα-μεταφοράς-cf-eu05-vae22001--1136656.html