Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Καλά όλα αυτά αλλά το shipping που σας έδειξα με το κοστολόγιο ισχύει μόνο για ένα item, επειδή μέχρι στιγμής μόνο το keyboard έφτασε στην αποθήκη του shipito.
Τα υπόλοιπα είναι στον δρόμο
Οπερ σημαίνει τα μεταφορικά που θα πληρώσω αν διαλέξω π.χ Us priority Mail Θα μου βγουν 66$ x3 μάλλον ε; Γύρω στα 200$ ;
Οπότε πάμε στο φτηνότερο shipping που είναι τα 23$ ;

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Νομίζω ότι το βασικό σου κριτήρια, για την τελική απόφαση, πρέπει να είναι η μείωση των πιθανοτήτων για πρόσθετα έξοδα και μ' αυτό το δεδομένο η αποστολή με ταχυδρομείο είναι μονόδρομος. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το σπάσιμο των δεμάτων.

Τώρα, αν θα σπάσουν σε 2 ή σε 3 και αν θα επιλέξεις τη φτηνή ή την ακριβή μέθοδο, είναι απόφαση δική σου αλλά, προσωπικά, θα επέλεγα τουλάχιστον σε 2 και με τη φτηνή αποστολή. Πριν από λίγους μήνες, ξάδελφός μου έστειλε από Αμερική στην αδελφή του 2 μεγάλα δέματα με παιδικό ρουχισμό και είδη αναγκαία για το νεογέννητο μικρό της (καρεκλάκια κλπ), με τη φτηνή μέθοδο αποστολής, και τα δέματα πήραν μεν το χρόνο τους για να φτάσουν αλλά παραλήφθηκαν από το αρμόδιο γραφείο χωρίς κανένα πρόσθετο έξοδο.

Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη για το πρήξιμο
Με την προυπόθεση πως δεν βιάζομαι - η πως δεν έχω λεφτά για τελωνεία(πάρτε το όπως θέλετε :) )
Αν σπάσω σε 3 κομμάτια τα 3 είδη και διαλέξω την πιο φτηνή λύση την πρώτη δηλαδή με 23$ το δέμα, θα έχω τις ίδιες αυξημένες πιθανότητες να γλιτώσω περιττά έξοδα; - κι ας αργήσουν να ερθουν-

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Σήμερα παρέλαβα από το warehouse deals (Amazon.co.uk) τον Tamron 70-300mm VC USD.
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου :) :) :)

Ήταν η πρώτη μου παραγγελία από το Amazon και καθώς ήταν από το Warehouse είχα κάποιες αμφιβολίες-ενδοιασμούς όπως καταλαβαίνετε αν και έχω διαβάσει χρόνια τώρα πόσο καλοί είναι!
Το tracking του amazon έλεγε ότι θα παραλάβω 6 Ιανουαρίου και μου ήρθε από τις 4! (1ο καλό δείγμα)

To listing έλεγε: 'Item has no cosmetic imperfections. Item has been tested and is fully functional. Item will come in original packaging. Packaging will be damaged.
All purchases eligible for Amazon customer service and a 30-day return policy"

Παραλαμβάνω πακέτο και φεύγω καρφί για το σπίτι να το ανοίξω..
Ανοίγω τη συσκευασία και μέσα βλέπω κανονικά το original το κουτί του φακού και γύρω γύρω bubble wrap.
Ξετυλίγω τις φούσκες,παίρνω το κουτί στα χέρια μου και το κοιτάω με απορία να δω ΠΟΥ μπορεί να είναι αυτό το "Packaging will be damaged"....παιδιά το κουτί δεν είχε απολύτως τίποτα.

Ανοίγω τη συσκευασία,ο φακός κανονικά μέσα στο προστατευτικό σακουλάκι και στα χάρτινα στηρίγματα του..το ίδιο και το Hood.

Βγάζω τον φακό τον κοιτάω γύρω γύρω..τον κουνάω..τον ξανακοιτάω. Σαν να βγήκε πρώτη φορά από το κουτί του,το ίδιο και το Hood!
Κρύσταλλα πεντακάθαρα,λεπίδες διαφράγματος πένα..κούμπωμα στη μηχανή και δοκιμή.

Ε δεν περίμενα να βρω κάτι κακό μετά από όλα αυτά και απλά έπαιξα με κάποια δοκιμαστικά κλικ..ο φακός είναι άψογος.

Από τις λίγες δοκιμές μου έχω να αναφέρω ότι το VC του είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!
Είναι ένας αρκετά οξύς φακός με καλή ποιότητα κατασκευής και ανυπομονώ να βγάλω και κάποιες παραπάνω φωτογραφίες πέραν των δοκιμαστικών για να δείτε και εσείς κάποια δείγματα :)

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον _Tzo_ για τις πληροφορίες του και προφανώς για την ενημέρωση των προσφορών γιατί εξαιτίας του πήρα έναν ολοκαίνουργιο φακό που εδώ ξεκινάει στα 339 ..μόνο 210

Χαίρομαι που σε ικανοποίησε η αγορά που έκανες.

Στα warehouse deals υπάρχουν και αρκετά ανέγγιχτα, ολοκαίνουργια κομμάτια.
Την περιγραφή δεν είναι να την παίρνει κανείς τοις μετρητοίς.

Έχω επικοινωνήσει με amazon, αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιβεβαιωθεί αν ένα κομμάτι "like new" είναι αχρησιμοποίητο, αν είναι από επιστροφή ή αν είναι από την αποθήκη με φθορά στη συσκευασία.

Μάλλον η λογική τους είναι ότι αφού "έσπασε" η ταινία ασφαλείας η συσκευασία θεωρείται "προβληματική"

Πάντως για όποιον ενδιαφέρετε να κάνει αγορά από Amazon καλό είναι βάλει το extension camelizer που έχει προταθεί και παλαιότερα και να ενεργοποιήσει τα price watches, με λίγο υπομονή και επιμονή μπορεί να βρεί τρελές προσφορές. πχ το Πρωί οριακά δεν πρόλαβα έναν Olympus 60/2.8 Macro στα 310 (από 500 ) σε κατάσταση σαν καινούργιος :7SFGSFG:

Καμιά φορά το μυαλό κολλάει και δεν μπορεί να σκεφτεί την πιο απλή λύση.
Απο την μια ήθελα τον φτηνό τρόπο και από την άλλη οι 20-45 buisness days μου φαινοταν τελείως απαράδεκτες
Είπα την περίπτωση σε έναν φίλο που δεν έχει ιδέα από αυτά (όπως κι εγώ δεν έχω ιδέα φυσικά) και μου έδειξε τον σωστό τρόπο
Παραγγέλνω το Ipad pro που είναι και το σημαντικό, να έρθει σε 5-6 εργάσιμες μέρες...και τα υπόλοιπα με το φτηνό shipping κι ας αργήσουν
Ετσι θα το έχω στα χέρια μου και γρήγορα και θα κάνω και οικονομία στα μεταφορικά :)

Με τι το έβαλες τελικά να έρθει?
Οι 5-6 μέρες μου φαίνονται λίγες και υποψιάζομαι κούριερ...

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

@softice

Ανεξάρτητα από την απόφαση που φαίνεται να έχεις πάρει και σε οδηγεί σίγουρα στο να πληρώσεις αρκετά χρήματα στη μεταφορική (δικά σου είναι τα χρήματα και τα διαχειρίζεσαι όπως θέλεις), για τον εκτελωνισμό, ξαναδιάβασα το αρχικό σου μήνυμα και, ειδικά, το σημείο που λες ότι δεν στέλνει η αμαζόνα το ipad pro με το cellular στην Ελλάδα.

Δοκίμασα το συγκεκριμένο συνδυασμό και έβγαλε αυτό που πουλάει το mercate group στα $1189,90 και το στέλνει στην Ελλάδα, με μεταφορικά $30 και σύνολο $1219,90, χωρίς να προσθέτει import fees, προφανώς, γιατί τα εισαγόμενα αυτού του είδους απαλλάσσονται από ΦΠΑ και δασμό.

Τα επιπλέον έξοδα, όμως, εστιάζονται στη μεταφορική (courier), όπως έχουμε αναλύσει.

Μάκη τι ακριβώς σημαίνει "αυτού του είδους"? Ποια προϊόντα συμπεριλαμβάνει?

Τους υπολογιστές μορφής laptop, ipad κλπ

Στην 3η σελ. post #32 του οδηγού που είχα αναρτήσει αρχικά στο insomnia, το μέλος unforgiven αγόρασε το ΦΕΒ 2013 το Surface PRO 128GB, γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρώσει άλλα έξοδα και στις επόμενες σελίδες έχει περιγράψει ακριβώς όλα τα έξοδα της συγκεκριμένης αγοράς.

Αξίζει να διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται τα σχετικά του posts.

Καλοριζικος @Doc1355

το 30% τελειωσε ,σωστα?

Σε ευχαριστώ πολύ!
Ναι ήταν μέχρι τέλος του χρόνου :(

Καλορίζοκος και με το καλό να τον ευχαριστηθείς

Καλορίζοκος και με το καλό να τον ευχαριστηθείς

Σε ευχαριστώ Κώστα μου,με την πρώτη ευκαιρία θα ανέβουν και τα πρώτα δείγματα!

Οταν έψαχνα για να πάρω το συγκεκριμένο ipad, έψαχνα για 2 μέρες και βρήκα μόνο ένα που είχε αποστολή στην Ελλάδα -Είχα βάλει φίλτρο shipping to greece-
Εψαξα και με βάση τιμών ότι έστελναν στην Ελλάδα και δεν βρήκα τίποτα
Τώρα αν έκανα κάποιο λάθος, επειδή θα τονίσω για πολλοστή φορά πως δεν έχω καμιά πείρα από αγορές στο Amazon (έβαλα την γυναίκα μου να διαβάσει όλο το Post του Insomnia μήπως μάθει τίποτα)
Τελικά με σύμφωνη γνώμη της γυναίκας μου και του ατόμου που μου χάρισε το Ipad pro, αποφασίσαμε να πάμε μέσω shipito
Αν ήξερα από την αρχή για το συγκεκριμένο θα το έπαιρνα..τώρα νομίζω είναι αργά;
Η να προχωρήσω σε επιστροφή και να πάρω αυτό που λες;

Εάν αυτό που έδωσα link είναι αυτό που θέλεις και, προχωρώντας την παραγγελία μέχρι το προτελευταίο στάδιο, επιβεβαιώνεις αυτά που έχω γράψει, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην αναθεωρήσεις τις αποφάσεις σου, τουλάχιστον για το ipad.

Μα το αγόρασα ήδη, το ipad πιθανών θα είναι σήμερα στην αποθήκη του shipito κι έχω καταμπερδευτεί ήδη για να κάτσω να ψάξω τώρα αν και πως γίνεται επιστροφή
Επιπλέον για να φτάσουν τα λεφτά που είχα στο balance, αγόρασα το Ipad χωρίς cellular στα 999$ κι έτσι ακόμη και να το κάνω refund τώρα -στην καλύτερη περίπτωση λέμε- δεν θα φτάνουν τα λεφτά του balance για το cellular :) -αν και μάλλον θα μπορώ να τα συμπληρώσω με κάποιο άλλο τρόπο δεν ξέρω-
Επιπλέον πρέπει να σου πω ότι λόγω θεραπειών δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες για μένα...Υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να διαβάσω ούτε μια πρόταση δυστυχώς
Σε ευχαριστώ για πολλοστή φορά για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες. Μάλλον θα το αφήσω όπως είναι και θα πληρώσω ότι είναι να πληρώσω
Οποιος δεν έχει μυαλό-πληρώνει ...καινούργια παροιμία

Έγραψα το προηγούμενο post διαβάζοντας τον προβληματισμό σου και ειδικά το "να προχωρήσω σε επιστροφή και να πάρω αυτό που λες;"

Σε ότι αφορά στο θέμα του αν έχουμε μυαλό ή όχι, κανένας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα.
Όλοι μαθαίνουμε, κυρίως, από τα λάθη μας και ένα από τα θετικά που, κατά τη γνώμη μου, μας έχει προσφέρει το διαδίκτυο είναι η άμεση μετάδοση της εμπειρίας και της γνώσης, μετά από ένα σχετικό φιλτράρισμα, φυσικά.

Με το καλό να παραλάβεις το ipad αλλά και τα υπόλοιπα και εύχομαι να αποκατασταθεί γρήγορα η υγεία σου.