Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

πολλοί πωλητές βάζουν μικρή τιμή και μεταφορικά στον θεό και δεν κάνουν έκπτωση στα μεταφορικά.
Οι λόγοι είναι βασικά δυο.

Ο πρώτος είναι να έχουν χαμηλή τιμή και να ξεγελάνε έτσι το μάτι του αγοραστή και δεύτερον, αν κάτι στραβώσει και πρέπει να επιστρέψει πίσω χρήματα, είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει μονο την τιμή του προϊόντος και όχι τα μεταφορικά.

Επιστρέφω μετά από καιρό...για να θυμίσω την παραγελία με το Ipad την οποία τελικά την έκανα μεσω shipito.com, σε 3 μέρες απο Αμερική έφτασε Ελλάδα και τα νεώτερα είναι εδώ
nfdscva.jpg

Πήρα τηλέφωνο Ελτα ταχυμεταφορές και μου είπαν Παρασκευή θα φτάσει στο σπίτι
Να ανυσηχώ για τελωνείο και δασμούς η υπάρχει περίπτωση να την γλίτωσα;

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

1. Πως έφτασε από το San Francisco στο Dubai;;;;
2. Στα ΕΛΤΑ βλέπω καλλίτερη απεικόνιση της διαδρομής και, συγκεκριμένα, ότι έχει φτάσει ήδη στο πρακτορείο Θέρμης προ ολίγου (07.30) και επομένως παραλαμβάνεις σε λίγο.
3. Μπήκε στην ΥΕΔ χθες το πρωί 07.57 και βγήκε 08.29, οπότε νομίζω ότι ο τελωνειακός δεν πρόλαβε να ανάψει ούτε τσιγάρο.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πληρώσεις έξοδα αλλά οφείλεις να ενημερώσεις μετά την παραλαβή.

Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς ...

Νομίζω ότι άξιζε τον κόπο η προσπάθεια.

Μόλις πήρα τηλέφωνο στις ταχυμεταφορές και μου είπαν πως το δέμα λογικά έχει βγει για παράδοση και θα μας πάρει ο ντελιβεράς όπου νάναι τηλέφωνο.
Βασικά αυτό το "λογικά" δεν μου άρεσε αλλά περιμένουμε και βλέπουμε...εγώ πήρα τηλέφωνο σε περίπτωση που το δέμα είναι στο ταχυδρομείο να στείλω την γυναίκα μου να το πάρει, αλλά μάλλον δεν ήταν ικανοί να μου δώσουν αυτή την απάντηση
Πάντως οταν έρθει φυσικά θα σας ενημερώσω καθώς και για όλα τα βήματα που έκανα για να "γλυτώσω" τις υπερχρεώσεις

Θα σου πώ τί γίνεται. Πλέον υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό κόσμου που δεν παραλαμβάνει τα δέματα. Είτε δεν παρουσιάζονται στις κλήσεις, είτε δεν τα παραλαμβάνουν. Έχουν κάνει αγορές αυθόρμητα και μετά το πνίγουν το κουνέλι. Η όλη διαδικασία αναζήτησης και επιστροφής είναι πιο αργή σε σχέση με την κανονική παράδοση. Γι αυτό και η παράδοση σπάει στα δυο. Δηλαδή θα φορτώσει μια φορά το πρωί, μετά θα επιστρέψει στα ΕΛΤΑ τα όσα επιστράφηκαν και θα πάρει τα υπόλοιπα για μοίρασμα. Κάτι τέτοιο γίνεται, τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Βλάση,
Το συγκεκριμένο διακινείται μέσω elta courier, επειδή είχα διαβάσει EMS όταν έφτασε στο αεροδρόμιο, (όχι ότι μεταφέρθηκε με την EMS αλλά μάλλον το βάζουν σαν χαρακτηριστικό γα να διακρίνουν εκείνα που μεταφέρονται με τις άλλες courier) και θα παραδοθεί με τον αντίστοιχο διανομέα και όχι με τον κλασικό ταχυδρόμο.

Επομένως, κάποια ώρα σήμερα θα παραδοθεί, με βάση το δρομολόγιο που έχει φτιάξει.

Παιδιά μόλις έφτασε και δεν πλήρωσα δραχμή.
Πρώτη εντύπωση φυσικά το τεράστιο μέγεθος σε σύγκριση με το iPad Air που είχα μέχρι τώρα
Δεξιά το iPad air-υποψιν το κανονικό οχι το mini και αριστερά το καινούργιο iPad pro
Θα επανέλθω αργότερα με πληροφορίες για τις κινήσεις που έκανα ώστε να έρθει χωρίς έξτρα χρεώσεις
1KvLaUH.jpg

Καλοδούλευτο.

Αυτό που ενδιαφέρει όσους παρακολουθούν το νήμα είναι αφενός η διαδικασία με το shipto αφετέρου όλα τα έξοδα αναλυτικά, ως οδηγός για μελλοντικές αγορές με αυτό τον τρόπο.

Ευχαριστώ παιδιά. Θα προσπαθήσω να γράψω αύριο όλα τα βήματα που έκανα για την αγορά

Ευχαριστώ παιδιά. Θα προσπαθήσω να γράψω αύριο όλα τα βήματα που έκανα για την αγορά

Θα είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο για όλους !

Παιδιά δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να γράψω review για αγορές και μεταφορικά επειδή ήμουν και είμαι τελείως άσχετος με αυτά τα θέματα
Λοιπόν θα γράψω για την περίπτωση μου σε περίπτωση που βοηθήσει κάποιον.

Κατά τον Δεκέμβριο κάποιος φίλος από το εξωτερικό που τον γνωρίζω μόνο μέσα από το ιντερνετ και τον έχω βοηθήσει σε πολλά πράγματα που χρειάστηκε, αποφάσισε να μου κάνει δώρο το iPad pro επειδή ήξερε την λατρεία που είχα με τα iPad
Το κακό ήταν πως το δώρο μου το έκανε με AGC, amazon gift card και μου μετέφερε τα χρήματα στο δικό μου account στο Amazon.com
Απο εκεί και πέρα κι επειδή το amazon.com είναι το αμερικανικο και όταν διάλεγα το item που θέλω να αγοράσω πάντα μου έβγαζε πως δεν υπάρχει shipping για Ελλάδα, όταν του το είπα μου πρότεινε το shipito.com
Το άφησα λίγο καιρό περιθώριο, μπήκα εδώ και έκανα ερωτήσεις, κάποια παιδιά απο εδώ και ειδικά ο φίλος makfil προσπάθησαν να βοηθήσουν δίνοντας μου κι έναν οδηγό από το insomnia για να διαβάσω και να μάθω τα διάφορα κόλπα
Δυστυχώς λόγω παρενεργειών από την θεραπεία μου, η κατάσταση μου δεν ήταν και τόσο καλή ώστε να ασχοληθώ περαιτέρω κι έτσι έβαλα την γυναίκα μου να διαβάσει τις οδηγίες και να βγάλει άκρη
Με τα πολλά, αποφασίσαμε να κάνουμε το account στο shipito.com πληρώνοντας 10$ και να πάρουμε περισσότερες οδηγίες απο εκεί
Παρακάτω ασχολήθηκε η γυναίκα μου περισσότερο, ρωτώντας με για κάθε ενέργεια που έκανε.
Το shipito.com μας έδωσε μια διεύθυνση στη Νεβάδα με το δικό μας όνομα, η διεύθυνση φυσικά ήταν στην αποθήκη τους και προχωρήσαμε στην παραγγελία από το amazon.com
Εκεί επειδή τα αντικείμενα στην ουσία ήταν 3, το ipad αξίας 1000$, το smart keyboard αξίας 400$ και το smart pencil αξίας 170$, κάθε αντικείμενο που κατεύθανε στην αποθήκε τους μας ειδοποιούσαν και μας έστελναν φωτογραφίες του δέματος
Αφού έφτασαν και τα 3 αντικείμενα στην αποθήκη τους, πλέον είχαμε διάφορες επιλογες, από το να τα ανοίξουν και να τα βγάλουν φωτογραφίες για ασφάλεια χρεώνοντας 2$ για το καθένα, να βγάλουν την απόδειξη από μέσα χρεώνοντας 1$ για το καθένα και κάποιες ακόμη χρήσιμες επιλογές.
Αφού, τα κάναμε, αυτά...και φωτογραφίες πήραμε και βγάλαμε τις αποδείξεις από μέσα κλπ. έμεινε η αποστολή στο σπίτι
Πάλι υπάρχουν πολλές επιλογές, να τα κάνεις ένα πακέτο όλα, η να τα κάνεις ξεχωριστά, να τα στείλεις με το φτηνό ταχυδρομείο η με το πιο ακριβό για express κλπ -Οι χρεώσεις πάνε ανάλογα με το βάρος του πακέτου
Κάναμε ένα πακέτο το πληκτρολόγιο μαζί με το στυλό και τα στείλαμε με την πιο φτηνή επιλογή η οποία θα πάρει πάνω από 20 μέρες να φτάσει
Για το ipad διαλέξαμε το express, το πιο ακριβό (γύρω στα 100$ τα μεταφορικά) και επιλέξαμε οτι είναι δώρο
Το Ipad ταξίδεψε με πραγματικά γρήγορους ρυθμούς, την ίδια μέρα από Νεβάδα βρέθηκε στο Σαν Φραντζίσκο και σε 2 μέρες πέταξε Ντουμπάι κι απο εκεί Αθήνα!
Ισως η έλειψη απόδειξης, με την επιλογή του δώρου να έπαιξε τον ρόλο που δεν χρεωθήκαμε έχτρα δασμούς και τελωνεία αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτό
Πάντως η παραλαβή έγινε χθες και όπως είπα δεν πληρώσαμε απολύτως τίποτα και το δέμα ήταν σε άριστη κατάσταση
Αν ξέχασα κάτι η αν έχετε καμιά απορία, εδώ είμαι

*Αναμένουμε και την παραλαβή του δεύτερου δέματος...να δούμε κι εκείνο πως θα περάσει

Last edited:

Παιδιά δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να γράψω review για αγορές και μεταφορικά επειδή ήμουν και είμαι τελείως άσχετος με αυτά τα θέματα
Λοιπόν θα γράψω για την περίπτωση μου σε περίπτωση που βοηθήσει κάποιον.

Κατά τον Δεκέμβριο κάποιος φίλος από το εξωτερικό που τον γνωρίζω μόνο μέσα από το ιντερνετ και τον έχω βοηθήσει σε πολλά πράγματα που χρειάστηκε, αποφάσισε να μου κάνει δώρο το iPad pro επειδή ήξερε την λατρεία που είχα με τα iPad
Το κακό ήταν πως το δώρο μου το έκανε με AGC, amazon gift card και μου μετέφερε τα χρήματα στο δικό μου account στο Amazon.com
Απο εκεί και πέρα κι επειδή το amazon.com είναι το αμερικανικο και όταν διάλεγα το item που θέλω να αγοράσω πάντα μου έβγαζε πως δεν υπάρχει shipping για Ελλάδα, όταν του το είπα μου πρότεινε το shipito.com
Το άφησα λίγο καιρό περιθώριο, μπήκα εδώ και έκανα ερωτήσεις, κάποια παιδιά απο εδώ και ειδικά ο φίλος makfil προσπάθησαν να βοηθήσουν δίνοντας μου κι έναν οδηγό από το insomnia για να διαβάσω και να μάθω τα διάφορα κόλπα
Δυστυχώς λόγω παρενεργειών από την θεραπεία μου, η κατάσταση μου δεν ήταν και τόσο καλή ώστε να ασχοληθώ περαιτέρω κι έτσι έβαλα την γυναίκα μου να διαβάσει τις οδηγίες και να βγάλει άκρη
Με τα πολλά, αποφασίσαμε να κάνουμε το account στο shipito.com πληρώνοντας 10$ και να πάρουμε περισσότερες οδηγίες απο εκεί
Παρακάτω ασχολήθηκε η γυναίκα μου περισσότερο, ρωτώντας με για κάθε ενέργεια που έκανε.
Το shipito.com μας έδωσε μια διεύθυνση στη Νεβάδα με το δικό μας όνομα, η διεύθυνση φυσικά ήταν στην αποθήκη τους και προχωρήσαμε στην παραγγελία από το amazon.com
Εκεί επειδή τα αντικείμενα στην ουσία ήταν 3, το ipad αξίας 1000$, το smart keyboard αξίας 400$ και το smart pencil αξίας 170$, κάθε αντικείμενο που κατεύθανε στην αποθήκε τους μας ειδοποιούσαν και μας έστελναν φωτογραφίες του δέματος
Αφού έφτασαν και τα 3 αντικείμενα στην αποθήκη τους, πλέον είχαμε διάφορες επιλογες, από το να τα ανοίξουν και να τα βγάλουν φωτογραφίες για ασφάλεια χρεώνοντας 2$ για το καθένα, να βγάλουν την απόδειξη από μέσα χρεώνοντας 1$ για το καθένα και κάποιες ακόμη χρήσιμες επιλογές.
Αφού, τα κάναμε, αυτά...και φωτογραφίες πήραμε και βγάλαμε τις αποδείξεις από μέσα κλπ. έμεινε η αποστολή στο σπίτι
Πάλι υπάρχουν πολλές επιλογές, να τα κάνεις ένα πακέτο όλα, η να τα κάνεις ξεχωριστά, να τα στείλεις με το φτηνό ταχυδρομείο η με το πιο ακριβό για express κλπ -Οι χρεώσεις πάνε ανάλογα με το βάρος του πακέτου
Κάναμε ένα πακέτο το πληκτρολόγιο μαζί με το στυλό και τα στείλαμε με την πιο φτηνή επιλογή η οποία θα πάρει πάνω από 20 μέρες να φτάσει
Για το ipad διαλέξαμε το express, το πιο ακριβό (γύρω στα 100$ τα μεταφορικά) και επιλέξαμε οτι είναι δώρο
Το Ipad ταξίδεψε με πραγματικά γρήγορους ρυθμούς, την ίδια μέρα από Νεβάδα βρέθηκε στο Σαν Φραντζίσκο και σε 2 μέρες πέταξε Ντουμπάι κι απο εκεί Αθήνα!
Ισως η έλειψη απόδειξης, με την επιλογή του δώρου να έπαιξε τον ρόλο που δεν χρεωθήκαμε έχτρα δασμούς και τελωνεία αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτό
Πάντως η παραλαβή έγινε χθες και όπως είπα δεν πληρώσαμε απολύτως τίποτα και το δέμα ήταν σε άριστη κατάσταση
Αν ξέχασα κάτι η αν έχετε καμιά απορία, εδώ είμαι

*Αναμένουμε και την παραλαβή του δεύτερου δέματος...να δούμε κι εκείνο πως θα περάσει

Πολύ ωραίος και αναλυτικός οδηγός.
Εγώ πιστεύω ότι η έλλειψη απόδειξης δεν κίνησε τις υποψιες του τελώνη στα σίγουρα.
Αν δουν απόδειξη από έξω τότε κάτι τους πιάνει και ειδικά αν είναι και μεγάλο δέμα, τώρα είδαν μικρό και χωρίς απόδειξη γι αυτό πέρασε ντούκου.

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι τιμές;

https://www.amazon.it/s?me=A3I3H2QY7PC88X&merchant=A3I3H2QY7PC88X&qid=1453596676

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπήκα στη σελίδα του μαγαζιού και πουλάει φώτα...

http://www.ancoleuchten.it/it/home/index.html

Τόσο ξέφραγο αμπέλι είναι το amazon;

Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

To έχουμε πει, τρίτους πωλητές που προτρέπουν να επικοινωνήσεις σε e-mail πριν την αγορά, απλά τους αγνοείς.

* ACHTUNG HIER * -, Vor dem Kauf,kontaktieren Sie mich nur an :--> ""ANJABACH55 GMAIL COM ""

Κίνδυνος να χάσεις λεφτά δεν υπάρχει, αφού ό,τι και να πάρεις από τρίτο πωλητή και πληρώσεις μέσω amazon, τα χρήματα τα κρατά το amazon κοντά ένα μήνα πριν τα δώσει στον τρίτο πωλητή, εφόσον βέβαια πάνε όλα καλά με την παραλαβή.
Σε περίπτωση απατεώνα όπως εδώ, το listing και η πώληση ακυρώνεται αυτόματα.
Λεφτά δεν χάνεις σε καμία περίπτωση. Αρκεί βέβαια να μην παρακάμψεις το amazon και στείλεις e-mail στον απατεώνα για άμεσο deal.

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Ωχ, εξαφανίστηκαν όλα!

Δεν υπήρχε αυτό το μήνυμα αυτή τη φορά...

Χαχα! Έπρεπε να βγάλω screenshot, η nx1 είχε 900 με τον 16-50 2.0-2.8 και η xt-1 550 !

Θα επανέλθω όταν παραλάβω και τα υπόλοιπα

Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Πάντα στην περιγραφή υπάρχει το μήνυμα προτροπής για επικοινωνία μέσω e-mail πριν την αγορά.
Αυτοματοποιημένα το κάνουν οι scammers, όχι ένα-ένα listing, γι'αυτό και οι τιμές είναι εξόφθαλμα χαμηλές.