Παιδιά δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να γράψω review για αγορές και μεταφορικά επειδή ήμουν και είμαι τελείως άσχετος με αυτά τα θέματα
Λοιπόν θα γράψω για την περίπτωση μου σε περίπτωση που βοηθήσει κάποιον.
Κατά τον Δεκέμβριο κάποιος φίλος από το εξωτερικό που τον γνωρίζω μόνο μέσα από το ιντερνετ και τον έχω βοηθήσει σε πολλά πράγματα που χρειάστηκε, αποφάσισε να μου κάνει δώρο το iPad pro επειδή ήξερε την λατρεία που είχα με τα iPad
Το κακό ήταν πως το δώρο μου το έκανε με AGC, amazon gift card και μου μετέφερε τα χρήματα στο δικό μου account στο Amazon.com
Απο εκεί και πέρα κι επειδή το amazon.com είναι το αμερικανικο και όταν διάλεγα το item που θέλω να αγοράσω πάντα μου έβγαζε πως δεν υπάρχει shipping για Ελλάδα, όταν του το είπα μου πρότεινε το shipito.com
Το άφησα λίγο καιρό περιθώριο, μπήκα εδώ και έκανα ερωτήσεις, κάποια παιδιά απο εδώ και ειδικά ο φίλος makfil προσπάθησαν να βοηθήσουν δίνοντας μου κι έναν οδηγό από το insomnia για να διαβάσω και να μάθω τα διάφορα κόλπα
Δυστυχώς λόγω παρενεργειών από την θεραπεία μου, η κατάσταση μου δεν ήταν και τόσο καλή ώστε να ασχοληθώ περαιτέρω κι έτσι έβαλα την γυναίκα μου να διαβάσει τις οδηγίες και να βγάλει άκρη
Με τα πολλά, αποφασίσαμε να κάνουμε το account στο shipito.com πληρώνοντας 10$ και να πάρουμε περισσότερες οδηγίες απο εκεί
Παρακάτω ασχολήθηκε η γυναίκα μου περισσότερο, ρωτώντας με για κάθε ενέργεια που έκανε.
Το shipito.com μας έδωσε μια διεύθυνση στη Νεβάδα με το δικό μας όνομα, η διεύθυνση φυσικά ήταν στην αποθήκη τους και προχωρήσαμε στην παραγγελία από το amazon.com
Εκεί επειδή τα αντικείμενα στην ουσία ήταν 3, το ipad αξίας 1000$, το smart keyboard αξίας 400$ και το smart pencil αξίας 170$, κάθε αντικείμενο που κατεύθανε στην αποθήκε τους μας ειδοποιούσαν και μας έστελναν φωτογραφίες του δέματος
Αφού έφτασαν και τα 3 αντικείμενα στην αποθήκη τους, πλέον είχαμε διάφορες επιλογες, από το να τα ανοίξουν και να τα βγάλουν φωτογραφίες για ασφάλεια χρεώνοντας 2$ για το καθένα, να βγάλουν την απόδειξη από μέσα χρεώνοντας 1$ για το καθένα και κάποιες ακόμη χρήσιμες επιλογές.
Αφού, τα κάναμε, αυτά...και φωτογραφίες πήραμε και βγάλαμε τις αποδείξεις από μέσα κλπ. έμεινε η αποστολή στο σπίτι
Πάλι υπάρχουν πολλές επιλογές, να τα κάνεις ένα πακέτο όλα, η να τα κάνεις ξεχωριστά, να τα στείλεις με το φτηνό ταχυδρομείο η με το πιο ακριβό για express κλπ -Οι χρεώσεις πάνε ανάλογα με το βάρος του πακέτου
Κάναμε ένα πακέτο το πληκτρολόγιο μαζί με το στυλό και τα στείλαμε με την πιο φτηνή επιλογή η οποία θα πάρει πάνω από 20 μέρες να φτάσει
Για το ipad διαλέξαμε το express, το πιο ακριβό (γύρω στα 100$ τα μεταφορικά) και επιλέξαμε οτι είναι δώρο
Το Ipad ταξίδεψε με πραγματικά γρήγορους ρυθμούς, την ίδια μέρα από Νεβάδα βρέθηκε στο Σαν Φραντζίσκο και σε 2 μέρες πέταξε Ντουμπάι κι απο εκεί Αθήνα!
Ισως η έλειψη απόδειξης, με την επιλογή του δώρου να έπαιξε τον ρόλο που δεν χρεωθήκαμε έχτρα δασμούς και τελωνεία αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτό
Πάντως η παραλαβή έγινε χθες και όπως είπα δεν πληρώσαμε απολύτως τίποτα και το δέμα ήταν σε άριστη κατάσταση
Αν ξέχασα κάτι η αν έχετε καμιά απορία, εδώ είμαι
*Αναμένουμε και την παραλαβή του δεύτερου δέματος...να δούμε κι εκείνο πως θα περάσει