Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Έγραψα το προηγούμενο post διαβάζοντας τον προβληματισμό σου και ειδικά το "να προχωρήσω σε επιστροφή και να πάρω αυτό που λες;"

Σε ότι αφορά στο θέμα του αν έχουμε μυαλό ή όχι, κανένας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα.
Όλοι μαθαίνουμε, κυρίως, από τα λάθη μας και ένα από τα θετικά που, κατά τη γνώμη μου, μας έχει προσφέρει το διαδίκτυο είναι η άμεση μετάδοση της εμπειρίας και της γνώσης, μετά από ένα σχετικό φιλτράρισμα, φυσικά.

Με το καλό να παραλάβεις το ipad αλλά και τα υπόλοιπα και εύχομαι να αποκατασταθεί γρήγορα η υγεία σου.

Εχε χάρη που μένεις στην Φιλοθέη Αττικής και όχι στην Φιλοθέη Θεσσαλονίκης. (Υπάρχει κι εδώ Φιλοθέη, ένας οικισμός στον οποίο μένω)
Γιατί αν έμενες εδώ θα σε έφερνα με το ζόρι στο σπίτι να κάνεις όλες τις ενέργειες για την αγορά :)

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ομολογώ ότι, γνώριζα την ύπαρξη της Φιλοθέης στην Άρτα αλλά όχι της Θεσ/νίκης (διάβασα για 2, δήμου Θέρμης και δήμου Ευκαρπίας).
Γηράσκω αεί διδασκόμενος ...

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Έχω βάλει το camelcamelcamel να παρακολουθεί τις τιμές από κάποιες κάμερες που με ενδιαφέρουν.
Του έχω ορίσει πολύ χαμηλές τιμές, σχεδόν απίθανες, μήπως και κάτσει κάτι...
Σήμερα είχα δύο πολύ περίεργες ειδοποιήσεις για πτώση τιμών στο Γερμανικό άμαζον.
Συγκεκριμένα μου ήρθε ειδοποίηση για την a6000 στα 384 και για την nx500 επίσης στα 384 .
Για την α6000 είδα το μέιλ μισή ώρα αργότερα από την ώρα που είχε σταλεί.
Ο σύνδεσμος από το camel με πήγαινε στο άμαζον και η τιμή της μηχανής ήταν στα 599 (από τρίτο πωλητή).
Όταν ήρθε η ειδοποίηση για την nx500 ήμουν μπροστά στον υπολογιστή και πάτησα αμέσως το λινκ για το άμαζον.
Όντως, υπήρχε μία μηχανή διαθέσιμη από άγνωστο πωλητή στα 384 .
Την έβαλα στο καλάθι, αλλά φοβήθηκα να ολοκληρώσω την παραγγελία.
Σε λίγα λεπτά εξαφανίστηκε από το καλάθι και άλλαξε η τιμή.
Έχετε παρόμοια εμπειρία ή έχετε ακούσει κάτι αντίστοιχο;;;
Περίεργα πράγματα...

Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Scammers είναι, των οποίων τα listings διαγράφονται αυτόματα από το amazon.

Στην περιγραφή αυτών των listings θα δεις ότι λένε "επικοινωνήστε στο (τάδε e-mail)", ώστε να γίνει η πληρωμή εκτός amazon.

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Μαλιστα.

Το περίεργο είναι ότι το camel έχει κρατήσει αυτή την τιμή ως χαμηλότερη.

Θα επανέλθει λες;

Last edited:
Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Μια λύση είναι να αποφεύγεις να ζητάς ειδοποιήσεις για 3rd Party New στο camelcamelcamel, γιατί καταντά κουραστικό το θέμα με τους scammers.
Παραμένει φυσικά η δυνατότητα παρακολούθησης τιμών για listings του ίδιου του amazon, όπως και μεταχειρισμένων.

Την πορεία τιμών την αγνοώ για τους τρίτους πωλητές, γιατί περιλαμβάνονται τα listings των scammers.
Δεν διαγράφονται από το ιστορικό του camelcamelcamel. Δεν μπορεί να ξέρει αν το listing με τη χαμηλότερη τιμή ήταν scam ή αν απλά πουλήθηκε το προιόν.

Last edited:
Re: Αγορές από το εξωτερικό

Καλησπέρα.
Τελικά οι αγορές από εξωτερικό είναι λίγο trial and error.
Σήμερα παρέλαβα τα κάτωθι αγορασμένα από ΗΠΑ απευθείας από το σάιτ της εταιρείας.
Breakthrough
X3-ND6-77mm X3 Neutral Density (6-stop-77mm) 1
X3-ND10-77MM X3 Neutral Density (10-stop-77mm) 1
Step-Up Ring - 77mm (58mm-77mm) 1
Step-Up Ring - 77mm (67mm-77mm) 1
Step-Up Ring - 77mm (72mm-77mm) 1
77mm Center-Pinch Lens Cap 2

Απεσταλμένα με USPS First Class Mail γλίτωσα και το τελωνείο.
ΠΣΚ τώρα ψάχνουμε για παραλίες και σύννεφα.

καλοφορετα!
για παραλιες δεν ξερω αλλα για συννεφα εχουμε μπολικα:flipout:

και εγώ σήμερα παρέλαβα από purnima τον tokina 11-16
παρασκευή η παραγγελία δεύτερα έφυγε από Αγγλία και σήμερα ήταν σπίτι μου.:ernaehrung004:

Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το eBay. Όταν θέλουμε ν’ αγοράσουμε από τον ίδιο πωλητή πάνω από ένα είδος, υπάρχει τρόπος να συγκεντρώνουμε τα προϊόντα σε ένα καλάθι και μετά να προχωράμε στο στάδιο αγοράς που μας πάει στον λογαριασμό μας στο PayPal;

Το ρωτάω αυτό γιατί εχτές αναγκάστηκα να κάνω 3 διαφορετικές αγορές και ας ήταν από τον ίδιο πωλητή. Και καλά στην περίπτωση που τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχει χρέωση μεταφορικών; Δεν θα γίνει η χρέωση αυτή 3 φορές;

Add to basket κάνεις, και πληρώνεις στο τέλος μια φορά.

Αν δεις ότι τα μεταφορικά δεν προσαρμόζονται σε ενιαία χρέωση, δεν πληρώνεις και έρχεσαι σε επικοινωνία με τον πωλητή πρώτα.

Σε εμένα τις προάλλες δεν είχε την δυνατότητα να κάνω add to basket τα προιόντα που ήθελα από τον ίδιο πωλητή και έκανα 8 αγορές + πληρωμές.

Με τόσες αγορές, ακόμη και ψιλολόι να είναι με δωρεάν μεταφορικά, περισσότερο συμφέρει η επικοινωνία με τον πωλητή για ενιαία αγορά με έκπτωση.

Add to basket κάνεις, και πληρώνεις στο τέλος μια φορά.

Αν δεις ότι τα μεταφορικά δεν προσαρμόζονται σε ενιαία χρέωση, δεν πληρώνεις και έρχεσαι σε επικοινωνία με τον πωλητή πρώτα.

Το add to basket δεν το είδα να το αναφέρει πουθενά όσο και αν το έψαξα. Μάλλον είναι θέμα πωλητή για το αν το υποστηρίζει και όχι του eBay.