Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ήρθε και η φυσική κάρτα revolut εξ ίσου γρήγορα !!!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Περίεργο. Δοκίμασα να κάνω σήμερα μια αγορά από το eBay και δυό φορές το PayPal μου βγάζει πρόβλημα με την κάρτα της Revolut. Εννοείτε ότι έλεγξα την κάρτα και έχει αρκετό ποσό διαθέσιμο. Έχει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα;

Ξαναδοκίμασα ξανά αργά την νύκτα και είχα και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Με το που άλλαξα όμως την μετατροπή του συναλλάγματος να την κάνει το PayPal και όχι η Revolut, η πληρωμή έγινε κανονικά! Έχει αλλάξει κάτι με το PayPal ή με την Revolut;

Να σημειώσω ότι το νόμισμα στην αγορά που έκανα ήταν σε δολάρια, ενώ το ποσό που έχω στη Revolut είναι σε ευρώ.

Δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει τίποτε αλλά το πλεονέκτημα της Revolut είναι ότι έχεις μεν και η μετατροπή στο νόμισμα του πωλητή γίνεται με τις συμφέρουσες ισοτιμίες της και όχι με την ασύμφορη του paypal.

Υπάρχει και συνέχεια που μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Το eBay είχε την τιμή σε δολάρια, το PayPal έκανε την χρέωση σε λίρες Αγγλίας και η Revolut έκανε την τελική μετατροπή από λίρες σε ευρώ. Σαν λέμε όλοι βγάλανε...

Αρησα λιγο να απαντησώ.. sorry..... Ναι κανονικα με κούριερ. Purnimadigital και Eglobal.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Υπάρχει και συνέχεια που μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Το eBay είχε την τιμή σε δολάρια, το PayPal έκανε την χρέωση σε λίρες Αγγλίας και η Revolut έκανε την τελική μετατροπή από λίρες σε ευρώ. Σαν λέμε όλοι βγάλανε...

Όταν κάνει το paypal τη μετατροπή, αυτή η διαδικασία είναι λογική (και αναμενόμενη) γιατί βλέπει τη Revolut σαν αγγλική κάρτα και χρεώνει σε λίρες αλλά εσύ έχεις , οπότε μετατροπή και πάλι.

Ναι αλλά το ερώτημα είναι γιατί να πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μετατροπή νομίσματος και το PayPal. Πριν μερικούς μήνες δεν γινόταν αυτό. Τώρα αν ρυθμίσω την μετατροπή να την κάνει μόνο η Revolut, δεν παίρνει έγκριση η αγορά που κάνω.

Έχουν καταγραφεί μερικές περιπτώσεις, που το paypal αλλάζει αυθαίρετα τη ρύθμιση να μην κάνει αυτό τη μετατροπή του συναλλάγματος και έχε παρατηρηθεί ότι συμβαίνει σε κάποιους που έχουν γραφτεί τελευταία στο paypal.

Ίσως, αυτό να έχει σχέση με τη δική σου περίπτωση. Πάντως, έχοντας συνδέσει τη Revolut και τη leupay στο paypal, δεν είχα, μέχρι σήμερα, προβλήματα ούτε στο θέμα της απορρύθμισης της μετατροπής του συναλλάγματος ούτε στις αγορές με τις κάρτες αυτές.

Εγγραφή στο PayPal έκανα πριν από 1 χρόνο (λίγο πριν τα CC) και στη Revolut στην αρχή της χρονιάς. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πότε μου έκανε αυθαίρετη αλλαγή στις ρυθμίσεις το PayPal. Ίσως αμέσως μετά την αρχική ρύθμιση που έκανα όταν του δήλωσα την κάρτα της Revolut.

Και νέο κρούσμα.

Πριν λίγο έκανα δύο αγορές. Στην πρώτη μου έβγαλε το eBay ότι υπήρξε πρόβλημα και να αλλάξω τρόπο πληρωμής. Στο PayPal δεν υπάρχει στην λίστα αυτή η συναλλαγή παρά μόνο η δεύτερη αγορά, αλλά η Revolut μου έστειλε μήνυμα ότι έκανε την πληρωμή και φυσικά υπάρχει και η δεύτερη ειδοποίηση πληρωμής. Σε μια τέτοια περίπτωση τι κάνουμε;

Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω μιας και το ποσό ήταν κάτω από 1 ευρώ, οπότε δεν αξίζει τον κόπο ν' ασχοληθώ...

Φαινεται οτι ο μονος σιγουρος τροπος που εχει απομενει εινα το send money απο
δευτερο λογαριασμο. (και οχι request) Υπαρχει ομως προμηθεια paypal 3%
(αν δεν κανω λαθος) και ετσι δεν ενδεικνυται για επαγγελματιες, για φραγκοφονιαδες,
για θυματα της κρισης, και φυσικα για οσους δεν έχουν την ευχερεια να διατηρουν
προσβαση σε δευτερο λογαριασμο.

Γενικά, οι κάρτες revolut και leupay δεν παρουσιάζουν προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό πελατών που τις απέκτησαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μεμονωμένα περιστατικά έχουν καταγραφεί, τα οποία οφείλονται, κυρίως, σε λάθη δευτερεύουσας σημασίας, όπως πχ λεπτομέρειες καταγραφής στοιχείων κλπ.

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Οι αμαζόνες έχουν κάποιες προσφορές για τα prime members σήμερα( έχει και trial για 30 μέρες).
Βλέπω έχει σε πολύ καλή τιμή την Olympus EM10
https://www.amazon.de/dp/B00HWRHBVK...m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=3R98B0QS0Z20H109D6JS
-αι το tamron τον 70-300 για canon
https://www.amazon.de/dp/B000HDZAUA...m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=3R98B0QS0Z20H109D6JS

Και η νέα Olympus Pen F γύρω κάτω από τα 1200 ευρώ με τα μεταφορικά όταν στην Ελλάδα είναι στα 1600 ευρώ
https://www.amazon.co.uk/Olympus-PE...e=UTF8&qid=1468321256&sr=1-1&keywords=olympus

Last edited:

Ο tmaron δεν είναι κάτι τρομερό σαν φακός άλλα 75 ευρώ???? πραγματικά πόσο τους στοιχίζει η παραγωγή του και πόσο κέρδος έχουν??

Γραφτηκα 30 μερες trial prime member...
Ελλαδα δεν στελνονται αυτες οι προσφορες?με πωλητη το amazon κ μου γραφει οτι δεν στελνει ελλαδα..

Μου γράφει στην Olympus This item can be delivered to Greece
Μήπως δεν στέλνονται σαν prime με δωρεάν μεταφορικά αλλά με χρέωση.

Δοκίμασε μερικές φορές ακόμα και θα περάσει στάνταρ η συναλλαγή.
Με τις κάρτες αυτές δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα.