Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Α δεν ήξερα ότι έχουν πιάσει τέτοιο πάτο οι τιμές της ΕΜ10.

είναι η ευγενής άμιλα με την Fuji και Sony που κανει πολύ καλό στην τσέπη μας !!! οκ εγραψα τιμες πατου που εχω δει κατα καιρους στην δυσκολη ελληνική αγορά, αν η τιμή που εβαλες ηταν με φόρους θα ειχε λογική αλλά 400S και απο Αμερική δεν ....

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Παιδιά μια ερωτηση οποιος ξερει θα με βοηθησει πολυ.Η συζηγός μου ειναι ελευθερη επαγγελματιας και θα χρειαστουμε ενα λαπτοπ για την επιχειρηση.Επειδή ομως μας προλαβαν τα capital controls δεν δουλεψε καθολου με καρτα παρα μονο με συναλλαγές στο γκισέ.Εγω διαθετω και καρτα και webanking αλλα οχι ΑΦΜ ενεργο για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.Μπορώ πχ απο ΑΜΑΖΟΝ να αγοράσω(ειναι active το ΑΦΜ) αλλά η πληρωμή να γινει με τη δική μου VISA-MASTERCARD? Ευχαριστω

Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δική σου κάρτα στον λογαριασμό Amazon της γυναίκας σου.

Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δική σου κάρτα στον λογαριασμό Amazon της γυναίκας σου.

σευχαριστώ πολύ για τη απάντηση σου.Μια ερώτηση ακομα.Ειναι δοκιμασμένο ή απλά πιστευεις οτι δεν υπαρχει κάποιο θέμα.Σευχαριστώ και πάλι.

Θα σου εκδώσει το τιμολόγιο στα στοιχεία της γυναίκας σου.
Το έχω κάνει 5-6 φορές για λογαριασμό φίλου επαγγελματία που δεν έχει κάρτα.

Από Ελβετία αγοράζουμε ή θα μας γδαρουν στο τελωνείο μιας και δεν ανήκει στην ΕΕ;

εννοώ με online αγορά ,με 2η εναλλακτική να μου τη φέρουν

Online ξέχνατο. Αφού υπάρχει δυνατότητα να σου το φέρουν το προϊόν εννοείται να το προτιμήσεις.

Ας σου στείλει ταχυδρομικά ο γνωστός σου σκέτο το κουτί, αν το χρειάζεσαι, και το προϊόν θα το περάσει ως μεταχειρισμένο δικό του στη χειραποσκευή.

Αν ο γνωστός σου είναι τουρίστας στην Ελβετία, μπορεί να ζητήσει επιστροφή του 8% ΦΠΑ στο αεροδρόμιο κατά την έξοδό του από Ελβετία. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα και να έχει κρατημένη την απόδειξη και το προϊόν στην αρχική του συσκευασία.

Για τουρίστα πρόκεται ,μμμμ ενδιαφέρον ,ευχαριστώ .

Από χτες άρχισε η χαλάρωση στα Capital Controls σχετικα με τις αγορές από το εξωτερικό με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών.
Μάλλον επανερχόμαστε στα παλιά αλλά με λίγοτερα λεφτά.

Από χτες άρχισε η χαλάρωση στα Capital Controls σχετικα με τις αγορές από το εξωτερικό με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών.
Δηλαδή μπορώ να αγοράζω απο Κίνα; απο AliExpress, Alibaba ή Banggood; Μέχρι τώρα η Τράπεζα μου απαγόρευε ότι αγορά προσπάθησα...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Δεν ξέρω αν άρχισε η χαλάρωση, αλλά εχτές είχα ξανά το γνωστό πρόβλημα σε δύο αγορές. Το eBay να βγάζει ότι υπάρχει πρόβλημα στην συναλλαγή, το Revolut να μου στέλνει μήνυμα ότι έγιναν οι δύο χρεώσεις και στην λίστα του PayPal να μην φαίνεται καμιά συναλλαγή. Μετά όμως από 10 λεπτά που ξαναπροσπάθησα, πέρασαν επιτυχώς και οι 7 αγορές που έκανα.

Από τότε που η σελίδα του eBay έχει αλλάξει και δεν σε οδηγεί στο PayPal να κάνεις logon, κάπου υπάρχει πρόβλημα μεταξύ τους.

Εχουν επιτραπεί πλέον ολες οι συναλλαγές σε online καταστηματα εξωτετεριου με Ελληνικές χρεωστικές/πιστωτικες κάρτες , στα πλαίσια του οριου μας.

Εξαιρεση αποτελούν οι παρακάτω κατηγοριες που παραμένουν σε καθεστώς απαγορευσης

- Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό
- Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες
- Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια
- Αγορές σε κοσμηματοπωλεία
- Υπηρεσίες telemarketing
- Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις
- Υπηρεσίες γνωριμιών