Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

δίκιο έχεις,
αλλά από την άλλη αν πρέπει να ασχοληθεί ένα υπάλληλος να ανοίξει το δέμα, να δει τι είναι, από που το πήρες, να βρει ότι το καπάκι του φακού κάνει 1 $,
ή ότι πήρες το εργαλείο με το ελάττωμα και το πλήρωσες 15 $ και όχι 195 ή να βρει τη δημοπρασία, άστα

το κόστος για να κάνουν αυτό τα ΕΛΤΑ σε χιλιάδες μικροδέματα, ποιος θα το επωμιστεί;

αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται, ή θα περνάνε ελεύθερα όλα ή θα πέσει τσεκούρι,
θα πρέπει να ξεχάσουμε αγορές από κίνα ή ΗΠΑ και να τις περιορίσουμε σε πράματα που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ

edit δεν ξεχνάω βέβαια ότι από την άλλη πληρώνουμε και κάτι νταβατζιλίκια, όπως συλλόγου εκτελωνιστών, αποθήκευτρα κλπ

Το λάθος στη σκέψη σου είναι ότι ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ δεν έχει δικαίωμα να ανοίξει ένα δέμα. Αυτό είναι δουλειά του τελωνειακού (Υπ. Οικονομικών) που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ, αλλά και αυτός σπανίως ανοίγει δέματα από αυτά που εισάγονται καθημερινά.

Η διαδικασία που ακολουθείται, ειδικά, σήμερα που το έργο εκτελωνισμού ανατέθηκε σε ιδιώτη, είναι η εξής:
Τα δέματα που κρίνονται υποψήφια για τελωνείο (υποτιμημένη δηλωμένη αξία, "δώρο", συσκευασία κινητού κλπ) στέλνονται εκεί, ο τελωνειακός βρίσκει την αξία από το διαδίκτυο και αν αυτή επιβεβαιώνεται ότι είναι μέσα στο όριο της ατέλειας (22 ) είτε χρεώνεται μόνο το τέλος παρουσίας (3 ) είτε χαρακτηρίζεται "ελεύθερο" και προωθείται για παράδοση, και αν βρεθεί ότι είναι μεγαλύτερη χρεώνεται ο ΦΠΑ και το ανάλογο τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ.

Αποθήκευτρα πληρώνουμε μόνο στις περιπτώσεις που το δέμα ταξιδεύει με courier (εξαιρείται η EMS που είναι των εθνικών ταχυδρομείων).

Συμφωνούμε, πάντως, ότι οι αγορές από Κίνα, κυρίως, θα περιοριστούν μέχρι να βρεθεί άλλη λύση.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο pos

Το λάθος στη σκέψη σου είναι ότι ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ δεν έχει δικαίωμα να ανοίξει ένα δέμα. Αυτό είναι δουλειά του τελωνειακού (Υπ. Οικονομικών) που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ, αλλά και αυτός σπανίως ανοίγει δέματα από αυτά που εισάγονται καθημερινά.

Η διαδικασία που ακολουθείται, ειδικά, σήμερα που το έργο εκτελωνισμού ανατέθηκε σε ιδιώτη, είναι η εξής:
Τα δέματα που κρίνονται υποψήφια για τελωνείο (υποτιμημένη δηλωμένη αξία, "δώρο", συσκευασία κινητού κλπ) στέλνονται εκεί, ο τελωνειακός βρίσκει την αξία από το διαδίκτυο και αν αυτή επιβεβαιώνεται ότι είναι μέσα στο όριο της ατέλειας (22 ) είτε χρεώνεται μόνο το τέλος παρουσίας (3 ) είτε χαρακτηρίζεται "ελεύθερο" και προωθείται για παράδοση, και αν βρεθεί ότι είναι μεγαλύτερη χρεώνεται ο ΦΠΑ και το ανάλογο τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ.

Αποθήκευτρα πληρώνουμε μόνο στις περιπτώσεις που το δέμα ταξιδεύει με courier (εξαιρείται η EMS που είναι των εθνικών ταχυδρομείων).

Συμφωνούμε, πάντως, ότι οι αγορές από Κίνα, κυρίως, θα περιοριστούν μέχρι να βρεθεί άλλη λύση.

το υπάλληλος των ΕΛΤΑ, ήταν μια γενίκευση,

αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι εφικτό από άποψη κόστους, να τσεκάρονται χιλιάδες μικροδέματα, για το αν έχουν τη σωστή δηλωμένη αξία κλπ,
πχ για κόστος 1 δολλάριο ή και 5 αν θες (και εγώ πήρα θήκη κινητού που είχε 2 $)
αυτό σημαίνει χιλιάδες εργατοώρες που κοστίζουν, άσχετα αν εδώ στην Ελλάδα θεωρούμε πολλά πράγματα δωρεάν

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Εγώ πιστεύω ότι οι Κινέζοι δε θα το αφήσουν έτσι, διότι σίγουρα θα το θεωρήσουν κάτι σαν μπλόκο από την Ευρώπη. Εγώ έτσι το βλέπω, ότι δηλαδή η Ευρώπη με αυτόν τον πλάγιο τρόπο θα προσπαθήσει να αναγκάσει τους Κινέζους να έρθουν πιο κοντά με το ανάλογο τίμημα φυσικά. Έτσι μπορεί να μην κερδίζουν τα κράτη από τους φόρους των τελωνειων αλλά από φόρους και τα ενοίκια που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι Κινέζοι προς τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτό ήδη γίνεται σιγά σιγά με τις κινέζικες αποθήκες σε κάποιες χώρες αλλά πιστεύω γρήγορα θα επεκταθεί.
Το τελικό τίμημα δεν ξέρω ποιος θα το πληρώσει αλλά σίγουρα αν δεν υπάρχει το βάρος του τελωνείου θα είναι καλό για τον αγοραστη.

Μιας και η συζήτηση γενικεύεται, καλό είναι να έχουμε υπόψη ότι η Ευρωπαική Επιτροπή έχει προβληματιστεί για το θέμα της απώλειας ΦΠΑ από τις αγορές από Κίνα και προτείνει τη λήψη μέτρων (κατάργηση της ατέλειας των 22 , one shop stop και άλλα) στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και έγκριση από το Συμβούλιο.

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Ευχαριστώ Παναγιώτη,

Την είχα στο στόχαστρο από καιρό και με το εκπτωτικό του post σου (-$10) έριξα την παραγγελία από ευρωπαική αποθήκη, πλέον, για να αποφύγουμε τις περιπέτειες.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Την τσίμπησα και εγω, για μα δούμε!

Ευχαριστούμε Πανο :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Παιδια επειδη εχω αλλαξει καποιες action cam και ειχα διαφορες εκδοσεις Η9 μην περιμενετε και πολλα, υπαρχουν αρκετα bugs που θα ανακαλυψετε στην πορεια, μετρια ποιοτητα βιντεο (καλυτερη βεβαια απο τις φτηνες τυπου media markt), μπαταρια τραγικη κτλ. Βεβαια για τοσα λιγα χρηματα κανεις την πλακα σου. Αν καποιος θελει την καλυτερη ποιοτητα τιμης/αποδοσης του συστηνω ανεπιφυλακτα την THIEYE T5, την εχω απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας και δεν θα την αλλαξω για αρκετο διαστημα, συγκρινεται ανετα με gopro 4 και 5. Την χρησιμοποιω κυριως για ελ.καταδυση και για παραλια με τα παιδια κλπ. Παει γυρω στα 100-120 βεβαια αλλα τα αξιζει και με το παραπανω. Αν καποιος θελει ακομα καλυτερη κατασκευη και υποστηριξη μπορει να ριξει και μια ματια στην SJ 7 STAR (ιδια specs με την Τ5 αλλα καλυτερη κατασκευη με touch κλπ).

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Καλα εννοείται οτι δεν περιμένω να βγάλω τίποτα τρομερό.

Ποιο πολυ την πήρα για να υπάρχει σε περιπτώσεις που λεω "ρε γαμωτο να είχα μια τώρα"..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι εχει. Βασικα εχει πολλα αξεσουαρ και μπορεις να τη βαλεις παντου!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Σκοπεύω να επιστρέψω ένα αντικείμενο στο amazon.fr. Θα προτιμούσα η επιστροφή να γίνει με μορφή balance γιατί θέλω να αγοράσω κάτι άλλο από το amazon. Όμως το προϊόν που θέλω έχει καλύτερη τιμή στο amazon.co.uk. Αν γίνει η επιστροφή στο γαλλικό amazon, θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω αυτό το ποσό στο αγγλικό;
Και κάτι άλλο αν ξέρετε. Το τιμολόγιο έρχεται μαζί με το αντικείμενο (δεν θυμάμαι να το είχε στην συσκευασία) ή αργότερα στο mail; Ακυρώνεται αυτόματα μετά την επιστροφή του προϊόντος;
Ευχαριστώ.

Δεν νομϊζω ότι μπορείς να κάνεις χρήση του υπολοίπου σε άλλο amazon, κάθε ένα είναι και άλλο μαγαζί έν ολίγοις.

Το τιμολόγιο το τυπώνεις ο ίδιος από την σελίδα της παραγγελϊας σου (στις αγορές σου στο προφίλ) αφού το προϊόν έχει σταλεί πρώτα.
Ακϋρωση δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής σε τιμολογημένο προϊόν για να σου πώς γίνεται (αυτόματα ή όχι).

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Αν δεν έχει περαστεί ήδη στα βιβλία σου δεν κάνεις κάτι εσύ.

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Το πρόβλημα είναι πράγματι με τα μικρής αξίας αντικείμενα όπως σωστά ειπώθηκε. Και δεν έχει πολύ νόημα οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ να ασχολούνται με ένα προς ένα τα δέματα καθώς θα πάρει μήνες μέχρι να παραδοθεί ένα προϊόν. Εγώ θα έλεγα πως το καλύτερο είναι για αντικείμενα με ονομαστική αξία κάτω των 20-30 ή 50 ευρώ (κάπου εκεί) να μην υπήρχαν πρόσθετα τέλη για την ευκολία όλων.
Οσο για τα ΕΛΤΑ οφείλω να πω ότι προσωπικά ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (θα δουμε απο δω και πέρα) ΔΕΝ έχω ΚΑΝΕΝΑ παράπονο για το κόστος που πληρώνω. Είναι αξιόπιστα, ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ στην αποστολή δεμάτων (κυρίως μεγάλων) και ότι έχω παραγγείλει έχει έρθει κανονικά. Οσο για την εφημερίδα "καθημερινή" και τα σχολίά της για τα ταχυδρομεία, εντάξυ, όλοι ξέρουμε οτι πολιτικά υποστηρίζεται απο συγκρκιμένα συμφέροντα και πολύ συγκεκριμένο πολιτικό κόμα οπότε δεν την λαμβάνουμε και πολύ στα σοβαρά.

Το πρόβλημα είναι πράγματι με τα μικρής αξίας αντικείμενα όπως σωστά ειπώθηκε. Και δεν έχει πολύ νόημα οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ να ασχολούνται με ένα προς ένα τα δέματα καθώς θα πάρει μήνες μέχρι να παραδοθεί ένα προϊόν. Εγώ θα έλεγα πως το καλύτερο είναι για αντικείμενα με ονομαστική αξία κάτω των 20-30 ή 50 ευρώ (κάπου εκεί) να μην υπήρχαν πρόσθετα τέλη για την ευκολία όλων.
Οσο για τα ΕΛΤΑ οφείλω να πω ότι προσωπικά ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (θα δουμε απο δω και πέρα) ΔΕΝ έχω ΚΑΝΕΝΑ παράπονο για το κόστος που πληρώνω. Είναι αξιόπιστα, ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ στην αποστολή δεμάτων (κυρίως μεγάλων) και ότι έχω παραγγείλει έχει έρθει κανονικά. Οσο για την εφημερίδα "καθημερινή" και τα σχολίά της για τα ταχυδρομεία, εντάξυ, όλοι ξέρουμε οτι πολιτικά υποστηρίζεται απο συγκεκριμένα συμφέροντα και πολύ συγκεκριμένο πολιτικό κόμα οπότε δεν την λαμβάνουμε και πολύ στα σοβαρά.

Καθένας έχει την άποψή του για τα ΕΛΤΑ και είναι σεβαστή.
Λες ότι είναι δραματικά φτηνότερα στην αποστολή δεμάτων και διερωτώμαι αν έχεις διαβάσει τον τελευταίο τιμοκατάλογο και τον έχεις συγκρίνει με τον προηγούμενο. Προσωπικά, βρίσκω μεγάλη την αύξηση των τελών ανάλογα με το βάρος του δέματος, αλλά και το πρόσθετο καπέλο (πάγια τέλη) 2,23 ανά δέμα, αλλά και την αύξηση από 0,50 σε 0,54 ανά κιλό, στα βασικά τέλη ομαδικών δεμάτων, ειδικά σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε.

Σε ότι αφορά στο δημοσίευμα που ανέφερα της Κ, έχω ξαναγράψει (post #2321) ότι το ίδιο κείμενο έχει δημοσιευτεί την ίδια περίοδο σε ένα σωρό έντυπα, fora και blogs και, με σχετική αναζήτηση θα το βρεις παντού. Επομένως, είναι λάθος να προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε την πραγματικότητα λέγοντας ότι το έγραψε η τάδε φυλλάδα που ανήκει στο δείνα κλπ, ενώ είναι ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε ευρέως.

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Συγγνώμη, αλλά επειδή εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Πόσο έχει να στείλω ενα δέμα -απλή αποστολή- 4 κιλά (έναν φακό ας πούμε) από Αθήνα στη Πάτρα με τα ΕΛΤΑ και πόσο με μια οποιαδήποτε άλλη μεταφορική (διάλεξε όποια θες) ? Τελευταία φορά που έστειλα ήταν σχεδόν μισή τιμή τα ΕΛΤΑ αν θυμάμαι καλά (βεβαια με πιο παλιο τιμοκατάλογο). Οσο για τις αυξήσεις, οι άλλες εταιρείες δεν κάνουν αυξησεις ? πραγματικά αν υπάρχει άλλη εταιρεία οικονομικότερη να την προτιμήσω. Μακάρι να υπάρχει.

Κακώς συνέχισα την off topic συζήτηση, για δέματα εσωτερικού, και δεν θα συνεχίσω.

Το ιδιο ακριβή και η Γενική που θεωρηται σχετικά πιο φθηνή αλλά κάτω από 6,8 ( μιλάμε για έναν απλό φάκελο ) δεν έχει.

Σήμερα μου ήρθε μετά από κόλλημα 45 ημερών στο τελωνειο πακέτο από Κίνα αξίας 160$.
Με το που βγήκε από Αθήνα την επομένη ήταν Θεσσαλονίκη.
Η αξιολόγηση του πακέτου ήταν 70 και πλήρωσα 31.80 .

Δεν με ενόχλησε που πλήρωσα αλλά που δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση - ειδοποίηση για το ποσό.
Θα μπορούσα να μην έχω χρήματα μαζί μου η ακόμα χειρότερα το ποσό να ήταν ασύμφορο και να μην ήθελα να το παραλάβω