Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

η λύση είναι απλή

να προπληρώνει ο αγοραστής το κόστος εκτελωνισμού όπως γίνεται με συγκεκριμένα προϊόντα από τους μεγάλους του χώρου (amazon, ebay)

ούτε μαϊμουδιές του στυλ "γράψε gift" ούτε να μπαίνει στη διαδικασία ο εκτελωνιστής να ψάχνει τι πήρες και πόσο πλήρωσες για να υπολογίσει τι κοστούμι θα σου ράψει

με κάτι τέτοιο θα ήταν όλοι κερδισμένοι:
ο πελάτης θα ήξερε εκ των προτέρων πόσο θα του κοστίσει συνολικά ένα προϊόν και θα μπορούσε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην αγορά του ή όχι
το κράτος θα έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσα πακέτα ακολουθούσαν αυτό το σύστημα και θα επικεντρώνονταν σε όσα δεν το έχουν
ο πωλητής θα ήταν όσο σίγουρος μπορεί να είναι ότι ο πελάτης θα το πάρει το προϊόν και δε θα υπάρξουν προβλήματα με μη παραλαβές κλπ

Σε άλλες χώρες υπάρχει και αφορολογιτο 1000 .το μονο που θα καταφέρουνε -να ανοίξουνε μαγαζιά στη Ευρώπη οι Κινέζοι και το κράτος θα χάσει

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε άλλες χώρες υπάρχει και αφορολογιτο 1000 .το μονο που θα καταφέρουνε -να ανοίξουνε μαγαζιά στη Ευρώπη οι Κινέζοι και το κράτος θα χάσει

εννοείς ότι σε χώρες της ΕΕ μπορείς να φέρεις πράματα από κίνα, ηπα κλπ χωρίς δασμούς μέχρι 1000 ; έχεις κάποιο λινκ;

μου φαίνεται παράξενο σε χώρες κοινής αγοράς να ισχύουν διαφορετικοί κανόνες στην εισαγωγή από τρίτες χώρες, δεν στέκει

Στο gearbest. Σου δίνει επιλογή να στείλεις μέσω Ευρώπης με 20-30 .χωρίς τελονειο.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Πήρα και εγώ μια. Ευχαριστώ....

Στο gearbest. Σου δίνει επιλογή να στείλεις μέσω Ευρώπης με 20-30 .χωρίς τελονειο.

Ή να πληρώσεις 20 ευρώ και τελωνείο. Και γραπτή εγγύηση να μου δώσουν που δεν έχω βρει πουθενά πάλι δε τους εμπιστεύομαι.

Αφού μιλάμε για κάτι παράνομο...

Sent from my XT1572 using Tapatalk

Δεν έχεις τελωνείο. Από eu έρχεται

Ή να πληρώσεις 20 ευρώ και τελωνείο. Και γραπτή εγγύηση να μου δώσουν που δεν έχω βρει πουθενά πάλι δε τους εμπιστεύομαι.

Αφού μιλάμε για κάτι παράνομο...

Sent from my XT1572 using Tapatalk

Ποιο ακριβώς είναι το παράνομο?

Πόσες μέρες πρέπει να περάσουν πρι λήξει το δικαίωμα για ebay case αφού πέρασαν αρκετές μέρες μετά την τελευταία διορία για παράδοση ενος δέματος? Περιμένω ενα handled gimbal με τελευταία μερα παράδοσης 26 Ιουλίου....

Δεν έρχεται απο ΕU αλλά απο CHINA warehouse.

http://gearbestgreece.com/gearbest-guides/μέθοδος-αποστολής-gearbest-priority-line/
Priority line = EU Εxpress

1) Το κόστος των μεταφορικών της EU Express εξαρτάται από το είδος του προϊόντος και το βάρος του ,κάποια έχουν δωρεάν μεταφορικά, κάποια 9,21 και κάποια άλλα με κόστος πάνω από 18,42 .

2) Η νέα μέθοδος αποστολής EU express αποστέλλεται πρώτα στις αποθήκες του Gearbest Ηνωμένου Βασίλειου (Αγγλία) και έπειτα αποστέλλεται στην Ελλάδα, είναι η ασφαλέστερη μέθοδος και ο τέλειος τρόπος για να μην ‛μπλέκετε’ με τελωνεία .

Σε άλλο φορουμ διάβασα και παράπονα επειδή πέρασε τελωνείο.

Το παράνομο είναι α) να αγοράζεις κάτι εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης χωρίς να περνάει τελωνείο,
β) να πληρώνεις έξτρα σε τρίτους για να το πετύχεις.

Μπορώ να κάνω μία γραπτή ερώτηση στην ΕΕΤΤ και να παραθέσω και το συγκεκριμένο θέμα αν θέλετε για να μας διαφωτίσουν.

Δεν έρχεται απο ΕU αλλά απο CHINA warehouse.

http://gearbestgreece.com/gearbest-guides/μέθοδος-αποστολής-gearbest-priority-line/

Σε άλλο φορουμ διάβασα και παράπονα επειδή πέρασε τελωνείο.

Το παράνομο είναι α) να αγοράζεις κάτι εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης χωρίς να περνάει τελωνείο,
β) να πληρώνεις έξτρα σε τρίτους για να το πετύχεις.

Μπορώ να κάνω μία γραπτή ερώτηση στην ΕΕΤΤ και να παραθέσω και το συγκεκριμένο θέμα αν θέλετε για να μας διαφωτίσουν.

Δηλαδή οι Αγγλοι τα αφήνουν και περνανε αέρα? Νομίζω ότι στο φορολογικό τους σύστημα είναι πιο μπροστά απο εμάς.Τα δέματα εκτελωνίζονται εκεί. Μετά απο εκεί ερχεται νομιμόματα το δεμα προς εμάς αφού έρχεται μεσω χωρας εντος Ε.Ε.
Το παρανομο που ειναι ακριβώς? Μη λεμε ανακρίβειες αν δε γνωρίζουμε.

Οκ, κάνω την ερώτηση και παραθέτω το νήμα για να μή λέω ανακρίβειες.
Θα κάνω κοινοποίηση και σε ΕΛΤΑ και στο OFCOM της Αγγλίας για να πάρουμε μία ολοκληρωμένη απάντηση.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Θέλω να επιστρέψω δύο προϊόντα.
-Μπαταρίες με φορτιστή στις ΗΠΑ (από amazon.com). Αυτά δεν τα παρέλαβα ακόμα. Τι κάνω, περιμένω ή έχουν αυτόματη διαδικασία επιστροφής από την στιγμή που έχω κάνει την αίτηση;
- Φωτογραφική στο amazon.fr.
Mε ποιόν τρόπο με συμβουλεύετε να τα στείλω; Κάτι να προσέξω;

Αν τυχών κάποιος θέλει 2 μπαταρίες Wasabi NP-W126 (για Fujifilm) με φορτιστή (διπλό), να μου πει, μήπως και γλυτώσουμε λίγη ταλαιπωρία.

ΕΛΤΑ συστημενο. Δεν έχεις πρόβλημα. Πρέπει να εκτύπωση σ από Amazon τα χαρτιά. Θα τα βρεις στη παραγγελία σου.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

ΕΛΤΑ συστημενο. Δεν έχεις πρόβλημα. Πρέπει να εκτύπωση σ από Amazon τα χαρτιά. Θα τα βρεις στη παραγγελία σου.

Eυχαριστώ.

Μου απάντησε ήδη ο Κώστας, αλλά δεν ήταν σίγουρος. Επέλεξα ως μέθοδο refund την gift certificate, το ποσό που μου πιστωθεί θα μπορέσω να το ξοδέψω μόνο στο amazon.fr, από το οποίο έγινε η αρχική αγορά; Αν ναι, πως αλλάζω τρόπο πίστωσης (να επιστραφούν στον τραπεζικό λογαριασμό);

Πες τους θέλω refund στη κάρτα μου.

Θέλω να κάνω μια παραγγελία από bangood γύρω στα 40 (από κίνα και δυστυχώς όχι ευρωπαϊκή αποθήκη) , αλλά θέλω να μου έρθει σχετικά γρήγορα για να προλάβω να το παραλάβω στα μέσα Αυγούστου.
Οι επιλογές που έχω είναι οι παρακάτω
View attachment 142963
Το priority και το expedited είναι με κούριερ; Περνάνε όλες τελωνείο; Επίσης οι χρόνοι έιναι αντιπροσωπευτικοί ή ότι και αν διαλέξω για μέθοδο αποστολής θα κάνει κανα μήνα να έρθει;

Τελικά 29 του μήνα έκανα παραγγελία με το priority direct mail , 31 έφυγαν, σήμερα παραλαμβάνω. To Δέμα ήρθε μέσω Ολλανδίας. Ο υπάλληλος του τοπικού καταστήματος των ΕΛΤΑ μου είπε πως δεν θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι.
Οπότε προς το παρόν μου φαίνεται ασφαλής επιλογή για μεταφορές. Και χρόνος ρεκόρ! Συνήθως παρελάμβανα γύρω στις 25 μέρες από κίνα. Στο αεροδρόμιο πάντως δεν έκατσε ούτε δίωρο.

Διαμαρτυρια στο PetaPixel για αγορα μεσω Amazon απο πωλητη ιδιωτη. Αν καταλαβα καλα ο εξαπατημενος, αγορασε εναν μεταχειρισμενο φακο, ο οποιος δεν εφτασε ποτε στην διευθυνση του. Μετα απο ψαξιμο κ μεσω του tracking number ανακαλυπτει οτι καποιος παρελαβε αντι για αυτον σε μια αλλη διεθυνση. Παει στην διεθυνση του παραληπτη, ο οποιος ηταν συνεργασιμος κ του αποκαλυψε οτι οντως παρελαβε ενα δεμα, αλλα το δεμα δεν ειχε μεσα ενα φακο αλλα ενα δεμα με baking maps (δεν ξερω τι ειναι αυτο). Ο αγοραστης αφου δεν ειχε καμια απαντηση απο των πωλητη κανει αναφορα στο amazon το οποιο ομως του λεει οτι η υποθεση θεωρειτε κλεισμενη απο την στιγμη που στο συστημα τους φαινεται οτι εγινε παραλαβη. Ξανακανει αναφορα και του λενε οτι για να ασχοληθουμε μαζι σου πρεπει να μας στειλεις αποδειξη οτι το αντικειμενο πηγε σε λαθος διευθυνση και δεν παρελαβες. Παει στην USPS παιρνει βεβαιωση για το τι εχει γινει κ το ξαναστελνει με κοινοποιηση στον Amazon CEO Jeff Bezos. Τελικα του δινουν ξανα αρνητικη απαντηση επειδη ο πωλητης τους παρειχε αποδειξη οτι το εστειλε στην διευθυνση του αγοραστη και οτι παρεληφθει απο αυτον. Η μονη λυση που του εχει απομεινει ειναι να ζητησει υπαναχωρηση αγορας απο την τραπεζα του κ αν ακομη αυτο δεν μπορει να επιτευθει θα κινηθει νομικα..

https://petapixel.com/2017/08/11/fell-victim-1500-used-camera-lens-scam-amazon/

Δυστυχώς το Amazon ως πλατφόρμα θέλει προσοχή, ειδικά από την στιγμή που δεν δέχεται PayPal...

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk