Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Με έχεις βγάλει για λίγο από την Z6ii που είχα στο μυαλό και με έχεις προβληματίσει με την Ζ5/Z5ii, δηλαδή :

Z5ii: Με τα όσα έχουν σχολιαστεί μέχρι τώρα, θα μου πάει €1399 + €700 kit φακό 24-120, πάμε για €2100 ! ή στα €1700 με μτχ 24-70

Z5: Μια ποιό λογική σκέψη λέει ότι εαν το δω καθαρά με όρους επιδόσεων εικόνας (CMOS Sensor & φακού ) για ταξιδιωτική χρήση, η καλύτερη επιλογή είναι η Z5 Gen I με kit φακό στα €999!!!

Τι λες?
Tην Ζ5 την είχα και ήταν αξιόλογη μηχανή, στην τιμή που την βρίσκεις πλέον είναι super VFM, έχει απλά κάποια αρνητικά που άλλους τους ενοχλούν άλλους όχι.

1) Το σύστημα εστίασής της είναι μέτριο για τα σημερινά δεδομένα και όχι 100% αξιόπιστο, δεν είναι κακό άλλα δείχνει την ηλικία του.
2) Το IBIS της είναι μέτριο στην καλύτερη.
3) Σε βίντεο έχει crop στο 4K
4) Σε burst mode και Buffer δεν είναi τίποτα ιδιαίτερο.

Σε όλα αυτά η Z5II τα έχει βελτιώσει, στον αισθητήρα βέβαια είναι μια από τα ίδια, ή Z5 ή Ζ5ii ίδια αρχεία θα πάρεις.

Είναι μεγάλη χρηματική διαφορά της Ζ5 με την Ζ5ΙΙ....τα αξιολογείς και βλέπεις αν αξίζει αυτή η διαφορά, άλλα σκέψου ότι με τα λεφτά που θα γλιτώσεις με την Ζ5 μπορείς ίσως να πάρεις και 1-2 έχτρα φακουδάκια ακόμα!!

Υ.Γ. Πάντως στα 999 ευρώ η Z5 με τον 24-70 είναι απλά ληστεία!! Ξεκινάς με αυτή και να μην σου κάνει εύκολα θα τα δώσεις χωρίς μεγάλη χασούρα....από αγγελίες που βλέπω άνετα δίνεις ένα 500αρικο την μηχανή και κάπου ένα 400αρι τον φακό.

τα πραγματα ειναι απλα... αν σ ενδιαφερει το καλο και γρηγορο autofocus πας σε νεας γενιας νικον, αλλιως μενεις με τις προηγουμενες εκδοσεις.

Ειναι καλυτερο να επενδυσεις σε φακους αν δε σε νοιαζει η ταχυτερη εστιαση των νεων σωματων (Z6 iii , Z5 ii κλπ) , ειχα και τους 2 Nikon 24-70 kai 24-120... απο ποιοτητα εικονας ειναι παρομοιοι, αυτο που θα καθορισει την επιλογη σου ειναι κυριως το ευρος , αν δηλ. θελεις τα 120mm.

Eγω πχ θα διαλεγα τον 24-120mm μεταχ/νο ή απο καποιο κιτ, και φυσικα μαζι τον 40mm f2 για πιο μικρο , ελαφρυ και φωτεινο συνολο.

• Like
Reactions: costas_
Γιάννη οι αγγελίες είναι πολύ δελεαστικές. Εχω ήδη και εγώ εντοπίσει :

Nikon Z5/24-50 στα €650
Nikon Z6ii/24-70 στα €1200

και οι προσφορές σε καινούριες που αναλυτικά αναφέραμε και παραπάνω είναι όλες πολύ καλές. Πράγματι όμως εκτός από ένα κιτ φακό, είναι απαραίτητη και η αγορά ενός ή δυο φακών παραπάνω. Είχα για παράδειγμα για αρκετά χρόνια τον Nikkor 105mm AF-S VR Micro f/2.8G IF-ED που στην σειρά Z τον ξαναβρίσω ως Nikon Z MC 105mm f/2.8 VR S και ευχαρίστως θα ήθελα να τον έχω πάλι για την εξαιρετική απόδοσή του. Το ίδιο και έναν καλό prime στα 35mm ενώ ιδανικά θα κοιτοίσα και σε f/1.8.

Τώρα όμως εχουμε λίγο μπλέξει τα μπούτια μας με όλα τα σώματα της Nikon στην σειρά Z (Z5,Z5ii,Z6II,Z7) που έχουν αναφερθεί παραπάνω. Τουλάχιστον έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα ότι ο ποιο καλός κιτ φακός είναι ο 24-120mm !

Last edited:
δεν εχεις να σκεφτεις πολλα πολλα... οπως ειπα , αν δε σε νοιαζει να τραβας σπορ/πουλια /παιδια και ζωα με εντονη κινηση κλπ πας σε παλιο σωμα, η Ζ5 , Ζ6 ΙΙ ειναι μια χαρα.

Απο φακους τα ειπαμε και παλι... αν θες τα 120mm πας στον 24-120 , αλλιως και ο 24-70 ειναι πολυ καλος.
Μετα παιρνεις τον 40mm φ2 και εισαι αρχοντας...και φυσικα οτι αλλο χρειαζεσαι πχ macro Κλπ περιμενεις να βρεις κατι καλο σε ευκαιρεια.

Προσωπικα θα πηγαινα σε αυτο το σετ που εβαλα... το f2.8 ισως ειναι αρκετο ακομα και να μη χρειαστεις καποιον πιο φωτεινο φακο, εκτος αν θες μικρο σετ απο θεμα βαρους ογκου.

Ο 24-120 προσωπικά τον έδωσα γρήγορα και είχα ξαναγυρίσει στον 24-70....για μένα δεν άξιζε την διαφορά τιμής και κυρίως το επιπλέον βάρος και όγκος για να έχω έξτρα από 71mm έως και 120mm....βέβαια γούστα είναι αυτά

Αρα, οι επιλογές μου είναι δυο :

α) για την Nikon Z5/24-50mm που την βρήκα σε καλή τιμή (στα €650) και πάμε για δύο φακούς ακόμα : έναν 40mm f/2 καινούριο και έναν 24-70 f/4 S μεταχειρισμένο.
β) για καινούρια Z5/24-70mm στα €999 με έναν φακό ακόμα τον 40mm f/2

( επαναλαμβάνω ότι σπορ, πουλιά και παιδιά καθώς και video δεν με ενδιαφέρουν )

Last edited:
@costas_
ο 24-50 είναι οκ. Τίποτα σπουδαίο αλλά όχι κακός για αυτό που είναι.
Ελαφρυς και μικρός. Απλά έκανα ζοομ και ήταν σα να μην έκανα.., (θα έχεις ζοομ αλλά θα είναι σα να μην έχεις.,.. τύπου ''Γέροντασ Παίσιος'' η φάση)

Φωτό μου με αυτόν (όλες με Ζ5 mark 1):

ΥΓ: Κατάστημα μου τον πήρε σε ανταλλαγή για 100 ευρώ. Αν σκεφτείς ότι πωλείται συχνά πυκνά ως bulk σε κάποια καταστήματα 150 ευρώ καινούριος, τον έδωσα καλά.

Όλα καλά είνα, γιατί και η κουρτίνα 1 έχει χαμηλό κόστος (650) και ξεκινάς αμέσως να φωτογραφίζεις και όποτε θες προσθέτεις τους άλλους.

ΥΓ: Πήρα από AliExpress Viltrox 14mm f4 Z autofocus στα 130 ευρώ τελική... Το λέω αν πάρεις Ζ ότι μπορεί να θέλεις ευρυγώνιο.
Επίσης βρίσκεις Viltrox AIR 50, 35 κλπ φθηνά.