Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

send η δεύτερή σου είναι με 30άρη, θα κάνει καλή δουλειά ο sigma εκεί, χαίρομαι. αλλά από ποιο σημείο είναι τραβηγμένη; είναι αρχική ή έχει κροπαριστεί? εάν ήθελες από αυτήν την γωνία το κοινοβούλιο το είχε στα 55mm λογικά. Σωστά?

Αυτές είναι από την άκρη του κάστρου, εάν θυμάμαι, και δεν είναι κροπαρισμένες. Όχι, τα 55mm δεν θα σε καλύψουν εάν θέλεις από εκείνο το σημείο να έχεις στο πλάνο μόνο το κοινοβούλιο. Για να πάρεις σφικτό πλάνο του κοινοβουλιου, από το συγκεκριμένο σημείο, θα χρειαζόσουν 100mm τουλάχιστον. Για ευρύτερο πλάνο, θα σου έφταναν τα 55mm.

Για τον φακό που ρωτάς, καλύτερα να δεις την εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων. Εύκολα βρίσκεις τέτοιους φακούς, γιατί είναι από εκείνους που αγοράζουν συνήθως (δεν ξέρω βέβαια για τον σόνυ, συγκεκριμένα) στην αρχή, σε διπλό κιτ, και πουλάνε μετά πρώτους όταν πηγαίνουν σε κάτι καλύτερο.

Last edited:
Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ήρεμα εσύ, κάλμα.

ομμμμμμμμμμ

iStock_000017459881-FrogMeditating.jpg

Παρασκευή ή Σάββατο έρχομαι, τέκνον μου, υπομονή. Help is on the way.

Θα καθιερώσουμε intervention για φακόπληκτους, όπως οι ΑΑ.

tumblr_llf7etaMBZ1qj6oqzo1_500.png

...."είπεν ο γνωστός και ως lens whore".... :p

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Παρασκευή ή Σάββατο έρχομαι, τέκνον μου.

Θα καθιερώσουμε intervention για φακόπληκτους, όπως οι ΑΑ.

...."είπεn ο γνωστός και ως lens whore".... :p

:SFGSFGSF:

Άντε μπράβο!!!!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Και ο send και ο Βλασσης τα ειπαν μια χαρα. Η Βουδαπεστη ειναι ιδια με ολες τις πολεις, ιδια και με την Αθηνα... πιο πολυ θα χρησιμοποιησεις ευρυγωνιο παρα τελε... με δεδομενο οτι πας για τουρισμο και θα περπατησεις, θα πας δηλαδη στα 5-6 αξιοθεατα που εχει απο κοντα και τα οποία ειναι... κτιρια και εκκλησιες...
Απο οσο θυμαμαι εχει τον πυργο των ψαραδων με το καστρο (θα εχει ουρα στο τρενακι, ανεβα με τα ποδια), την σιταντελα (δεν εχει τρενακι, ΜΗΝ ανεβεις με τα ποδια), το κοινοβουλιο (ποδαρατα), την λαικη αγορα στο τελος της βατσι στρητ (θελοντας και μη φτανεις εκει αφου εχει μαγαζια και καφε σε ολη τη διαδρομη), και ενα ακομα μνημειο ξεμπαρκο καπου προς το τελος της αντρασι (και εχει και εναν ωραιο κηπο εκει πισω, πας και με τα ποδια μια και τη μιση διαδρομη την καλυπτουν τα ακριβα μαγαζια, οσα δεν εκλεισαν τουλαχιστον)... α και τη βασιλικη εκκλησια συν την οπερα (και τα δυο κεντρο)...
Εχει πισινα εξωτερικη θερμενομενη καπου κοντα στο ζωολογικο κηπο και πολυ καλο ενυδρειο (δες ποτε ταιζουν τους καρχαριες, παλια ηταν καθε Πεμπτη)...

Ολα κτιρια, τα περισσοτερα μεσα στην πολη, αρα προσβασιμα, αρα ευρυγωνιος... εγω θα πηγαινα και μονο με τον 35ρη (σε κροπ) και δεν θα εχανα και πολλα...
Πιο χρησιμο ειναι το τριποδο για νυχτερινες στο ποταμι και στα παραπανω κτιρια, για διαφορετικη ατμοσφαιρα (προσοχη, τα φωτα στο καστρο εσβυναν για οικονομια στις 12.00)...

Για αγορες σε ηλεκτρικα κτλ μαλλον τις ξεχνας μια και το φπα εκει ειναι 27% συν τους όποιους φορους πολυτελειας λογω ΔΝΤ... οτιδηποτε εισαγωγης ειναι στα υψη, οτιδηποτε ντοπιο (πχ μπυρα) ειναι στη φτηνια, το καλο ειναι οτι το φιορινι απο 295 που ηταν τα χριστουγεννα, τωρα το βλεπω στα 311 (καλο για μας, οχι γι αυτους)...

Οταν φευγεις απο τα τουριστικα, οι τιμες στην εστιαση πεφτουν στο μισο (και παρακατω) αλλα αυτο συμβαινει παντου και ειναι γνωστο... τελευταια φορα που πηγα, στο ana, ενα κεντρικο καφε διπλα στo hard rock, ο καφες ειχε 700 φιορινια, λιγο πανω απο 2 ευρω... σε καθε λογαριασμο, ζητανε-απαιτουνε-εκβιαζουν 10% ποσοστο σερβιτορου, μερικοι το γραφουν και με το χερι κιολας....

Όσα λέει ο Ηλίας ισχύουν. Να συμπληρώσω την Όπερα και το Εθνικό Θέατρο πάνω στην Αντράσι, το Μουσείο Τέχνης που βρίσκεται δίπλα από το μεγάλο μνημείο του μεσαιωνικού βασιλιά Ματίας κλπ. που ανέφερε ο Ηλίας και πρέπει να επισκεφθείς, τη Μεγάλη Συναγωγή, και για μένα πολύ πολύ βασικό το House of Terror, το αρχηγείο της Αστυνομίας επί κομμουνισμού. Μεγάλη εμπειρία, αν και πρόκειται για συναισθηματικό βιασμό (στην κυριολεξία όχι μεταφορικά). Όλα αυτά στην Πέστη.

Πρότεινεται επίσης νυχτερινή βόλτα με καράβι στο Δούναβη. Εγώ πλήρωσα 10 ευρώ, αλλά τα άξιζε.

Πολύ ωραίο φωτογραφικά είναι το πάρκο (των αποσυερμένων κομμουνιστικών αγαλμάτων ) αλλά δεν θα το βρεις εύκολα, αφού οι ντόπιοι δεν θέλουν να το δείχνουν στους ξένους.

Για μένα πιο χρήσιμο το τριπόδι και λιγότερο ο τηλέ.

Σ' αυτό το σύντομο αφιέρωμα στη Βουδαπέστη θέλω να προσθέσω την εμπειρία μου από τις 2 φορές που την επισκέφθηκα, την πρώτη το Δεκέμβρη 1980 και τη δεύτερη το Σεπτέμβρη του 1996.

Στην πρώτη επίσκεψη, είχαμε ταξιδέψει 3 ζευγάρια με αυτ/το (διασκευασμένο Ford van σε τροχόσπιτο της εποχής εκείνης) σε αρκετές χώρες και μετά την Αυστρία μπήκαμε στην Ουγγαρία με στόχο να μείνουμε μερικές μέρες στη Βουδαπέστη. Δεν περιγράφονται, με λίγα λόγια, όσα ζήσαμε από την ώρα που περάσαμε τα σύνορα μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Αλλά και αφού το ακριβοπληρώσαμε με δολάρια, στο ειδικό γραφείο τουρισμού που μας υπέδειξαν, και όχι με το τοπικό νόμισμα που είχαμε φροντίσει να αλλάξουμε στα σύνορα, και φάγαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου κάτω από την επιτήρηση των μαυροφορεμένων και βαριά οπλισμένων αστυνομικών, ένιωσα φοβερά άσχημα όταν ο ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος σερβιτόρος με πλησίασε, κάποια στιγμή που απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί, και μου ζήτησε να του πουλήσω δολάρια (!!!).

Την επόμενη μέρα, και μετά από μια πολύ ανήσυχη νύχτα με φωνές και φασαρίες από άλλα δωμάτια και διαδρόμους, όλοι ήθελαν να φύγουμε το ταχύτερο δυνατόν αλλά κατάφερα να τους πείσω να μείνουμε τουλάχιστον εκείνη την ημέρα και να επισκεφθούμε το Μουσείο, το οποίο, σύμφωνα με τον τουριστικό οδηγό, ήταν ανοικτό εκείνη την εποχή. Πήγαμε εκεί και διαπιστώσαμε με τεράστια έκπληξη ότι ήταν ... κλειστό (!!!). Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, πακετάραμε και φορτώσαμε πάλι όλες τις βαλίτσες στη σχάρα του αυτ/του, που μας είχαν υποχρεώσει να κατεβάσουμε την προηγουμένη, για λόγους ασφάλειας (!!!), αν και το αυτ/το ήταν παρκαρισμένο μπροστά στην είσοδο.

Το αστείο της ιστορίας είναι ότι την ίδια περίοδο είχαν επισκεφθεί την πόλη πολλοί συνάδελφοι, με οργανωμένη εκδρομή, και έμειναν κατενθουσιασμένοι από την πόλη που (τους) ξενάγησαν (!!!). Εμείς είδαμε την άλλη εκδοχή της πόλης και του συστήματος. Ευτυχώς, μου δόθηκε η ευκαιρία να δω την ομολογουμένως υπέροχη αυτή πόλη 16 χρόνια αργότερα ...

Τι φόρουμ είναι αυτό ρε παιδί μου! είστε Ε ξαι ρε τι κοί !
άρα θα αφήσω τον ενθουσιασμό και θα κοιτάξω να δανειστώ/αγοράσω κανένα τρίποδο. τουλάχιστον ότι βγάλω να είναι σταθερό μιας και όντως θα πέσει πολλή βραδυνή φωτό.

Δε ξέρω τι δουλειά έχει η Βουδαπέστη στις "αγορές από το εξωτερικό" :) αλλά άν έχει καλό καιρό να ποιας βόλτα με το καραβάκι και στο κοντινό χωριό του Αγ. Ανδρέα, να ... αγοράσεις γλυκά marzipan που τα πουλάνε όμως πανάκριβα και θα βγαλεις όμορφες φωτο κι εκεί.
(Κι αν πας με αμάξι, να σου στείλω λεφτά να μου φέρεις ένα ψυγιακι turorudi :) )
Εγω πάντως όταν ξαναπαω δε θα πάρω φωτογραφική, μόνο μαγιό και μπουρνουζι και θα βαίνω από τα λουτρά μόνο για φτηνό φαγητό και μπύρα μέσα στη σκεπαστή αγορά!
Πλάκα έχει και η βόλτα στα υπόγεια του κάστρου. Παρε και μπουφανακι!
Βγάλε ένα εβδομαδιαίο εισητήριο για το τραμ και οπου σου κανει κέφι θα κατεβαίνεις για φωτογραφιες και θα συνεχίζεις με το επόμενο, έχουν απίστευτο δίκτυο.

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους,

ήθελα να ρωτήσω για αγορά από bh photovideo, όπου, μετά τον υπολογισμό και την πληρωμή με την παραγγελία, αντικειμένου με αξία 800 $, των δασμών, μεταφορικών και φόρων φτάνουμε το ποσό των 1.217 $, υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθούν επιπλέον χρήματα εδώ;

Η μεταφορά θα γίνει με UPS δυστυχώς.

Ευχαριστώ.

Μετά την αλλαγή του πλαισίου εισαγωγής από τρίτες χώρες από 3/12/2013, έγινε σαφής διάκριση μεταξύ των ειδών εμπορικού χαρακτήρα, για τα οποία έχεις πληρώσει, και των ειδών μη εμπορικού χαρακτήρα, για τα οποία πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά μερικές προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων και η μη καταβολή αξίας.

Μετά τη χαλαρή περίοδο της πρώτης εφαρμογής, νομίζω ότι πρέπει πλέον να αντιμετωπίζουμε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις

Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α. Tα είδη των οποίων η πραγματική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 ανά αποστολή, απαλλάσσονται από το δασμό.

Παραθέτω και τη διευκρίνιση για τι αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα:
Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως «αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα» νοούνται τα δέματα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α. παρουσιάζουν ευκαιριακό χαρακτήρα,
β. προορίζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση των παραληπτών και δεν μπορούν να προκαλέσουν από τη φύση ή την ποσότητά τους οποιαδήποτε αμφιβολία για το μη εμπορικό τους χαρακτήρα,
γ. αποστέλλονται χωρίς καμία πληρωμή από τους παραλήπτες.

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους,

ήθελα να ρωτήσω για αγορά από bh photovideo, όπου, μετά τον υπολογισμό και την πληρωμή με την παραγγελία, αντικειμένου με αξία 800 $, των δασμών, μεταφορικών και φόρων φτάνουμε το ποσό των 1.217 $, υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθούν επιπλέον χρήματα εδώ;

Η μεταφορά θα γίνει με UPS δυστυχώς.

Ευχαριστώ.

Όλα τα προπληρώνεις ουσιαστικά. Δεν θα έχεις καμία άλλη επιβάρυνση κατά την παραλαβή.
Ότι αποστέλλεται με UPS στην προκειμένη είναι καλύτερο για σένα (tracking number που δουλεύει, εγγυημένος χρόνος παραλαβής, παράδοση στο σπίτι σου με εξυπηρέτηση κούριερ).
Αρκεί προφανώς να συμφέρει το τελικό ποσό σε σχέση με αγορά από Ευρώπη.

Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου από το mydigitaland έχω παραγγείλει μια nikon d5300 εδώ και 16 μέρες προετοιμασμένος για αρκετή ταλαιπωρία. Στο site support/delivery information έχουν ένα χρονοδιάγραμμά που περιγράφει ότι χρειάζεται 2 μερες processing , 3 - 10 μέρες να φτάσει Αγγλία , 1 μέρα στην Αγγλία για κάτι σχετικό με logistic και 3 μέρες για την αποστολή στον παραλήπτη .

Μετά από 16 μέρες είμαστε ακόμα στο processing ..... , στο πρώτο εμαίλ μου απάντησε μηχάνημα που έγραφε παραλλαγμένο το κείμενο του support/delivery information στο δεύτερο ήρθε από ένα site "Shopper Approved" που με παρότρυνε να επικοινωνήσω μαζί τους αν δεν έχω παραλάβει όπως και έκανα .... η απάντηση από την Veronica (και πάλι) ήταν ότι χτες θα μου το στέλνανε....

Από ότι έχω καταλάβει περιμένουμε τo πλοίο με το αντίστοιχο container μιας και οι Κινέζοι δουλεύουν έτσι από το 70' , τέλος πάντων περιμένουμε ... οι τιμές στις φωτογραφικές μηχανές είναι ακόμα οικονομικά αναχρονιστικές αν και οι παλαιοί φωτογράφοι ξέρουν ότι το 80' για επαγγελματικό εξοπλισμό έπρεπε να πληρώσεις ένα διαμέρισμα. Έτσι και εγώ προσπάθησα να εκλογικεύσω την τιμή της κάμερας αγοράζοντας από το συγκεκριμμένο site , μου κάνει επίσης εντύπωση ότι ακόμα και κάμερες 5 ετίας στο ebay ήταν ελάχιστα φθηνότερες από ότι προσέφεραν στο mydigitaland σαν καινούριες.

Θα ενημερώσω ξανά μόλις έχω νέα.

Η αγορά έγινε μέσω paypal οπότε ενδέχεται να τεστάρουμε και την αξιοπιστία της εν λόγο υπηρεσίας.

Σε λίγες μέρες αν παραλάβω θα σας παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου από το http://www.purnimadigital.com/
Να πω πάντως ότι στα email που έστειλα γιατί υπήρχε ένα θέμα με την παραγγελία μου απάντησαν άμεσα και το διόρθωσαν επίσης άμεσα.
12/3/2014 έκανα την παραγγελία μετά τις 12 το βράδυ την επόμενη μέρα έλαβα tracking number και 14/3/2014 η παραγγελία παρελήφθη από το ταχυδρομείο.
Η πληρωμή έγινε με paypal.

Σε λίγες μέρες αν παραλάβω θα σας παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου από το http://www.purnimadigital.com/
Να πω πάντως ότι στα email που έστειλα γιατί υπήρχε ένα θέμα με την παραγγελία μου απάντησαν άμεσα και το διόρθωσαν επίσης άμεσα.
12/3/2014 έκανα την παραγγελία μετά τις 12 το βράδυ την επόμενη μέρα έλαβα tracking number και 14/3/2014 η παραγγελία παρελήφθη από το ταχυδρομείο.

Eννοείς αν κατάλαβα ότι 12/03 έκανες παραγγελία και 14/03 η μηχανή ήταν στα ελτα;ή στο βρετανικό ταχυδρομείο;

Καλημέρα...Αν θέλετε , μπορείτε να μας ενημερώσετε για το τι προϊόν αγοράσατε ώστε να έχουμε και μια εικόνα για το οικονομικό "ρίσκο" δεδομένου ότι σε τέτοιες αγορές αδειάζει η τσέπη μας και βλέπουμε πολλές μέρες μετά το αντικείμενο που αγοράσαμε.

Ευχαριστώ.