Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Λοιπόν έχουμε εξελίξεις από χτες (Δευτέρα).

Ύστερα από νέο email που έστειλα την Κυριακή μου απάντησαν εκ νέου (απάντησαν σε όλα τα emails σε μία εργάσιμη ημέρα) δίνοντάς μου tracking number , η κάμερα έχει φύγει ήδη από Αγγλία !
Σημαντική λεπτομέρεια - στην όλη διαδικασία ΔΕΝ φάνηκε πουθενά η αποστολή από Κίνα σε Αγγλία. Ήμουνα διατεθειμένος να περιμένω 30 με 35 μέρες (δεδομένου και της τιμής) ,φαίνεται πως σε 20 μέρες θα έχω παραλάβει.

Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου από το mydigitaland έχω παραγγείλει μια nikon d5300 εδώ και 16 μέρες προετοιμασμένος για αρκετή ταλαιπωρία. Στο site support/delivery information έχουν ένα χρονοδιάγραμμά που περιγράφει ότι χρειάζεται 2 μερες processing , 3 - 10 μέρες να φτάσει Αγγλία , 1 μέρα στην Αγγλία για κάτι σχετικό με logistic και 3 μέρες για την αποστολή στον παραλήπτη .

Μετά από 16 μέρες είμαστε ακόμα στο processing ..... , στο πρώτο εμαίλ μου απάντησε μηχάνημα που έγραφε παραλλαγμένο το κείμενο του support/delivery information στο δεύτερο ήρθε από ένα site "Shopper Approved" που με παρότρυνε να επικοινωνήσω μαζί τους αν δεν έχω παραλάβει όπως και έκανα .... η απάντηση από την Veronica (και πάλι) ήταν ότι χτες θα μου το στέλνανε....

Από ότι έχω καταλάβει περιμένουμε τo πλοίο με το αντίστοιχο container μιας και οι Κινέζοι δουλεύουν έτσι από το 70' , τέλος πάντων περιμένουμε ... οι τιμές στις φωτογραφικές μηχανές είναι ακόμα οικονομικά αναχρονιστικές αν και οι παλαιοί φωτογράφοι ξέρουν ότι το 80' για επαγγελματικό εξοπλισμό έπρεπε να πληρώσεις ένα διαμέρισμα. Έτσι και εγώ προσπάθησα να εκλογικεύσω την τιμή της κάμερας αγοράζοντας από το συγκεκριμμένο site , μου κάνει επίσης εντύπωση ότι ακόμα και κάμερες 5 ετίας στο ebay ήταν ελάχιστα φθηνότερες από ότι προσέφεραν στο mydigitaland σαν καινούριες.

Θα ενημερώσω ξανά μόλις έχω νέα.

Η αγορά έγινε μέσω paypal οπότε ενδέχεται να τεστάρουμε και την αξιοπιστία της εν λόγο υπηρεσίας.

Για να καταλάβετε πόσο τυχαία είναι η διάρκεια της παράδοσης, να σας πω ότι πολλοί κινέζοι έχουν τον εξής τρόπο να "κλείνουν" καράβια: έχουν πράκτορες σε όλα (σχεδόν) τα λιμάνια, και στήνουν καραούλι για όσα έρχονται, αδειάζουν και δεν έχουν κλεισμένο φορτίο. Τους "την πέφτουν" και τους προτείνουν το "καταπληκτικό" deal: τους πληρώνουν τα έξοδα για επόμενο προορισμό - εφόσον βολεύει και τους δύο... έχουν αρχίσει και τους αντιγράφουν κι άλλοι - οι πιο ειδικοί μπορούν (φαντάζομαι) να παραθέσουν λεπτομέρειες...

Σε λίγες μέρες αν παραλάβω θα σας παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου από το http://www.purnimadigital.com/
Να πω πάντως ότι στα email που έστειλα γιατί υπήρχε ένα θέμα με την παραγγελία μου απάντησαν άμεσα και το διόρθωσαν επίσης άμεσα.
12/3/2014 έκανα την παραγγελία μετά τις 12 το βράδυ την επόμενη μέρα έλαβα tracking number και 14/3/2014 η παραγγελία παρελήφθη από το ταχυδρομείο.
Η πληρωμή έγινε με paypal.
Χτες έφτασε Ελλάδα και αύριο πρώτα ο Θεός παραλαμβάνω στην Τήνο!:2thumb22sup:

Παρέλαβα σήμερα.
Συσκευασία πολύ καλή με φυσαλίδες παντού.
Αυθεντική συσκευασία με χαρτιά κτλ αλλά όχι σφραγισμένη με ταινία ασφαλείας.
Υπάρχουν θετικά και αρνητικά αλλά θα τα αναλύσω άλλη ώρα γιατί έχω τρελό πονοκέφαλο μάλλον έχω πάθει ηλίαση.

Μεγειες σου.
Καλο-ριζικο δεν θα πω, αφου για εσενα κατι τετοιο μπορει αντι για ευχη να ειναι καταρα :p

Δεν ξερω τι πηρες, κατι που θα εχει σχεση με φωτογραφια φανταζομαι :D

Σε 20 μέρες (μετράω και τα Σ/Κ) μάζί με μία μέρα καθυστέρηση από τα Ελληνικά dhl λόγο "ασαφούς" διεύθυνσης , παρέλαβα κανονικά , ευχαριστώ το forum και ειδικά τα αρνητικά post (που είναι και τα πολυτιμότερα) για τις πληροφορίες. Η άποψή μου είναι σαφέστατα θετική για το εν λόγο site , θεωρώ ότι τα emails έπαιξαν ρόλο στον χρόνο παράδοσης.Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εύχομαι καλές αγορές σε όλους.

Λοιπόν έχουμε εξελίξεις από χτες (Δευτέρα).

Ύστερα από νέο email που έστειλα την Κυριακή μου απάντησαν εκ νέου (απάντησαν σε όλα τα emails σε μία εργάσιμη ημέρα) δίνοντάς μου tracking number , η κάμερα έχει φύγει ήδη από Αγγλία !
Σημαντική λεπτομέρεια - στην όλη διαδικασία ΔΕΝ φάνηκε πουθενά η αποστολή από Κίνα σε Αγγλία. Ήμουνα διατεθειμένος να περιμένω 30 με 35 μέρες (δεδομένου και της τιμής) ,φαίνεται πως σε 20 μέρες θα έχω παραλάβει.

purnimadigital

Παραγγελία Παρασκευή 21 Μαρτίου.
Παρέλαβα πρωί-πρωί Τετάρτη 26 Μαρτίου με TNT courier.

Φακός Panasonic 7-14mm f/4. Πλήρωσα 691 ευρώ με Paypal με δωρεάν μεταφορικά. Κοντά 500(!) ευρώ κάτω από την τιμή στα καταστήματα (1.179 ευρώ).

καλοριζοικος!
Φυσικα η τιμη στα μαγαζια ειναι 1000 ευρω (ισως και λιγο λιγοτερο) , αλλα και παλι 300 ευρω δεν ειναι λιγα...

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Παρέλαβες χωρίς διαδικασία τελωνείου;

H purnimadigital (όπως και η mydigitaland) διατηρεί αποθήκες στην Αγγλία, οπότε η αγορά θεωρείται ενδοκοινοτική.
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τελωνείου.

Φυσικά μιλάμε για gray market. Αν πάθει κάτι το προϊόν εντός εγγύησης, θα πρέπει να το στείλεις πίσω σε αυτούς.

καλοριζοικος!
Φυσικα η τιμη στα μαγαζια ειναι 1000 ευρω (ισως και λιγο λιγοτερο) , αλλα και παλι 300 ευρω δεν ειναι λιγα...

Ευχαριστώ Γιάννη.

Όσο και να το παζαρέψει κανείς στα καταστήματα, η τιμή των 691 της purnimadigital ήταν απλησίαστη, σαφώς.
H mydigitaland τον έχει 36 ευρώ ακριβότερα, στα 727 ευρώ.

Γειά σας!

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την Canon 5d Mark III (το body) και θα ήθελα την βοήθειά σας! Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα η αγορά να γίνει αξιόπιστα, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Για παράδειγμα, σε μια έρευνα αγορά που έκανα είδα μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή, ως και 800 λίρες Αγγλίας.

Στο amazon-co-uk ήταν ακριβότερη σε σχέση με άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Ωστόσο, δεν ξέρω κατά πόσο τα άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι αξιόπιστα.

Θα προτιμούσα η αγορά να γίνει από Αγγλία, αλλά δεν έχω πρόβλημα να γίνει και από αλλού, αν κρίνετε ότι αξίζει.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Εννοείς από αποθήκες της Αγγλίας (gray market) ή με επίσημη ευρωπαϊκή εγγύηση από την Αγγλία;

Οι διακυμάνσεις της τιμής που βλέπεις είναι ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

body τετοιας ακριβής μηχανής θα αγόραζα μόνο με καλή εγγύηση.
Προτείνω είτε να δεις για δόσεις από ελληνικό κατάστημα με παζάρια (πόσες τέτοιες πουλάνε...)
είτε μόνο έμπιστα μαγαζιά τύπου amazon.de, amazon.fr (πολλές φορές έχουν χαμηλότερη τιμή απο amazon.co.uk) όπου το μαγαζί που την πουλάει να είναι το ίδιο το amazon και όχι κάποιο άλλο.

Εννοείς από αποθήκες της Αγγλίας (gray market) ή με επίσημη ευρωπαϊκή εγγύηση από την Αγγλία;

Οι διακυμάνσεις της τιμής που βλέπεις είναι ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

Να το θέσω αλλιώς! Εσείς τί θα κάνατε στην θέση μου; Θα προτιμούσατε κάτι από gray market αν ήταν αρκετά φθηνότερο ή κάτι με ευρωπαϊκή εγγύηση από Αγγλία;

Από την μια, οι 800 λίρες λιγότερο είναι πολύ δελεαστικές, από την άλλη μπορεί να υπάρχουν προβλήματα...

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.

body τετοιας ακριβής μηχανής θα αγόραζα μόνο με καλή εγγύηση.
Προτείνω είτε να δεις για δόσεις από ελληνικό κατάστημα με παζάρια (πόσες τέτοιες πουλάνε...)
είτε μόνο έμπιστα μαγαζιά τύπου amazon.de, amazon.fr (πολλές φορές έχουν χαμηλότερη τιμή απο amazon.co.uk) όπου το μαγαζί που την πουλάει να είναι το ίδιο το amazon και όχι κάποιο άλλο.

Από Ελλάδα δεν θα είναι πιο ακριβά; Καλή εγγύηση τί θεωρείται σε τέτοιες περιπτώσεις; (Ζητάω συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά είναι η πρώτη καλή φωτογραφική μηχανική που θα πάρω και ανησυχώ!)

Σας ευχαριστώ

Μιά συμβουλή που θα έδινα, όταν παραγγείλεις τη κάμερα σου ζήτησε να είναι σφραγισμένη και με μηδενικά κλις
Φυσικά θα σου πουν ότι είναι αχρησιμοποίητη αυτό που έχεις να κάνεις όταν την παραλάβεις να πας να στην μετρήσουν
Το αναφέρω αυτό διότι την πάτησε φίλος .. 1200 κλικς ... φυσικά την επέστρεψε και του έφεραν νέα.

Από Ελλάδα δεν θα είναι πιο ακριβά; Καλή εγγύηση τί θεωρείται σε τέτοιες περιπτώσεις; (Ζητάω συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά είναι η πρώτη καλή φωτογραφική μηχανική που θα πάρω και ανησυχώ!)

Σας ευχαριστώ

Θα είναι πολύ πιο ακριβό από Ελλάδα. Αλλά:
Εφόσον είναι η πρώτη καλή φωτογραφική που θα πάρεις, δεν είναι καλύτερο να έχεις κάποιον να μιλάς face-to-face αν σου τύχει κάποιο πρόβλημα; Και εάν δεν σε εξυπηρετήσει σωστά να έχεις επιλογή να τον κυνηγήσεις ακόμα και νομικά με βοήθεια από κάποια οργάνωση προστασίας καταναλωτή;
Ενώ αν δε σε εξυπηρετήσει ο κινέζος του grey market τι θα κάνεις; πως θα τον πιέσεις;
Για αυτό λέω. Αν είναι απο εξωτερικό, τότε μόνο από γνωστά μαγαζιά τύπου amazon που έχουν καθαρές διαδικασίες για εγγύηση και είναι δημοφιλή για την καλή τους εξυπηρέτηση.

Τέτοιες αγορές από το εξωτερικό να τις διακινδυνέψεις για φακό που είναι λιγότερο ευπαθής από τις μηχανές.

Αλλά αυτό είναι γνώμη μου. Είναι υποκειμενικό το θέμα.
Εάν ξεχειλίζουν τα λεφτά από τις τσέπες σου και έχεις μπόλικο εξοπλισμό τι να σου πω, ρίσκαρε το.
Εγώ θα το ρίσκαρα για φωτογραφική μέχρι 300-400 ευρώ. Αλλά για τόσα πολλά χρήματα δε το ρίσκαρα να μην έχω εγγύηση ευρωπαική με προκαθορισμένη διαδικασία του πως ζητάς να σε βάλουν στην εγγύηση.

Να το θέσω αλλιώς! Εσείς τί θα κάνατε στην θέση μου; Θα προτιμούσατε κάτι από gray market αν ήταν αρκετά φθηνότερο ή κάτι με ευρωπαϊκή εγγύηση από Αγγλία;

Από την μια, οι 800 λίρες λιγότερο είναι πολύ δελεαστικές, από την άλλη μπορεί να υπάρχουν προβλήματα...

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.

1. Θα "συμβιβαζομουν" με κατι φτηνοτερο απο την ελληνικη αγορα, με την εγγυση του (αυτο εκανα)

2. Θα μαζευα τα χρηματα της διαφορας σιγα-σιγα και θα αγοραζα οταν μπορουσα απο την ελληνικη αγορα, με την εγγυση του