Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Καλησπέρα, η nikon στην Ελλάδα αποφάσισε να κάνει cashback http://http://www.pttl.gr/nikon-cashback-christmas-offer-greece-51765/,
μερικές μέρες πριν είδα αύξηση στην τιμή των περισσότερων φακών που είναι στο cashback.
Θελω να πάρω τον 70-200 2.8 και με βλεπω απο εξω να γινεται η αγορα γιατί δεν με αρέσει η κοροιδια

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω μόνος μου τον εκτελωνισμό μετά και απο το τις οδηγίες του makfil. Λυπηθηκα να πεταξω τα χρηματα που ηδη χρεωθηκαν στην καρτα μου και ειπα να κανω μια προσπαθεια και να δω που θα βγαλει.
H διαδικασία μου φάνηκε ακόμα πιο απλή απο ότι έγραψε, οι υπάλληλοι ευγενικοί και εξυπηρετικοί - ο καθενας με παρεπεμπε στο επομενο βημα, δεν χρειαστηκε να συμπληρωσω μονος μου τα εντυπα και ειδικα αυτο της διασαφησης εισαγωγης που μου φανηκε το πιο πολυπλοκο (ειχα μαζι μου για κάθε ενδεχόμενο στο ipad ολους τους κωδικους που απαιτουσε, λιστα με τις δασμολογικες κλασεις των εμπορευματων και διαφορα αλλα) και τώρα πάμε στο κόστος.
Στο ενδιάμεσο διαστημα η fedex μου εστειλε με email προσφορά εκτελωνισμου στσ 127 ευρώ. Εγώ πληρωσα 30 για "αποθηκευτρα", 24,5 για δασμους και 15 για φορτοεκφορτωτικά (εδω γελαω ακομα, το δεμα δεν ζυγιζε ουτε 200 γραμμαρια). Συνολο 70 ευρω, πολυ λιγοτερο απο 127 αλλα στον τελικο λογαριασμο μπηκα μεσα με τα μπουνια απο αυτη την αγορα.
Ηθικό διδαγμα: Δεν αγοραζω ξανα εκτος Ευρωπης εκτος και αν η τιμη του τιμολογιου ειναι ευτελεστατη. Αν αγοραζα απο ευρωπαικο amazon θα γλυτωνα ολα αυτα τα εξοδα και την ταλαιπωρια.

το λινκ ειναι νεκρο

εδω το σωστο

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Μου ήρθε e-mail από γνωστό κατάστημα του εξωτερικού για μηχανή και φακό με ιδιαίτερη τιμή , λέτε να τα χτυπήσω ;

Leica%20and%20lens.jpg

Σε 1.329.723 ατοκες δοσεις θα τα χτυπαγα

Άνοιξα case ήδη , αλλά πως να τους ρωτήσω , το μόνο που μου έβγαλε ήταν ένα πλαίσιο που έγραψα τον λόγο που αιτούμαι επιστροφής .

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

http://www.focus-numerique.com/panasonic-rembourse-100-8364-achat-un-gm5-un-gm1-news-5873.html

απο οτι καταλαβαινω θα υπάρξει μείωση 100 για τις GM1- GM5, ιςχυει απο 1 Νοεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου . Οποιος ξερει καλα γαλικά ας μας πει λεπτομέρειες.

Κάτι ακόμη , έστειλα σε πωλητή από Japan (βέβαια εξαντλήθηκε γρήγορα το προϊόν lumix 20/1.7ii 220 ) το μήνυμα :
The Standard Int'l Shipping means couriers ?
Because anything other than regular mail will pass customs in my country.
Thanks .
Και πήρα απάντηση :
I use only EMS.
regular mail cannot be used.
Because insurance cannot be used.

Γνωρίζετε εάν με αυτό τον τρόπο (είχε επιπλέον χρέωση 12 για μεταφορικά) το δέμα εδώ θα διακινούνταν με ΕΛΤΑ η κάποια courier ;

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Τα πακέτα EMS τα διανέμει η elta-courier.gr.

Δεν έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τελωνείου οι αποστολές EMS από τα Regular Post.
Εκείνα που είναι "τζιζ" είναι τα καθεαυτού κούριερ (UPS/DHL κ.λ.)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Εκείνα που είναι "τζιζ" είναι τα καθεαυτού κούριερ (UPS/DHL κ.λ.)

Τα οποία φαντάζομαι διευκρινίζονται από τους πωλητές στον τρόπο αποστολής .
Ευχαριστώ .

Τσάμπα έχασα τον φακό .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ακόμη και όταν διευκρινίζονται από τον πωλητή, πάντα γράφουμε μήνυμα πριν την αγορά, ζητώντας EMS (δηλ. express με tracking) ή απλό ταχυδρομείο (αν είναι χαμηλού κόστους προϊόν) και αποκλείοντας κατηγορηματικά τα κούριερ (UPS, DHL κ.λ.). Δεν το αφήνουμε ποτέ στην τύχη, ακόμη κι αν είναι σαφές στην περιγραφή.

Last edited:

Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω μόνος μου τον εκτελωνισμό μετά και απο το τις οδηγίες του makfil. Λυπηθηκα να πεταξω τα χρηματα που ηδη χρεωθηκαν στην καρτα μου και ειπα να κανω μια προσπαθεια και να δω που θα βγαλει.
H διαδικασία μου φάνηκε ακόμα πιο απλή απο ότι έγραψε, οι υπάλληλοι ευγενικοί και εξυπηρετικοί - ο καθενας με παρεπεμπε στο επομενο βημα, δεν χρειαστηκε να συμπληρωσω μονος μου τα εντυπα και ειδικα αυτο της διασαφησης εισαγωγης που μου φανηκε το πιο πολυπλοκο (ειχα μαζι μου για κάθε ενδεχόμενο στο ipad ολους τους κωδικους που απαιτουσε, λιστα με τις δασμολογικες κλασεις των εμπορευματων και διαφορα αλλα) και τώρα πάμε στο κόστος.
Στο ενδιάμεσο διαστημα η fedex μου εστειλε με email προσφορά εκτελωνισμου στσ 127 ευρώ. Εγώ πληρωσα 30 για "αποθηκευτρα", 24,5 για δασμους και 15 για φορτοεκφορτωτικά (εδω γελαω ακομα, το δεμα δεν ζυγιζε ουτε 200 γραμμαρια). Συνολο 70 ευρω, πολυ λιγοτερο απο 127 αλλα στον τελικο λογαριασμο μπηκα μεσα με τα μπουνια απο αυτη την αγορα.
Ηθικό διδαγμα: Δεν αγοραζω ξανα εκτος Ευρωπης εκτος και αν η τιμη του τιμολογιου ειναι ευτελεστατη. Αν αγοραζα απο ευρωπαικο amazon θα γλυτωνα ολα αυτα τα εξοδα και την ταλαιπωρια.

Η διαδικασία είναι όντως απλούστατη, απλά χρειάζεται να χάσεις κάποιος λίγες ώρες από το πρωινό του.
Συμφωνώ ότι χρεώνουν τρελά ποσά για αστείες ή σχεδόν ανύπαρκτες υπηρεσίες αλλά διαφωνώ στο συμπέρασμά σου.
Αγοράζουμε εκτός Ευρώπης αλλά προσέχουμε να μην επιλέξουμε αποστολή με courier, σε οποιαδήποτε περίπτωση, εκτός αν συνειδητά είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε τα "κερατιάτικα".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακόμη και όταν διευκρινίζονται από τον πωλητή, πάντα γράφουμε μήνυμα πριν την αγορά, ζητώντας EMS (δηλ. express με tracking) ή απλό ταχυδρομείο (αν είναι χαμηλού κόστους προϊόν) και αποκλείοντας κατηγορηματικά τα κούριερ (UPS, DHL κ.λ.). Δεν το αφήνουμε ποτέ στην τύχη, ακόμη κι αν είναι σαφές στην περιγραφή.

Συμφωνώ ότι τα δέματα που αποστέλλονται με EMS εξυπηρετούνται, κατά την εισαγωγή τους στη χώρα, από τα ΕΛΤΑ αλλά γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που κλήθηκαν οι παραλήπτες να πληρώσουν έξοδα εκτελωνισμού, όχι βέβαια σαν εκείνα του κανονικού τελωνείου.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Συμφωνώ ότι τα δέματα που αποστέλλονται με EMS εξυπηρετούνται, κατά την εισαγωγή τους στη χώρα, από τα ΕΛΤΑ αλλά γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που κλήθηκαν οι παραλήπτες να πληρώσουν έξοδα εκτελωνισμού, όχι βέβαια σαν εκείνα του κανονικού τελωνείου.

Δεν είπε κανείς ότι περνάνε στάνταρ χωρίς τελωνείο με EMS. Αναλόγως και της αναγραφόμενης τιμής στο πακέτο φυσικά (ο νοών νοείτω...).
Και στις περιπτώσεις που σταματάνε τελωνείο δεν πέφτει τσεκούρι όπως με τις κούριερ, όπως στην περίπτωση του Σωκράτη πιο πάνω που για 130 δολάρια προϊόν τού ζήτησαν 130 ευρώ έξοδα.

Ωωωχχχ... με βλέπω με δεύτερη panasonic και την παντόφλα να έρχεται! :flipout:

edit: χάσαμε, ισχύει μόνο για όσους μένουν σε Γαλλικά εδάφη https://offrenoel-gm1.e-odr.fr/modalites-1326.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το amazon.co.uk έχει πάλι σε προσφορά την Ricoh GR στις 369 λίρες (470 ) - τελειώνει σε 5 ώρες και υπάρχουν αρκετά κομμάτια από ότι φαίνεται...

Last edited:

Να αναφέρω ότι παρατήρησα πτώση τιμής της Sony a7 (full frame).
Μπορεί να μην είναι καινούργια η πτώση τιμής.
Έχει πέσει το σώμα κοντά στα 1250 ευρώ.
Σε ξένα μεγάλα ιντερνετομάγαζα (όχι grey market), η τιμή είναι σχεδόν ίδια.

Εάν ένα προϊόν δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή και θέλω να το επιστρέψω , επαρκεί το open case στο e-bay , ή μια και δεν απάντησε ο πωλητής εδώ και δύο ημέρες (έχει προθεσμία μέχρι τις 10 Νοεμβρίου) να κάνω και dispute στο PayPal ;
Οι 45 ημέρες κλείνουν στις 8 / 11 .

@kosmous open case και ρωτησε τους αν σε καλυπτουν

Άνοιξα case ήδη , αλλά πως να τους ρωτήσω , το μόνο που μου έβγαλε ήταν ένα πλαίσιο που έγραψα τον λόγο που αιτούμαι επιστροφής .

Τελικά δεν φαίνεται σαν case στο Resolution Center αλλά σαν : 1 return request is open

Πήγα να κάνω dispute στο paypal αλλά δεν με αφήνει γράφοντας :
We're sorry there's a problem with your purchase. You already opened a case regarding this item. Please go to the eBay Resolution Center to review the program details for information on what to do next.

Πρόκειται για το ίδιο πράγμα ;

Μην ανησυχεις, ετσι το κανανε τωρα. Απλα περιμενεις ανταποκριση.

Άλλο θέμα , αγορά 3/10 , εκτιμώμενη ημ/νια παράδοσης 21/10-6/11 , εχθές άνοιξα case και μου απαντά ο πωλητής να περιμένω 7 με 10 ημέρες ακόμη . Σε περίπτωση που του απαντήσω θετικά , μπορώ μετά από 10 ημέρες να κλιμακώσω την υπόθεση ;

Σε εσάς όλα καλά τελευταία ; Από τον 6ο και μετά φέτος δεν παρέλαβα 4 δέματα (τα χρήματα μου επεστράφησαν) και τώρα έχω άλλα 5 που τελειώνει η ημ/νια παράδοσης αύριο .
Στα τόσα χρόνια δεν είχα ξανά τόσα προβλήματα , άντε ένα τον χρόνο να ήταν .

Για το πρωτο πιστευω προλαβαινεις αλλα για σιγουρα κοιτα καπου που σου λεει ποτε θα κλεισει η υποθεση αυτοματα (σε καποιο συμβολο βαζεις το δεικτη του ποντικιου και το βγαζει). Αλλα μεχρι τοτε το ebay σου στελνει προειδοποιητικα μηνυματα ουτως η αλλως.
Για το δευτερο εγω απλα εχω προσεξει μεγαλυτερες καθυστερησεις αλλα παραλαμβανω κανονικα.