Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Πίστευα πως τα πράγματα είναι απλά και εύκολα για αγορές μέσω του eBay και του PayPal αλλά μάλλον ήμουν πολύ αισιόδοξος. Έχω μια ερώτηση σχετικά με το PayPal.

Πριν 2-3 ημέρες έκανα ένα νέο λογαριασμό και προσπάθησα να κάνω link την πιστωτική μου κάρτα με τον λογαριασμό μου στο PayPal. Υπήρξε πρόβλημα και μετά από 3-4 τηλεφωνήματα που έγιναν στην τράπεζά μου, ανακάλυψα πως για λόγους ασφάλειας είχαν μπλοκάρει την κάρτα μου. Μετά το τηλεφώνημά μου η κάρτα μου έπαψε να είναι μπλοκαρισμένη και έτσι έγινε η χρέωση του 1,5 ευρώ από το PayPal. Όταν πήγα στην κίνηση της κάρτας μου για να πάρω το τετραψήφιο pin, βρήκα να έχουν γίνει πριν το 1,5 ευρώ, άλλες δύο χρεώσεις από το PayPal του 1 ευρώ η κάθε μία. Στην σελίδα μου όμως στο PayPal δεν υπήρχαν αυτές οι αναλήψεις παρά μόνο το 1,5 ευρώ που υπήρχε και σαν ποσό balance!

Όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Όταν λίγο αργότερα πήγα να κάνω μια αγορά από Γερμανία μέσω PayPal, ενώ με πήγαινε το site στο PayPal όπου έδινα το email και τον κωδικό μου, και μετά στην επόμενη σελίδα που με ενημέρωνε ότι πατώντας το Continue θα έχει πραγματοποιηθεί η συναλλαγή μου, όταν επέστρεφα στο site του πωλητή, μου έδειχνε πως υπήρξε error στην συναλλαγή χωρίς αιτιολογικό. Μπαίνοντας στην σελίδα μου στο PayPal, υπήρχε απλά η ένδειξη Denied χωρίς να αναφέρεται πάλι το τι θα πρέπει να κάνω από την πλευρά μου για να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης παρατήρησα ότι το ποσό που προσπάθησε το κατάστημα να κάνει χρέωση, ήταν κατά 1,5 ευρώ λιγότερο, όσο είναι και το υπόλοιπο που μου οφείλει το PayPal. Ξέρει κανείς το τι συμβαίνει; Τι πρέπει να κάνω από την δική μου πλευρά; Υπάρχει λύση ή να ξεχάσω τελείως το PayPal και τις συναλλαγές μου με το εξωτερικό;

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν μπορώ να ξέρω τις κινήσεις που έκανες αφενός στο site του πωλητή αφετέρου στη διαδικασία πληρωμής μέσω Paypal, αλλά φαίνεται ότι κάποια απ' αυτές δεν ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Θέλω να θυμίσω δύο βασικές διαδικασίες που έχουν σχέση με την πληρωμή μέσω Paypal. Η πρώτη αφορά στον τρόπο μετατροπής του συναλλάγματος στις περιπτώσεις που κάνουμε αγορές σε συνάλλαγμα. Το Paypal κάνει εξ ορισμού τη μετατροπή, με βάση τη δική του ισοτιμία, η οποία είναι δυσμενέστερη για τον αγοραστή, σε σχέση με την ισοτιμία των οργανισμών Visa και MasterCard που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, για την κάρτα που αυτοί έχουν εκδώσει και έχουμε συνδέσει στο Paypal. Για να αποφύγουμε τη μετατροπή από το Paypal είτε αλλάζουμε οριστικά την αρχική επιλογή του Paypal με τη διαδικασία που περιγράφεται στο αντίστοιχο κεφάλαιο του οδηγού (στην αρχή του νήματος) είτε επιλέγεις, σε κάθε αγορά, εάν θα πληρώσεις σε ευρώ ή σε συνάλλαγμα.

Η δεύτερη έχει σχέση με τη τις χρεώσεις που βλέπεις στο λογαριασμό σου. Όταν κάνουμε μια αγορά σε συνάλλαγμα, δεσμεύεται αμέσως ένα ποσό που εμφανίζεται μεν στο λογαριασμό σου αλλά δεν είναι το τελικό, το οποίο εμφανίζεται την ημέρα που εκτελείται η παραγγελία με την αποστολή του δέματος. Στις περιπτώσεις αυτές, βλέπουμε στο λογαριασμό μας ότι πιστώνεται η πρώτη χρέωση και εμφανίζεται νέα η οποία μπορεί να είναι ελαφρά αυξημένη ή μειωμένη από την πρώτη.

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Και να ανακοινωθεί θα είναι πολύ ακριβότερη από την a6000.

Σε σχέση με τα 2 ευρώ που έχουν γίνει χρέωση από το PayPal, και οι δύο χρεώσεις γίνανε πριν κάνω οποιαδήποτε δοσοληψία για αγορά και πριν ακόμα γίνει link η κάρτα μου. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι επειδή προσπάθησα την προηγούμενη μέρα δύο φορές να κάνω link την κάρτα μου χωρίς επιτυχία, όταν έγινε το ξεμπλοκάρισμα της κάρτας να μπήκανε σαν χρεώσεις και οι δύο απόπειρες από το PayPal να κάνει ανάληψη χρημάτων. Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν υπάρχουν αυτές οι δύο δοσοληψίες στην κίνηση του λογαριασμού μου παρά μόνο το 1,5 ευρώ;

Τώρα σε σχέση με το συνάλλαγμα, επειδή ήταν Γερμανικό το site, φυσικό ήταν να είναι σε ευρώ. Πάντως θα το ψάξω αυτό με την επιλογή του συναλλάγματος.

Εχτές την νύκτα που προσπάθησα να κάνω αγορά μέσω eBay από Κίνα, αυτή τη φορά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και ας ήταν σε δολάρια η τιμή. Οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν με την αποτυχημένη πρώτη μου απόπειρα για αγορά. ‛Η βιάστηκα, μιας και είχαν περάσει μόλις 5 λεπτά από την στιγμή που είχα κάνει το verify της κάρτας με το τετραψήφιο PIN ή κάποιο πρόβλημα είχε-έχει το Γερμανικό site με το PayPal. Το κακό όμως σε σχέση με το PayPal, είναι ότι ο πελάτης τους δεν έχει κάποιου είδους πληροφόρηση σε αυτές τις περιπτώσεις για το τι πρέπει να κάνει.

Αφού δεν χρεώθηκες με τα 2 ευρώ, γιατί το ψάχνεις και προβληματίζεσαι;

Οι περιπτώσεις που ανέφερα στο προηγούμενο δεν είχαν σχέση με την υπόθεσή σου αλλά είναι γενικές συμβουλές για τις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, μιας και είσαι νέος στο "άθλημα".

Καλές και μελετημένες αγορές ...

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Αφού δεν χρεώθηκες με τα 2 ευρώ, γιατί το ψάχνεις και προβληματίζεσαι;

Μα το θέμα είναι ότι έχω χρεωθεί τα 2 ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με την κίνηση της κάρτας μου που μου δείχνει η τράπεζά μου...

Αν (μεγάλο αν) θυμάμαι καλά, αυτή η χρέωση είναι "δοκιμαστική" για να επιβεβαιώσουν ότι όλα λειτουργούν ομαλά και ότι η κάρτα χρεώνεται με την σύμφωνη γνώμη σου. Αν δεν κάνεις κάποια ενέργεια αμφισβήτησης, στον επόμενο λογαριασμό σου θα στα επιστρέψουν.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν υπάρχουν αυτές οι δύο δοσοληψίες στην κίνηση του λογαριασμού μου παρά μόνο το 1,5 ευρώ;

Από αυτή τη φράση κατάλαβα ότι δεν χρεώθηκες τα 2 ευρώ.

Γιατί αγχώνεσαι τσάμπα; Εκκαθαριστικό πιστωτικής δε σου έρχεται; Εκεί θα δεις αν υπήρξε χρέωση ή όχι. Και το 1,5 ευρώ δεν το χάνεις, έχει πιστωθεί στο λογαριασμό σου για να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις. Το PayPal είναι απολύτως αξιόπιστο, το χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια. Και όντως, οι αγορές μέσω eBay και PayPal είναι παιχνιδάκι.

Εγώ προσπαθώ να κάνω verify την νεα prepaid κάρτα μου στο λογαριασμό μου και μου βγάζει μήνυμα ότι το σύστημα επιβεβαίωσης δεν λειτουργεί προσωρινά εδώ και 5μέρες.
Με το λογαριασμό όπου έχω κάνει αγορές ( χωρίς verification ) με προηγούμενη prepaid κάρτα που έληξε.
Καμιά ιδέα πέρα από το mail που τους έστειλα ;

Την ίδια ένδειξη λάθους μου έδειχνε και εμένα όσες φορές και να δοκίμασα και μόλις ξαναέδωσα τα στοιχεία της κάρτας και στο τελείωμα ζήτησα να κάνει verify, τότε μου έβγαλε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να επικοινωνίσω με την τράπεζά μου.

Είχα κάθε χρόνο που ανανεώνονταν η προπληρωμένη αυτή την διαδικασία, μέχρι που δήλωσα την πιστωτική που αργεί να λήξει και ησύχασα.

Έτσι κι εγώ εδώ και 4 χρονια και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και μάλιστα εχω κάνει link 3 κάρτες!

το http://www.purnimadigital.com/ ειναι αξιοπιστο αποτι καταλαβα ε?:)
το εξοδα αποστολης ειναι στη τιμη η ειναι επιπλεον, δεν βγαζω ακρη με τα γαλλικα τους.
σκεφτομαι να παρω την εμ5 που την εχουν με 440 ευρω τωρα...