Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

tzo , 2η φορά τους τελευταίους μήνες που επικοινωνώ με fotomundus24 και ενώ στα πρώτα emails απαντάνε αμέσως ,μόλις φτάνω στην κρίσιμη ερώτηση αν έχουν ευρωπαϊκή εγγύηση ,με ποια μεταφορική στέλνουν και αν είναι 'brand new in box' ,εξαφανιζόλ... Τι παίζει με το εν λόγω κατάστημα ;

...ενώ στα πρώτα emails απαντάνε αμέσως ,μόλις φτάνω στην κρίσιμη ερώτηση...

Μήπως γράφεις πολλαπλά e-mails με αποτέλεσμα να τους πρήξεις τους ανθρώπους και στο τέλος να σε αγνοήσουν; :p
Μην ξεχνάς ότι οι μεγάλες εταιρίες δέχονται εκατοντάδες μηνύματα και κάνουν εκατοντάδες πωλήσεις καθημερινά και το τελευταίο που θέλουν είναι επικονωνία "μήνυμα στο μήνυμα" για κάθε πώληση.

Συγκεκριμένα με τη fotomundus δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αλλά πάντα αποφεύγω τα περιττά e-mails. To πολύ να στείλω ένα e-mail κι αυτό εφόσον υπάρχει σημαντικός λόγος.
Θα ψάξω πρώτα τους όρους, τον τρόπο και κόστος αποστολής και δεν θα στείλω ξεχωριστό e-mail ρωτώντας τα αυτονόητα.
Π.χ. ότι στέλνει με DHL αναγράφεται στη σελίδα με τους όρους:
http://www.fotomundus24.de/shop/conditions.php?osCsid=pgoib3n9n9ja159b1pl36jt3g4
ότι το κόστος αποστολής για Ελλάδα είναι 19,99 ευρώ αναφέρεται στη σελίδα:
http://www.fotomundus24.de/shop/shipping.php
και ότι η διάρκεια εγγύησης ορίζεται από τον εκάστοτε κατασκευαστή του προϊόντος και ότι η εταιρία μπορεί να εξυπηρετήσει στη διαδικασία αποκατάστασης της καλής λειτουργίας του προϊόντος το αναφέρουν πάλι στη σελίδα με τους όρους:
http://www.fotomundus24.de/shop/conditions.php?osCsid=pgoib3n9n9ja159b1pl36jt3g4

Προϊόν που πωλείται ως καινούριο και δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι demo ή από επιστροφή/αλλαγή πελάτη εξυπακούεται ότι είναι "brand new in box".
Εξάλλου τα demo και τα μεταχειρισμένα είναι σε ξεχωριστές σελίδες:
http://www.fotomundus24.de/shop/ausstellungsstücke-c-342.html

Last edited:

Η αγορά θα γίνει με paypal invoice είπαν και όχι register από το site . Μου έστειλαν τι πρέπει να κάνω ,τους απάντησα ,τους έδωσα διεύθυνση αποστολής ,τα στοιχεία μου κλπ και απλά τους ρώτησα τα παραπάνω στο ίδιο email ,για να τα έχω ως απόδειξη σε περίπτωση που στείλουν μεταχειρισμένο ,διοτί δε θα γίνει μέσα από το site .Αυτό ,γιατί έχουν και μεταχειρισμένα προϊόντα ,ειδικά σε αυτό που θέλω να αγοράσω υπάρχει το ίδιο μεταχειρισμένο.Οπότε αν αυτό θεωρείται πρήξιμο πάω πάσο ;) .Στην τελική , ο πελάτης έχει πάντα δίκιο ,απλά όταν αγοράζεις 1η φορά από κατάστημα ,μου βρωμάει η δουλειά.

Η λίστα με τα μεταχεισμένα είναι ξεχωριστή και περιλαμβάνει τεράστιο αριθμό προϊόντων.

Αλίμονο αν φοβόμαστε στην αγορά καινούριου ότι δεν θα στείλουν καινούριο αλλά μεταχειρισμένο, επειδή υπάρχει ταυτόχρονα το ίδιο προϊόν και στη λίστα των demo ως demo, και στη λίστα των μεταχειρισμένων ως μεταχειρισμένο.

Από τη στιγμή που είπαν ότι η αγορά θα εκτελεστεί με paypal invoice εκτός site, και έδωσες τα στοιχεία σου, περιμένεις το invoice με το τελικό ποσό πληρωμής, το πληρώνεις μέσω Paypal και τέλος.

Τα υπόλοιπα "διαπιστευτήρια ως απόδειξη" που ζητάς είναι περιττά.

Δε νομίζω ,επίσημο κατάστημα και να ζητάει off store πληρωμή για μένα "γκριζάρει" λίγο .Υπάρχει μια διαφορά σε αυτή την αγορά: Άλλο να το επιλεξεις από το site και άλλο να σου στείλουν ένα invoice που ενδέχεται να μη γράφουν την κατάσταση στην περιγραφή.Και πάλι δεν είχα πρόβλημα να πληρώσω σε invoice ,off store ,τουλάχιστον όμως να ξέρω τι παίρνω.Την 1η φορά πριν μήνες κάνανε το ίδιο πράγμα και σταμάτησαν στο 2ο email την επικοινωνία ,πάλι χθες τα ίδια και δεν πρόκειται να στείλουν invoice ,ήδη πέρασαν 24+ ώρες .

Με τη fotomundus έχεις να κάνεις, όχι με τυχαίο πωλητή, ώστε να φοβάσαι τη σκιά σου.
Κι εγώ πολλές φορές σε αξιόπιστα καταστήματα όπως το fotomundus πληρώνω εκτός site, και μάλιστα με έμβασμα, ούτε καν Paypal.
Δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε η πληρωμή με invoice εκτός site, υπάρχει κίνδυνος να παραλάβω λεμόνι ή demo/μεταχειρισμένο.

Γενικά ένας τρόπος επίσπευσης της διαδικασίας είναι να μην περιμένεις πρώτα να τελειώσουν όλες οι ερωταπαντήσεις μέσω e-mails και μετά να προχωρήσεις σε παραγγελία, αλλά να ολοκληρώσεις την παραγγελία από την αρχή στο site με επιλογή όχι paypal αλλά έμβασμα, και εκ των υστέρων να στείλεις ό,τι e-mail θέλεις με απορίες, και ζητάς μετά αλλαγή τρόπου πληρωμής σε paypal. Έτσι θα υπάρχει καταχωρημένη η παραγγελία σου στο site, τις τροποποιήσεις της οποίας θα κάνουν εκείνοι εκ των υστέρων. Και αν αλλάξεις γνώμη, η παραγγελία θα ακυρωθεί από εκείνους, δεν είναι πρόβλημα.

Άλλη αντιμετώπιση έχει μια παραγγελία, άλλη αντιμετώπιση μια σειρά αλλεπάλληλων e-mails ενός επισκέπτη με απορίες.

Επίσης γενικά είναι καλό να γραφόμαστε μέλη από το πρώτο βήμα, και να στέλνουμε e-mail ή να κάνουμε παραγγελία ως μέλη και όχι ως επισκέπτες, ώστε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση και να καταχωρείται η παραγγελία στο ιστορικό μας.

Last edited:

Παιδιά ερώτηση στα γρήγορα γιατι πάει χρόνος που έχω αγοράσει από κίνα. Αποστολές μέσω Ems περνάνει τελωνείο ή όχι; Αλλιώς να επιλέξω singapore post ειμαι εχω παραγγείλει ξανά

Όσο ασφαλές είναι το ένα είναι και το άλλο.

Και το EMS κανονικό ταχυδρομείο θεωρείται, αλλά express. Δεν είναι εταιρία κούριερ, όπου έχεις σίγουρη τη λυπητερή.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Νομίζω ότι είναι courier με τη διαφορά ότι εξυπηρετείται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ και γι' αυτό έχει διαφορετική μεταχείριση.
Πάντως, έχουν αναφερθεί περιστατικά εισαγωγής δεμάτων με EMS στα οποία κλήθηκε ο παραλήπτης να πληρώσει ΦΠΑ και τα τέλη των ΕΛΤΑ.

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Express Mail Service σημαίνει EMS. Δεν είναι κάποια διεθνής εταιρία κούριερ όπως UPS/DHL/FEDEX όπου τα κερατιάτικα είναι σίγουρα.

Τώρα αν στη Σιγκαπούρη τα EMS θεωρούνται κούριερ δεν μας αφορά, από τη στιγμή που στην Ελλάδα εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ.

Εννοείται ότι κανένας τρόπος αποστολής δεν είναι 100% σίγουρος ότι δεν θα περάσει τελωνείο.

Πάντως μεταξύ Singapore Post και EMS θα επέλεγα EMS χωρίς δεύτερη σκέψη.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

προς ενημέρωση -έχει αναφερθεί κ πάλι αλλά νομίζω για μικρά ποσά-μόλις παρήγγειλα τον panasonic 20mm 1.7 από amazon.de με πιστωτική eurobank k την δέχθηκε κανονικά.

Καλησπερα παιδιά, έχει αγοράσει κανένας αντάπτορα M42 screw mount (έχω 2 φακούς απο mamiya msx 1000) για μοντούρα Nikon; Έχω βρει στο ebay με λιγότερα από 10ε αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα θα έχουν. Επίσης θα πρέπει να προσέξω να έχει και infinity focus correction σωστά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Express Mail Service σημαίνει EMS. Δεν είναι κάποια διεθνής εταιρία κούριερ όπως UPS/DHL/FEDEX όπου τα κερατιάτικα είναι σίγουρα.

Τώρα αν στη Σιγκαπούρη τα EMS θεωρούνται κούριερ δεν μας αφορά, από τη στιγμή που στην Ελλάδα εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ.

Εννοείται ότι κανένας τρόπος αποστολής δεν είναι 100% σίγουρος ότι δεν θα περάσει τελωνείο.

Πάντως μεταξύ Singapore Post και EMS θα επέλεγα EMS χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εάν googlάρεις "EMS", η πρώτη επιλογή που βγαίνει είναι:

[h=3]China Courier Service Corporation, Inc. - EMS[/h]

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν είναι η επίσημη σελίδα ΕΜS αυτή που βάζεις όμως. Είναι απλά η σελίδα του συνεργάτη-μέλους EMS στην Κίνα. Eίναι δηλαδή σαν να βάζεις το λινκ των Ελτα Κούριερ, για να αποδείξεις ότι είναι κούριερ εταιρία.

To EMS (Express Mail Service Cooperative) όπως έγραψα και πριν είναι υπηρεσία, δεν είναι μεμονωμένη εταιρία κούριερ όπως UPS/DHL/FEDEX.
Είναι μια υπηρεσία κοινή που διέπεται από τους κανόνες της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Υπηρεσίας "UPU" (Universal Postal Union) μεταξύ 170 παρόχων ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Στις περισσότερες χώρες εκπροσωπείται από κρατικά ταχυδρομεία.

Αυτή είναι το FAQ της επίσημης σελίδας της EMS.
http://www.ems.post/faq

Information about the EMS Cooperative
In 1998, the UPU Postal Operations Council created a new structure for the development of EMS services, similar to a cooperative. The EMS Cooperative aims to promote cooperation between member postal organizations to allow them to provide their customers with a high quality EMS service on a global basis.
According to the EMS Cooperative Statutes, only designated postal operators that are members of the UPU can join the EMS Cooperative.

1. What is the EMS Cooperative?
The EMS Cooperative is run by members of the Universal Postal Union (UPU), a specialized agency of the United Nations. The EMS Cooperative aims to promote cooperation between member postal organizations to provide their customers with a high quality global EMS service.
2. What is the role of the EMS Unit?
The EMS Unit works on behalf of the designated-operators who are members of the EMS Cooperative and is part of the International Bureau of the UPU in Berne, Switzerland.

Last edited:

παιδιά εγώ ένα phantom που είχα παραγγείλει από bangood και το στείλαν με ems πέρασε κανονικά τελωνείο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Δεν είναι η επίσημη σελίδα ΕΜS αυτή που βάζεις όμως. Είναι απλά η σελίδα του συνεργάτη-μέλους EMS στην Κίνα. Eίναι δηλαδή σαν να βάζεις το λινκ των Ελτα Κούριερ, για να αποδείξεις ότι είναι κούριερ εταιρία.

To EMS (Express Mail Service Cooperative) όπως έγραψα και πριν είναι υπηρεσία, δεν είναι μεμονωμένη εταιρία κούριερ όπως UPS/DHL/FEDEX.
Είναι μια υπηρεσία κοινή που διέπεται από τους κανόνες της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Υπηρεσίας "UPU" (Universal Postal Union) μεταξύ 170 παρόχων ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Στις περισσότερες χώρες εκπροσωπείται από κρατικά ταχυδρομεία.

Αυτή είναι το FAQ της επίσημης σελίδας της EMS.

Information about the EMS Cooperative
In 1998, the UPU Postal Operations Council created a new structure for the development of EMS services, similar to a cooperative. The EMS Cooperative aims to promote cooperation between member postal organizations to allow them to provide their customers with a high quality EMS service on a global basis.
According to the EMS Cooperative Statutes, only designated postal operators that are members of the UPU can join the EMS Cooperative.

1. What is the EMS Cooperative?
The EMS Cooperative is run by members of the Universal Postal Union (UPU), a specialized agency of the United Nations. The EMS Cooperative aims to promote cooperation between member postal organizations to provide their customers with a high quality global EMS service.
2. What is the role of the EMS Unit?
The EMS Unit works on behalf of the designated-operators who are members of the EMS Cooperative and is part of the International Bureau of the UPU in Berne, Switzerland.

Δεν καταλαβαίνω γιατί επιλέγεις ερμηνείες του τύπου EMS Cooperative για να υποστηρίξεις την άποψη ότι η EMS δεν είναι μεταφορική εταιρεία (courier) αλλά απλό ταχυδρομείο.

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα συνεχίσω αυτή τη συζήτηση.
Καθένας υποστηρίζει την άποψή του και οι συμφορουμίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

ΥΓ
Διαβάζω ότι ο cave_man το έβγαλε ήδη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Μα δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες o όρος EMS.

Η επίσημη σελίδα EMS εξηγεί ακριβώς τι σημαίνει ΕΜS.

Δεν είναι συγκεκριμένη εταιρία η EMS, αλλά τρόπος αποστολής (express mail) οι κανόνες του οποίου ορίζονται από την UPU (Universal Postal Union).
Δημιουργήθηκε αυτή η κοινή υπηρεσία EMS για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών της.
Στις περισσότερες χώρες τα μέλη-εκπρόσωποι του EMS τρόπου αποστολής είναι τα κρατικά ταχυδρομεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι απαλλασσόμαστε από τον κίνδυνο τελωνείου.
Απλά τονίζω ότι EMS δεν είναι κούριερ εταιρία, όπου το τελωνείο είναι 100% σίγουρο.

Δηλαδή αν πάρεις προϊόν αξίας 50 ευρώ με EMS, δεν εξυπακούεται ότι θα περάσει τελωνείο, όπως συμβαίνει με τις καθεαυτού κούριερ εταιρίες UPS/DHL/FEDEX.
Tώρα αν το προϊόν είναι ολόκληρο Phantom, όπως του φίλου παραπάνω, αλλάζει το πράγμα.

Last edited:

Με τη fotomundus έχεις να κάνεις, όχι με τυχαίο πωλητή, ώστε να φοβάσαι τη σκιά σου.
Κι εγώ πολλές φορές σε αξιόπιστα καταστήματα όπως το fotomundus πληρώνω εκτός site, και μάλιστα με έμβασμα, ούτε καν Paypal.
Δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε η πληρωμή με invoice εκτός site, υπάρχει κίνδυνος να παραλάβω λεμόνι ή demo/μεταχειρισμένο.

Γενικά ένας τρόπος επίσπευσης της διαδικασίας είναι να μην περιμένεις πρώτα να τελειώσουν όλες οι ερωταπαντήσεις μέσω e-mails και μετά να προχωρήσεις σε παραγγελία, αλλά να ολοκληρώσεις την παραγγελία από την αρχή στο site με επιλογή όχι paypal αλλά έμβασμα, και εκ των υστέρων να στείλεις ό,τι e-mail θέλεις με απορίες, και ζητάς μετά αλλαγή τρόπου πληρωμής σε paypal. Έτσι θα υπάρχει καταχωρημένη η παραγγελία σου στο site, τις τροποποιήσεις της οποίας θα κάνουν εκείνοι εκ των υστέρων. Και αν αλλάξεις γνώμη, η παραγγελία θα ακυρωθεί από εκείνους, δεν είναι πρόβλημα.

Άλλη αντιμετώπιση έχει μια παραγγελία, άλλη αντιμετώπιση μια σειρά αλλεπάλληλων e-mails ενός επισκέπτη με απορίες.

Επίσης γενικά είναι καλό να γραφόμαστε μέλη από το πρώτο βήμα, και να στέλνουμε e-mail ή να κάνουμε παραγγελία ως μέλη και όχι ως επισκέπτες, ώστε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση και να καταχωρείται η παραγγελία στο ιστορικό μας.

Ευχαριστώ για τα tips και όλη τη βοήθεια ,έκανα μερικά από αυτά που είπες ,δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία .Έχουν πρόβλημα με τα emails ,βασικά έχουν χάσει την μπάλα ,δεν ξέρουν τι τους γίνεται . Μόνο όταν στέλνεις από τη φόρμα επικοινωνίας πάνε ,με replies έπειτα έχουν συνήθως πρόβλημα και πάνε στον κουβά. Έχω μιλήσει με ακόμη μεγαλύτερα online stores , με 100άδες χιλιάδες πελάτες ,τέτοιο θέμα σε επικοινωνία έχει να κάνει με οργάνωση ,την οποία μάλλον δε διαθέτουν. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου,ίσα ίσα με βοήθησες ,αλλά με το κατάστημα που χάνει τα email μου ,μου λέει να ξαναστείλω ,έπειτα μου απαντάει άλλος assistant δίνοντας μου χειρότερη προσφορά από αυτή μου έκανε ο άλλος ,γιατί δεν έχει δει το ιστορικό κοκ. Στην τελική τη δουλειά μου προσπαθώ να κάνω ,γενικά δεν κολλάω σε λεπτομέρειες εφόσον πραγματοποιηθεί επιτυχώς η παραγγελία μου ,απλά καταντά πολύ κουραστικό και αν είχα άλλες εναλλακτικές σε αυτές τις τιμές θα είχα αποχωρήσει.

Απ' όσο θυμάμαι είναι περίοδος που κάνουν ριζική ανακαίνιση στο φυσικό τους κατάστημα, και μπορεί σε αυτό να οφείλεται η έλλειψη οργάνωσης που παρατήρησες.

Eφόσον το προϊόν είναι από προσφορά που σου έκαναν προσωπικά, λογικό ήταν να πρέπει να προχωρήσει η αγορά εκτός site.

edit: Καλά θυμάμαι, και συν τοις άλλοις ετοιμάζουν και εξολοκλήρου καινούριο site, οπότε έπεσες στην περίπτωση.

http://www.fotomundus24.de/shop/#modernisierung

Last edited: