Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Κάποια πρόταση για πολωτικό και nd στα 77mm?

Sent from my iPhone using Tapatalk

αναρωτιεμαι αν ακουσατε οτι και εγω.
Οτι απο τον ιανουαριο και μετα, τα τελωνεια θα δουλευουν με στοχους εισπραξεων ανα υπαλληλο.
Αυτο δεν θα επηρεασει τις αγορες, ειδικα απο την Αμερικη?

Εχουν επιτραπεί πλέον ολες οι συναλλαγές σε online καταστηματα εξωτετεριου με Ελληνικές χρεωστικές/πιστωτικες κάρτες , στα πλαίσια του οριου μας.

Εξαιρεση αποτελούν οι παρακάτω κατηγοριες που παραμένουν σε καθεστώς απαγορευσης

- Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό
- Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες
- Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια
- Αγορές σε κοσμηματοπωλεία
- Υπηρεσίες telemarketing
- Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις
- Υπηρεσίες γνωριμιών

Πάντα αγόραζα από eBay με την επιλογή TopUp. Δλδ έμβασμα μέσω eBanking για να φορτώσω το PayPal που εδώ και κανα δύο χρόνια η τράπεζά του για την ευρώπη είναι στη Γερμανία. Με τα κάπιταλ κοντρόλς δεν μπορούσες να το κάνεις μέχρι κάποια στιγμή.

Εδώ και κάτι μήνες όμως μπορείς μέχρι 500ευρώ το μήνα ή κάτι τέτοιο. Ήδη τον Μάρτιο έκανα μια μεταφορά και ήταν όλα οκ. Αυτό δεν είναι "μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό"?
*edit
ήδη ΚΑΙ από τον Ιανουάριο είχα κάνει μεταφορά

Last edited:

Τώρα που αρχίσανε οι Ελληνικές κάρτες να κινούνται στο εξωτερικό, δοκίμασε κανείς να κάνει Top-up στη Revolut μέσω κάρτας και όχι με έμβασμα;

Δεν παιζει..

Ανήκει στην κατηγορία "άμεση μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό" που δεν επιτρέπεται (δες το παραπάνω πόστ)
Μπορεις ομως κανονικά με έμβασμα.

Με έμβασμα κάνω έτσι κι αλλιώς μέχρι στιγμής top-up. Επειδή τον τελευταίο καιρό όλες τις αγορές τις κάνω πιά με κάρτα της Εθνικής, έλεγα μήπως είχαν αφήσει ελεύθερη και αυτή την περίπτωση.

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Παρατηρώ ότι στο ισπανικό amazon έχει κατά καιρούς πολύ καλές τιμές σε φακούς Nikon & Fujifilm
Σήμερα πχ.
Nikon 24-70/2.8 - 1.224e
Nikon 200-500mm - 1.164e
Fujifilm 23/1.4 - 653e
Fujifilm 14mm - 600e

μια ερωτηση σχετικη με την διαδικασια πληρωμης στο Αμαζον.....

μετα απο καιρο ξαναεκανα παραγγελια.
στον λογαριασμο μου φαινεται η πιστωτικη.

το ερωτημα ειναι ποτε κανει την χρεωση της καρτας το αμαζον?
γιατι ενω στην τραπεζα δεν φαινεται, η παραγγελαι φαινεται σαν "not yet shipped" ειναι διαθεσιμο το invoice κτλ...

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

μια ερωτηση σχετικη με την διαδικασια πληρωμης στο Αμαζον.....

μετα απο καιρο ξαναεκανα παραγγελια.
στον λογαριασμο μου φαινεται η πιστωτικη.

το ερωτημα ειναι ποτε κανει την χρεωση της καρτας το αμαζον?
γιατι ενω στην τραπεζα δεν φαινεται, η παραγγελαι φαινεται σαν "not yet shipped" ειναι διαθεσιμο το invoice κτλ...

Εγώ έκανα 3 παραγγελίες στο amazon.de την Παρασκευή που μας πέρασε (εργαλεία κ κοσμήματα) με Visa card κ την δέχτηκε κανονικά. Οι παραγγελίες δειχνουν οτι προχωράνε κανονικά κ με ενημερώνει με mail για αλλαγή κατάστασης.
Τα χρήματα από την κάρτα τα κράτησε μέσα στην πρώτη ώρα που έκανα την κάθε παραγγελία.

η χρεωση εμφανιστηκε σημερα το πρωι. οποτε ολα καλως.
(η καρτα ειναι Βιζα πειραιως και το αμαζον το αμερικανικο)

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

η χρεωση εμφανιστηκε σημερα το πρωι. οποτε ολα καλως.
(η καρτα ειναι Βιζα πειραιως και το αμαζον το αμερικανικο)

Αρκεί να μη περάσουν τελωνείο .
Από τη τελευταία εμπειρία μου από αγορά μέσω ebay και DHL μου ζητήθηκε σαν αποδεικτικό η πληρωμή του paypal

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω τη Fuji XT2 μαζί με το VBP Battery Grip.Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά online καταστήματα στο εξωτερικό ; Ειδικά αυτά που έχουν προσφορά και κάνουν δώρο 100 ευρώ ή λίρες ,εφόσον τα πάρεις μαζί τα δύο παραπάνω ή κάποια που σου δίνουν και μνήμη δώρο.Ειδικά ,αν υπάρχει και κάποιο κατάστημα από Αγγλία ,λόγω ισοτιμίας ,θα ερχόταν πιο φθηνά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σ.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Αρκεί να μη περάσουν τελωνείο .
Από τη τελευταία εμπειρία μου από αγορά μέσω ebay και DHL μου ζητήθηκε σαν αποδεικτικό η πληρωμή του paypal

Αν βαλεις στην εξισωση ταχυμεταφορικη το αποτελεσμα εινα παντα Πονος στο τελωνειο. Αφου συμφερον τους ειναι να κανουν αυτοι τον εκτελωνισμο.
Ενα βιβλιο ειναι με 7 ευρω μεταφορικα..οποτε μαλλον ερχεται με USPS

Καλημέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω τη Fuji XT2 μαζί με το VBP Battery Grip.Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά online καταστήματα στο εξωτερικό ; Ειδικά αυτά που έχουν προσφορά και κάνουν δώρο 100 ευρώ ή λίρες ,εφόσον τα πάρεις μαζί τα δύο παραπάνω ή κάποια που σου δίνουν και μνήμη δώρο.Ειδικά ,αν υπάρχει και κάποιο κατάστημα από Αγγλία ,λόγω ισοτιμίας ,θα ερχόταν πιο φθηνά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σ.

Αν κάνεις υπομονή μέχρι τα Χριστούγεννα προτείνω να κάνεις που θα βγουν προσφορές και θα κυκλοφορήσει και στα Grey market.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Αν βαλεις στην εξισωση ταχυμεταφορικη το αποτελεσμα εινα παντα Πονος στο τελωνειο. Αφου συμφερον τους ειναι να κανουν αυτοι τον εκτελωνισμο.
Ενα βιβλιο ειναι με 7 ευρω μεταφορικα..οποτε μαλλον ερχεται με USPS

μακάρι να είναι με USPS

είχα παραγγείλει 2 επιστημονικά βιβλία από ΗΠΑ, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν δασμούς,

όμως..... με το γράμμα του νόμου έπρεπε να πληρώσω ΦΠΑ (πολύ χαμηλός τότε) αν σταματούσαν στο τελωνείο,

που σταματήσανε λόγω UPS, οπότε στο λίγο ΦΠΑ, βάλτε αποθήκευτρα, παράβολά κά κερατιάτικα που δε θυμάμαι, και πόνεσε,

χώρια ένα πρωινό που έχασα για να τα κάνω μόνος μου και να γλυτώσω και άλλα διάφορα

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Για χρήστες paypal η srsmicrosystems.co.uk έχει 10% έκπτωση σε φακούς Olympus και καλές εκπτώσεις σε φακούς Pentax. Σε συνδυασμό με την ισοτιμία της λίρας έρχεται πολύ καλά, πχ ο 75αρης 1.8 της Olympus βγαίνει περίπου στα 690e με μεταφορικά.