Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φακοί e-mount

Τα πράγματα νομίζω δεν είναι ακριβώς έτσι. Τουλάχιστο νομικά.

Γιατί ο αγοραστής δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει την προέλευση του χονδρέμπορα. Οτιδήποτε αγοράζεται από κατάστημα χώρας της ΕΕ καλύπτεται από 2 χρόνια κατ' ελάχιστο. Το αν είναι ηλεκτρονικό ή φυσικό δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Συνεπώς με λίγη πίεση πιστεύω στην χειρότερη θα εξυπηρετηθεί από την αντιπροσωπεία της χώρας του καταστήματος, στην καλύτερη από την αντιπροσωπεία της Ελλάδας. Εκτός κι αν κάπου αναφέρονται ρητώς οι όροι εγγύησης ΠΡΙΝ την αγορά, στο ηλεκτρονικό κατάστημα, που και πάλι νομικά τουλάχιστο δεν νομίζω ότι δεσμεύουν.

Τέλος πάντων, κίνδυνοι υπάρχουν και περισσότερα στην αρχή του αντίστοιχου νήματος.

Ας μην τα συνεχίσουμε εδώ.

Οκ ας ανοιξουμε τοτε ενα νημα για το gray market ειδικα θα προτεινα .

Και ας παρουμε ολες τις αντιπροσωπειες του χωρου στην Ελλαδα να τους ρωτησουμε τι κανουν .

Γιατι εγω νιωθω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα φανταζομαστε.

Αλλο το να παιρνεις απο το amazon που εχει μια πολυ καλη πολιτικη και αλλο απο gray market.

Εγώ ψωνιζω κυρίως από ελληνικά καταστήματα, κυρίως για λόγους εγγύησης και γιατί στην στραβή ως επαγγελματίας θα πιέσω να αποκατασταθεί γρήγορα το πρόβλημα.

Μικροαξεσουάρ ανταπτοράκια και σια μικρού κόστους παίρνω κυρίως απ έξω μιας και τα βρίσκω σε τιμές συχνά υποπολλαπλάσιες και αν καταστραφούν δεν καλύπτονται από εγγύηση έτσι κι αλλιώς.

Νήμα υπάρχει γενικότερο για αγορές εξωτερικού, εκεί καλύπτονται αρκετά, να γίνει ειδική κατηγορία για grey market ίσως είναι λίγο υπερβολικό...

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Ναθαναηλ έχουμε κάνει κουβέντα αναλυτικά στο παρελθόν και για να προστατέψουμε μέλη που ΔΕΝ διαβάζουν τα ψηλά γράμματα κάναμε και ειδική αναφορά τόσο στον τίτλο του νήματος όσο και στην 1η σελίδα του συγκεκριμένου νήματος για τα grey shops και οτι πιθανόν δεν παρέχεται η ελληνική εγγύηση.

Όσο για τη διετή εγγύηση Νίκο ούτε από Ελλάδα δεν ισχύει σε προϊόντα σε όλες τις αντιπροσωπείες, δεν θέλω να γράψω ποιες παρέχουν και ποιες όχι για να μην νομίζει κανεις οτι προβάλουμε τις μεν και κατηγορούμε τις άλλες.

Φυσικά οποιος έχει διαφορετική πληροφόρηση και έχει όρεξη ας φτιαξει μια λίστα όλων των ελληνικών εταιριών , τι εγγύηση παρέχουν σε σώμα και τι σε φακό (ξέχωρα όχι κιτ) αγορασμένο από Ελλάδα και τι σε αντίστοιχο προϊόν από grey market και μπορούμε να συμπληρώσουμε ανάλογα την αρχική σελίδα του νήματος.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Να συμπληρωσω οτι το eglobal.eu εχει -10 ευρω με το κουπονι NS2016EUR10
με insurance shipping βγηκε η RX100VA στα 693.76 ευρω.

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Αν είσαι επαγγελματίας και γλιτώνεις το ΦΠΑ , τότε συμφέρει να αγοράζεις από Ελλάδα προφανώς.
Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Για τους υπόλοιπους υπάρχει ρίσκο από grey market και ο καθένας σταθμίζει ανάλογα τις ανάγκες του.

Η απάντηση του e-infinity σε ερώτηση μου για την κάλυψη της εγγύησης των προϊόντων που πουλάει :

All of our products come with our 12-seller warranty instead of the official warranty. You may have your item returned to our UK service center to repair in case there's a problem with it.

Eπειδη βλεπω οτι πολυ ευκολα προτεινουμε σε μελη να αγορασουν προιοντα απο gray market καλο θα ηταν να τους λεμε και τι ρισκαρουν αν αγορασουν απο εκει.

Κάθε φορά που ποστάρουμε link από grey να αναλύουμε για πολλοστή φορά τι σημαίνει grey;
Ο τυχόν ενδιαφερόμενος που δεν μας διαβάζει συχνά κι έχει απορίες μπορεί να ρωτήσει, και ποτέ δεν μένει η ερώτησή του αναπάντητη.

Για μενα καλο ειναι να το κανουμε ναι.

Γιατι διαβαζουν και παιδια που δεν εχουν σχεση με την διαδικτυακη αγορα και δη εκτος Ελλαδας (gray market υπαρχει και σε ελληνικα καταστηματα ομως και εκει προσοχη γιατι εχω ακουσει διαφορα φιδια....)

Κάθε φορά που ποστάρουμε link από grey να αναλύουμε για πολλοστή φορά τι σημαίνει grey;
Ο τυχόν ενδιαφερόμενος που δεν μας διαβάζει συχνά κι έχει απορίες μπορεί να ρωτήσει, και ποτέ δεν μένει η ερώτησή του αναπάντητη.

Φίλε tzo ξέρω τι σημαίνει grey market. Απλά δεν ήξερα το συγκεκριμένο κατάστημα. Η ερωτήση μου ήταν οτι αφου αναγράφει οτι τα γραφεία είναι Ιαπωνία πως γίνεται κ γλιτώνεις το τελωνείο. Πιθανόν να έχει και κατάστημα Ευρώπη. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ.

Αγορές από το εξωτερικό

Και σου απάντησε ο Γιάννης Σπύρου ότι δεν υπάρχει θέμα τελωνείου.
Αυτό που υποψιάστηκες είναι. Χρησιμοποιεί ευρωπαϊκές αποθήκες όπως είναι προφανές.
Τριγωνική αποστολή λέγεται.

Το συγκεκριμένο κατάστημα e-infin είναι και το πιο μεγάλο κατάστημα grey στα φωτογραφικά, με χιλιάδες πωλήσεις πολλά χρόνια τώρα.
Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο φόρουμ.
Απροβλημάτιστα ολοκληρώθηκαν οι παραγγελίες όλων των μελών εδώ που έχουν ψωνίσει από εκεί.

Το θέμα δεν είναι ότι κακώς ρώτησες. Εσύ καλά έκανες.
Το θέμα είναι αν όλες οι πληροφορίες για τα grey και για συγκεκριμένα καταστήματα πρέπει να τα περιέχει κάθε ένα ποστ με πρόταση αγοράς από εκεί, προκαταβολικά μήπως κάποιος δεν ξέρει και «παρασυρθεί».

Για μενα καλο ειναι να το κανουμε ναι.

Γιατι διαβαζουν και παιδια που δεν εχουν σχεση με την διαδικτυακη αγορα και δη εκτος Ελλαδας (gray market υπαρχει και σε ελληνικα καταστηματα ομως και εκει προσοχη γιατι εχω ακουσει διαφορα φιδια....)

Αν το επιβάλλει η διαχείριση, εγώ δεν έχω πρόβλημα να έχω έτοιμο ένα disclaimer και να το κάνω copy paste κάθε φορά που παραθέτω link από grey. Παρόλο που θα είναι κουραστικό για μας τους heavy posters με εκατοντάδες προτάσεις αγορών.

Αν δεν το επιβάλλει η διαχείριση, προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό. Η λέξη grey μετά το link είναι αρκετή. Δεν είναι δα ότι θα παρασυρθεί ο αγοραστής σε τραγικό λάθος που θα πάρει κάτι από grey. Ειδικά όταν πολλά μέλη εδώ μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την εμπειρία τους από αγορές από purnima/e-infin/eglobal/kacha κτλ.
Αν υπήρχε έστω και μια περίπτωση αρνητικής εμπειρίας, θα άλλαζε το πράγμα. Αλλά δεν έχει καταγραφεί κάτι αρνητικό εδώ στο φόρουμ.

Ειδικά όταν πολλά μέλη εδώ μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την εμπειρία τους από αγορές από purnima/e-infin/eglobal/kacha κτλ.
Το kacha ΕΙΝΑΙ το e-infin btw.

Είναι το eBay store front τους, αλλά επειδή οι τιμές τους δεν ταυτίζονται, τους τσεκάρω ως διαφορετικές πηγές.

Σε προϊόντα Nikon που έχω παρακολουθήσει πάντως, ουσιαστικά ταυτίζονται, απλά με μια χρονοκαθυστέρηση.

Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ είναι φτηνότερη τιμή στο kacha κάθε δεδομένη στιγμή και με δωρεάν μεταφορικά για γερμανική διεύθυνση.
Π.χ. α7rIII αυτή τη στιγμή:
2149 e-infin
2119 kacha

Το αντίθετο θα έπρεπε λογικά να συνέβαινε. Το site να είχε ελαφρύ προβάδισμα και όχι το eBay store front, όπως γινόταν παλιά με την purnima.

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Το παρακολουθώ καιρό το eglobal και αυτή η γρήγορη πτώση σε καινούργιο μοντέλο συμβαίνει πάντα αλλά ξανανεβαίνει γρήγορα η τιμή.
Χ-Τ3 μαύρη λοιπόν στα 1315 ευρώ και αν θυμηθούμε και την έκπτωση στην μαύρη του γερμανικού amazon μάλλον η ασημί πουλάει καλύτερα.
https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-x-t3-digital-cameras-body-only-black.html

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Στο γερμανικό είχε βγει και η ασημί σε προσφορά πρώτα, και μετά η μαύρη.

Σωστό γιατί στο ebay έχουν και τις προμήθειες. Κι όμως...

Εγώ πάντως υπολογίζω με βάση τα μεταφορικά για Ελλάδα, που συνήθως το kacha έχει 20 αντί για 13, αλλά βάζει λίγο φθηνότερα το προϊόν αρκετές φορές.