Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Α είναι όντως grey market ε? Γι' αυτο ρώτησα.

Μόλις χτες τα λέγαμε για τον kacha, δες την προηγούμενη σελίδα αυτού του νήματος.

Υπάρχει κάτι σαν το mailboxde που να στέλνει δέματα τα οποία προέρχονται από την Αμερικη;

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Υπάρχει κάτι σαν το mailboxde που να στέλνει δέματα τα οποία προέρχονται από την Αμερικη;
Διαφημίζονται διαφορά, αλλά αν περάσει τελωνείο και ΦΠΑ, υπάρχει όντως λόγος αγοράς από ΗΠΑ;

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο pos

Υπάρχει λόγος, όταν κάτι δεν υπάρχει καν στην Ευρώπη, όταν κάτι δεν το στέλνει ο πωλητής εκτός ΗΠΑ, όταν το στέλνει αλλά μόνο με κούριερ κ.ο.κ.
Με τη shipito μπορείς να επιλέξεις να αλλάξουν το κουτί με μικρότερο, να πετάξουν τα άχρηστα και να στείλουν μόνο του το προιόν, να ενώσουν μικροαντικείμενα από διάφορες παραγγελίες σε ένα κουτί, να αφαιρέσουν αποδείξεις αγοράς, να το στείλουν με απλό ταχυδρομείο ή με όποιον άλλο τρόπο θέλεις κ.ο.κ.
Με συνδρομή σού δίνουν και διεύθυνση στην αποθήκη τους στο Oregon, ώστε οι παραγγελίες να είναι tax-free.

shipito.com

Ευχαριστώ Tzo :)
Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε κάποια εταιρεία σαν αυτή, που να έχει όμως έδρα σε μια χώρα της Ευρώπης (δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια χώρα που να μην πληρώνουν δασμούς τα προϊόντα που προέρχονται από Αμερική).
Αλλά εντάξει, πολλά ζητάω μάλλον :)

H spainbox αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση εισαγωγών από ΗΠΑ και όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα αποκτάς και ισπανική διεύθυνση για τις προσφορές από amazon.es και λοιπούς.

Αλλά δεν παρακάμπτονται οι δασμοί και το ΦΠΑ με το spainbox.

Πρόσφατη ιστορία που μου μετέφερε επαγγελματίας του χώρου - τη μεταφέρω με επιφύλαξη αλλά αξίζει να τα λέμε αυτά ξανά και ξανά διότι μιλάμε για εξοπλισμό αξίας χιλιάδων ευρώ.

Κάποιος έστειλε μια sony a7 (δε θυμάμαι ποιο μοντέλο, δεν έχει και σημασία) στην εδώ αντιπροσωπεία για καθαρισμό αισθητήρα - το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ελέγξουν το serial number της κάμερας, το οποίο και χτύπησε κατευθείαν ότι δεν ήταν Ευρωπαϊκή εισαγωγή (για την ακρίβεια ήταν Αμερικής - US).

Η αντιπροσωπεία λοιπόν αρνήθηκε να τη δεχτεί έστω και για μια τόσο απλή δουλειά όπως ο καθαρισμός, για την οποία φυσικά θα πληρωνόταν... Δε μιλάμε δηλαδή για εγγυήσεις και τέτοια, αλλά για μια στοιχειώδη τεχνική υποστήριξη, την οποία και ο συγκεκριμένος εισαγωγέας αρνήθηκε σε κάτοχο μη Ευρωπαϊκής μηχανής.

Πρόσφατη ιστορία που μου μετέφερε επαγγελματίας του χώρου - τη μεταφέρω με επιφύλαξη αλλά αξίζει να τα λέμε αυτά ξανά και ξανά διότι μιλάμε για εξοπλισμό αξίας χιλιάδων ευρώ.

Κάποιος έστειλε μια sony a7 (δε θυμάμαι ποιο μοντέλο, δεν έχει και σημασία) στην εδώ αντιπροσωπεία για καθαρισμό αισθητήρα - το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ελέγξουν το serial number της κάμερας, το οποίο και χτύπησε κατευθείαν ότι δεν ήταν Ευρωπαϊκή εισαγωγή (για την ακρίβεια ήταν Αμερικής - US).

Η αντιπροσωπεία λοιπόν αρνήθηκε να τη δεχτεί έστω και για μια τόσο απλή δουλειά όπως ο καθαρισμός, για την οποία φυσικά θα πληρωνόταν... Δε μιλάμε δηλαδή για εγγυήσεις και τέτοια, αλλά για μια στοιχειώδη τεχνική υποστήριξη, την οποία και ο συγκεκριμένος εισαγωγέας αρνήθηκε σε κάτοχο μη Ευρωπαϊκής μηχανής.

H νέα ταση για καταπολέμηση και του grey market.

Επαγγελματίας τι εννοείς; Φωτογράφος ή κατάστημα;
O επαγγελματίας σου μετέφερε μια ιστορία κάποιου άλλου;
Χωρίς να θέλω να το αμφισβητήσω, μήπως είναι ράδιο-αρβύλα;

Κατάστημα, όχι φωτογράφος...

Γι'αυτό είπα ότι τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, αλλά επειδή μου ανέφερε και άλλες λεπτομέρειες (ονόματα, δικηγόρους/εξώδικα...) νομίζω ότι κάποιος δε θα πήγαινε μέχρι εκεί για να "πουλήσει" μια ψευδή ιστορία.

Με άλλα λόγια δεν αποκλείω την πιθανότητα να μην είναι αληθές, αλλά οι λεπτομέρειες ήταν λίγο χτυπητές για ραδιοαρβύλα.

Επίσης ο συγκεκριμένος είναι χρόνια στο χώρο και μου φάνηκε πολύ σοβαρός επαγγελματίας.

Σε νικον παντως δεν υπηρχε θεμα 2 φορες που χρειαστηκε επισκευη η d750 μου στον Δαμκαλιδη αλλα στην sony δεν υπαρχουν ανεξαρτητοι τεχνικοι που μπορουν να κανουν την καθε επισκευη οπως εχει για Nikon/Canon η αν παθει κατι η αντιπροσωπεια ειναι η μονη λυση;

Και εγώ χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω να κάνω μια απλοϊκή σκέψη. Πες ότι εγώ βρίσκομαι στο εξωτερικό και αγοράζω κάτι από Αμερική ένα κινητό μια μηχανή, έρχομαι εδώ και η επίσημη αντιπροσωπία μου λέει κάτι τέτοιο? Μνμ στην μητρική εταιρεία και όχι στην τοπική αντιπροσωπία . Δλδ με την ίδια λογική ας μου πει ο άλλος αααα είσαι κάτοικος Ευρώπης δεν σου πουλάω. Δεν νομίζω ότι στηρίζεται λογικής ή νομικής υποστασης η άρνηση παροχής υπηρεσιών. Μπορεί λογικά να σε χρεώσει, να μην σε καλύψει σε εγγύηση ναι αλλά να μην στην επισκευάσει καθόλου? Δεν το νομίζω.
Δλδ πχ. Εμένα με στέλνουν με την δουλειά μου για χψ λόγο στο εξωτερικό (ΗΠΑ) για δυο τρία χρόνια. Εκεί αγοράζω κινητά, υπολογιστή, σκληρό δίσκο, τηλεόραση, μίξερ κτλ κτλ. Όταν επιστρέψω θα πρέπει να τα πουλήσω? Θα έχω συσκευές τις οποίες δεν μου τις επισκευαζουν? Περίεργο πάρα πολύ μου φαίνεται.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

E, πες έτσι, τι επαγγελματίας του χώρου, κατάστημα ήταν.
Από κατάστημα τι περίμενες να ακούσεις;

Γι'αυτό είπα ότι τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, αλλά επειδή μου ανέφερε και άλλες λεπτομέρειες (ονόματα, δικηγόρους/εξώδικα...) νομίζω ότι κάποιος δε θα πήγαινε μέχρι εκεί για να "πουλήσει" μια ψευδή ιστορία.

Με άλλα λόγια δεν αποκλείω την πιθανότητα να μην είναι αληθές, αλλά οι λεπτομέρειες ήταν λίγο χτυπητές για ραδιοαρβύλα.

Επίσης ο συγκεκριμένος είναι χρόνια στο χώρο και μου φάνηκε πολύ σοβαρός επαγγελματίας.

Για αυτο πρεπει να κανουμε εμεις μια κινηση προς τους βασικους αντιπροσωπους να ενημερωθουμε ακριβως για το τι ισχυει απο την πλευρα τους.

Δεν είχε λόγο να μου το "πουλήσει" εμένα, στην κουβέντα που είχαμε του είχα ξεκαθαρίσει ότι ενώ δεν αγοράζω σχεδόν ποτέ φωτογραφικά είδη από την Ελληνική αγορά λόγω τιμών, αλλά αποκλειστικά και μόνο από Ευρωπαϊκά e-shops (με σημαντικότερο βέβαια το γνωστό μεγαθήριο) διότι θέλω την εγγύηση και το after market support που ενδεχομένως να χρειαστώ. Και του επισήμανα ότι έτσι συγκρίνω και τις τιμές, πάντα με τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές, όχι με εκείνες του bhphotovideo ή του adorama στην Αμερική.

Δηλαδή η κουβέντα μας δεν ήταν "μα είστε πολύ πιο ακριβοί, εγώ την Χ μηχανή τη βρίσκω Ψ και εσύ ζητάς Ζ" και αυτός να απαντάει "ναι αλλά να έχεις υπόψη σου ότι αν αγοράσεις τη Χ από grey/εξωτερικό πλην Ευρώπης κλπ θα έχεις μηδέν υποστήριξη".

Τέλος πάντων, το σωστό είναι αυτό που γράφει ο Kosh - επικοινωνία με τους αντιπροσώπους ώστε να έχουμε επίσημη ενημέρωση σχετικά με το τι ισχύει ακριβώς.

Σε πιστευω το θεμα ειναι οτι πιθανοτατα να υπαρχει αλλη πολιτικη απο τον καθε εναν. Κι εγω ξερω αντιπροσωπεια που σε gray προιοντα δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθει.

Ας τα συγκεντρωσουμε να ειναι ενημεροι οσοι μας διαβαζουν εδω μεσα .

Δηλαδη, ενας αλλοδαπος, αμερικανος, αφρικανος, ασιατης κλπ, δεν μπορει να κανει καθαρισμο της καμερας του οταν βρισκεται στην Ελλαδα?

Παραμυθια της Χαλιμας

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

X-T3 στο γερμανικό Amazon κάτω από τα 1300 ευρώ με πωλητή το Amazon.
Ορμάτε.
https://www.amazon.de/dp/B07H3XYK78/?tag=fujirumors-21

Έριξε άκυρο στις προπαραγγελίες το amazon.
"Λάθος" ήταν η τιμή.