Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Υπάρχει περίπτωση να έχουμε πρόβλημα με την πιστωτική κάρτα που ο ΤΚ είναι ήδη δηλωμένος χωρίς το GR- ?

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Δεν δημιουργεί προβλήματα η παράλειψη του GR-, αλλά το σωστό είναι να μην το παραλείπουμε σε ό,τι σχετίζεται με το εξωτερικό.

Απλά εδώ στην περίπτωσή μας με το eglobal η παράλειψη του GR- οδηγεί στην ενεργοποίηση των ακριβών μεταφορικών για τα νησιά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το παραλείπουμε.

Εννοείται ότι πάντα με GR- παραγγέλνω, και στο eglobal και παντού, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Και πώς να είχα άλλωστε, αφού αυτός είναι ο σωστός τρόπος γραφής του Τ.Κ.

Υ.Γ. Ανέφερες κάρτα. Εννοείται ότι πάντα μέσω PayPal πρέπει να κάνουμε παραγγελίες, για να έχουμε την προστασία του.

eglobalcentral. eu - Εκπτωτικό κουπόνι 5 ευρώ

Κάποιες φορές που στο eglobal είσαι στο στάδιο της πληρωμής αλλά δεν την ολοκληρώσεις και γυρίσεις πίσω, σου έρχεται ειδοποίηση με εκπτωτικό κωδικό 5 ευρώ για να το αποφασίσεις.

Αυτός ο κωδικός δουλεύει πάντα (εφόσον δεν είναι ενεργοποιημένος άλλος), και σου αφαιρεί το ταληράκι:
Chkout5

f2U9OL.jpg

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΩ

Προσωπικά σε αγορές απο το eglobal βλέπω οτι παρ ότι ο ΤΚ είναι καταχωρημένος χωρίς το GR, δεν είχα ποτέ θέμα αυξημένων μεταφορικών. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει για συγκεκριμένους ΤΚ και όχι για όλους.

Όσον αφορά τώρα την επιλογή με ασφάλεια και χωρίς ασφάλεια.
Πάντα σε όλες τις αγορές μου έχω επιλέξει την αγορά με ασφάλεια. Δυο φορές στο παρελθόν έτυχε να χαθεί δέμα μου κατα τη μεταφορά και μου επέστρεψαν τα χρήματα.
Πραγματικά δεν γνωρίζω αν είχα επιλέξει την βασική αποστολή χωρίς το ποσό της ασφάλειας τι θα είχα αντιμετωπίσει κι αν θα είχα ξεμπλέξει εύκολα.
Αν έχει τυχει σε κάποιον, θα ήθελα αν μπορεί, να αναφέρει την εμπειρία του.

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ

Προσωπικά σε αγορές απο το eglobal βλέπω οτι παρ ότι ο ΤΚ είναι καταχωρημένος χωρίς το GR, δεν είχα ποτέ θέμα αυξημένων μεταφορικών. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει για συγκεκριμένους ΤΚ και όχι για όλους.

Πώς δεν ξέρεις, αφού το έγραψα ξεκάθαρα λίγα ποστ πιο κάτω:

Δοκίμασα όλους τους T.K. της Ελλάδος.

Μόνο στους ακόλουθους Τ.Κ. προκύπτει το πρόβλημα:

m41DyJ.jpg

Η Κέρκυρα (Τ.Κ. 49xxx) δεν συμπεριλαμβάνεται στους Τ.Κ. με αυξημένα μεταφορικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩ

Πώς δεν ξέρεις, αφού το έγραψα ξεκάθαρα λίγα ποστ πιο κάτω:

Δοκίμασα όλους τους T.K. της Ελλάδος.

Μόνο στους ακόλουθους Τ.Κ. προκύπτει το πρόβλημα:

m41DyJ.jpg

Η Κέρκυρα (Τ.Κ. 49xxx) δεν συμπεριλαμβάνεται στους Τ.Κ. με αυξημένα μεταφορικά.

Εχεις δίκιο, το πέρασα λίγο γρήγορα και δεν πρόσεξα οτι για Επτάνησα αναφερόταν μόνο στα Κύθηρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ

No problem.

Εμένα μου έφαγε δυο-τρεις ώρες να ξετρυπώσω πώς μπορεί να παρακαμφθεί το πρόβλημα, αλλά άξιζε αφού βρέθηκε άκρη πώς να γλυτώσουν τα 30άρια οι φίλοι μας από τα νησιά του Αιγαίου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

No problem.

Εμένα μου έφαγε δυο-τρεις ώρες να ξετρυπώσω πώς μπορεί να παρακαμφθεί το πρόβλημα, αλλά άξιζε αφού βρέθηκε άκρη πώς να γλυτώσουν τα 30άρια οι φίλοι μας από τα νησιά του Αιγαίου.

Πραγματικά μπράβο για την πρωτοβουλία και την υπομονή σου !

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ

Όσον αφορά τώρα την επιλογή με ασφάλεια και χωρίς ασφάλεια.
Πάντα σε όλες τις αγορές μου έχω επιλέξει την αγορά με ασφάλεια. Δυο φορές στο παρελθόν έτυχε να χαθεί δέμα μου κατα τη μεταφορά και μου επέστρεψαν τα χρήματα.
Πραγματικά δεν γνωρίζω αν είχα επιλέξει την βασική αποστολή χωρίς το ποσό της ασφάλειας τι θα είχα αντιμετωπίσει κι αν θα είχα ξεμπλέξει εύκολα.
Αν έχει τυχει σε κάποιον, θα ήθελα αν μπορεί, να αναφέρει την εμπειρία του.

Εγώ έχω παραγγείλει και με και χωρίς ασφάλεια.
Και στις δύο περιπτώσεις ήρθε με κούριερ και είχα και tracking number χωρίς καμία απολύτως διαφορά.
Άνετα θα καθάριζε το Paypal σε περίπτωση μη παραλαβής.

Αντίθετα, έχω διαβάσει πολλές περιπτώσεις, όπου σε απώλεια δέματος (χωρίς paypal), η διαδικασία μέχρι να διευθετηθεί το θέμα μέσω του πωλητή και της κούριερ ήταν χρονοβόρα.

Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να επιλέγω τη δωρεάν αποστολή, πληρώνοντας με Paypal, αφού μου δίνεται tracking number από κούριερ.
Ό,τι και να γίνει, θα καθαρίσει το paypal.

Είναι προσωπική μου επιλογή όμως να μη δίνω ούτε τα 4,70.
Ο καθένας αποφασίζει μόνος του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩ

Οι πληρωμές μου είναι πάντα με paypal και μέχρι σήμερα επέλεγα την αποστολή με αυτό το επιπλέον ποσό της ασφάλειας.
Οπως έγραψα παραπάνω, σε δυο περιπτώσεις είχα απώλεια δέματος κατα τη μεταφορά.
Τους είχα ενημερώσει οτι υπάρχει καθυστέρηση και οτι η αποστολή εμφανίζεται να έχει κολλήσει. Αυτοί μου είχαν απαντήσει οτι θα ενημερωθούν απο την courier και θα μου απαντήσουν.
Υπήρξε αναμονή μέχρι να επιβεβαιώσει η courier οτι το δέμα είχε χαθεί. Απ όσο θυμάμαι είχε πάρει αρκετές μέρες.
Οταν πράγματι η courier επισήμως δέχτηκε οτι το δέμα είχε χαθεί, μου επέστρεψαν το ποσό της αγοράς (χωρίς το ποσό της ασφάλειας).

Αν τώρα, δεν είχα επιλέξει την αποστολή με την ασφάλεια, σίγουρα θα είχα απευθυνθεί στην paypal , εφόσον είχα πληρώσει έτσι.
Απλα δεν γνωρίζω, τι διαφορετικό θα είχε συμβεί στην περίπτωση αυτή και πόσο χρόνο θα έπαιρνε μέχρι την ολοκλήρωση.

Πιθανόν εφόσον η πληρωμή γίνεται μέσω paypal, να μην υπάρχει και λόγος ασφάλισης της αποστολής απο αυτούς. Για παράδειγμα στο e-infinity , πληρώνεις μεταφορικά (για αποστολή με την DHL) , δεν σου αναφέρει κάπου για ασφάλεια αποστολής, αλλά θεωρώ δεδομένο οτι η paypal σε καλύπτει σε περίπτωση απώλειας (σ αυτούς δεν μου έχει τύχει να χαθεί δέμα μου ως τώρα).

Στις περιπτώσεις που επέλεξες ασφάλεια, κατά την παραλαβή είδες πουθενά γραμμένο ότι το προϊόν ήταν ασφαλισμένο για το συγκεκριμένο ποσό; Είτε αυτό που χάθηκε, είτε αυτό που δεν χάθηκε.

Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι το προϊόν ήταν όντως ασφαλισμένο;
Σε μια μελλοντική παραλαβή καλό είναι κάποιος να ρωτήσει την ίδια την κούριερ.

Η κούριερ ούτως ή άλλως ασφαλίζει το προϊόν της αποστολής. Απ' όσο θυμάμαι μέχρι 500 ευρώ.

Το 4,70 είναι χαμηλό ποσό για ασφάλιση προϊόντος π.χ. 1000 ευρώ.

Να συμπληρώσω για το θέμα της δωρεάν αποστολής ότι έχω παρατηρήσει ίδιους πωλητές στη σελίδα τους να χρεώνουν μεταφορικά, στο ebay να μη χρεώνουν.
Να μη χρεώνουν στην Ευρώπη, να χρεώνουν στην Ελλάδα.

Δεν νομίζω πως η διαφορά είναι ασφαλισμένο/ανασφάλιστο.

Εννοείται ότι ούτε τα 25ευρα και 30ευρα που χρεώνουν πωλητές στο ebay για Ελλάδα δεν τα πληρώνω.
Με γερμανική διεύθυνση γίνονται κατευθείαν μηδέν τα μεταφορικά.
Δηλαδή στη Γερμανία το στέλνουν ανασφάλιστο που είναι με δωρεάν μεταφορικά;

Το συμπέρασμά μου είναι να επιλέγω δωρεάν αποστολή.
Αν τυχόν δεν προσφέρεται δωρεάν αποστολή προς Ελλάδα, τα στέλνω Γερμανία.

Δωρεάν αποστολή και με την προστασία Paypal.

Την επιλεκτική χρέωση μεταφορικών δήθεν για ασφάλιση προσωπικά δεν την πιστεύω.
Εγώ τα 4,70 τα θεωρώ καθαρά κερατιάτικα και τίποτε άλλο.
Δεν το πιστεύω ότι αντιστοιχεί σε ασφαλισμένο προϊόν, και όλες οι άλλες περιπτώσεις δωρεάν αποστολής σε όλη την Ευρώπη είναι ανασφάλιστα, που αν το δέμα χαθεί, την πάτησες.

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΩ

Θεωρώ πως έχεις δίκιο για το θέμα της ασφάλισης του δέματος.
Ισως να έχει κάποια αξία αν κάποιος δεν πληρώσει με paypal.
Αν πληρώνεις με paypal όμως υπάρχει η εξασφάλιση μέσω του paypal και αυτό συμβαίνει γενικά τόσο στο ebay όσο και σε άλλα καταστήματα που δεν χρεώνουν ξεχωριστά για ασφάλεια.
Εγω βέβαια μόνο απο eglobal έχω την εμπειρία του χαμένου δέματος και ανέφερα παραπάνω τι έγινε, ενω πχ απο e-infinity έχω εμπειρία μόνο απο παραλαβή ελαττωματικού προϊόντος, αλλα εκεί η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική.

Γράψε αν θέλεις τις εμπειρίες σου από την αντιμετώπιση των προβλημάτων από μεριάς eglobal και e-infin στο αντίστοιχο νήμα,
Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα.
Έχει ενδιαφέρον.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο POST!!!

Στην uk σελίδα είσαι, που δεν επιτρέπει άλλη χώρα στη διεύθυνση παραλαβής πέρα από Αγγλία.

Αντικαθιστώντας στο url την κατάληξη uk.com με .eu, η τιμή στο γενικό ευρωπαϊκό κατάστημα είναι 294 .

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο POST!!!

-3% σε όλα τα προϊόντα του eglobal με το κουπόνι TECH3.
Ισχύει μέχρι 20/01.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο POST!!!

Στην uk σελίδα είσαι, που δεν επιτρέπει άλλη χώρα στη διεύθυνση παραλαβής πέρα από Αγγλία.

Αντικαθιστώντας στο url την κατάληξη uk.com με .eu, η τιμή στο γενικό ευρωπαϊκό κατάστημα είναι 294 .
Οκ, ευχαριστώ. Δεν το προχώρησα για να το πάρω χαμπάρι.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

sony 18-105mm f4 στα 371 + μεταφορικά από amazon.de.
Πάνω που είχα βάλει στο καλάθι τον sigma 16mm...

sony 18-105mm f4 στα 371 + μεταφορικά από amazon.de

357 ευρώ + μεταφορικά μου το δείχνει εμένα. Τελική τιμή με μεταφορικά για Αθήνα 379 ευρώ. Super τιμή για τέτοια φακό. Εδώ μεταχειρισμένο δεν τον βρίσκεις κάτω από 400 ευρώ.

Y.Γ. Με τα 599 ευρώ της Α6300 από Ελλάδα σε δόσεις και με εγγύηση (σύνολο) 978 ευρώ έχεις ένα τρομερό σετ σχετικά οικονομικό και έτοιμο για όλα.
https://www.skroutz.gr/products/show/23262832

Ναι όταν το βάζεις στο καλάθι μπαίνει φπα Ελλάδας, από 19% στα 24% δηλαδή