Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοί για m4/3

Τα τελευταία post μεταφερθηκαν στο νήμα των αγορών του εξωτερικού για τυχόν επιστροφή του προϊόντος.

Καταλαβαίνω γιατί μεταφέρθηκαν και το βρίσκω σωστό αλλά δεν ήξερα που να απαντήσω στον tzo αυτή την στιγμή Κώστα και συγγνώμη εάν είμαι λάθος , εάν πρέπει μετέφερε και αυτά τα μηνύματα ..

tzo ευχαριστώ αλλά σε μένα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο (εκτός και εάν φταίει το translate), μέχρι και 3 μέτρα είναι "ξυράφι" , μετά τα τρία πρέπει σταδιακά να κλείνω διάφραγμα όσο απομακρύνομαι από τον στόχο για να είναι νετ .

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

ABUIABACGAAgkaji4AUohbDOMTDKCTjrAw.jpg

Σε ολους μας κανει εντυπωση ειδικα απο την στιγμη που θεωρητικα εστιαζει στους 12 ποντους.

Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας σκέφθηκα ένα τεστ βάση του παραπάνω πίνακα , έχοντας στην μηχανή την λειτουργία μεγέθυνσης έβαλα f2.8 , το δαχτυλίδι εστίασης γυρισμένο τέρμα στο 0.12m και πλησίασα τον φακό σε μικροσκοπικά γράμματα (μία υδρόγειο σφαίρα γραφείου) να δω από την οθόνη της μηχανής που θα είναι ευανάγνωστα , σε απόσταση 3cm από το κέντρο του κοίλου γυαλιού φάνηκαν καθαρά και μάλιστα ακόμη και οι πόροι του χαρτιού .
Πιστεύοντας πως στα 12cm περίπου θα έπρεπε να συμβεί αυτό μάλλον υπάρχει θέμα ρύθμισης , μπορεί να μου γράψει κάποιος στα Αγγλικά πως να το μεταφέρω αυτό στον Κινέζο να δω τι θα μου πει , ή να ρωτήσει εάν γνωρίζει σε κάποιο service εάν γίνεται και με τι κόστος ? Βλέποντας ακόμη και τους πόρους του χαρτιού ο φακός φαίνεται να έχει καλό γυαλί για να μείνει στο ντουλάπι .

Απάντηση: Φακοί για m4/3

Μεγάλη τόλμη θέλει για να επιστρέψεις προϊόν Κίνα, αργεί πάρα πολύ , δεν εχεις εύκολα ενημέρωση από το Κινεζικο ταχυδρομείο αν έχει παραδοθεί, έχουν τρόπους να αναβάλουν την παράδοση ώστε να περάσει ο χρόνος που υποχρεούνται να σε αποζημιώσουν και να χάσεις και την PayPal. Την πάτησα μια φορά με προϊόν αξίας που επέστρεψα και με πωλητή που είχε πάνω από 99% feedback και δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ. Ελπίζω η δικη σου περίπτωση να παει καλά, εγώ στην περίπτωση σου θα έδινα ένα χαρτζιλίκι σε ένα σερβις να συμμορφώσει όσο γίνεται το πρόβλημα ώστε ο φακός να είναι usable.

Ο πωλητής έχει τελικά και στην Αγγλία κατάστημα/αποθήκη στο Portsmouth και μου έστειλε μήνυμα να του τον στείλω εκεί συστημένο για να μου τον αντικαταστήσει . Μάλλον θα το κάνω .

Απάντηση: Φακοί για m4/3

Πολύ καλά τότε προχώρα το, εκεί μπορείς να έχεις πλήρη ενημέρωση για την παράδοση και αν γινει στραβή να πάρεις τα λ7 σου απο paypal.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Στα όρια της τιμής χώματος η Olympus em10III με τον Pancake 14-42 στα 452 ευρώ από το eglobal. Στην Ελλάδα το πακέτο πλησιάζει την διπλή τιμή.
https://www.eglobalcentral.eu/olympus-e-m10-mark-iii-om-d-body-black-with-14-42mm-ez-lens-black.html

Το σώμα σκέτο από 352 ευρώ.
https://www.eglobalcentral.eu/olympus-e-m10-mark-iii-om-d-body-only-digital-camera-silver.html

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

Καλημέρα σας, σήμερα θα επιστρέψω τον φακό μετά από προτροπή του προμηθευτή (η επικοινωνία μαζί του έγινε με το contact seller ) ώστε να τον αντικαταστήσει, μήπως πρέπει μέσω της φόρμας του ebay εκεί που βλέπω τα προϊόντα που έχω αγοράσει να επιλέξω στο συγκεκριμένο το return this item ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε βέβαια πως αλλιώς ? Θα στείλεις έτσι πίσω το προϊόν? πατάς return και στην πράξη ανοίγει ένα case για το προϊόν, στην συνέχεια σου δίνει κάποιες ημέρες να το ταχυδρομήσει και να βάλεις σε ειδικό πεδίο την εταιρία που διάλεξες και το tracking number. Μπορείς να ανεβάσεις και φωτό από την απόδειξη αποστολης.

Καλό είναι πριν τα κανεις ολα αυτά να εχεις συνεννοηθεί με τον πωλητή αν σου καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς, να τον ενημερώσεις για το κόστος και να σου έχει βαλει τα μεταφορικά στον λογαριασμό σου στην PayPal πριν ανοίξεις το case αφού θα αναγκαστείς να πληρώσεις για να φύγει από Ελλάδα. Όταν το προϊόν παει και το παραλάβει έχει κάποιες ημέρες για να σου βαλει πίσω τα χρήματα, αν δεν το κάνει καλείς το eBay να αναλάβει τα περαιτέρω. Εσυ παρακολουθείς ταυτόχρονα μέσω κάποιου εργαλείου του courier αν το πακέτο παρελήφθη ως συστημένο για να είσαι εντός των ημερομηνιών.

Η απάντησή του :
Please ship it via International Economic Parcel. We will pay for the return postage .
When you sent this . Please must offer us the tracking number and the shipping bill . We will give the cost on paypal.
In the same time . we will send a new lens and offer the tracking number for you .

Ευχαριστώ Κώστα . Θα αποσταλεί σήμερα , κρίμα όμως διότι βλέπω πως ο φακός πωλείται αλλού με κατσαβίδι ρύθμισης , στον δικό μου που ξεβίδωσα τις τρεις βίδες του δαχτυλιδιού όπως υπέδειξε ο Γιάννης Σπύρου δεν έλεγε να απελευθερωθεί το κινούμενο στοιχείο .

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

24 λίρες : Lexar x1000 64GB Professional SD Card (SDXC) UHS-II U3 - 150MB/s

Την έχω 3 χρόνια ,δε μου χει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα,25Κ+ φωτογραφίες ως τώρα και αρκετά φορμάτ.

https://www.mymemory.co.uk/lexar-64gb-professional-sd-card-sdxc-uhs-ii-u3-150mb-s.html

Αγορά από eglobal την Δευτέρα, ακόμα είναι στο processing.Εστειλα email αλλά απάντηση δεν πήρα, πόσο να περιμένω μέχρι να εμπλεξω το PayPal?

Έχεις χρόνο άνετα, υπολόγισε τουλάχιστον 15 μέρες+ για παραλαβή...

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

Hold your horses.
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Σε 3 βδομάδες το μέγιστο από την ημερομηνία παραγγελίας θα έχεις παραλάβει.
Έχει μια διαδικασία η υπόθεση.

Δημήτρη επειδή έχω ξαναψωνισει από εκεί σε 3 μέρες πήρα και tracking και σε 7-8 είχε έρθει,θα περιμένω καμιά βδομάδα ακόμα να δω.

Το paypal πάντως δίνει πλέον τεράστια περιθώρια, για μια αγορά που έκανα αρχές του μήνα μου βγάζει όριο τον... Ιούλιο!

Αγορά από eglobal την Δευτέρα, ακόμα είναι στο processing.Εστειλα email αλλά απάντηση δεν πήρα, πόσο να περιμένω μέχρι να εμπλεξω το PayPal?

Λογικα ειναι θεμα αποθηκης, ισως να τον περιμενουν.

Ομως μια εβδομαδα ακομα θα περιμενα δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.

Τι φακο ? :D

Τον Olympus 12-40, εννοείται θα περιμένω απλά με έβαλε σε σκέψεις ότι είναι ακόμα στο processing.

Κατά κανόνα περιμένεις όπως είπαμε.

Εξαίρεση ήταν που σου ήρθε γρήγορα την προηγούμενη φορά.

Υπόψιν ότι η eglobal επίσημα δεν πουλάει πια Olympus.

Re: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

Hold your horses.
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Σε 3 βδομάδες το μέγιστο από την ημερομηνία παραγγελίας θα έχεις παραλάβει.
Έχει μια διαδικασία η υπόθεση.
Κι εγώ που έκανα παραγγελία στις 25,
για να έχω παραλάβει μέχρι 9 Φεβρουαρίου που πάω ταξίδι, να το ξεχάσω, ε;