Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Mονο για χρηστες m43 την κοβω.....

φτηνη βεβαια αλλα μαζευε μαζευε τσαντες που τελικα δεν χρησιμευουν σου κοβουν μπατζετ απο αλλες που χρειαζεται περισσοτερο.

Ετσι ειχα παρει εγω μια Tenba Fulton που δεν χωραγε τιποτα στο κομματι για τα φωτογραφικα και την .....εστειλα πισω για να καταληξω στην ασχημη μεν αλλα χρησιμη δε τσαντα της Manfrotto (που στην συνεχεια αποτερατοποιηθηκε και εβγαλε και ωραιες τσαντες)

Καλή τιμή έχει και είναι και καλο brand, αλλά πράγματι είναι μικρή, βέβαια ο καθένας μας έχει αλλες ανάγκες σε χώρο, προσωπικα και εγώ προτιμώ μαζεμενες τσάντες. Το πρόβλημα με αυτή την τσάντα είναι το χρωμα της που είναι τραγικό, δεν μπορείς να την κυκλοφορεις έξω με αυτο το πορτοκαλί, εκτός αν την εχεις μόνο για βουνά και να σε βλέπουν μόνο οι κατσίκες!!!! Βέβαια αν πας στο βουνό θα θες πιο μεγάλη τσάντα,….βέβαια περί ορέξεως…

Panasonic 35-100mm 2.8 η πρώτη έκδοση λογικά, στα 600€ από public. Αρκετά καλή τιμή για ελληνικό κατάστημα.
Άμεσα διαθέσιμος στα καταστήματα Σύνταγμα και Golden Hall απ' ότι φαίνεται, με παραγγελία στα υπόλοιπα, δωρεάν μεταφορικά για παράδοση.
Πρόκειται για την mark 2 έκδοση.

Είναι τουλάχιστον 150€ κάτω από την χαμηλότερη τιμή πανευρωπαϊκά, με εγγύηση αντιπροσωπίας. Στο public βέβαια - ως συνήθως στα "supermarket" - δεν ξέρουν την τύφλα τους. Αναφέρουν 1 χρόνο ενώ στο Ελληνικό site αναφέρεται καθαρά ότι ΟΛΑ τα φωτογραφικά έχουν 2, και επίσης δεν ξέρουν ποια έκδοση πουλάνε. Για την ακρίβεια δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν δυο εκδόσεις. Τους περιμένω για διευκρινήσεις... :(

Η αλήθεια είναι οτι έτσι όπως τα γράφουν στα Public, περίμενα την προηγούμενη έκδοση, αλλα με έκπληξη είδα σήμερα που τον παρέλαβα οτι πρόκειται για τον Lumix 35-100mm f/2.8 II.

Είναι πολύ καλή τιμή για αυτό τον φακό!! Αν δεν είχα τον Olympus 12-100 θα τον σκεφτόμουν (και πάλι βέβαια τον σκέφτομαι για το f2,8 που έχει, το βάζεις και άτοκες δώσεις αν θες!!!) , όποιος θέλει τηλεφακό πάντως είναι super λύση σε χαμηλή τιμή για αυτά που προσφέρει!!

Υ.Γ. Ελα τον πήρες? Καλορίζικος!!! Είναι και η δεύτερη έκδοση!! Super!!! Αν τον δουλέψεις λίγο πες μας την γνώμη σου.

• Like
Reactions: CorfuS
Πρόκειται για την mark 2 έκδοση.
το πρωι που το τσεκαρα δεν ειχαν κομματια, τωρα εδινε οτι ειχαν και εκανα κρατηση ενα

δεν εβλεπα αν ηταν η ΙΙ εκδοση γιατι ειχαν κανει ολομαυρη και την Ι καποια στιγμη και ηθελα να το τσεκαρω απο κοντα. Η ΙΙ ολομαυρη εκδοση εχει λιγο καλυτερο Ibis, εχει πιο ησυχο μηχανισμο στις λεπιδες και πιο γρηγορο μοτερ για το DFD των Panasonic,

στην πρωτη εκδοση που ειχα και ημουν σουπερ ευχαριστημενος απο οξυτητα - αποδοση οπτικη μολις εκλεινα το διαφραγμα επεφτε η ριπη στην παλια ΕΜ1 στα ταρταρα λογω αργου μοτερ εστιασης. Σπυρο κανε μου την χαρη και δοκιμασε τον στην ΕΜ1.3 με μηχανικο και ηλεκτρονικο κλειστρο σε ριπες κλεινοντας το διαφραγμνα να δεις τι επιπτωση εχει

Last edited:
  • Like
στην πρωτη εκδοση που ειχα και ημουν σουπερ ευχαριστημενος απο οξυτητα - αποδοση οπτικη μολις εκλεινα το διαφραγμα επεφτε η ριπη στην παλια ΕΜ1 στα ταρταρα λογω αργου μοτερ εστιασης. Σπυρο κανε μου την χαρη και δοκιμασε τον στην ΕΜ1.3 με μηχανικο και ηλεκτρονικο κλειστρο σε ριπες κλεινοντας το διαφραγμνα να δεις τι επιπτωση εχει
Δυστυχώς Κώστα δεν την έχω πια την ΕΜ1.3, αλλα ελπίζω σύντομα να τον δοκιμάσω στην ΟΜ-1 :p:LOL:

• Love
Reactions: karamela
Μόλις έκλεισα και εγώ έναν δεν κρατήθηκα!!, θα τον παραλάβω αύριο από το κατάστημα κοντά στο σπίτι μου. Στην τελική αν δεν μου κάτσει καλά (που δεν νομίζω) θα τον δώσω περίπου όσο τον πήρα, δεν θα χάσω κάτι...στην ανάγκη τον δίνω και στο mpb....

Υ.Γ. Παίζει στο μεταξύ να μην ξέρουν καν τι πουλάνε για αυτό τον δίνουν τόσο, στα μεταχειρισμένα που έψαξα στο εξωτερικό είναι πιο ακριβός από 600 ευρώ η έκδοση ΙΙ....χαχα

• Like
Δυστυχώς Κώστα δεν την έχω πια την ΕΜ1.3, αλλα ελπίζω σύντομα να τον δοκιμάσω στην ΟΜ-1 :p:LOL:

αυτος ειναι ο ΙΙ : H-HSA35100 ενω ο παλιος (Ι) ειναι ο H-HS35100​

φτου σου βρε μην σε ματιάσω, δεν περιμενες ομως λίγο :) , πως θα ξερουμε τωρα ?

δεν με νοιαζει τοσο το procapture L αλλα αν πεφτει η ριπη χαμηλά ειναι dealbreaker για πανγρηγορα σώματα οπως η ΟΜ-1, ΕΜ1.3

για εμενα ειναι ο ιδανικος τηλεφακος του συστηματος λογω μεγεθους / φωτεινοτητας , κριμα που η Olympus δεν εχει τετοιο μικρο φωτεινο τηλεφακο

αν τελικα δουλευει αψογα θα με βαλει στον πειρασμο να δωσω 12-100/8-18/12-45 (561+315+254 = 1130gr ) και να πάρω τον 8-25/4 με τον 35-100/2.8 (411+357= 768gr) , για να εχω και focus stacking) για ζευγαρι του σε ενα δευτερο σωμα

Last edited:
Πλάκα πλάκα δεν το σκέφτηκα αυτο που λες Κωστα με τον 8-25 θα κάνει άριστο πακετάκι, μεγάλο εύρος και θα έχεις και f2,8 από τα 35mm έως και τα 100…..το μόνο που σκεφτομαι είναι πως θα αποδίδει πάνω σε σώμα Olympus…

εγω εχω σκεφτει καθε πιθανο συνδιασμο για να μειωσω το συνολικο βαρος, ο 12-100 (561gr) λογω Ibis και συνολικής αποδοσης ειναι πολυ δυσκολο να αντικατασταθει

ο μονος λόγος για να δικαιολογησω την αποσυρσή του ειναι η αγορά του 8-25/4 (411gr) παντα συνδιαστικά με τον 35-100/2.8 (357gr), εχω βεβαια και τους prime 1.2 για τις τρυπες

τοτε ειχα και τον 12-40 στο συγκριτικό

_1080195.JPG

Last edited:
Το χασμα μεταξυ 25 και 35 ομως ειναι πληγμα γενικως.

Δυστυχως ο 12-100 δεν αντικαθισταται ευκολα ως one lens to carry only

Για εμένα δεν θα χρειαστει σκεψη έφαγα πόρτα από Public σήμερα περίμενα να παραλάβω και ήρθε το ακολουθο mail:

<<Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από εκτεταμένη αναζήτηση στο δίκτυο των προμηθευτών μας, το προϊόν LENS PANASONIC 35-100MM F/2.8 της παραγγελίας o449089203 δεν βρέθηκε τελικώς διαθέσιμο.

Το προϊόν θα αφαιρεθεί από την παραγγελία σας και ελπίζουμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα στο μέλλον.>>

Ελπιζω κάποιος να πρόλαβε να τον τσιμπήσει , λογικά θα το πήραν χαμπάρι, κάποιος μας έκανε χαλάστρα με τις ερωτήσεις του :ROFLMAO:

Πράγματι... Για γέλια και για κλάματα. Έχω βάλει κι εγώ παραγγελία, αλλά από την στιγμή που δεν έχουν απόθεμα, μάλλον θα πέσω στο πηγάδι μαζί με τον Κώστα και την υπόλοιπη παρεούλα.

Τα εξουσιοδοτημένα μαγαζιά έχουν τιμή περίπου 850€ και παράδοση κατόπιν παραγγελίας έως 30 μέρες.

Παιδιά και εγώ ακυρο έφαγα…..κάποιος κατάλαβε τι πουλούσαν και σε πια τιμή και μας ακύρωσαν ομαδικά…χαχα

Καλησπέρα

Παίζει καμία προσφορά σε πακέτο για αρχάριο για olympus em10 με φακο;

Ευχαριστώ