Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη, αλλα πριν λίγες μέρες έδινε κουπόνι -200 ευρώ το Ισπανικό Amazon. Τουλάχιστον εμένα μου βγήκε στα 1361 ευρώ χωρις ΦΠΑ και μεταφορικά.

Οι τιμές έχουν ξεφύγει... τα 1700$ της ΧΤ5 γίνονται 2000 στην Ελλάδα, τα 2600$ της Canon R6.2 έγιναν 3200 ευρώ

Παντα οι τιμες της αμερικης σε δολλαρια ειναι ανευ φορων. Και στο b&H αν πας να παρεις την συγκεκριμενη καμερα θα σου βαλουν επιπλεον φορο (παλια ηταν 8% τωρα δεν ξερω )

στην R6 που αναφερεις βλεπεις απο κατω ποσο θα κοστιζε σε ευρω μεσω ισοτιμιας.

Για τους φορους της ΕΕ δεν φταινε οι εταιρειες.

οι φοροι ειναι μικροι στην αμeρικη, και βρισkεις οπως εχουμε πει και χωρις αυτους, αν παρεις απο συγκεκριμενες πολιτειες... το εχω κανει πολλες φορες και δε πληρωσα τιποτα.
Δεν ειναι μονο οι φοροι, ειναι και καπελο που πλωρωνουμε σαν ευρωπαιοι...σαν τιμωρια ενα πραμα! :p

ειναι και θεμα εταιρίας, ,

καποιες το βαζουν ισοποσα ευρω και δολλάριο με μονη διαφορα που εξαρταται σε ευρωπαικη χωρα απο τη διαφορα στο ΦΠΑ μεταξυ των χωρων (απο 18-24%)

οι φοροι ειναι μικροι στην αμeρικη, και βρισkεις οπως εχουμε πει και χωρις αυτους, αν παρεις απο συγκεκριμενες πολιτειες... το εχω κανει πολλες φορες και δε πληρωσα τιποτα.
Δεν ειναι μονο οι φοροι, ειναι και καπελο που πλωρωνουμε σαν ευρωπαιοι...σαν τιμωρια ενα πραμα! :p

Δεν υπαρχει καπελο.

Αν λες καπελο την διαφορα στους φορους δεν ειναι τιμωρια ειναι οικονομικη πολιτικη (δυστυχως για εμας)

Εβαλα ξεκαθαρο παραδειγμα του ποσο κοστιζει πραγματικα και στην Αμερικη ΧΩΡΙΣ τους φορους ομως.

Για να βγαλει κανεις συμπερασμα της συγκρισης της τιμης στην USA με την ευρωπη πρεπει να συγκρινει τις τιμες ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ.

δεν εχουν σχεση οι φοροι.... μα καμια!

Υπαρχουν εταιρειες που χρεωνουν (τελικη τιμη) το ιδιο σε δολαρια και σε ευρω!

Και αλλες, που βαζουν καπελο χοντρο.... το βλεπουμε καθε μερα.

ΥΓ...και δεν αναφερομαι μονο σε καμερες, αλλα και σε κινητα κλπ.

• Like
Reactions: karamela
Όπως τα λέει ο Γιάννης είναι, υπάρχουν πολλές εταιρίες ηλεκτρονικών, από την gopro έως και την Garmin που έχουν ακριβώς την ίδια τελική τιμή Αμερική και Ευρώπη, και δεν σε κάνουν να νιώθεις σαν να γεννήθηκες στην λάθος πλευρά του Ατλαντικού.

Nα προτιματε τοτε εταιρειες που δεν το κανουν αυτο.

Και η Fuji στην Ελλαδα παλιοτερα ειχε φαει διαφορα αναθεματα με την τιμολογιακη της πολιτικη νομιζω οτι εχει στρωσει πλεον μην πω οτι πουλαει και λιγο φτηνοτερα ανα περιπτωση......

το συνεχες κραξιμο στους εμπορους στις εκθεσεις και στα φορουμ και στα social να ειστε βεβαιοι οτι παντα μεταφερεται στους αρμοδιους του εσωτερικου αλλα και του εξωτερικου.

Βλέπω την Nikon Z Fc με τους 2 φακούς (Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR + Z DX 50-250mm F4.5-6.3 VR) Silver στα 999 ευρώ. Κάποιες άλλες Nikon έχουν επίσης 20-25% προσφορά.
Καλή τιμούλα είναι και η FF Nikon Z5 με τον 24-50 στα 1.299 ευρώ....καlές πράγματι τιμούλες από την Nikon...

• Like
Reactions: Binis