Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Πώς έστειλε τον φακό η αμαζον Ιταλίας
Ούτε καν τον πακεταρισε
421ce4b309fd579ec62333f7c79710b9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Wow
  • Angry
Reactions: toupia and cacau
Αν τους στείλεις την φωτογραφία, μάλλον θα βρεθεί στον δρόμο ο υπεύθυνος...

Δεν είμαι κακος .βέβαια όλα έχουν και παραμέτρους . Εαν ήταν κάνενας φακός του 3χιλιαρου τότε σίγουρα θα έκανα φάσαρια

• Like
Reactions: cacau
δεν το πιστευω αυτο !!

εδω μου εστειλαν σημερα σε ενα τεραστιο κουτι ολο αδειο με χαρτια προστασιας μια κουταμαρα της tenba ενα pouch για να βαζεις ενα μπουκαλι μεσα !!

IMG_20230510_123556.jpg

• Haha
Reactions: toupia
IMG_20230510_123634.jpg

IMG_20230510_123728.jpg

και το πλακακι αυτο της ifootage για να γυρνας την καμερα γρηγορα σε θεση 90 μοιρων στο πλαι για να τραβας για social κλπ πολυ χρησιμο απο την στιγμη που η ΒΜ στο τελευταιο firmware περασε τετοια ρυθμιση

• Like
Reactions: toupia
Δεν είμαι κακος .βέβαια όλα έχουν και παραμέτρους . Εαν ήταν κάνενας φακός του 3χιλιαρου τότε σίγουρα θα έκανα φάσαρια

Συμφωνώ και μου φαίνεται πολύ περίεργο. Κι εγώ παρέλαβα δυο κλειδιά yubico (σαν πολύ μικρά usb sticks) σε σούπερ συσκευασία.
Βέβαια με τους "υπέροχους" μισθούς και το μπρίζωμα που τραβάνε, όλα μπορούν να συμβούν...

δεν εχει να κανει με το κοστος ρε συ

καποιος βλακας σου εκατσε

εδω βαζουν εξωτερικα συσκευασιες σε πολυ φθηνα προιοντα οχι σε φακους εκατονταδων ευρω.

Σήμερα ακυρωσα στο amazon Γερμανίας παραγγελία που είχα βάλει για την S5 με τον κιτ και τον 50άρη φακό.
Ήταν ομολογουμένως μια καλή προσφορά, αλλά έβλεπα να περνάνε οι μέρες και να μην γίνεται αποστολή, ενώ είχα βάλει και expedited delivery και έδειχνε να έχει 10 κομμάτια διαθέσιμα.
Συνομίλησα τελικά με έναν υπεύθυνο ο οποίος είπε πως θα έχω "ενδεχόμενη παραλαβή" στις 23 Ιουνίου! Ζήτησε συγνώμη και δεν ήξερε που οφείλεται αυτό, αλλά έτσι έδειχνε το σύστημα τους. Ρώτησα αν μπορεί να κάνει κάτι για να ελέγξει πως ακριβώς φαίνονται 10 κομμάτια διαθέσιμα, αλλά δεν μπορούν να φύγουν, και μου ειπε πως δεν ξέρει. Οπότε και ακύρωσα. 45 μέρες είναι μεγάλη αναμονή.

Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία με amazon;

εχω παραγγελια απο αμαζον με κομματι που εδειχνε " instock" στο warehouse απο τον σεπτεμβριο

ακομα ειναι ενεργη και μου στελνουν email οτι κατι εχει παει στραβα κλπ και θα με ειδοποιησουν

Ειναι ομως τοσο χαμηλη η τιμη που την αφηνω την παραγγελια και αν και οταν εκτελεστει θα το δουμε

παντως συμβαινει αν και σπανια

Σήμερα ακυρωσα στο amazon Γερμανίας παραγγελία που είχα βάλει για την S5 με τον κιτ και τον 50άρη φακό.
Ήταν ομολογουμένως μια καλή προσφορά, αλλά έβλεπα να περνάνε οι μέρες και να μην γίνεται αποστολή, ενώ είχα βάλει και expedited delivery και έδειχνε να έχει 10 κομμάτια διαθέσιμα.
Συνομίλησα τελικά με έναν υπεύθυνο ο οποίος είπε πως θα έχω "ενδεχόμενη παραλαβή" στις 23 Ιουνίου! Ζήτησε συγνώμη και δεν ήξερε που οφείλεται αυτό, αλλά έτσι έδειχνε το σύστημα τους. Ρώτησα αν μπορεί να κάνει κάτι για να ελέγξει πως ακριβώς φαίνονται 10 κομμάτια διαθέσιμα, αλλά δεν μπορούν να φύγουν, και μου ειπε πως δεν ξέρει. Οπότε και ακύρωσα. 45 μέρες είναι μεγάλη αναμονή.

Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία με amazon;
Είναι αποστολη που γίνεται πολλές φορές από αποθηκη άλλης χώρας, επειδή πέφτουν βροχή οι αγορές το stock μπορεί να μην προλαβαίνει να το ενημερώσει real time . Και εμένα ένα κομμάτι που ήταν διαθέσιμο από Ισπανία αργησαν όμως πάνω από μια βδομάδα να το στειλουν , αφού το έστειλαν ήρθε από Γερμανία όπου ήταν η αποθήκη σε 2 μέρες αφου είχα βαλει την ταχεία μεταφορα.

Κατανοητό.
Παρόλα αυτά, δεν έχω την άνεση του χρόνου να κρατάω 45 ή λιγότερες (αλλά μπορεί και περισσότερες) μερες δεσμευμένη μια τέτοια παραγγελία. Δεν ήταν και καθησυχαστικός ο υπεύθυνος που συνομίλησα. Ζητούσε μεν συνέχεια συγνώμη, και πως κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβεί, αλλά σε καίριες ερωτήσεις δεν ήξερε και έλεγε πως δεν μπορεί να μάθει κιόλας.

Το κακό είναι πως η εδώ αντιπροσωπεία της Panasonic έχει πολύ παθητική εμπορική πολιτική για να κάνει καμιά σοβαρή προσφορά, οπότε μάλλον θα ψαχτώ και σε άλλες εταιρίες.

Εχουμε πει να μην κοιτατε ποτε ποτε φευγει ενα προιον απο τις αποθηκες τους

Δεν ειναι υποχρεωμενοι να το στειλουν αμεσα.

Υποχρεωμενοι ειναι να το στειλουν στην ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ που αναφερουν εξ΄αρχης.

Αυτο σεβονται αυτοι.

Θυμασαι τι ημερομηνια παραδοσης ελεγε η σελιδα ?

Δεν σου δεσμεύουν τα λ7 . Αν δεις δέσμευση στην κάρτα σημαίνει οτι το πακέτο είναι έτοιμο να φύγει σε 1 μέρα το πολύ

Παντα μιλάμε για αγορά από το ίδιο το Αμαζον

• Like
Reactions: Diinekis
Εχουμε πει να μην κοιτατε ποτε ποτε φευγει ενα προιον απο τις αποθηκες τους

Δεν ειναι υποχρεωμενοι να το στειλουν αμεσα.

Υποχρεωμενοι ειναι να το στειλουν στην ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ που αναφερουν εξ΄αρχης.

Αυτο σεβονται αυτοι.

Θυμασαι τι ημερομηνια παραδοσης ελεγε η σελιδα ?
Δεν είχε ημερομηνία παράδοσης.
Κι όταν με αμφισβήτησε σε αυτό, του λέω "μπες τώρα και βάλε παραγγελία και πες μου τι ημερομηνία σου λέει". Μπήκε, πήγε να βάλει και λεει "μάλλον έχει λάθος το σύστημα επειδη δεν μου βγαζει ημερομηνία"

Δεν σου δεσμεύουν τα λ7 . Αν δεις δέσμευση στην κάρτα σημαίνει οτι το πακέτο είναι έτοιμο να φύγει σε 1 μέρα το πολύ

Παντα μιλάμε για αγορά από το ίδιο το Αμαζον

Αλήθεια είναι αυτό. Και είναι και το σημείο που με προβλημάτισε και ψάχτηκα, επειδή είδα πως δεν τραβάνε τα λεφτά για μέρες. Αλλιώς δεν θα έδινα σημασία μιας και τα δέματα απο το άμαζον κάνουν συνήθως 2-3 βδομάδες να έρθουν.
Αλλά δεν μπορώ απο την μια να έχω δεσμευμένη μια φωτογραφική μηχανή που έχω αποφασίσει να αγοράσω, και την περιμένω για να πάρω και ακόμη έναν φακό που χρειάζομαι, και απο την άλλη να συνεχίσω να ψάχνω για φωτογραφική να αγοράσω. Που πιθανόν θα είναι σε άλλη μάρκα, με άλλους φακούς κλπ.
Γι' αυτό έγραψα πως δεν έχω την άνεση του χρόνου.
Η παραγγελία ήταν απο το ίδιο το άμαζον. Δεν παίρνω απο τρίτους για να αποφύγω τέτοια σκηνικά.

Δεν είχε ημερομηνία παράδοσης.
Κι όταν με αμφισβήτησε σε αυτό, του λέω "μπες τώρα και βάλε παραγγελία και πες μου τι ημερομηνία σου λέει". Μπήκε, πήγε να βάλει και λεει "μάλλον έχει λάθος το σύστημα επειδη δεν μου βγαζει ημερομηνία"

Μαλλον ετσι ειναι παντως. Καποιο glitch ειχε για να μην σου βγαζει ημερομηνια παραδοσης.

Μου εχει τυχει και εμενα αλλα οχι με item in stock

Panasonic LUMIX S5iiX Camera And 2 Lens Kit​

€2,494.10
€2,992.93 inc VAT

INCLUDED IN BOX
  • 1x Panasonic LUMIX S5IIX Body
  • 1x Panasonic LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 Standard Zoom Lens - L Mount (p/n S-R2060E)
  • 1x Panasonic LUMIX S 50mm F1.8 Lens - L Mount (p/n S-S50E)
Ευχαριστώ αλλά δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει.

1000+ ευρώ πάνω απο το σετ με την mark i , χωρίς να προσφέρει κάτι περισσότερο απο το PDAF που προσωπικά δεν μου είναι απαραίτητο.

Σε αυτή την φάση απλά ψάχνω μια σύγχρονη Full Frame με όσο δυνατόν περισσότερα features, σε εξαιρετική τιμή προσφοράς και να έχει έναν 50άρη και έναν κοντινό tele prime (85/90/105mm, κατα προτίμηση και μάκρο ή ~σχεδόν~) στο σύστημα της, σε ψιλοανοικτά διαφράγματα, νορμάλ τιμές και καλή ποιότητα εικόνας. Επίσης εξαιρετικά σημαντικό, να έχει σωστό tethering με δικό της πρόγραμμα ή με το lightroom.
Η μάρκα μου είναι ελαφρώς αδιάφορη.

Προτίμησα Lumix επειδή ήδη την δουλεύω σε Μ4/3 και ταιριάζουν τα πάντα που έχω. Απο προγράμματα που γνωρίζω, μέχρι καλώδια, trigger, Speedlight με ttl κλπ
Αλλά δεν είναι δεσμευτικό.

Βασικά το νήμα είναι για να αναρτούμε προσφορές -
αν διαβάσεις και τον τίτλο που παραπέμπει στην αρχή…
όποτε δεν έχει σημασία αν σε ενδιαφέρει προσωπικά, εκτός του ότι έχετε φύγει εκτός θέματος στη τελευταία συζήτηση σας…