Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Άρα είναι στην ίδια τιμή με τον κιτ 24-105mm :D αυτά είναι. Όπως και να 'χει μπράβο στη Nikon.
Είναι η μόνη φωτογραφική εταιρία στην Ελλάδα που κάνει καλές προσφορές και σε πολλές περιπτώσεις με καλύτερες τιμές από ότι σε όλη την Ευρώπη!

Είναι η μόνη φωτογραφική εταιρία στην Ελλάδα που κάνει καλές προσφορές και σε πολλές περιπτώσεις με καλύτερες τιμές από ότι σε όλη την Ευρώπη!
Καλύτερες τιμές και από διάφορες παράγκες όταν πέφτει η καλή έκπτωση.
Φυσικά καλύτερες και από φαρμακεία μεταχειρισμένων αλά mpb σε πολλές περιπτώσεις....

Γενικά η Νίκον Ελλάς είναι "δώσε και σε μένα μπάρμπα", απλά δεν βρίσκεις φτηνότερα Ευρώπη καινούργια σώματα.

Η Nikon Z5 / 24-70 έχει πραγματικά απίστευτη τιμή! Βέβαια η Nikon Z5ii βγήκε τόσο καλή που επισκίασε και την Z5 ακόμα και την Z6ii

Είναι υποκειμενικό.

Ο 24-70mm f/4.0 όσο καλός και αν είναι οπτικά, για μένα είναι εκνευριστικός στη χρήση λόγω του πτυσσόμενου μηχανισμού. Τους περισσότερους όμως δεν τους πειράζει και γενικά είναι μια λογική επιλογή ποιότητας - μεγέθους.

Ο 24-120mm f/4.0 είναι μια χαρά σε όλα του απλώς είναι σχετικά πιο ογκώδης και βαρύς για καθημερινή ή πολύωρη χρήση για τα δικά μου τουλάχιστον δεδομένα. Ειδικά αν είναι ο μοναδικός φακός που θα έχει κάποιος είτε μόνιμα είτε για μεγάλο διάστημα. Αν δεν είναι πρόβλημα αυτό, τότε είναι "ιδανικός". Εγώ αυτόν θα επέλεγα, έχοντας όμως και τον 40mm f/2.0 για καθημερινή χρήση.

Από εκεί και πέρα δε θα κοιτούσα τον 24-105mm f/4.0 - 7.1 αλλά έχει το ατού ότι είναι τουλάχιστον ελαφρύς. Ωστόσο, επειδή πάλι δε θα ήταν ο μοναδικός μου φακός θα προτιμούσα να έχω εξαρχής τον 24-120mm αφού για τη χρήση που θα του έκανα δε θα με ενοχλούσε το επιπλέον βάρος.

Μια απ΄ τα ίδια και για τον 24-200mm.

Και επειδή το ανέφερα και παραπάνω η χρήση είναι ο βασικός παράγοντας επιλογής αλλά και το πως βολεύεται να δουλέψει κανείς καθώς και τι προτεραιότητες έχει. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποια κακή επιλογή ανάμεσα σε όλους αυτούς, αλλά σίγουρα υπάρχει η κατάλληλη επιλογή.

Σε ευχαριστώ πολύ τα σχόλια.

Ως προς τις τιμές, οι κιτ φακοί έχουν τις τιμές που φαίνονται παρακάτω και μόνο ο 24-200mm ξεφεύγει. Μια παλαιά μου προτίμηση μου λέει να κοιτάξω τους σταθερού διαφράγματος και έτσι κοιτούσα να πω την αλήθεια κυρίως δύο από τις 4 επιλογές φακών, δηλαδή τον 24-70mm & τον 24-120mm. Οι επιλογές ως προς κιτ φακούς είναι η παρακάτω, αλλά εαν έχει κάποιος και επειρία για την ποιότητα και την απόδοσή τους, θα το εκτιμούσα να ακούσω σχετικά σχόλια. Η παράμετρος του βάρους φυσικά και θα παίξει τον ρόλο της αφού η μηχανή προορίζεται κυρίως για ταξίδια.

1775410632898.png

Παιρνεις τον καλυτερο οπτικα φακο σταθερου διαφραγματος.

Δηλαδη τον 24-70mm f/4.0 ( και με τα ρεστα βρες καναν ανταπτορα για να παιρνεις παλιοτερους φακους να κανεις πειραματα τζαμπανταν)

Μεγεια σου ;)

Σε ευχαριστώ πολύ τα σχόλια.

Ως προς τις τιμές, οι κιτ φακοί έχουν τις τιμές που φαίνονται παρακάτω και μόνο ο 24-200mm ξεφεύγει. Μια παλαιά μου προτίμηση μου λέει να κοιτάξω τους σταθερού διαφράγματος και έτσι κοιτούσα να πω την αλήθεια κυρίως δύο από τις 4 επιλογές φακών, δηλαδή τον 24-70mm & τον 24-120mm. Οι επιλογές ως προς κιτ φακούς είναι η παρακάτω, αλλά εαν έχει κάποιος και επειρία για την ποιότητα και την απόδοσή τους, θα το εκτιμούσα να ακούσω σχετικά σχόλια. Η παράμετρος του βάρους φυσικά και θα παίξει τον ρόλο της αφού η μηχανή προορίζεται κυρίως για ταξίδια.

View attachment 269590
Προσωπικά, θα πηγαινα σε Ζ5ΙΙ στα 1399 ευρώ σε προσφορά που είναι τώρα και σε μεταχειρισμένο 24-70f4s (που παίζει συχνά σε άριστη κατάσταση στα 300-350 σε ιδιώτες και καταστήματα) αν μπορούσα να διαθέσω 1700 ευρώ (δε ξέρω βέβαια αν θέλεις να βάλεις δόσεις κλπ, αλλά και πάλι αυτό θα έκανα, σε δόσεις Ζ5ΙΙ και μετρητά τον 24-70f4s μεταχειρισμένο)

Ο 24-120 είναι παρόμοιος σε απόδοση με τον 24-70 απλά εχει μεγαλύτερο εύρος (είναι και μεγαλύτερος σε μέγεθος)

Το θέμα είναι ότι δε θα έπαιρνα Ζ6ΙΙ πλέον (ειδικά μετά την κυκλοφορία της Ζ5ΙΙ). Είχα Ζ5 και Ζ6ΙΙ (την ειχα πάρει σκέτο σώμα στο Black Friday 2024) και τώρα Ζ5ΙΙ.
Δεν είχα θέμα με καμία, αλλά.... η Ζ6ΙΙ δεν κρατάει ποιά τιμή.. σε υποτιθέμενη μεταπώληση θα καταλάβει κάποιος ότι δύσκολα φεύγει και... ότι τα 1700 που έδωσε τελικά αντικατοπτρίζουν το κιτ (με 24-120) μιας και βλέπουμε αγγελίες που κάαθονται με Ζ6ΙΙ ακομα και στα 750 ευρώ...

Ζ5 mark 1 ναι, γιατι την παίρνεις φθηνα με φακό και στα 500 να τη δώσεις μετά αν και εφόσον, μικρή η χασούρα.

Και.. με Ζ5ΙΙ παίρνεις πιο νέο σώμα , καλύτερο AF, γρηγορότερο επεξεργαστή, φουλ σπαστή οθόνη, ίσως και καλύτερο βίντεο, αλλά δε ξέρω με σιγουρια πάνω σε αυτό γιατί δεν ασχολούμαι με βίντεο.

Last edited:
Με βάζεις σε σκέψεις με την πρότασή σου για την Nikon Z5ii, αλλά και με το "σπάσιμο" του kit φακού που προτείνεις.

Γνωρίζω ότι η Nikon Z6ii είναι ήδη > 5χρόνια στην αγορά (Rel on Oct 2020) και ότι η τελευταία Z6iii (Rel on Jun 2024) αλλά και η Z5ii (Rel Apr 2025) έχουν πλέον πολύ καλύτερες επιδόσεις ( λήψη Video, AF και σε fps ..) αλλά θεώρησα ότι αποτελεί το τελευταίο (marketing) πουσάρισμα της Nikon στην μικρή και μεσαία σειρά Ζ πριν την ουσιαστική αναβάθμιση του FF αισθητήρα από 24.5mp στα >33.3mp, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει στην επερχόμενη Nikon Z6 IV.

Την Z5ii δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου, έχω μόνο δοκιμάσει την Ζ6ii αλλά υποθέτω ότι είναι εργονομικά το ίδιο πράγμα με διαφοροποίηση κυρίως στον τρόπο περιστροφής της πίσω οθόνης και το μικρό display της Ζ6..

Με βάζεις σε σκέψεις με την πρότασή σου για την Nikon Z5ii, αλλά και με το "σπάσιμο" του kit φακού που προτείνεις.

Γνωρίζω ότι η Nikon Z6ii είναι ήδη > 5χρόνια στην αγορά (Rel on Oct 2020) και ότι η τελευταία Z6iii (Rel on Jun 2024) αλλά και η Z5ii (Rel Apr 2025) έχουν πλέον πολύ καλύτερες επιδόσεις ( λήψη Video, AF και σε fps ..) αλλά θεώρησα ότι αποτελεί το τελευταίο (marketing) πουσάρισμα της Nikon στην μικρή και μεσαία σειρά Ζ πριν την ουσιαστική αναβάθμιση του FF αισθητήρα από 24.5mp στα >33.3mp, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει στην επερχόμενη Nikon Z6 IV.

Την Z5ii δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου, έχω μόνο δοκιμάσει την Ζ6ii αλλά υποθέτω ότι είναι εργονομικά το ίδιο πράγμα με διαφοροποίηση κυρίως στον τρόπο περιστροφής της πίσω οθόνης και το μικρό display της Ζ6..
Δεν είδα διαφορά στο κράτημα μεταξύ αυτών των τριών μηχανών.
Σε fps δεν πρέπει να έχει διαφορά η Ζ5ΙΙ με την Ζ6ΙΙ αλλά έχει το 30fps pre-capture (σε jpg μονο) η Ζ5ΙΙ για όποιον του αρκεί το jpg.

Af σε χαμηλό φωτισμό (αν και δεν τραβάω ιδιαίτερα σε τέτοιο) η Ζ5 mark 1 είχε θέμα,. εύκολα έβγαζε low light ένδειξη. Ζ6ΙΙ και Ζ5ΙΙ όλα οκ, με Ζ5ΙΙ να τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα.

Κατάλαβα αφού την πήρα (ήθελα πάντα μια φουλ σπαστή γυριστή οθόνη) την Ζ5ΙΙ ότι είναι λίγο επίφοβες σε σχέση με τις πιο απλές σπαστές των Ζ5/Ζ6ΙΙ και γιατί κάποιοι αποφεύγουν τέτοιες οθόνες, αλλά για μένα ήταν σωτήριο για κάθετο κάδρο μάκρο που χρειάζομαι αρκετές φορές.

Το Top LCD αν και το ειχα συνηθίσει στις d7100/d7500, αφού δούλεψα κάποια χρόνια την Ζ5 που δεν είχε, μετά και στην Ζ6ΙΙ μου είχε φύγει από το ''ρεπετρόριο'' εργασίας μου και έτσι δε μου έλειψε ούτε στην Z5II.

ΥΓ: AA digital έχει 24-120 f4s στα μεταχειρισμένα με 3 μήνες εγγύηση, στα 700 ευρώ. Το αναφέρω μιας και το είδα.

ΥΓ2: Δεν έχω ακούσει κάτι... αλλά... Ένας 30+ αισθητήρας, θα ήταν πολύ καλοδεχούμενος..

Με έχεις βγάλει από την Z6ii που είχα στο μυαλό και με έχεις προβληματίσει με την Ζ5/Z5ii, δηλαδή :

Z5ii: Με τα όσα έχουν σχολιαστεί μέχρι τώρα, θα μου πάει €1399 + €700 kit φακό 24-120, πάμε για €2100 ! ή στα €1700 με μτχ 24-70

Z5: Μια ποιό λογική σκέψη λέει ότι εαν το δω καθαρά με όρους επιδόσεων εικόνας (CMOS Sensor & φακού ) για ταξιδιωτική χρήση, η καλύτερη επιλογή είναι η Z5 Gen I με kit φακό στα €999!!!

Τι λες?