Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Τι μου θύμησες ! Η πρώτη τοποθεσία στο video είναι στην Μελβούρνη και μου άνοιξε η καρδιά που το ξαναείδα. Εκεί που είναι ο φωτογράφος στο Video έχω κάνει πολλές φωτογραφικές βόλτες.

Να και μια δική μου λήψη από το σημείο :

Melbourne by Costas S. T., on Flickr
Εγώ ένα ταξίδι έχω πάει στο εξωτερικό (αν εξαιρέσουμε μια κρουαζιέρα όταν ήμουν 15 χρόνων που μας άφησε στο Κουσάντασι για κάποιες ώρες). Στη Μελβούρνη 😂🤣😂

Εγώ ένα ταξίδι έχω πάει στο εξωτερικό (αν εξαιρέσουμε μια κρουαζιέρα όταν ήμουν 15 χρόνων που μας άφησε στο Κουσάντασι για κάποιες ώρες). Στη Μελβούρνη 😂🤣😂
Εγώ δεν έχω παράπονο, έχω ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και για πολλά χρόνια. Δεν έχω πάει μόνο στην Αφρική και στην Λατινική Αμερική.

Στην Αυστραλία πήγα 5 ή 6 φορές με μεγάλης διάρκειας ταξίδια και είναι μια καταπληκτική χώρα, όπως επίσης καταπληκτικός είναι και ο ειρηνικός ωκεανός.

• Like
Reactions: stratigos24
Στην Αυστραλία πήγα 5 ή 6 φορές με μεγάλης διάρκειας ταξίδια και είναι μια καταπληκτική χώρα, όπως επίσης καταπληκτικός είναι και ο ειρηνικός ωκεανός.
Πραγματικά τουλάχιστον η Μελβούρνη που είδα εγώ ήταν καταπληκτική. Άλλος κόσμος....

Πλησιάζει ο καιρός που θα αφήσω στην άκρη το αγαπημένο μου m4/3 σύστημα και θα μετακομίσω σε αυτό των GFX.
Σαν πρώτο μου φακό, ονειρεύομαι τον Mitakon 65mm 1.4 . Ωστόσο δεν βρίσκω πουθενά στην Ευρώπη επίσημη διάθεση καινούργιας κόπιας, και κατα συνέπεια οι όποιες επιλογές περιορίζονται είτε σε μεταχειρισμένες (αν κι εκει είναι πολύ ζόρικο να βρεθεί κάτι) είτε σε λύσεις ebay που πάντα θα έχουν τον κίνδυνο τελωνείου. Έχετε υπ' όψιν σας, κάποιον άλλον αξιόπιστο τρόπο αγοράς του φακού σε καινούρια κόπια απο το εξωτερικό (γιατί επίσης Ελλάδα δεν παίζει πουθενά) ;

Πλησιάζει ο καιρός που θα αφήσω στην άκρη το αγαπημένο μου m4/3 σύστημα και θα μετακομίσω σε αυτό των GFX.
Σαν πρώτο μου φακό, ονειρεύομαι τον Mitakon 65mm 1.4 . Ωστόσο δεν βρίσκω πουθενά στην Ευρώπη επίσημη διάθεση καινούργιας κόπιας, και κατα συνέπεια οι όποιες επιλογές περιορίζονται είτε σε μεταχειρισμένες (αν κι εκει είναι πολύ ζόρικο να βρεθεί κάτι) είτε σε λύσεις ebay που πάντα θα έχουν τον κίνδυνο τελωνείου. Έχετε υπ' όψιν σας, κάποιον άλλον αξιόπιστο τρόπο αγοράς του φακού σε καινούρια κόπια απο το εξωτερικό (γιατί επίσης Ελλάδα δεν παίζει πουθενά) ;
Προσωπικά τον βρήκα μεταχειρισμένο.
Επίσημα πολύ δύσκολα, εφόσον μόνο amazon.de βλέπω να τον έχει διαθέσιμο.
Κάποτε είχε κάποια κομμάτια και από τρίτους (τοπικούς), αλλά εφόσον είναι niche κινέζικος φακός του '18, δεν τον στοκάρει κανείς.

Πάντως είναι πολύ δύσκολος φακός στη χρήση.
Πολύ μεγάλος και βαρύς και με μάλλον κακό focus ring.
Εάν κάνεις πορτραίτο με μοντέλο που μπορείς να το πάρεις αργά, είναι εξαιρετικός.
Σε όλα τα άλλα, είναι κακή επιλογή.

Προσωπικά τον βρήκα μεταχειρισμένο.
Επίσημα πολύ δύσκολα, εφόσον μόνο amazon.de βλέπω να τον έχει διαθέσιμο.
Κάποτε είχε κάποια κομμάτια και από τρίτους (τοπικούς), αλλά εφόσον είναι niche κινέζικος φακός του '18, δεν τον στοκάρει κανείς.

Πάντως είναι πολύ δύσκολος φακός στη χρήση.
Πολύ μεγάλος και βαρύς και με μάλλον κακό focus ring.
Εάν κάνεις πορτραίτο με μοντέλο που μπορείς να το πάρεις αργά, είναι εξαιρετικός.
Σε όλα τα άλλα, είναι κακή επιλογή.
Kατάλαβα. Είμαι μάλλον για ebay :(
Σχετικά με την χρήση, ναι αυτός θα ειναι ο βασικός λόγος αγοράς του: περιβαλλοντικό πορτραίτο που δεν εχει ιδιαίτερες βιασύνες. Ξέρω οτι θα δυσκολευτώ λιγάκι στην αρχή, αλλά φαντάζομαι οτι σε όλα υπάρχει ένα learning curve. Στο μεταξύ έχει τύχει να δεις πως συμπεριφέρεται κλειστός (τύπου f11) σε τοπία; Συνεχίζει να έχει soft γράψιμο εκεί;

Σχετικά με την χρήση, ναι αυτός θα ειναι ο βασικός λόγος αγοράς του: περιβαλλοντικό πορτραίτο που δεν εχει ιδιαίτερες βιασύνες. Ξέρω οτι θα δυσκολευτώ λιγάκι στην αρχή, αλλά φαντάζομαι οτι σε όλα υπάρχει ένα learning curve. Στο μεταξύ έχει τύχει να δεις πως συμπεριφέρεται κλειστός (τύπου f11) σε τοπία; Συνεχίζει να έχει soft γράψιμο εκεί;
Είναι γενικά φακός με μέτρια απόδοση, που όμως γράφει πολύ ωραία σε πορτραίτο.
Θα πάρεις αξιόλογο τοπίο σε f8-f11, αλλά δεν θα είναι στα στάνταρτ που περιμένεις σε σώμα 50 ή 100mpixel.

Οι μανίσιοι (σε πάνω-κάτω ίδιες τιμές μεταχειρισμένοι) σε 50f3.5 και 35-70 θα είναι καλύτεροι πιστεύω.
Το 50f3.5 τον έχω και είναι πάρα πολύ τίμιος (όχι τέρμα ξυράφι φυσικά), είχα και τον 35-70 και ήταν επίσης πολύ τίμιος ένα στοπ κλειστός.
Γενικά στο GFX οι τιμές των φακών είναι στο θεό, δίχως όμως να αντικατοπτρίζει το πόσο καλή ποιότητα εικόνας παίρνεις.
Ένας από τους λόγους που σιγά-σιγά έφυγα και ίσως πουλήσω το σύστημα. Με FF παίρνεις σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με τους καινούργιους κινέζους f1.2 φακούς με πολύ ανώτερωτερη λειτουργικότητα, καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και χαμηλότερη τιμή.

Εάν τον έχεις για πορτραίτο 70-80%, τότε πάρε τον, ειδάλλως κοίτα κάτι άλλο.
Από Ευρώπη δεν βλέπω πολλά βέβαια για καινούργιο, ξαναέψαξα και δεν υπάρχει τίποτα.
Μόνο "εισαγωγές" από ebay.

Είναι γενικά φακός με μέτρια απόδοση, που όμως γράφει πολύ ωραία σε πορτραίτο.
Θα πάρεις αξιόλογο τοπίο σε f8-f11, αλλά δεν θα είναι στα στάνταρτ που περιμένεις σε σώμα 50 ή 100mpixel.

Οι μανίσιοι (σε πάνω-κάτω ίδιες τιμές μεταχειρισμένοι) σε 50f3.5 και 35-70 θα είναι καλύτεροι πιστεύω.
Το 50f3.5 τον έχω και είναι πάρα πολύ τίμιος (όχι τέρμα ξυράφι φυσικά), είχα και τον 35-70 και ήταν επίσης πολύ τίμιος ένα στοπ κλειστός.
Γενικά στο GFX οι τιμές των φακών είναι στο θεό, δίχως όμως να αντικατοπτρίζει το πόσο καλή ποιότητα εικόνας παίρνεις.
Ένας από τους λόγους που σιγά-σιγά έφυγα και ίσως πουλήσω το σύστημα. Με FF παίρνεις σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με τους καινούργιους κινέζους f1.2 φακούς με πολύ ανώτερωτερη λειτουργικότητα, καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και χαμηλότερη τιμή.

Εάν τον έχεις για πορτραίτο 70-80%, τότε πάρε τον, ειδάλλως κοίτα κάτι άλλο.
Από Ευρώπη δεν βλέπω πολλά βέβαια για καινούργιο, ξαναέψαξα και δεν υπάρχει τίποτα.
Μόνο "εισαγωγές" από ebay.
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :)

Πήρα και εγώ τη ΟΜ-1ΙΙ, τον tamron 20-40 E mount & Zuiko 90mm macro από αυτή τη παράγκα.
Πέραν μιας αναγούλας στο τελευταίο (πήγαν να στείλουν άλλο φακό, αλλά τους πρόλαβα και σε μια-δύο μέρες είχε ξεκαθαρίσει) δεν έχω θέμα.

Στα 2400 ευρώ (με μεταφορικά), η Ζ8 είναι στη κυριολεξία φτηνότερη από μεταχειρισμένη (τουλάχιστον από Σουηδία).
Δεν χρειάζεται να γράψω παραπάνω πιστεύω...

• Like
Reactions: aspromavros
Αν χρειαστείς service όμως τι γίνεται? Από ότι θυμάμαι η sony π.χ. δεν τις δέχεται ούτε καν επι πληρωμή...

Αν χρειαστείς service όμως τι γίνεται? Από ότι θυμάμαι η sony π.χ. δεν τις δέχεται ούτε καν επι πληρωμή...

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο σχετικά με Sony και λογικά δεν έχει αλλάξει κάτι. H Fujifilm είναι που το παίζει ιστορία και δε δέχεται τίποτα. Για τις άλλες δεν ξέρω τι ισχύει πλέον, μόνο ότι αρκετά παλιότερα ~5 χρόνια η Nikon τις δεχόταν.

Πάντως έχει την Α7 V στα 2.200... Θα μου πεις "ντάξει ρε φίλε δεν είναι και τσάμπα". Όχι οκ, αλλά παραμένει 800 ευρώ φθηνότερη σε σχέση με Ελλάδα (και 200 φθηνότερη ακόμα και με αποφορολόγηση). Ωστόσο, από συγκεκριμένο κατάστημα έρχεται με 5 χρόνια εγγύηση τουλάχιστον για την ώρα, δεν ξέρω αν είναι στο πλαίσιο αρχικής προωθητικής ενέργειας. Αν και στο Sony Center το χρεώνουν, πάντως 3ετία υπάρχει σίγουρα με δήλωση του σώματος στην αντίστοιχη σελίδα.