ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Kαι ετέρα απορία ως πρό την έννοια τών ιδρυτικων μελών...

Αναφέρεται στο άρθρο 7οτι ΙΔΡΥΤΕΣ:Eκείνοι πού συνέλαβαν την ιδέα ίδρυσης τού σωματείου avclub και συνέταξαν και υπέγραψαν το καταστατικό ιδρυσης..

Αυτό χρειάζεται σαφή διευκρινιση γιατί υποθέτω πώς για πλειάδα μελών τού avclub,που απο την πρώτη μέρα τής ιδρύσεώς του το στήριξαν εμπράκτως,ΙΔΡΥΤΕΣ θεωρούνται και άλλοι που η παρουσία τους αλλά και οι διαχειριστικές τους θέσεις αλλά και η συνολική τους στάση και παρουσία συνεβαλαν τά μάλα για να υπάρξει αυτός ο χώρος...
Εάν αυτοί δεν θεωρούνται ιδρυτές τίθεται σαφέστατο ηθικό ζήτημα...
Ευελπιστώ οτι οι διευκρινίσεις τίς επόμενες ημέρες θα διαφωτίσουν καλύτερα τά ερωτήματα ,που ήδη προκύπτουν ,όπως και όσα άλλα προκύψουν.

Σπύρο μπερδεύεις την έννοια avclub και τη νομική υπόσταση του σωματείου.

Όσο αφορά το δικτυακό τόπο ιδρυτικά μέλη είναι όλα όσα γράφτηκαν από τις πρώτες μέρες και υποστήριξαν τη λειτουργία του.
Όσο αφορά το σωματείο ιδρυτικά μέλη είναι όσοι υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Κατά τη διάρκεια της ίδρυσης υπήρξε η ιδέα της διεύρυνσης των ιδρυτικών μελών, αλλά επειδή η καθυστέριση ήταν ήδη μεγάλη αποφασίστηκε από κοινού, ιδρυτικά μέλη να είναι μόνο οι παρόντες τη συγκεκριμένη στιγμή από τη Δ.Ο.

Ηθικό ζήτημα δεν υπάρχει γιατί οι αποχωρήσαντες ήταν ενήμεροι από πριν

Σχετικά με το πόσο εγγραφής, αλλά και συνδρομής που αναφέρθηκε παραπάνω.

Φυσικά και θέλουμε πολλά μέλη. Εγώ θα ονειρευόμενα μερικές εκατοντάδες, αλλά μέλη που να ενδιαφέρονται και να συμμετέχουν. Τι να τα κάνεις τα πολλά μέλη αν αδιαφορούν.

Η άποψη μου είναι ότι μια "ακριβή" εγγραφή εξασφαλίζει το συνειδητό της κίνησης, ενώ έστω και μια φθηνή ετήσια συνδρομή, σου θυμίζει την υποχρέωση που ανέλαβες να στηρίξεις το avclub με την εγγραφή σου, και αν έχεις αλλάξει γνώμη ή προτεραιότητες να διακόψεις.

Βέβαια τα παραπάνω αφορούν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και μπορούν να αλλάξουν αν αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία

Last edited:
Κοιτάξτε. Το ποσό της ετήσιας συνδρομής δεν είναι κάτι παράλογο, και φυσιολογικά νομίζω κάποιος μπορεί αφενός να το βρεί, αφετερου με ανεση να το δωσει.

Κατα τα αλλα Νικο, τα 30 ευρω το ετος δεν ειναι φθηνη συνδρομη για να αποκταει κανεις το δικαιωμα να γραφει σε ενα φορουμ, σου θυμιζω οτι ολα τα fora ειναι δωρεαν. Ωστοσο, επειδη ολοι θελουμε να κανουμε κατι καλο, θα τα δωσουμε.

Το ποσο των 100 ευρω στην εγγραφη -εδω θα μιλησω προσωπικα- ειναι πολυ μεγαλο. Στο κατω κατω, δεν κανεις εγκατασταση δορυφορικου πιατου, καλωδιακου δικτυου ή δεν ξερω τι αλλο, ωστε να πρεπει να πληρωσεις εφαπαξ καποιο ποσο. Μπαινεις σε ενα κλαμπ στο οποιο πληρωνεις συνδρομη. Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο. Και αν με ρωτατε ναι, 100 ευρω για εναν φοιτητη (εγω ειμαι αυτος) δεν ειναι ποσο που πεφτει απο τον ουρανο. Πρεπει απο καπου να το κοψει. Και στη φαση που δεν εχει κανεις σταθερο εισοδημα δεν ειναι δα και το πιο απλο.
Το οτι καποιος εχει δουλεψει τρις-υπερωριες για να παρει ενα συστημα σπιτι του και να συντηρησει το χομπυ του, δε σημαινει οτι ξαφνικα εγινε "ανετος" να "πεταει" (και συγγνωμη για τη λεξη αλλα ετσι μου ακουγεται) λεφτα για "τυπικους" λογους, για να θεωρησει δηλαδη ο αλλος οτι νοιαζεται.

Last edited:
Τα εχεις μπερδεψει λιγο: Τα παραπανω ποσα αφορουν την εγγραφη & ετησια εισφορα στο Σωματειο και οχι στο forum, η χρηση του οποιου θα παραμεινει απολυτως δωρεαν!

Δεν τα μπερδεψα.. Εννοω... οτι οποιος θελει να ασχοληθει λιγο πιο ενεργα με ολο αυτο... θα πρεπει εκτος απο τη συνδρομη, που ειπα και παραπανω, δεν ειναι κατι παραλογο, θα πρεπει να πληρωσει και "αερα" ?? Αυτο ειναι που δεν καταλαβα..

Κατα τα αλλα Νικο, τα 30 ευρω το ετος δεν ειναι φθηνη συνδρομη για να αποκταει κανεις το δικαιωμα να γραφει σε ενα φορουμ, σου θυμιζω οτι ολα τα fora ειναι δωρεαν. Ωστοσο, επειδη ολοι θελουμε να κανουμε κατι καλο, θα τα δωσουμε.

Οντως, δεν το διατυπωσα καλα, εννοουσα οτι δινοντας τα 30 ευρω δεν εχεις και καποιο τρομακτικο προνομιο παραπανω απο το απλα να γραφεις στο φορουμ που θα το εκανες ετσι κι αλλιως.. Αλλα επειδη ολοι το αγαπαμε, θα τα δωσουμε, για τα πιθανα εξοδα, συντηρηση κλπ κλπ κλπ

Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δεν τα μπερδεψα.. Εννοω... οτι οποιος θελει να ασχοληθει λιγο πιο ενεργα με ολο αυτο... θα πρεπει εκτος απο τη συνδρομη, που ειπα και παραπανω, δεν ειναι κατι παραλογο, θα πρεπει να πληρωσει και "αερα" ?? Αυτο ειναι που δεν καταλαβα..

Δεν ειναι "αερας", ειναι οικονομικη ενισχυση σε ενα project το οποιο ηδη εχει πολλα εξοδα και αν κανουμε αυτα που οραματιζομαστε, θα εχει πολυ περισσοτερα.. Ειναι πολυ σύνηθες να υπαρχουν τετοιου ειδους συνδρομες σε τετοιες χομπιστικες, μη κερδοσκοπικες προσπαθειες..
Σε καθε περιπτωση, αν καποιος θελει να βοηθησει την προσπαθεια μας δεν ειναι υποχρεωτικο να ειναι μελος του σωματειου! Πχ. παντα χρειαζομαστε βοηθεια οταν διοργανωνουμε εκθεσεις, παρουσιασεις ή κάθε ειδους εκδηλωσεις...

Βρε παιδια, οταν εισαι Μελος σε ενα Σωματειο, ειναι απολυτως λογικο να συνεισφερεις οικονομικα γι αυτο. Δεν ζητηθηκε απο κανενα να πληρωνει για να γραφει στο φορουμ. Δεν μπορει ομως να θελουμε να συμμετεχουμε σε αποφασεις (γενικοτερα) αλλα να πληρωνει αλλος.....

Οι όποιες απορίες μου, τουλάχιστον σε πρώτη φάση έχουν καλυφθεί, περιμένουμε τις νέες εξελιξεις.

Σχετικά με την υποψηφιότητα δέν έχω καταλάβει...
Ποσα χρόνια χρειάζεται νάναι κάποιος τακτικό μέλος γιά να συμμετέχει στίς αρχαιρεσίες.

θα πρέπει να κλείσουμε 3 χρόνια ως τακτικά μέλη για να έχουμε δικαίωμα εκλέγεσθαι; κάτι τέτοιο δηλώνει το καταστατικό ... άρα, εκλογές θα γίνουν σε 3 χρόνια;

Re: Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ειναι πολυ σύνηθες να υπαρχουν τετοιου ειδους συνδρομες σε τετοιες χομπιστικες, μη κερδοσκοπικες προσπαθειες..

Βασίλης Σωκρατίδης said:
Βρε παιδια, οταν εισαι Μελος σε ενα Σωματειο, ειναι απολυτως λογικο να συνεισφερεις οικονομικα γι αυτο. Δεν ζητηθηκε απο κανενα να πληρωνει για να γραφει στο φορουμ. Δεν μπορει ομως να θελουμε να συμμετεχουμε σε αποφασεις (γενικοτερα) αλλα να πληρωνει αλλος.....

Mα αυτο ακριβως λεω κι εγω, γι'αυτο το λογο θα δωσω τα 30 ευρω τον χρονο απροβληματιστα, ετσι ωστε αν μαζευτει ικανος αριθμος μελων η ετησια εισφορα να ειναι σημαντικη.
Εγω αυτο που ρωταω ειναι προς τι το τελος εγγραφης. Τελος εγγραφης υπαρχει μονο στις υπηρεσιες που απαιτουν καποιον εξοπλισμο ή κατι τετοιο, και αυτον τον πληρωνεις με το τελος εγγραφης.

Μηπως μιλαει? Γιατι εχω λαβει ηδη φαξ..

Αμα μιλούσε θα μου έβγαζε σήμα κατειλημμένου.

Καλεί,καλέ,καλεί ,καλεί,καλεί...αλλά φαξ δεν βγαίνει.

Μηπως είναι στο off?

Είναι σαν να παίρνω κάποιον τηλ και δεν το σηκώνει.

θα πρέπει να κλείσουμε 3 χρόνια ως τακτικά μέλη για να έχουμε δικαίωμα εκλέγεσθαι; κάτι τέτοιο δηλώνει το καταστατικό ... άρα, εκλογές θα γίνουν σε 3 χρόνια;

θα λυθεί η συγκεκριμένη απορία; το ότι έστειλα την αίτηση υπογεγραμμένη, δεν αναιρεί το αυτοquote μου ...-bye-