AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Όντως, απ' ότι φαίνεται δεν έχεις καταφέρει ακόμα να ανεβάσεις κώδικα.

Κάνε με τη σειρά τα παρακάτω:

1) Βεβαιώσου ότι ο controller τροφοδοτείται κανονικά με παροχή 5V που μπορεί να δώσει τουλάχιστον 500mA.
2) Βγάλε την USB to Serial από τον υπολογιστή σου και ξανα-βάλε την.
3) Βεβαιώσου ότι ο jumper είναι στην σωστή θέση για το ανέβασμα.
4) Πάτα (στιγμιαία, αλλά πάτα 2-3 φορές για καλό και για κακό) reset στον controller.
5) Πάτα το Upload στο IDE.

Αν όλα πάνε καλά, πρώτα θα κάνει compile και μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει ο κώδικας. Θα σου δείχνει και την πρόοδο του ανεβάσματος (ποσοστό %).

απο τροφοδοτικο ειμαστε οκ ,για ριξε μια ματια αν τα καλωδια στο uart τα εχω σωστα

Attachments

• IMG_20181019_131452.jpg
    IMG_20181019_131452.jpg
    161.6 KB · Views: 120
Με γεια! :smile:

Το λευκό background στην οθόνη οφείλεται σε διαφορετική παρτίδα οθονών από τις δικές μου. Διορθώνεται σε νεότερη έκδοση του κώδικα (που θα σας δώσω όταν ολοκληρωθεί..).

Για την ώρα πρέπει να ολοκληρώσω το σχεδιάγραμμα διασύνδεσης για να κάνετε καμία κανονική δοκιμή.

Θύμισέ μου, τα Si570 σας τα είχατε πάρει από Mouser ή από Ebay? Αν μπορείς, γράψε μου τι ακριβώς γράφουν πάνω τους.

το si ειανι απο ebay , αν προλαβεις να κανεις το σχεδιαγραμμα καλο θα ειναι γιατι κυριακη λεω να κανω δοκιμη να δω αν πηγαν καλα ολα με το dac
τωαρ δεν μπορω να δω τι γρανφει το si γιατι ειναι στο εργαστηριο και εγω ειμαι σπιτι μονο με τον controler αν το θες οπωσδηποτε θα πω στον νικο να ανεβασει φωτο
για αρχη θα του δωσω σημα με το amanero γιατι δεν ειναι ετοιμο το receiver
πες και κατι αλλο οταν τελειωσει το rceiver πρεπει να στο δωσω να περασεις κωδικα στο xmos;

Αν είναι από Ebay, γράψε μου αν μπορείς την ακριβή περιγραφή του (το κείμενο της περιγραφής, όπως το είχε ανεβάσει ο πωλητής). Αλλιώς ανέβασε φωτό με τον κωδικό του, ότι είναι πιο εύκολο.

Το σχεδιάγραμμα ίσως καταφέρω να το τελειώσω αργά σήμερα, αλλιώς αύριο. Τελειωμένο είναι, αλλά θέλω να επαληθεύσω μερικά πράγματα.

Όταν τελειώσετε τα receivers ναι, θα χρειαστεί να μου τα δώσετε για να τους ανεβάσω τον κώδικα. Εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε, χρειάζεται ειδική συσκευή προγραμματισμού.

το αμανερο το συνδεω στα ιδια σημεια που θα συνδεθει και το receiver πανω στο dac ;

να πω εδω οτι το προβλημα που υπηρχε και δεν περναγε ο κωδικας ηταν στα καλωδια απο το uart στον controler

Είχες βάλει ανάποδα τα RX με τα TX, ε; Όλοι το έχουμε κάνει αυτό κατά καιρούς.. :p

Ναι, το amanero συνδέεται στα ίδια σημεία.

Πολύ σημαντικό είναι να έχεις περασμένο σωστό firmware στο Amanero για λειτουργία σε slave mode με εξωτερικό master clock.

ερωτησεων συνεχεια
1) εδωσα ταση στο dac απο ενα τροφοδοτικο και στα δυο καναλια 9v και ειδα καταναλωσει 25ma συνολο και στα δυο,οταν ομως δινω και ταση στο si570 5v τοτε η καταναλωση στα δυο καναλια του dac πεφτει στα 10ma συνολο και στα δυο
ειναι σωστο αυτο;
2) στον controler βαζοντας το rotary οταν πατω το push με παει στο μενου αλλα οταν περιστρεφω το rotary δεν κανει τιποτα .Να πω εδω οτι κατα το περασμα του κωδικα δεν το ειχα επανω το rotary αλλα εχω προβλημα και με την καλωδιωση του μιας και τα πιν πανω στο τυπωμενο ξερω ποια ειναι αλλα δεν ξερω σε ποια πιν ανιστοιχουν στο rotary
3) συνδεσα τον controler πανω στο dac αλλα εχω δυο πιν απο τον τον controler που δεν ξερω που αντιστοιχουν στο dac ( in &out ) φανταζομαι ολα τα αλλα πανε στα αντιχοιχα πιν οπως γραφει ο δημητρης

πολλες ρωτησεις παλι ,αν μπορει καποιος ας ανεβασει καποιες φωτο για το που πανε και πως πανε τα καλωδια σε καθε τμημα τις κατασκευεις μεχρι να τελειωσει ο δημητρης το σχεδιαγραμμα

ευχαριστω

Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Παναγιώτη στη περίπτωση που θα συνδέσεις amanero αντί για xmos θα πρέπει να σου περιγράψει ο Δημήτρης πως συνδέονται τα pins του MCP_ISOL2 πάνω στην amanero.

Κωστα το αμανερο μονο για δοκιμη θα το βαλω το dac θα παιξει με το xmos
Αυτο που με ανησυχει ειναι συτο που γραφω για την καταναλωση ρευματος και την αλλαγη του οταν δινω ταση στο si570

Σε ευχαριστω πολυ για τις φωτο και το σχεδιαγραμμα

Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Αν θυμάμαι καλά όντως πέφτει η κατανάλωση μόλις δεκτεί το MCKL αλλά δεν θυμάμαι νούμερα... θα μας τα πει ο Δημήτρης

ερωτησεων συνεχεια
1) εδωσα ταση στο dac απο ενα τροφοδοτικο και στα δυο καναλια 9v και ειδα καταναλωσει 25ma συνολο και στα δυο,οταν ομως δινω και ταση στο si570 5v τοτε η καταναλωση στα δυο καναλια του dac πεφτει στα 10ma συνολο και στα δυο
ειναι σωστο αυτο;

Βασικά τα 5V δεν είναι μόνο για το Si570, τροφοδοτούν όλα τα ψηφιακά που υπάρχουν πάνω στην πλακέτα, συμπεριλαμβανομένων και των cores των AK4490. Οπότε δεν έχει νόημα να μετράτε καταναλώσεις με την μια τάση εφαρμοσμένη αλλά όχι την άλλη. Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να γίνει και ζημιά αν δεν εφαρμόζονται και οι δύο τάσεις ταυτόχρονα στην πλακέτα.

Οπότε, θα διαπιστωθεί πειραματικά κατά πόσο όλα είναι ΟΚ όταν συνδεθούν όλα μεταξύ τους.

Ok μου κυσατε την μια απορια η αλλη με το ροταρι που εκτος το να με βαζει στο μενου δεν κανει κατι αλλο ειναι θεμα συνδεσμολογιας η πρεπει να μπουν ολα για να δουμε αν παιζει σωστα;