Ακόμα ένα Nikon D-60 thread.

(V)ibration (R)eduction, είναι το όνομα που δίνει η Nikon στους φακούς εκείνους που εκμηδενίζουν το φαινόμενο της "κουνημένης" φωτογραφίας.

Αρκετά χρήσιμο για χαμηλές συνθήκες φωτισμού,όπως νύχτα, εσωτερικοί χώροι κλπ

Last edited:
Ας σκεφτούμε τι χρειάζεσαι πραγματικά.

Σκιάδιο: Το θέλω καθαρά για την προστασία της οθόνης από γδαρσίματα. Μέχρι τώρα στις μηχανές που είχα το πρόβλημα το έλυνα επειδή και οι 2 ήτανε tilt και κλείνανε.

Body armour: Βιαστική η σκέψη μου. Όντως ακραίο το αξεσουάρ. Το βγάζουν και σε κόκκινο (Αμερικανιά :flipout:)

Diffuser: Φρέσκος τρελο-πατέρας. Το θέλω για τα πορτρέτα του-των παιδιών. Πολύ φθηνό οπότε γιατί όχι?

(V)ibration (R)eduction, είναι το όνομα που δίνει η Nikon στους φακούς εκείνους που εκμηδενίζουν το φαινόμενο της "κουνημένης" φωτογραφίας.

Αρκετά χρήσιμο για χαμηλές συνθήκες φωτισμού,όπως νύχτα, εσωτερικοί χώροι κλπ

Δουλεύει σωστά ?

Αξίζει τα λεφτά του ? (70 περισσότερο)

Υποθέτω πως Ναι.

Bart

Ας σκεφτούμε τι χρειάζεσαι πραγματικά.

Σκιάδιο: Το θέλω καθαρά για την προστασία της οθόνης από γδαρσίματα. Μέχρι τώρα στις μηχανές που είχα το πρόβλημα το έλυνα επειδή και οι 2 ήτανε tilt και κλείνανε.

Body armour: Βιαστική η σκέψη μου. Όντως ακραίο το αξεσουάρ. Το βγάζουν και σε κόκκινο (Αμερικανιά :flipout:)

Diffuser: Φρέσκος τρελο-πατέρας. Το θέλω για τα πορτρέτα του-των παιδιών. Πολύ φθηνό οπότε γιατί όχι?

1. Ο βιαστικός πατέρας δεν έχει χρόνο να ψάξει, κάνει, κλπ. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ μάλλον θα σκαλώνει στα ρούχα, θα κλείνει (κλακ) όταν θα κάνεις μια κίνηση να πιάσεις ένα ρουχαλάκι ή ένα μπιμπερό και ταυτόχρονα να τραβάς, άρα φωτογραφία μηδέν. Και δεν χαράζουν εύκολα οι οθόνες. Εγώ κατάφερα μια οθόνη σε ένα βράχο (κάνοντάς το επίτηδες), αλλά ούτε σε τσέπη, ούτε με έλαφριά μαχαιριά έπαθε κάτι.

2. .... άν πάς στη λωρίδα της Γάζας να το πάρεις.

3. Πάρε καλύτερα ένα εξωτερικό φλας SB400 στα 100 ευρώ. Πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Νομίζω πως εξ ορισμού δεν πρόκειται για τις ίδιες οπτικές σχεδιάσεις (μετά/άνευ VR ή IS) για καμία περίπτωση φακού. Ο μηχανισμός της σταθεροποίησης επενεργεί σε γκρουπ οπτικών στοιχείων, οπότε αναθεωρείται κάπως η οπτική σχεδιάση του φακού, συνήθως αποκτά παραπάνω οπτικά στοιχεία, συνήθως όμως μιλάμε για επανασχεδιασμό ενός γκρουπ στοιχείων.

1. Ο βιαστικός πατέρας δεν έχει χρόνο να ψάξει, κάνει, κλπ. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ μάλλον θα σκαλώνει στα ρούχα, θα κλείνει (κλακ) όταν θα κάνεις μια κίνηση να πιάσεις ένα ρουχαλάκι ή ένα μπιμπερό και ταυτόχρονα να τραβάς, άρα φωτογραφία μηδέν.

:flipout:

Παιδιά εχθές παρέλαβα την D60 με τον 18-55VR.

Χρειάστηκαν λίγα μόνο κλίκ μέσα στο σπίτι μου για να διαπιστώσω την τεράστια διαφορά που χωρίζει μια – ακόμα και entry level – DSLR από οποιαδήποτε Ultra Zoom, ακόμα και από την αγαπημένη μου Lumix DMC-FZ30…

Το μόνο από τα «αξεσουάρ» που δοκίμασα ήτανε το Noise Reduction το οποίο φαίνεται να κάνει άψογη δουλειά. Επειδή χρησιμοποιώ φορητό υπολογιστή με πολύ μέτρια οθόνη δεν χρησιμοποιώ κάποιο Photoshop για edit αλλά το πολύ πιο ελαφρύ Helicon Filter το οποίο βρήκα τζαμπέ κάποιο στιγμή στο internet (από τότε πάπαλα). Το HF που λέτε έχει και επιλογή για μείωση ψηφιακού θορύβου. Έτσι υπάρχει μια μπάρα η οποία σου δείχνει την ποσότητα του θορύβου της φωτογραφίας. Η μπάρα διαθέτει και έναν κέρσορα για επιλέγεις κατά το δοκούν την ποσότητα του θορύβου που θες να αφαιρέσεις αφού η ποσότητα αυτή έχει άμεση σχέση με το επίπεδο της λεπτομέρειας που χάνεις από την φωτογραφία.

Για να φανταστείτε με τη Lumix σε νυχτερινές λήψεις με ή χωρίς φλάς ή σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό η μπάρα αυτή δεν κατέβαινε κάτω από το 30%. Εχθές, με ISO από 400 έως και 1600 το ποσοστό αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις ήτανε ανύπαρκτο ενώ με ISO 800 ή 1600 δεν είδα πάνω από 10%.

Με την βοήθεια του - πολύ στιβαρού σε επίπεδο κατασκευής - VR κατόρθωσα να βγάλω αρκετά «ακλόνητες» φωτογραφίες ακόμα και όταν η ταχύτητα κατέβαινε κάτω από το 1/10sec. Το VR πραγματικά κάνει δουλειά αφού όταν το άνοιγα εξουδετέρωνε κάθε τρέμουλο που μπορεί να είχανε τα χέρια μου.

Μετά από αυτό νομίζω ότι σε επίπεδο φακού δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον 55-200mm VR. (στα χρήματα αυτά εννοείτε).

Δείγματα δεν έχω ακόμα αφού φωτογράφιζα διάφορα χαζά αντικείμενα στο σπίτι. Το Σ/Κ όμως θα επανέλθω (ελπίζω) με υλικό και σχολιασμούς…

Προς το παρών αυτά…

Παιδιά εχθές παρέλαβα την D60 με τον 18-55VR.

Και εγώ, και εγώ, -bye-

πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ καλές. Να δούμε στην συνέχεια. :a0210:

Καλορίζικη και στους δυο μας.

Πόσο την πήρες ? Εγώ πλήρωσα 429 με 2 χρόνια εγγύηση Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Bart

Και εγώ, και εγώ, -bye-

πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ καλές. Να δούμε στην συνέχεια. :a0210:

Καλορίζικη και στους δυο μας.

Πόσο την πήρες ? Εγώ πλήρωσα 429 με 2 χρόνια εγγύηση Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Bart

Την πήρα από το e-shop 459 ευρώ με τον 18-55VR όπως προανέφερα και δώρο τσάντα μεταφοράς της Nikon.

Καλορίζικες και καλοτάξιδο το "πακέτο" φωτογράφος-μηχανή :BDGBGDB55:

Ευχαριστούμε για τις ευχές παιδιά...

Μια χαρά θα σας βολέψει η μηχανή είναι μια χαρά. Το μόνο που θα ήθελα να έχει παραπάνω είναι ένα καλύτερο σύστημα εστίασης, με περισσότερα σημεία εστίασης, όπως π.χ. η D90 που έχει 11. Η μηχανή είναι πολύ καλή, ο φακός του κιτ, αξιοπρεπέστατος τουλάχιστον και θα σας πρότεινα να πάρετε και τον 55-200 VR που θα σας δώσει περισσότερες δυνατότητες. Πολύ καλό zoom και οξύτητα....
Για αρχική DSLR είναι οτι πρέπει, κάποια στιγμή θα αναβαθμισθούμε και θα πάρουμε την ....D100!!!!!!

Για το flash diffuser εγώ χρησιμοποιώ ένα λευκό πλαστικό κουτάκι απο φίλμ. Αν το θέλω ακόμα πιό μαλακό βάζω μέσα και ένα φύλο χαρτί. Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο με το diffuser που λές. Λίγο πιό μαλακό φως απο ότι σκέτο το φλάς.

Μια χαρά θα σας βολέψει η μηχανή είναι μια χαρά. Το μόνο που θα ήθελα να έχει παραπάνω είναι ένα καλύτερο σύστημα εστίασης, με περισσότερα σημεία εστίασης, όπως π.χ. η D90 που έχει 11. Η μηχανή είναι πολύ καλή, ο φακός του κιτ, αξιοπρεπέστατος τουλάχιστον και θα σας πρότεινα να πάρετε και τον 55-200 VR που θα σας δώσει περισσότερες δυνατότητες. Πολύ καλό zoom και οξύτητα....
Για αρχική DSLR είναι οτι πρέπει, κάποια στιγμή θα αναβαθμισθούμε και θα πάρουμε την ....D100!!!!!!

H d100 είναι μοντέλο 2003!!! την έχω...:guitarist:

Την πήρα από το e-shop 459 ευρώ με τον 18-55VR όπως προανέφερα και δώρο τσάντα μεταφοράς της Nikon.

Καλορίζικες και καλοτάξιδο το "πακέτο" φωτογράφος-μηχανή :BDGBGDB55:

Ευχαριστούμε για τις ευχές παιδιά...

Την τσάντα της Nikon μου την έδωσε 11 δηλαδή σύνολο 440 .

Είναι δεύτερη φορά που βρίσκω καλύτερη τιμή σε κανονικό μαγαζί από ιντερνετομαγαζο. (η άλλη αφορούσε πλυντήριο ρούχων)

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τελικά οι defacto καλύτερες τιμές στα ιντερνετομάγαζα είναι παραμύθι.

Ευχαριστώ για τις ευχές σας, -bye-

Bart

Kατ´αρχήν καλορίζικες οι μηχανές παιδιά και καλές λήψεις!
Επειδή αναφέρθηκε απο τον φίλο greenfan για το σύστημα εστίασης με περισσότερα σημεία θέλω να επισημάνω το εξής:
Τό μόνο πραγματικά χρήσιμο σημείο εστίασης είναι το κεντρικό, τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας ( αχρείαστα κατ εμέ), για να μην πώ marketing tricks!
Σε όλες μου τις μηχανές (Νικον) μόνο αυτό χρησιμοποιώ για επιβεβαίωση, όσο για την EOS 5D ποτέ δεν θυμάμαι πόσα σημεία έχει, τα είχα απενεργοποιημένα απο τότε που την πήρα.