H d100 είναι μοντέλο 2003!!! την έχω...:guitarist:
Φαντάστηκα πως μετά τις D60, D70, D80, D90, η φυσιολογική συνέχεια θα ήταν η D100!!!
H d100 είναι μοντέλο 2003!!! την έχω...:guitarist:
Φαντάστηκα πως μετά τις D60, D70, D80, D90, η φυσιολογική συνέχεια θα ήταν η D100!!!
Τό μόνο πραγματικά χρήσιμο σημείο εστίασης είναι το κεντρικό, τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας ( αχρείαστα κατ εμέ), για να μην πώ marketing tricks!
Λίγα ακόμα σχόλια, ερωτήσεις κ.λ.π.
Εδώ θα αναφέρω το 2ο μειονέκτημα που εντόπισα και έχει σχέση με το flash το οποίο αν και βρίσκω άριστο μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα. Στο 90% των φωτογραφιών (πορτραίτων) που βγάζω στην κόρη μου την «πιάνω» με κλειστά μάτια. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το AF Assist το οποίο είναι αρκετά φωτεινό και πανιάζει ακόμα και ενήλικες (να δείτε κράξιμο η γυναίκα). Μάταια όμως. Ακόμα και όταν το απενεργοποίησα και με ταχύτητα συγχρονισμού στα 1/200 το σκατούλι μου συνεχίζει να είναι πιο γρήγορο από την μηχανή…Πως μπορώ να το λύσω αυτό το πρόβλημα ρε παιδιά?
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Μέχρι τώρα ο γιος μου μόλις έβλεπε την Olympus άρχιζε τα γέλια και έπαιρνε πόζες. Τώρα με το λαμπάκι της Nikon, πρώτα τρομάζει και μετά κλείνει τα μάτια του. Έτσι στις περισσότερες φωτογραφίες είναι ή τρομαγμένος ή με κλειστά μάτια.
Δυστυχώς το λαμπάκι δεν ανάβει μόνο για AF Assist αλλά και στο Red Eye Reduction. Έτσι για να το εξαφανίσεις πρέπει να επενεργοποιήσεις και τις δύο επιλογές.
Και τότε καλή τύχη με τα "κόκκινα μάτια".
Bart
Ομολογουμένως το VR κάνει δουλεία. Θα μπορούσαν όμως κάτοχοι των παρακάτω οικονομικών φακών με ενσωματομένο μοτέρ για AF να πουν τα σχόλιά τους;
Tamron LD 70-300mm F/4,0-5,6 Di Macro 140.90
Tamron AF18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II 148.90
Sigma AF 55-200mm f/4-5.6 DC HSM 149.90
Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 OS HSM DC 299.90
Τιμές από το Φινλαδικό Verkkokauppa.com
Ευχαριστώ.
Και να προσθέσω και τους:
Sigma 70-300mm F/4,0-5,6 APO DG 199.90
Sigma 70-300mm F4-5,6 DG Macro 149.90
Νομιζω οτι ο πρώτος ειναι αξιοπρεπής για τα λεφτά του.. Εχει και ενα APO στοιχειο που ειναι τα καλά κρύσταλλα της sigma..
BTW διαπίστωσα 3 κόκκους σκόνης στον αισθητήρα οι οποίοι φαίνονται μόνο εάν κάνω μεγέθυνση στην φωτογραφία. Το σπαστικό είναι ότι απλά έβαλα τον 18-55 μόλις την πήρα και τίποτα παραπάνω…Μα τόσο εύκολα γεμίζει? Δηλαδή εάν αλλάξω 3-4 φορές φακούς τι θα βρω επάνω????
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.