Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..
1ον: δλδ σύμφωνα με το 10% ο ενοικιαστής αυτοκινήτων για να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο αξίας 12.000 θα έπρεπε να ζητάει 1.200 τη μέρα. (που να τα νοικιαζατε κιολας, ποσα θα ζητουσατε)
2ον: που ειναι το κακο να καλεσεις και φιλους σου να γνωμοδοτησετε ολοι μαζι? τα πολλα αυτια επιβαρυνουν το μηχανημα? μήπως ενοχλεί η σκέψη ότι οι φίλοι διασκεδάζουν τζαμπα? αν αυτό ηθελαν οι φιλοι γιατι δεν παιρνουν σβαρνα τα μαγαζια να διασκεδαζουν συνεχεια?
3ον: 3-4 άτομα * 4 ευρώ ο καφές=12-16 ευρώ (υπολείπονται πολλά ακόμα μέχρι τα 40-50)
δυσκολα σχολιαζω ποστ αλλων αλλα.... τελικα η συμμετοχη των εμπορων εδω μεσα ειναι πολυ χρησιμη
Στό 1ο : Τίς συσκευές δέν τίς νοικιάζουμε αγαπητέ , τίς πουλάμε.Τό ποσό πρέπει νά είναι σοβαρό γιά νά αποτρέπει "χαβαλέδες" από τό νά ταλαιπωρούν άσκοπα τούς πωλητές από ταλαιπωρίες καί ενδεχόμενες ζημιές τών συσκευών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχω παραλάβει δύο φορές τελικούς ενισχυτές καμένους από σπίτια πού τούς "δάνεισα" γιά ακρόαση. Φυσικά δέν αποζημηώθηκα στό ελάχιστο καί ΦΥΣΙΚΑ οι "υποψήφιοι" αγοραστές από τότε εξαφανίσθηκαν από τό μαγαζί...
Ας σημειωθεί ότι μέχρι τώρα σέ πάμπολλες περιπτώσεις πού έχω δώσει η κουβαλήσει προσωπικά συσκευές/ηχεία κλπ σέ σπίτια , δέν έχω ποτέ χρεώσει πεντάρα !!!
Στό 2ο : Πουθενά δέν ανέφερα ότι είναι κακό νά παρευρίσκονται καί άλλοι στήν ακρόαση.
Τό ότι μερικοί τό κάνουν γιά διασκέδαση καί μόνον , αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι πού "παιρνουν σβαρνα τα μαγαζια" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις καί πίστεψε με αρκετοί απ αυτούς είναι γνωστοί καί "σεσημασμένοι" στήν κοινότητα τών εμπόρων....Οσοι τούς ξέρουμε τούς αποφεύγουμε γιατί ουσιαστικά περνάνε τήν ώρα τους παριστάνοντας τούς ενδιαφερόμενους γιά πράγματα πού εκ τών προτέρων γνωρίζουν ότι δέν είναι σέ θέση νά αποκτήσουν αλλά τρέφουν τήν απατηλή εντύπωση ότι "πείθουν" τούς πωλητές γιά τή σοβαρότητα τού ενδιαφέροντος τους.
Στό 3ο : Εδώ δέν έχω νά απαντήσω κάτι. Πιθανόν δέν κατάλαβες τό σχήμα λόγου τής έκφρασης μου. Εκτός κι αν τό πήρες τοίς " απολύτως μετρητοίς" οπότε μάλλον αντικατάστισε τό Everest μέ κάτι πιό πολυτελές.....:hmmmm:
Η συμμετοχή ΚΑΙ τών εμπόρων εδω μέσα είναι πράγματι πολύ χρήσιμη , έχουν νά διηγηθούν αρκετές ιστορίες "απείρου κάλλους" σχετικά μέ ορισμένους "πονηρίδηδες" οι οποίοι αφού έχουν ήδη εντοπίσει τό αντικείμενο πού τούς ενδιαφέρει σάν μεταχειρισμένο στό internet η κάπου μακρυά ακί απρόσιτα για αυτούς , παρουσιάζονται μέ ύφος εκατό καρδιναλίων στόν πωλητή , ακούνε μέ τίς ώρες , δανείζονται γιά κατ οίκον ακρόαση καί στο τέλος εάν τό αντκείμενο τούς κάνει τό αγοράζουν από εκεί πού τό είχαν εντοπίσει ( ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ !!!) λέγοντας κατά τήν επιστροφή του στόν πωλητή είτε ότι δέν είναι τελικά αυτό πού ψάχνουν είτε το κλασσικό " θά τό σκεφτώ καί θά επανέλθω "....Εσύ θεωρείς αυτή τήν συμπεριφορά ηθική ?
Εμένα μού έχει συμβεί στό παρελθόν μέ καλώδια ( ακριβά ) , τά οποία αφού τά κουβάλαγα καί τά άφηνα γιά περεταίρω αξιολόγηση , μού επιστρέφονταν χωρίς αγορά από εμένα αλλά από τό εξωτερικό σάν μεταχειρισμένα ( κάτι πού σε ανύποπτο χρόνο μετά τούς ξέφευγε πάνω σέ συζήτηση...) !!!
Πρέπει κάποια στιγμή νά αντιληφθούμε όλοι ότι οι έμποροι είναι επαγγελματίες πού εμπορεύονται μέσα σέ νόμιμα καί ΗΘΙΚΑ πλαίσια τά εμπορεύματα τους , δέν είναι καί ούτε θά πρέπει νά θεωρούνται "χαζοί" καί ασφαλώς ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΝΤΑΙ ούτε μέ 40 ούτε μέ 200 ούτε μέ όσα εκατομύρια ευρώ κάνοντας "βίζιτες" σέ σπίτια χαβαλέδων. Μέ ΜΕΓΑΛΗ μου ευχαρίστηση θά πάω σέ σπίτι ό,τι μού ζητηθεί ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ καί ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ του , αρκεί νά πεισθώ ότι τό άτομο είναι πανω από όλα ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ καί δέν μέ θεωρεί Μ____Α. !!!