Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Καλησπέρα σε όλους...

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι οι περισσότεροι από τους αντιπροσώπους στους οποίους απευθύνθηκα για τον δανεισμό κάποιων μηχανημάτων προς ακρόαση στο χώρο μου δεν είχαν κανένα πρόβλημα και δανείστηκα μηχανήματα είτε δωρεάν είτε με χρέωση max 50 .

Η Stepcom, η Ultra Audio, ο Orpheas, η Ηχοκίνηση, η Location Sound, η SPL Audio είναι μερικές από τις εταιρείες που μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή.

Προσωπικά αυτή η διευκόλυνση από πλευράς αντιπροσώπων, εμένα μου δημιουργεί ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης και άγχους, από τη στιγμή που παραλαμβάνω το μηχάνημα, μέχρι να το επιστρέψω...

Κατά τη μεταφορά του εξοπλισμού, μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε (τρακάρισμα, απότομο φρενάρισμα κτλ ακόμα και χωρίς ευθύνη δική μου) καθως και στο σπίτι μου, να υπάρξει πτώση τάσης ή υπέρταση, να γίνει ακούσια ζημιά (παιδιά, σκυλιά, καθαρίστρια κτλ) ή ακόμα και σεισμός, φωτιά ή κλοπή!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σπάνιες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις, τις οποίες σαφέστατα δεν θα ήθελα να αντιμετωπίσω για ένα δανεικό μηχάνημα, είτε το έχω πληρώσει για την επίδειξή του, είτε όχι.

Και σαφέστατα δεν είμαι από τους τύπους, που θα επιστρέψουν ένα μηχάνημα χαλασμένο ή σπασμένο και θα πω "συνέβη κάτι για το οποίο δεν έφταιγα εγώ, οπότε δεν ευθύνομαι και δεν μπορώ να πληρώσω για την επισκευή του, ευχαριστώ πολύ, γειά σας!!!"

Είναι σίγουρο δηλαδή ότι αν πάθει κάτι το μηχάνημα στα χέρια μου, θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν απένταντι στον αντιπρόσωπο που μου το εμπιστεύτηκε.

Δεν ξέρω κατά πόσον έχετε σκεφτεί καλά αυτή την παράμετρο της υπόθεσης "δανεισμού", η οποία σαφώς θα σας αποθαρρύνει από τον κατά συρροή δανεισμό κ θα σας οδηγήσει στην αίτησή του, ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις ισχυρής πιθανότητας να καταλήξετε στο συγκεκριμένο μηχάνημα κ όταν πια θα έχετε στη short list 2-3 μηχανήματα.

Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι περισσότεροι αντιπρόσωποι ενεργούν καλή τη πίστη απέναντι στους περισσότερους από εμάς, που ασχολούμαστε με το χόμπυ αυτό κ λιγο εως πολύ έχουμε και τις συστάσεις μας...

Προσωπικά δε βλέπω κάποιο πρόβλημα ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται στη Ελλάδα κ νομίζω ότι ο σοβαρός υποψήφιος αγοραστής θα μπορέσει να ακούσει στο χώρο του τα μηχανήματα που τον ενδιαφέρουν.

Μην νομιζεις οτι ολοι εχουν το ιδιο αγχος με εσενα. Απλως καποιοι σου λενε ενα απλο "ξερεις εκει που επαιζε καηκε" ή " ξερεις αυτο ειχε προβλημα απο την αρχη" παρολο που το ειχε ακουσει στο μαγαζι πρωτα, αλλα ποτε καμια προθεση να ασχοληθουν με την ζημια...

Ο thomann πουλάει και ηχεία και μάλιστα αρκετά βαριά:

http://www.thomann.de/gr/kleinhummel_o_300_l.htm

Εφόσον το προϊόν είναι χωρίς γρατζουνιές, χτυπήματα, κλπ. παίρνεις πίσω το 100%. Αυτή είναι πάγια τακτική πολλών καταστημάτων στη Γερμανία και όχι μόνον ιντερνετικών.

Τα προϊόντα από επιστροφές, από ό,τι έχω καταλάβει τα πουλάνε ως B stock, με ελαφρά χαμηλότερη τιμή.

Το θέμα βέβαια όντως δεν είναι το τι κάνει ο thomann, αλλά τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Είπαμε, το ανέφερα απλά ως παράδειγμα.

Και όσον αφορά αυτούς που πάνε στα μαγαζιά, ακούνε και μετά αγοράζουν από το ίντερνετ για να κερδίσουν ψιλοποσά, συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο. Από εκεί και πέρα όμως όταν βλέπουμε διαφορές της τάξεως του 30 και 40% αρχίζει κανείς να διερωτάται...

Μα τι λες τωρα μπορεις να ψωνισεις ηχεια των 3 και 5 χιλιαδων ευρω απο τον Τομαν και τον οποιονδηποτε Τομαν,και σκεψου εναν Ελληνα εμπορο να κανει κατι τετοιο σε ενα ηχειο τετοιου κοστους και μετα αν δεν σου κανει και το επιστρεψεις να το πουλαει B stock τι χασουρα θαχει.
Δεν ειναι τυχαιο που αυτα τα ιντερνετικα μαγαζια πουλανε σχετικα φτηνα πραματα,σου ειπα και γω ειχα ψωνισει ενισχυτη 35 κιλων αλλα κοστιζε 250 ευρω,αυτο τα λεει ολα.Μην τα ισοπεδωνουμε ολα,υπαρχει παντα η χρυση τομη και πιστευω οι περισσοτεροι εμποροι σου δινουν τα ντεμο τους να τα ακουσεις υπο προυποθεσεις.:fahne90:

Γενικως τα ιντερνετικα μαγαζια οφειλουν να ειναι φθηνοτερα. Για υπολογιστε οτι δεν χρειαζονται demo, υπαλληλο να κανει την πωληση, διαφημιση προιοντων, κανονικο μαγαζι με εμπορευμα, και βαλτε την λογικη να δουλεψει.

ενταξει το Τομαν εχει και τεραστιες αποθηκες με εμπορευμα και πολυ προσωπικο, εχει για καθε χωρα υπαληλο απο αυτη,εμενα με ειχε εξυπηρετησει Ελληνας,απλα οπως ειπα ειναι για φτηνες αγορες αν θες κινεζικο σαξοφωνο ειναι μια χαρα.

Απάντηση: Re: Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

ενταξει το Τομαν εχει και τεραστιες αποθηκες με εμπορευμα και πολυ προσωπικο, εχει για καθε χωρα υπαληλο απο αυτη,εμενα με ειχε εξυπηρετησει Ελληνας,απλα οπως ειπα ειναι για φτηνες αγορες αν θες κινεζικο σαξοφωνο ειναι μια χαρα.

Να συμπληρωσω οτι διαφημιση κανουν κανονικα και ιντερνετικα οπως και με φυλλαδια καθε λιγους μηνες σε ολους τους πελατες τους.

Ο Τομαν ειναι κανονικο μαγαζι.

Βλέπω ότι όλοι μιλάτε για εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ. Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια για τέτοιους εξοπλισμούς. Για παράδειγμα κάποιος που έχει ήδη ένα σύστημα και θέλει να αγοράσει ένα dac έως 500-600 ευρώ δεν μπορεί να πάρει demo συσκευή σπίτι. Καλείται λοιπόν να αγοράσει τυφλά ένα dac βασιζόμενος σε πληροφορίες του διαδικτύου. Εγώ προσωπικά προτιμώ να μην αγοράσω καθόλου το dac από το να τον αγοράσω στα τυφλά. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, όπως υφίσταται άλλωστε σε χώρες του εξωτερικού.
Πρέπει όπως ξαναείπα να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από τους αντιπροσώπους και τα μαγαζιά ώστε να δοθούν demo συσκευές στην Ελληνική αγορά. Πιστεύω ότι από κάτι τέτοιο θα βγούμε όλοι κερδισμένοι.

Δείτε και το παράδειγμα της crystal audio, τι μέλλον θα είχε μια Ελληνική εταιρία ήχου σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά αν δε σου έστελνε τον εξοπλισμό για δοκιμή στο σπίτι;

Ενώ διαφωνώ ότι είναι *εύκολο* να διατηρείς καλό ηλεκτρονικό μαγαζί.
Με πλήρη ενημέρωση στοκ (και όχι κουτοπονηριές του τύπου βάζω ως In stock ότι μπορώ να προμηθευτώ σε μια-δυο μέρες)
Με πλήρη υποστήριξη αυτοματοποιημένων διαδικασιών πώλησης - αποστολής
Ειδικά όταν έχεις/θες να έχεις πολλούς πελάτες.

Νταξ μη πούμε ότι κάνουν βόλτα στο πάρκο όσοι έχουν μεγάλα καλά αξιόπιστα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Κρίμα είναι να τους αδικούμε.

Φυσικά συμφωνώ για τις δυσκολίες του φυσικού καταστήματος. Δε διαφωνώ σε όσα λέτε για στοκ, demo, δανεισμό, κ.ο.κ.

Βλέπω ότι όλοι μιλάτε για εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ. Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια για τέτοιους εξοπλισμούς. Για παράδειγμα κάποιος που έχει ήδη ένα σύστημα και θέλει να αγοράσει ένα dac έως 500-600 ευρώ δεν μπορεί να πάρει demo συσκευή σπίτι. Καλείται λοιπόν να αγοράσει τυφλά ένα dac βασιζόμενος σε πληροφορίες του διαδικτύου. Εγώ προσωπικά προτιμώ να μην αγοράσω καθόλου το dac από το να τον αγοράσω στα τυφλά. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, όπως υφίσταται άλλωστε σε χώρες του εξωτερικού.
Πρέπει όπως ξαναείπα να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από τους αντιπροσώπους και τα μαγαζιά ώστε να δοθούν demo συσκευές στην Ελληνική αγορά. Πιστεύω ότι από κάτι τέτοιο θα βγούμε όλοι κερδισμένοι.

Δείτε και το παράδειγμα της crystal audio, τι μέλλον θα είχε μια Ελληνική εταιρία ήχου σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά αν δε σου έστελνε τον εξοπλισμό για δοκιμή στο σπίτι;

Ισα-ίσα!..Σε αυτή την περίπτωση που το κόστος είναι σχετικά χαμηλό
έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες και για αγορά και για ακρόαση..Μην ξεχνάς οτι είναι από τις κατηγορίες τιμής που ενας αντιπρόσωπος μπορεί να έχει ενα μικρό στοκ...
Το δύσκολο θα ήταν να θες να αγοράσεις( και να δοκιμάσεις, όπως είναι φυσικό) μερικά dac των 20000!..

Ισα-ίσα!..Σε αυτή την περίπτωση που το κόστος είναι σχετικά χαμηλό
έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες και για αγορά και για ακρόαση..Μην ξεχνάς οτι είναι από τις κατηγορίες τιμής που ενας αντιπρόσωπος μπορεί να έχει ενα μικρό στοκ...
Το δύσκολο θα ήταν να θες να αγοράσεις( και να δοκιμάσεις, όπως είναι φυσικό) μερικά dac των 20000!..

Επικοινώνησα με τις αντιπροσωπείες αλλά δυστυχώς δεν... άμα ξέρεις κάτι συγκεκριμένο (αντιπροσωπεία / κατάστημα) πρότεινε μου γιατί θα ήθελα να προβώ σε αγορά.

Επιτρέψτε μου την ερώτηση:

Επιθυμώ την αγορά ενός dac, άσχετα κατηγορίας τιμής.
Το κατάστημα διαθέτει, στην κατηγορία της τιμής που με ενδιαφέρει, 6 μηχανήματα.
Πιστεύετε ότι αν ακούσω τα 6 μηχανήματα σε σύστημα του καταστήματος δε θα καταλάβω τη διαφορά τους?!

Το ηχείο, καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να μεταφερθεί στο σπίτι του άλλου όταν έχει ήδη ενισχυτή.
Η απόδοση του επηρεάζεται από πολλούς «εξωτερικούς» παράγοντες εκτός της κατασκευής του.

Αν έχω το ηχείο και ψάχνω ενισχυτή, πάλι μπορώ να το καταλάβω.

Η πηγή, οποιαδήποτε πηγή, πως μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά ενός συστήματος, που ήδη έχουμε και θέλουμε να το κάνουμε «εξυπνότερο»?

Αν ο ενισχυτής μου είναι ο Leema Acoustics Pulse III και τα ηχεία μου είναι τα Leema Acoustics Xone, το οποιοδήποτε DAC, που ακούστηκε καλύτερο σε αυτό το συνδυασμό, θα πάψει να είναι το καλύτερο από τα 6 αν ο συνδυασμός μου ήταν ο ενισχυτής RCM Bonasus και τα ηχεία μου ήταν τα Ascendo C 5?!
(Χρησιμοποίησα τα συγκεκριμένα ονόματα εταιρειών για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» στην αναφορά εταιρειών από άλλους εισαγωγείς ή μεταπωλητές).

Την ίδια αναβάθμιση ήχου που θα παρουσιάσει στο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σύστημα, θα παρουσιάσει και στο σύστημα μου!
Ότι σύστημα και να βάλω, το esoteric D-07 θα είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο του Hegel HD 10, όσο και αν ήθελα να συμβαίνει το αντίθετο ή έστω να «κινείται» πολύ κοντά του ;-)

Καληνύχτα σας :-)

Επικοινώνησα με τις αντιπροσωπείες αλλά δυστυχώς δεν... άμα ξέρεις κάτι συγκεκριμένο (αντιπροσωπεία / κατάστημα) πρότεινε μου γιατί θα ήθελα να προβώ σε αγορά.

Για πες τι ακριβώς ψάχνεις..Εχεις κάτι υπ´όψιν?..Κατασκευαστή, μοντέλο, ή
απλά θες ένα dac γύρω στα 600 ευρώ?

Kι όμως Αντώνη, όσον αφορά την πηγή ίσως μεταξύ δύο σχεδόν ισάξιων τα χαρακτηριστικά της μίας μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα δεδομένο σύστημα ενισχυτή-ηχείων.

Λίγο καλύτερα σώματα ή λίγο καλυτερη διαχείριση των χαμηλών μπορεί να φέρει στο σύστημά μας την άνοιξη και ας έχει μια άλλη πρόταση καλύτερη ανάλυση ή δυναμικές κτλ, εφόσον το σύστημά μας κρίνουμε ότι είναι "εντάξει" σε αυτά...

Για τις περιπτώσεις ηχείων και ενισχυτών συμφωνώ βέβαια απόλυτα!
Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι να γίνονται οι πρώτες ακροάσεις στο κατάστημα και στη συνέχεια, αφού καταλήξουμε σε 3-4 μηχανήματα να δοκιμάζουμε και καταλήγουμε στο συνδιασμό που ακούγεται καλύτερα σπίτι μας.
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι το πιο βολικό και λιγότερο κουραστικό για τον αγοραστή.

+++
Σωστός και ο Κάπτεν. Το πρόβλημα είναι όταν θες να δειγματίσεις συσκευές πολλών χιλιάδων ευρώ.
Να τολμήσω να προτείνω στον φίλο anima να επικοινωνήσει με τους αντιπροσώπους των dacs που τον ενδιαφέρουν αλλά και να ζητήσει τη βοήθεια μελών που θα τα διαθέτουν! Όσο πιο οικονομικό τόσο περισσότεροι θα τα έχουν... όρεξη και καλή διάθεση χρειάζεται και βγάζεις άκρη σχετικά εύκολα.

Last edited:
Μα τι λες τωρα μπορεις να ψωνισεις ηχεια των 3 και 5 χιλιαδων ευρω απο τον Τομαν και τον οποιονδηποτε Τομαν,και σκεψου εναν Ελληνα εμπορο να κανει κατι τετοιο σε ενα ηχειο τετοιου κοστους και μετα αν δεν σου κανει και το επιστρεψεις να το πουλαει B stock τι χασουρα θαχει.
Δεν ειναι τυχαιο που αυτα τα ιντερνετικα μαγαζια πουλανε σχετικα φτηνα πραματα,σου ειπα και γω ειχα ψωνισει ενισχυτη 35 κιλων αλλα κοστιζε 250 ευρω,αυτο τα λεει ολα.Μην τα ισοπεδωνουμε ολα,υπαρχει παντα η χρυση τομη και πιστευω οι περισσοτεροι εμποροι σου δινουν τα ντεμο τους να τα ακουσεις υπο προυποθεσεις.:fahne90:

Να διευκρινίσω ότι προσωπικά δεν έχει τύχει να αγοράσω μέχρι στιγμής τίποτα από τον thomann. Παρόλ' αυτά αν ήθελα τα συγκεκριμένα ηχεία και επειδή μένω στη Θεσσαλονίκη, θα είχα τις εξής επιλογές:

1. Τα παραγγέλνω από τον thomann, πληρώνω 3800 Ευρώ, τα έχω έναν μήνα στο σπίτι μου κι αν δε μου αρέσουν τα επιστρέφω, εκτιμώ με ένα κόστος μεταφορικών όχι μεγαλύτερο από 100 Ευρώ.
2. Ψάχνω να τα βρω στην Αθήνα, φυσικά δε μου τα στέλνουν για ντέμο στη Θεσσαλονίκη, άρα κατεβαίνω να τ' ακούσω στην Αθήνα, πληρώνω 300 Ευρώ έξοδα μετακίνησης και διαμονής, χάνω δύο μέρες από τη δουλειά και την οικογένειά μου και αν είμαι τυχερός θα τ´ακούσω σε έναν κατάλληλο χώρο, γιατί υπάρχει πάντα η περίπτωση ο χώρος να είναι χάλια. Και φυσικά θα πρέπει να τ´αγοράσω, ενδεχομένως στην ίδια ή ακριβότερη τιμή, και δε θα ξέρω αν θα ακούγονται καλά στο σπίτι μου.

Συγγνώμη, αλλά είμαι παράλογος που θα επιλέξω τη λύση 1, όταν μου δίνεται η δυνατότητα;

Φυσικά θα προτιμούσα κάτι καλύτερο, αλλά δε μου προσφέρεται.

Όσον αφορά το B stock εδώ η τιμή ενός ηχείου που κανονικά καινούργιο κάνει 1469 Ευρώ:

http://www.thomann.de/gr/jbl_lsr_4328pak_retoure.htm

Η χασούρα των 147 Ευρώ για το μαγαζί ίσως αντισταθμίζεται από τον αυξημένο όγκο πωλήσεων; Φαντάζομαι ότι δε θα το κάνανε αν ο μέσος όρος δε τους αφήνει κέρδος. Προφανώς κερδίζουν πιο πολλά από όσα χάνουν από αυτή τη διαδικασία.

Και τέλος, όπως βλέπεις, αυτά τα μαγαζιά δεν πουλάνε μόνον φθηνά πράγματα, εκτός κι αν θεωρείς ηχεία των 3800 Ευρώ ότι είναι χαμηλού μπάτζετ. Σε αυτήν την περίπτωση δες και αυτό:

http://www.thomann.de/gr/kleinhummel_o_410.htm

7000 Ευρώ για ένα ζευγάρι ηχεία, νομίζω ότι βγάζουν εκτός κατηγορίας φτηνιάρικου μαγαζιού τον thomann.

Επιτρέψτε μου την ερώτηση:
....

Η πηγή, οποιαδήποτε πηγή, πως μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά ενός συστήματος, που ήδη έχουμε και θέλουμε να το κάνουμε «εξυπνότερο»?

Αν ο ενισχυτής μου είναι ο Leema Acoustics Pulse III και τα ηχεία μου είναι τα Leema Acoustics Xone, το οποιοδήποτε DAC, που ακούστηκε καλύτερο σε αυτό το συνδυασμό, θα πάψει να είναι το καλύτερο από τα 6 αν ο συνδυασμός μου ήταν ο ενισχυτής RCM Bonasus και τα ηχεία μου ήταν τα Ascendo C 5?!
(Χρησιμοποίησα τα συγκεκριμένα ονόματα εταιρειών για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» στην αναφορά εταιρειών από άλλους εισαγωγείς ή μεταπωλητές).

Την ίδια αναβάθμιση ήχου που θα παρουσιάσει στο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σύστημα, θα παρουσιάσει και στο σύστημα μου!
Ότι σύστημα και να βάλω, το esoteric D-07 θα είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο του Hegel HD 10, όσο και αν ήθελα να συμβαίνει το αντίθετο ή έστω να «κινείται» πολύ κοντά του ;-)

Καληνύχτα σας :-)

Αντώνη, αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που λες, ωστόσο αναρρωτιέμαι:
η πηγή δεν έχει τα "χούγια" της συνέργειας ή του ταιριάσματος με το υπόλοιπο σύστημα?

Δηλαδή ενώ μεταξύ ενισχυτή-ηχείων-καλωδίων κτλ ψάχνουμε το σωστό ταίριασμα, όταν φτάσουμε στην πηγή, μπορούμε να διαλέξουμε ανεξάρτητα από το σύστημα που διαθέτουμε? Η συνέργεια εδώ δεν ενδιαφέρει?

Γιώργος

Με συγχωρείτε κκ. Νικόλα και Γιώργο αλλά, η καλύτερη πηγή παίζει καλύτερα σε οποιοδήποτε σύστημα ;-)
Αν τώρα το ζητούμενο είναι, σε λανθασμένη επιλογή ενισχυτή + ηχείο + χώρος να βάλουμε κάτι που, μέσω της αφαιρετικής μεθόδου, θα «διορθώσει» καταστάσεις… τότε πηγαίνω πάσο! :-|

Αν συζητάμε για ταίριασμα ηλεκτρικών χαρακτηριστικών κλπ, μήπως η επιλογή της πηγής πρέπει να είναι η ίδια με τον ενισχυτή αφού η εταιρεία θα έχει φροντίσει αυτά τα δύο να ταιριάζουν? Η θεωρία αυτό λέει.
Η πράξη έχει αποδείξει άλλα όμως…

Οπότε, επιτρέψτε μου να επιμείνω, η καλύτερη πηγή ΠΑΝΤΑ παίζει καλύτερα, σε οποιοδήποτε σύστημα, σωστής επιλογής, ενισχυτή, ηχείου, χώρου.

Drdimitri:

Α) Γι’ αυτό το λόγο στο kleinhummel έχει μία έως δύο εβδομάδες παράδοση και στο jbl έκπτωση, μόλις 10%.
Για ρωτήστε το οποιοδήποτε μέλος, θα αγόραζε κάτι με έκπτωση 10% αν ήταν ανοιχτό, χρησιμοποιημένο από άλλον για 30 ημέρες?
Δε νομίζω…
Στα 14+ χρόνια του καταστήματος, κάτι που ανοίγει εχθές, πωλείται σήμερα με, τουλάχιστον, 20% έκπτωση και παζαρεύεται και για παραπάνω.
Υπαρκτό παράδειγμα?
Vincent SA-T1 από 1230,00 πληρωτέα, 500,00 . Ποσοστό έκπτωσης: 59,35%... όχι 10%!
Για μένα είναι μεταχειρισμένο και ας είναι σαν καινούργιο με πλήρη συσκευασία… για το διαδικτυακό κατάστημα «βαπτίζεται» B-stock (customer returns)…

Β) Πληρώστε μου εσείς τα 7.000,00 σήμερα, να σας παραδώσω εμπόρευμα σε δύο εβδομάδες και σας επιστρέφω τα χρήματα σε ένα μήνα, αν δε σας αρέσει.
Κλείνω τα χρήματα σας στην τράπεζα για 1,5 μήνες και «δίνω» τους τόκους από αυτά, στη μείωση τιμής του εμπορεύματος, αν επιστραφεί.
Αν προσθέσω τη διαφορά του ΦΠΑ*, που σημαίνει 227,00 , τότε τα 147,00 μου «δείχνουν» ελάχιστη έκπτωση!
Εσείς, για 50 ημέρες είστε 7.000,00 μείον, χάνετε τα μεταφορικά και ο επόμενος έχει πάρει μικρότερη έκπτωση απ’ ότι θα μπορούσε να έχει, ειδικά αν ανήκει σε χώρα με μικρότερο ποσοστό ΦΠΑ από την Ελλάδα

Πρόχειρα, μία ελάχιστη «ανάλυση», γιατί συμφέρει να το κάνει ένα «πανευρωπαϊκό» μαγαζί.

*Αποδίδουν Γερμανικό ΦΠΑ 19%, πωλούν με Ελληνικό ΦΠΑ 23%, αναρωτιέμαι ποιος "καρπώνεται" τη διαφορά του ΦΠΑ.

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους, αν δεν τα «ξαναπούμε» :-)