Ακροαση Tidal Piano Cera

Εγώ ήμουν ο τρίτος της παρέας, ο οποίος ως συνήθως δεν ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Δεν κατάφερε η μουσική να με τραβήξει συναισθηματικά, αλλά έτσι είναι το χόμπι, διαφορετικά γούστα..... :tee:

Η δυναμη του AVClub ειναι η δημοκρατια...

Αγαπητέ geopolitis παρακολουθώ τον ενθουσιασμό σας και χαίρομαι.
Ωραίες οι περιγραφές αλλά , θα συμβούλευα, ρήσεις σαν "...ετσι ακριβως οπως ειναι γραμμενα στο studio" καλό θα ήταν να αποφεύγονται για να μην κινδυνεύει η σοβαρότητα και των υπολοίπων περιγραφών.

Αγαπητέ geopolitis παρακολουθώ τον ενθουσιασμό σας και χαίρομαι.
Ωραίες οι περιγραφές αλλά , θα συμβούλευα, ρήσεις σαν "...ετσι ακριβως οπως ειναι γραμμενα στο studio" καλό θα ήταν να αποφεύγονται για να μην κινδυνεύει η σοβαρότητα και των υπολοίπων περιγραφών.

καλα μη τα περνουμε και ολα τις μετρητοις. Προσπαθουσα να αναδειξω τον καθαρα monitor ηχο του ηχειου και πως διαφοροποιειται το αποτελεσμα αναλογα με την ηχογραφηση.... Ετσι μου ακουγεται εμενα δηλαδη...

καλα μη τα περνουμε και ολα τις μετρητοις. Προσπαθουσα να αναδειξω τον καθαρα monitor ηχο του ηχειου και πως διαφοροποιειται το αποτελεσμα αναλογα με την ηχογραφηση.... Ετσι μου ακουγεται εμενα δηλαδη...
Οταν λες"monitor ηχο "ενοεις κατι σαν ATC?

Οταν λες"monitor ηχο "ενοεις κατι σαν ATC?

δεν εχω ακουσει και πολυ τα ATC αλλα σιγουρα δε μοιαζουν ιδιαιτερα με τα Tidal...

με τα λογια ειναι λιγο να περιγραφεις επακριβως τις ακουστικες εντυπωσεις παντως...

Οπότε αν τα ATC είναι αναγνωρισμένα monitor και τα Tidal δεν έχουν τον ίδιο ήχο, πως τα Tidal είναι monitor; :chinscratch:

Απάντηση: Re: Ακροαση Tidal Piano Cera

Οπότε αν τα ATC είναι αναγνωρισμένα monitor και τα Tidal δεν έχουν τον ίδιο ήχο, πως τα Tidal είναι monitor; :chinscratch:

Kαι τα Genelec είναι αναγνωρισμένα Monitor και δεν έχουν καμία σχέση με τα ATC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακροαση Tidal Piano Cera

Πιστευα οτι ολα τα monitor ηχεια,εχουν σχεδον τον ιδιο ηχο, για αυτο ρωταω.

Όχι δεν έχουν, ο κάθε ηχολήπτης χρησιμοποιεί το ηχείο που του "κάνει" και κυρίως έχει μάθει, αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ. Δεν μιλάμε να βαράει στο γάμο του καραγκιόζη έτσι?

Αν ακούσεις μεγάλα Genelec ή ανάλογα Adam θα δεις ότι κάποια πράγματα είναι στάνταρ στον monitor ήχο.
Δεν λέω ότι τα Tidal είναι κακά σαν ηχεία, δεν τα έχω ακούσει άλλωστε...
Αλλά υποθέτω ότι κάτι παραπάνω γνωρίζουν από monitor ήχο τα μεγάλα studios που βάζουν ATC, Adam ή Genelec και όχι Verity, Vonπωςταλένε ή Rockport (αν και δε θα με χάλαγε καθόλου κανένα από αυτά).

Απάντηση: Re: Ακροαση Tidal Piano Cera

Αν ακούσεις μεγάλα Genelec ή ανάλογα Adam θα δεις ότι κάποια πράγματα είναι στάνταρ στον monitor ήχο.
Αλλά υποθέτω ότι κάτι παραπάνω γνωρίζουν από monitor ήχο τα μεγάλα studios που βάζουν ATC, Adam ή Genelec και όχι Verity, Vonπωςταλένε ή Rockport (αν και δε θα με χάλαγε καθόλου κανένα από αυτά).

Τι να σου πω, εγώ είχα καθαρά studiακο genelec, και δεν μου θυμίζε σε τίποτα κανένα ATC που έχω ακούσει. Και ο Steve Hoffman εξάλου Tidal έχει για τα Mastering που κάνει. ;)

ασε τα μεγαλα τα Adam τα εχω ακουσει στο Μοναχο και στην Αθηνα...

τι σχεση εχουν με τα ATC? Αυτο το ribbon το καταλαβαινεις πριν μπεις καν στο δωματιο...

Μιλάω για ταχύτητα, ανάλυση, περιγραφή της σκηνής, τοποθέτηση των οργάνων, περιγραφή του συμβάντος χωρίς να προσθέτουν ή να αφαιρούν κάτι...
Όχι ότι πρέπει απαραίτητα να αρέσει σε κάποιον.
Πολλά από αυτά είναι εργαλεία και όχι ηχεία για να ακούς μουσική. Μη βλέπεις τις Home σειρές τους.
Τέσπα, έχουμε φύγει πάλι εκτός θέματος. Νομίζω ότι ένα θέμα όπου θα μας γράψουν οι γνώστες τι εστί monitor ήχος θα ήταν καλή ιδέα αν έχουν όρεξη να συζητήσουν για αυτό.

Μιλάω για ταχύτητα, ανάλυση, περιγραφή της σκηνής, τοποθέτηση των οργάνων, περιγραφή του συμβάντος χωρίς να προσθέτουν ή να αφαιρούν κάτι...

κατα την γνωμη μου βασισμενος σε αυτα που εχω ακουσει αυτες τις απαιτησεις νομιζω οτι τα Tidal τις καλυπτουν με το παραπανω...

Re: Απάντηση: Re: Ακροαση Tidal Piano Cera

Τι να σου πω, εγώ είχα καθαρά studiακο genelec, και δεν μου θυμίζε σε τίποτα κανένα ATC που έχω ακούσει. Και ο Steve Hoffman εξάλου Tidal έχει για τα Mastering που κάνει. ;)

Μιχαλη ποτε παραλαμβανεις τελικα και ποσο μηνων εγκυος εισαι ? :D