ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
Supreme Member
- 29 June 2006
- 4,437
Συμφωνα με τους νομους της φυσικης , στην πραγματικοτητα ποτε δεν ακουμπαμε τα αντικειμενα που νομιζουμε οτι ακουμπαμε. Παντα υπαρχει μια αποσταση...:smash::slapface:
Μόνο εγώ βρίσκω ακραία τη μπουνιά δηλαδή;
Ακραίο και θέμα για συζήτηση.
:ADFADF1:
Και αν θελουμε να τα ακουμπησουμε τοτε τι κανουμε??? δεν κανουμε τιποτα ? :marchmellow:
Οσο για την μπουνια...
Παντα η βια ειναι ακραια...
είναι ένα θέμα για συζήτηση... πάντως να γνωρίζεις ότι το άρθρο 308 του Ποινικού Κώδικα, όπου τυποποιείται το πλημμέλημα της απλής σωματικής βλάβης, λέει στην παράγραφο 3 του:
" Ο υπαίτιος της πράξης της παρ. 1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του και που ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση".
Όπως περιγράφεται πάντως το περιστατικό, εάν έβλεπα κάποιον να φέρεται με τέτοιο τρόπο σε έναν τυφλό ανάπηρο άνθρωπο, ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα.
Και όπως φαίνεται παραπάνω, αυτά τα κατανοεί και ο νομοθέτης.
πάντα είναι αποφευκτέα, θα έλεγα. Ενίοτε και κατακριτέα. Αλλά το "ακραία", με τόσα περιστατικά βίας, οποιασδήποτε μορφής, τριγύρω μας, πώς μπορώ να το δεχθώ? Εκτός εάν όλος ο κόσμος μας είναι ακραίος.
Ούτε μπορώ να το πω για τη σωματική βία, όταν η ψυχολογική βία, η απειλή, είναι πολλές φορές απίστευτα βαναυσότερη. Δεν γίναμε ξαφνικά σαν τις εκλεπτυσμένες Αγγλίδες της Jane Austin, σωστά?
Καλά δεν σας κάνει εντύπωση που δεν επενέβη κανένας περαστικός;
Σε τέτοιο επίπεδο έχουμε φτάσει.
Να μην ενδιαφέρει κανένα τι γίνεται δίπλα του.
Eνδιαφερον αυτο..δεν το γνωριζα.
Δηλαδη νομιμοποιει την αυτοδικια (υπο προυποθεσεις ) ? Και ποιος θετει τα αντιστοιχα ορια ? Η ειναι στο χερι του δικαστη , ενορκων κλπ ?
όχι, δεν νομιμοποιεί την αυτοδικία, εδώ καθιερώνεται απλά ένας προσωπικός λόγος δυνητικής (στο χέρι του δικαστή είναι) απαλλαγής από την ποινή. Ο νομοθέτης δηλαδή κατανοεί το μέγεθος της "αγανάκτησης", υπό συγκεκριμένες περιστάσεις. Αυτό που περιέγραψε ο Μιχάλης θα μπορούσε να είναι και σχολικό παράδειγμα. Φυσικά παντού υπάρχουν όρια. Όχι πχ από αγανάκτηση να τον σκοτώσεις τον άλλον.
Και φυσικα το θεμα του κινητρου απο αγανακτηση εμπιπτει στην προσωπικη μας εκτιμηση και μονο.
Γιατι μπορει εγω να θεωρησω οτι ο εμπλεκομενος στο συμβαν που αντικρυσα εχει σκοτεινα κινητρα, αλλα καποιοι αλλοι μαρτυρες να θεωρησουν οτι υπερβαλλω στην εκτιμηση μου και δεν υπηρχε λογος επεμβασης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.