Αλβανικό πακέτο "Tring TV"

Re: Το ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου στο tring sport

Πολύ καλή σύγκριση. Αυτό που πρέπει όμως να λάβεις υπόψη σου είναι και οι μισθοί στην Αλβανία. Άλλο να παίρνει κάποιος 15k τον χρόνο και άλλο να παίρνει 5k τον χρόνο. Δε ξέρω τι παίζει από μισθούς αλλά είναι λογικό να είναι τόσο χαμηλές οι τιμές στην Αλβανία. Δυστυχώς η ευτυχώς η σύγκριση που πρέπει να γίνει είναι με χώρες που θεωρούνται στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν, καθώς οι "ευρωπαϊκές" είναι πολύ πιο μπροστά, ενώ οι "βαλκανικές" είναι ακόμα πίσω και τώρα αναπτύσονται.

Στην Πορτογαλία ξέρει κανείς πόσο κάνουν τα ανάλογα πακέτα; Νομίζω ότι μόνο με αυτή τη χώρα είμαστε λίγο κοντά.

Ατυχές νομίζω το παράδειγμα και το έχουμε ξανααναφέρει...λέμε ότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον δικό μας πάροχο με χώρες που κάποιος παίρνει 5κ ενώ στην Ελλάδα 15κ...τί γίνεται όμως με τους παρόχους των χωρών που κάποιος βγάζει 30 - 40 - 50κ (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία κλπ) που οι τιμές τους είναι στα ίδια με εμάς αλλά οι παρεχόμενες υπηρεσίες εντελώς σε άλλο επίπεδο???

Αυτά που ισχύουν για τους (υποτίθεται) "κατω" από εμάς, ισχύουν και για εμάς που είμαστε "κάτω" από πολλούς! Όχι τα καλά και συμφέροντα....

μου φαινετε οτι η αντριανα κανει δημοσιες σχεσεις στην νοβα διοτι πολυ την επικροτει.απο εκει και περα δεν μας ενδιαφερει εμας σαν ελληνες τι μισθο εχουν στην αλβανια.αυτο καταλαβετε το επιτελους.εμας μας ενδιαφερει που θα βρουμε φτηνες καρτες με ποδοσφαιρο.και συγκριτικα με τις τιμες το sky digital εχει με 60 ευρω 300 καναλια για να μην πουμε ποσα καναλια ταινιων και ντοκυμαντερ εχει.επισις το ιταλικο με τα λεφτα της νοβα εχει περιπου 200 καναλια.το πορτογαλικο εχει 80 καναλια το ισπανικο εχει 100 καναλια.ας αφησουμε την συγκριση με την τριτοκοσμικη επιτελους νοβα διοτι δεν συμφερει να τα λεμε.η νοβα απο αθλητικα και κινηματογραφικα και ντοκυμαντερ με τα λεφτα που ζηταει τι δινει ας μου πει επιτελους καποιος διοτι βαρεθηκα να λεμε τα ιδια πραγματα συνεχεια.:furious3:

όπου μας συμφαίρει Ευρωπαίοι, όπου δεν μας συμφαίρει είμαστε απο τα Βαλκάνια

Κάτι άλλο που πρέπει να σκέφτεσαι εκτός από το κόστος ανά άτομο είναι και το πλήθος των συνδρομητών. Άλλο να παίρνεις 60 ευρώ από μια αγορά 50 εκ. ανθρώπων κι άλλο να παίρνεις τα ίδια από μια αγορά 10 εκ. Είναι εντελώς διαφορετικά τα μεγέθη και σε αυτό το κομμάτι. Πολύ περισσότερες ανάγκες να καλύψεις και πολύ περισσότερα έσοδα.
Προφανώς και η nova έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά δε ξέρω αν αυτή τη στιγμή, με τις υπάρχουσες προσφορές (που στα 60 ευρώ είναι νομίζω και τα πακέτα της forthnet και όχι μόνο η nova) πραγματικά είναι τόσο μη συμφέρουσα όσο παρουσιάζεται ορισμένες φορές.

@rangers72: Έχω μια συγκεκριμένη άποψη για το θέμα. Ακόμα κι αν διαφωνείς, θα ήθελα να τη σέβεσαι, όπως κάνω εγώ για τη δική σου άποψη. Ευχαριστώ.

Κάτι άλλο που πρέπει να σκέφτεσαι εκτός από το κόστος ανά άτομο είναι και το πλήθος των συνδρομητών. Άλλο να παίρνεις 60 ευρώ από μια αγορά 50 εκ. ανθρώπων κι άλλο να παίρνεις τα ίδια από μια αγορά 10 εκ. Είναι εντελώς διαφορετικά τα μεγέθη και σε αυτό το κομμάτι. Πολύ περισσότερες ανάγκες να καλύψεις και πολύ περισσότερα έσοδα.
Προφανώς και η nova έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά δε ξέρω αν αυτή τη στιγμή, με τις υπάρχουσες προσφορές (που στα 60 ευρώ είναι νομίζω και τα πακέτα της forthnet και όχι μόνο η nova) πραγματικά είναι τόσο μη συμφέρουσα όσο παρουσιάζεται ορισμένες φορές.

Και γιατί πρέπει η Nova να βγάζει το ίδιο κερδος με τους άλλους??? Δλδ αν το Sky UK βγάζει δις κάθε χρόνο, πρέπει και οι άλλοι να βγάζουν τα ίδια, χρεώνοντας τρελά ποσά συνδρομών??? Ο καθένας στο επίπεδό του.

Επίσης η Nova θα είχε τρομερή μείωση εξόδων, αν εξέπεμπε από άλλη τροχιακή θέση και όχι από τις 13 μοίρες. Δεν καταλαβαίνω την επιλογή της να εκπέμπει από εκεί, τη στιγμή που (θεωρητικά) δραστηριοποιείται μόνο εντός Ελλάδος και δεν υπάρχει άλλος πάροχος που να εκπέμπει από την ίδια θέση ώστε να θέλει να εκμεταλλευτεί κάτι τέτοιο!!!

Είναι πολλά τα στραβά που δημιουργούν την γενική εικόνα τους ως παρεχόμενη υπηρεσία!

Αυτό με τη τροχιακή θέση δε το κατάλαβα. Δεν είμαι και expert. Μπορεί να εκπέμψει από άλλον δορυφόρο και δεν το κάνει;

Είχε τεθεί το ερώτημα όταν ξεκινούσε, αλλά πολύ περισσότερο με την έλευση του Hellassat. Όλοι πίστευαν ότι θα "μετακόμιζε" εκεί αλλά δεν συνέβη τελικά. Το γιατί είναι άγνωστο αφού το κόστος θα ήταν τρομακτικά μικρότερο.

Η απάντηση βέβαια είναι μάλλον απλή, αλλά...εντάσσεται κι αυτό στα πλαίσια του στρουθοκαμηλισμού τους!

Επίσης η Nova θα είχε τρομερή μείωση εξόδων, αν εξέπεμπε από άλλη τροχιακή θέση και όχι από τις 13 μοίρες. Δεν καταλαβαίνω την επιλογή της να εκπέμπει από εκεί

Μα από ποιόν άλλο δορυφόρο θα μπορούσε να έχει ελεύθερα κανάλια που ο καθένας μπορεί να τα δει με οποιονδήποτε δορυφορικό δέκτη που κυκλοφορεί στην αγορά και μάλιστα να τα διαφημίζει σαν κανάλια του δικού της συνδρομητικού πακέτου ? ότι δηλαδή τα βλέπεις αν γίνεις συνδρομητής στο δικό της πακέτο ?
http://www.nova.gr/el-gr/products/786-.cmt?

Γι' αυτό είπα ότι

"Η απάντηση βέβαια είναι μάλλον απλή, αλλά...εντάσσεται κι αυτό στα πλαίσια του στρουθοκαμηλισμού τους!"

Βέβαια είναι και άλλοι οι λόγοι.

Αυτά τα ελεύθερα κανάλια δεν είναι που ζητάει ο ΟΤΕ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού; Αν πράγματι δεν τα έχει, τότε καλώς κάνει η nova και τα διαφημίζει, καθώς σε πολλά σημεία της Ελλάδας δεν πιάνουν παρά μόνο με δορυφόρο. Αν τα βάλει ο ΟΤΕ είναι σίγουρο ότι και αυτός θα τα διαφημίζει σαν μέρος του πακέτου. Όλοι το κάνουν και εννοείται ότι πρέπει να λένε ποιά κανάλια έχουν μέσα σε κάθε πακέτο!

Όπως και να έχει εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι θα άλλαζε σε άλλη περίπτωση. Δεν θα μπορούσε να δίνει τα ίδια κανάλια; Θα μπορούσε να δίνει μόνο ξένα;

Αυτά τα ελεύθερα κανάλια δεν είναι που ζητάει ο ΟΤΕ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού; Αν πράγματι δεν τα έχει, τότε καλώς κάνει η nova και τα διαφημίζει, καθώς σε πολλά σημεία της Ελλάδας δεν πιάνουν παρά μόνο με δορυφόρο. Αν τα βάλει ο ΟΤΕ είναι σίγουρο ότι και αυτός θα τα διαφημίζει σαν μέρος του πακέτου. Όλοι το κάνουν και εννοείται ότι πρέπει να λένε ποιά κανάλια έχουν μέσα σε κάθε πακέτο!

Όπως και να έχει εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι θα άλλαζε σε άλλη περίπτωση. Δεν θα μπορούσε να δίνει τα ίδια κανάλια; Θα μπορούσε να δίνει μόνο ξένα;

Ο φίλος adonis1 δεν εννοεί τα Ελληνικά κανάλια (που δεν είναι φυσικά ελεύθερα) αλλά όλα τα FTA κανάλια των δορυφόρων Hotbird που τα παρουσιάζει ως δικά της, μέρος του πακέτου που προσφέρει, ενώ η αλήθεια είναι ότι μπορεί να τα λάβει οποιοσδήποτε με ένα οποιοδήποτε δέκτη της αγοράς!

και πάλι όμως δε πρέπει να αναφέρει ότι είναι μέρος του πακέτου; Αφού με τον εξοπλισμό που δίνει θα μπορεί ο συνδρομητής να βλέπει και αυτά. Εμένα δε μου φαίνεται κακό...ίσα ίσα που το θεωρώ υποχρέωση.

Οι συνδρομητες θελουν να βλεπουν κι αλλα καναλια, οχι μονο τα κλειδωμενα του εξοπλισμου... αλλα ξεχασα, αυτο δεν ειναι υποχρεωση...

και πάλι όμως δε πρέπει να αναφέρει ότι είναι μέρος του πακέτου; Αφού με τον εξοπλισμό που δίνει θα μπορεί ο συνδρομητής να βλέπει και αυτά. Εμένα δε μου φαίνεται κακό...ίσα ίσα που το θεωρώ υποχρέωση.

Αφού το θεωρείς υποχρέωση, πως χαρακτηρίζεις το γεγονός ότι με τον εξοπλισμό που σου δίνει σε περιορίζει να βλέπεις μόνο τα κανάλια που σου επιτρέπουν (για τα ελεύθερα μιλάμε πάντα) και όχι όλα όσα εκπέμπουν από το δορυφόρο? ( γεγονός που σε "αναγκάζει" να αγοράσεις κι άλλο εξοπλισμό αν επιθυμείς να κάνεις λήψη και αυτών των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ υπηρεσιών) ???

Μα φυσικά και δεν ανήκουν στο πακέτο της nova , άλλο είναι ότι μπορείς να το δεις με το δέκτη που σου δίνει η nova , μια και είναι ελεύθερα στο δορυφόρο , αλλά τα FTA κανάλια μπορείς να τα δεις με όλους τους δέκτες που κυκλοφορούν στην αγορά και όχι μόνο με το δέκτη που σου δίνει η nova , άλλωστε ο δέκτης που σου δίνουν , φορτώνει τα κανάλια που έχει επιλέξει η nova και αυτό γιατί ο δέκτης είναι τόσο "καλός" που αδυνατεί να φορτώσει όλα τα κανάλια του δορυφόρου από τον οποίο εκπέμπει .

Παιδια,σας παρακαλω να μην μιλησετε για το θεμα περι nova γιατι δεν εχει σχεση σε αυτο το θεμα του ελληνικου πρωταθληματος στο tring...

Έχεις δίκιο, απλά ποτέ δεν μένει αναπάντητο κάτι από τα εξοργιστικά που κατά καιρούς γράφουν οι "υπερασπιστές"...όπως κι εδώ όπως είδες τερματίστηκε άδοξα η "υπεράσπιση"!

Μια διευκρίνιση ζήτησα... απάντησαν 4 άτομα και στο τέλος με βαφτίσανε κιόλας...ωραία αντιμετώπιση :-Ρ ! Τελικά η ημιμάθεια τιμωρείται....

Τέλοσπάντων, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και σόρρυ (προς τους admins) για το offtopic.

Ακολούθησες τον εύκολο τρόπο...θα εκτιμούσα μια απάντηση στο ερώτημά μου πιο πάνω, μιας και πήγες βήμα-βήμα τη συζήτηση αλλά όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι (στα αυτονόητα δλδ για τα οποία διαμαρτύρονται όλοι) ...δεν...!!!

Προφανώς και δεν το θεωρώ καλό το ότι δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις τα ελεύθερα κανάλια, αλλά δεν έχω τη τεχνική γνώση για να ξέρω γιατί. Ίσως είναι θέμα παρεμβολών, ίσως κάρτας, ίσως αποκωδικοποιητή, ίσως και εμπορική πρακτική (με την οποία δε συμφωνώ).

Παρ' όλα αυτά, αυτό στο οποίο απαντώ είναι στο ότι σχολιάζεται αρνητικά το ότι η Nova "διαφημίζει ότι τα ελεύθερα κανάλια ανήκουν στο πακέτο της". Έχω κάποιο λάθος σε ότι λεω σχετικά με αυτό; Υποχρέωση της δεν είναι να αναφέρει τι έχει στο πακέτο της;

Δε καταλαβαίνω γιατί βλέπεις σκοπιμότητες και κόμπους και χτένια... τέλοςπάντων, ας μη βγούμε άλλο offtopic.