Alice in Wonderland by Tim Burton

Status
Not open for further replies.
Re: Alice In Wonderland 3D or not 3D?

Στα Ster Εκεί είχα δεί και το 3D Trailer της ταινίας στην προβολή του Christmas Carol 3D και ήταν Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο
Ζωντανά χρώματα και αίσθηση του βάθους
Θα επιστρέψω το βράδυ με εντυπώσεις.

Απάντηση: Alice In Wonderland 3D or not 3D?

εγω παντως το ειδα χτες σε τρισδιαστατο στα στερ στο ιλιον...δεν ειμαι ο καταληλοτερος για να κρινω την ποιοτητα του,αλλα μια χαρα μου φανηκε....

Last edited:

Μετα την αρνητικη εμπειρια μου σε 3D (οπως αναφερω στο thread του Avatar) σιγουρα θα το δω αλλα αυτη την φορα σε 2D :a0210:

Οι δικές μου εντυπώσεις απο την 3D έκδοση της ταινίας ειναι

• Σαν ταινία καλή Ενα όμορφο παραμύθι θεωρώ για ολη την οικογένεια Εχουμε δει και πιο "άρρωστες" εκτελέσεις απο τον Burton
  • Δεν ξέρω αν 3D ή 2D είναι καλύτερα αλλα αυτο που ειναι σίγουρο ειναι οτι οι αναλογικές αίθουσες μου θυμίζουν πλεον DVD. Πιξέλιασμα και θολούρα Απορώ πως θα φαίνεται σε κάποιον που εχει κανενα σωστό προβόλι σπίτι του...

Στάθηκε αδύνατο να εμπλακώ και να με παρασύρει.
Οπως άλλως τε και το προηγούμενό του με τον μπαρμπέρη.
Είναι επίπεδος πια, ανέμπνευστος, 'πληρωμένο πιστόλι'-λές και τον ενδιαφέρει απλά και μόνο να εικονογραφεί τα παραμύθια. Τίποτα παραπάνω.
Περιέργως την ίδια 'φάση' φαίνεται στα μάτια μου να περνά και ο Τερι Γκίλιαμ εδώ και κάμποσα χρόνια. Αλλά τουλάχιστον ο Γκίλιαμ είναι άνισος. Το Tideland ήταν σκέτη αποτυχία αλλά οι ρωγμές του δείχνουν πόσο φιλόδοξα ξεκίνησε. Το ίδιο και το Fear & Loathing In Las Vegas.
ο Μπάρτον φαίνεται σαν να 'τέλειωσε' με το Charlie & The Chocolate Factory.

οι γυναικα παντως που πηγε χθες στη γλυφαδα να το δει με τις φιλες τις ειπε οτι ειναι η τελευταια φορα που παει να δει 3Δ.... Περισσοτερο ζαλαδα προκαλουσε ελεγαν παρα εντυπωσιασμο.... Εγω ετσι και αλλιως αφου δε προλαβα να παω στο αβαταρ σιγα μη πηγαινα στο συγκεκριμενο....

Απάντηση: Alice In Wonderland 3D or not 3D?

θα συμφωνησω με τον Κωστα.Μπορει ο κοσμος του Μπαρτον να ειναι εδω,να δινει ρεστα με τη σκηνογραφια αλλη μια φορα,αλλα δεν σε παρασερνει με τιποτα.σε κραταει σε αποσταση,βιαστικο και χωρις την "τρελλα" που θα μπορουσε να σε ξεσηκωσει...παρ'ολα αυτα σε σχεση με αλλα βλεπεται μια χαρα αλλα ρε γαμωτο απο τον μπαρτον θελουμε περισσοτερα.δεν φταιμε εμεις αυτος μας καλομαθε...

Είναι επίπεδος πια, ανέμπνευστος, 'πληρωμένο πιστόλι'-λές και τον ενδιαφέρει απλά και μόνο να εικονογραφεί τα παραμύθια. Τίποτα παραπάνω.
Περιέργως την ίδια 'φάση' φαίνεται στα μάτια μου να περνά και ο Τερι Γκίλιαμ εδώ και κάμποσα χρόνια. Αλλά τουλάχιστον ο Γκίλιαμ είναι άνισος. Το Tideland ήταν σκέτη αποτυχία αλλά οι ρωγμές του δείχνουν πόσο φιλόδοξα ξεκίνησε. Το ίδιο και το Fear & Loathing In Las Vegas.

Κατάλαβα, δεν θα πάω να το δώ...ίσως όταν βγει σε DVD άντε Bluray.

Απο φιλο κριτικο ξερω εδω και 10 ημερες οτι δεν.....ειναι στα επιπεδα του Μπαρμπερη.....

Και επειδη τον εχω περι πολλου τον Μπαρτον πιθανοτατα θα το περιμενω σε bluray.

Παντως μεταξυ μας ας κανει και μερικες μετριες ταινιες. Αρκει αυτες να ειναι τυπου Σοκολατοβιομηχανιας ή Αλικης και οχι μια ταινια για το ενοικιο οπως ηταν ο πλανητης των πιθηκων.

Re: Απάντηση: Alice In Wonderland 3D or not 3D?

θα συμφωνησω με τον Κωστα.Μπορει ο κοσμος του Μπαρτον να ειναι εδω,να δινει ρεστα με τη σκηνογραφια αλλη μια φορα,αλλα δεν σε παρασερνει με τιποτα.σε κραταει σε αποσταση,βιαστικο και χωρις την "τρελλα" που θα μπορουσε να σε ξεσηκωσει...παρ'ολα αυτα σε σχεση με αλλα βλεπεται μια χαρα αλλα ρε γαμωτο απο τον μπαρτον θελουμε περισσοτερα.δεν φταιμε εμεις αυτος μας καλομαθε...

+1000

Ήταν μια πολύ καλή ταινία γενικά, αλλά μια πολύ κακή ταινία του Burton... Βέβαια, η σκηνογραφία ήταν όλα τα λεφτά, και τελικά δεν κατάλαβα αν με χάλασε η σκηνοθεσία ή το σενάριο, μάλλον το δεύτερο...

Σίγουρα πάντως ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών μου, περίμενα κάτι τουλάχιστον εξαιρετικό.

Το 3D δεν ξέρω γιατί αλλά με ζάλισε και πόνεσε τα μάτια μου... Τονίζω ότι είναι η πρώτη φορά που νιώθω κάτι τετοιο, καθώς άλλα 3D που έχω δει (Ιce Age, Avatar κ.α) τα έχω απολαύσει....

Ίσως τώρα που το ξαναασκέφτομαι, το 3D να μου χάλασε όλη τη "μαγεία" που θα απολάμβανα αν έβλεπα αυτόν τον υπέροχο χρωματιστό κόσμο με τα μάτια του κλασσικού σινεμά.

Θα το ξαναδώ πάντως όταν βγει σε μπλε, πιθανότατα θα το αγοράσω κιόλας, καθώς είχε σκηνές πραγματικά μαγικές...

Εγω το ειδα χωρις 3δ, αλλα και εμενα μετρια μου φανηκε, δεν σου κραταγε το ενδιαφερον.

Απάντηση: Re: Alice In Wonderland 3D or not 3D?

+ 1000

η νυφη και το ψαρι μ αρεσαν ποιο πολυ απο την σοκολατα
εδω βλεπω κατι σαν να επαναλαμβανεται

Μετά από τόσο καιρό είπα να ξαναπάω σινεμά για να ξαναζήσω την μαγεία της μεγάλης οθόνης. Το έργο που διάλεξα και πήγα με την γυναίκα μου ήταν η Αλίκη σε κανονική προβολή στην Βάρκιζα.
Για την ιστορία αναφέρω ότι στην αίθουσα κόπηκαν συνολικά πέντε εισιτήρια! Αναρτιέμαι αν συμφέρει τους αιθουσάρχες προβολή με τόσα λίγα άτομα.
Το έργο μας απογοήτευσε διότι άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε. Να σημειώσω ότι σαν παιδική ταινία είναι αρκετά τρομακτική, ενώ για τους ενήλικες είναι αρκετά αφελής. ‛Έτσι κανένας δεν ικανοποιείται. Αυτή η ιστορία με τα εφέ με έχει κουράσει. Νομίζεις τελικά ότι βλέπεις όλο τα ίδια πράγματα.
Ευτυχώς το βράδυ στο σπίτι, είδα σε DVD την ταινία Le Proces (TRIAL) του 1963 και αποζημιώθηκα. Πρόκειται για το έργο του Όρσονν Ουέλες που είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Κάφκα, η δίκη.

Status
Not open for further replies.