Alien: Earth [Disney+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 2 8.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 8 32.0%
  • Καλή

Votes: 8 32.0%
  • Μέτρια

Votes: 4 16.0%
  • Κακή

Votes: 3 12.0%

• Total voters
    25
Α καλά εντάξει. Περιμένω να ολοκληρωθεί για να το δω αλλά μάλλον με γλυτωσατε από τον κόπο.

Υ.Γ. μάλλον αναμενόμενο. Το Disney το έβγαλε. Ούτε το starz , ούτε το HBO.

Θα το δεις και θα το γουστάρεις.. είναι Alien.. και μάλιστα και με "βελτιωτικά".. :P

• Like
Reactions: vadergr
Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει να πηδάει από το δέντρο και να επιτίθεται.... Α, ναι. Το Predator. 😇

ΟΚ ήτανε το 7ο. Είχε και all time classic σκηνή στην παραλία.

Τρώω τα νύχια μου για το φινάλε. Σε ένα επεισόδιο θα ξεκαθαρίσουν όλα άραγε;

Τρώει άγριο κράξιμο έξω πάντως για τα 6-7... Και έχουν και δίκιο. Μερικά δύσκολα τα καταπίνεις

Μεχρι τωρα δεν υπαρχει καμια συνδεσει με τις ταινιες και οτι εχουμε δει σε αυτες εχουν παει περιπατο ,μας δειχνουν οπλα που οκ στο ALIEN ειναι ας πουμε φυσικο να μην τα εχει το πληρωμα αλλα στο ALIENS που πανε οι πεζοναυτες ουτε ξερουν τι τους περιμενει ουτε διαθετουν οπλα που να εξουδετερωνουν τα αλιεν και οκ οι ταινιες ειναι λογικο να μην δειχνουν κατι τετοιο αφου ουτε καν ειχαν φανταστει οτι υπαρξει καποτε σειρα αλλα η σειρα καπως επρεπε να το δικαιολογει η ισως να μην εχει τετοιου ειδους οπλα

Αυτος ο σκοτ τελικα τι ρολο βαραει στην σειρα και πως αφηνει να δειχνουν απιστευτες βλακιες οπως το αλιεν που υπακουει ,αλλα να μου πεις ειχε κανει και την σειρα με το ιπταμενο φιδι

Από τα χειρότερα επεισόδια το φινάλε. Και με cliffhanger για την δεύτερη σεζόν. Καθαρά δεν ήξεραν που να το πάνε σεναριακα. Τρομερές ευκολίες. Η σειρά κακώς λέγεται Alien . Έχει να κάνει καθαρά με τους συνθετικους .

• Angry
Reactions: Λάκης
Κάτι ήξερα μαλλον που δεν την ξεκίνησα....Μάλλον καλύτερα να δω καμιά παλιά ταινία (σε καλή ποιότητα) αν θέλω να ξεχαρμανιάσω.
Το έγραψα κι πριν, δες μόνο το 5ο επεισόδιο, στέκεται μια χαρά μόνο του σαν μια μικρή ταινία που θυμίζει την πρώτη ταινία Alien, είναι το καλύτερο επεισόδιο της σειράς και κατά την γνώμη μου το μόνο που αξίζει σαν σύνολο.

Το έγραψα κι πριν, δες μόνο το 5ο επεισόδιο, στέκεται μια χαρά μόνο του σαν μια μικρή ταινία που θυμίζει την πρώτη ταινία Alien, είναι το καλύτερο επεισόδιο της σειράς και κατά την γνώμη μου το μόνο που αξίζει σαν σύνολο.
Βλέπεις τα πρώτα λεπτά του 1 και μετά το 5 . Μετά δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

• Like
Reactions: karamela
Βλέπεις τα πρώτα λεπτά του 1 και μετά το 5 . Μετά δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.
Έτσι ακριβώς. Από όλη την σειρά αυτά θα ου μεινουν στο τέλος, σχεδόν όλα τα άλλα τα ξέχασα ήδη.

Είδα κι εγώ το 8ο κλείνοντας τον κύκλο.
Επέστρεψε ευτυχώς το μικρο χταποδόματο στο τελευταίο επεισόδιο. Πολύ χαριτωμένο τρομαχτικά είναι.
Άμα βγάλουνε σειρά προϊόντων με αυτό, θα ξεπουλήσει... .
Μας άφησε φυσικά με μια τεράστια πόρτα για τη δεύτερη σεζόν το τελευταίο επεισόδιο. Όταν λες και τώρα τι, τώρα να κατακτήσουμε τον κόσμο... ε, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει δεύτερη σεζόν.

Θα ψηφίσω καλή. Θα σημειώσω όμως ότι η σκηνοθετική επιλογή να βλέπεις τα alien εκτός σκοτεινών θαλάμων και σκιών, αφαιρεί από το feeling την ένταση και την αγωνία για το αναπάντεχο, που τόσο καλά γνωρίζαμε μέχρι τώρα από την ταινία.

Είδα τον επίλογο, δε με χάλασε overall. Η "εξέγερση" ήταν αναμενόμενη & το meme πιο πάνω δεν έπεσε και πολύ έξω!!!
Περιμένω την επόμενη σεζόν για να δω τι θα κάνει το μάτι με φωνή πλέον... και την σύγκρουση με γιουτάνι...

Παρά τις σεναριακές ευκολίες παραμένει μια δυνατή παραγωγή, διαφορετική και με σταδιακό built up. ΑΝ ήταν στο ύφος των ταινιών (όλη την ώρα κυνήγι, παγίδες και πυροβολισμοί) δε θα είχε νόημα κανένα η σειρά.

• Like
Reactions: vadergr
Κι επειδή η φάση με την ασυνέχειες με τις ταινίες ταλαιπωρεί και άλλους, σε μια σούμα ο grok λέει

Γιατί Υπάρχουν Αυτές οι Ασυνέχειες?
Το franchise Alien δεν ήταν ποτέ απόλυτα συνεκτικό—τα πρωτότυπα του Ridley Scott (Alien, Aliens) διαφέρουν από το δράμα του James Cameron, το σκοτεινό Alien 3 του David Fincher και τα πειραματικά prequels (Prometheus, Covenant). Crossovers όπως το Alien vs. Predator ήδη παραβίασαν κανόνες (π.χ. οι Predators εκτρέφουν ξενομόρφους για κυνήγι). Ο showrunner Noah Hawley (Fargo, Legion) εκμεταλλεύεται αυτή την ευελιξία: Απορρίπτει ρητά το lore των Engineers ως "δημιουργημένο βιολογικό όπλο", προτιμώντας την αρχική αίσθηση αρχαίου, ανεξιχνίαστου τρόμου από το διάστημα. Σε συνεντεύξεις, περιγράφει το Alien: Earth ως "ξεχωριστή συνέχεια" που είναι "εντάξει" να αποκλίνει, εστιάζοντας σε εταιρικές ίντριγκες στη Γη και αγώνες για αθανασία αντί για διαστημικό τρόμο. Αυτό μοιάζει με το πώς το Alien: Romulus (2024) αγνόησε στοιχεία των prequels για να τιμήσει την ταινία του 1979. Ουσιαστικά, δεν είναι τόσο "παραβίαση κανονικότητας" όσο "επέκταση κανονικότητας για την τηλεόραση", στοιχηματίζοντας ότι οι φαν θα αποδεχτούν χαλαρούς δεσμούς (π.χ. η αποστολή του Maginot που θυμίζει το Nostromo) αντί για αυστηρή τήρηση.

• Like
Reactions: Tzimisce
Κι επειδή η φάση με την ασυνέχειες με τις ταινίες ταλαιπωρεί και άλλους, σε μια σούμα ο grok λέει

Γιατί Υπάρχουν Αυτές οι Ασυνέχειες?
Το franchise Alien δεν ήταν ποτέ απόλυτα συνεκτικό—τα πρωτότυπα του Ridley Scott (Alien, Aliens) διαφέρουν από το δράμα του James Cameron, το σκοτεινό Alien 3 του David Fincher και τα πειραματικά prequels (Prometheus, Covenant). Crossovers όπως το Alien vs. Predator ήδη παραβίασαν κανόνες (π.χ. οι Predators εκτρέφουν ξενομόρφους για κυνήγι). Ο showrunner Noah Hawley (Fargo, Legion) εκμεταλλεύεται αυτή την ευελιξία: Απορρίπτει ρητά το lore των Engineers ως "δημιουργημένο βιολογικό όπλο", προτιμώντας την αρχική αίσθηση αρχαίου, ανεξιχνίαστου τρόμου από το διάστημα. Σε συνεντεύξεις, περιγράφει το Alien: Earth ως "ξεχωριστή συνέχεια" που είναι "εντάξει" να αποκλίνει, εστιάζοντας σε εταιρικές ίντριγκες στη Γη και αγώνες για αθανασία αντί για διαστημικό τρόμο. Αυτό μοιάζει με το πώς το Alien: Romulus (2024) αγνόησε στοιχεία των prequels για να τιμήσει την ταινία του 1979. Ουσιαστικά, δεν είναι τόσο "παραβίαση κανονικότητας" όσο "επέκταση κανονικότητας για την τηλεόραση", στοιχηματίζοντας ότι οι φαν θα αποδεχτούν χαλαρούς δεσμούς (π.χ. η αποστολή του Maginot που θυμίζει το Nostromo) αντί για αυστηρή τήρηση.
"Ο showrunner Noah Hawley (Fargo, Legion) εκμεταλλεύεται αυτή την ευελιξία: Απορρίπτει ρητά το lore των Engineers ως "δημιουργημένο βιολογικό όπλο", προτιμώντας την αρχική αίσθηση αρχαίου, ανεξιχνίαστου τρόμου από το διάστημα."

Μόνο τρόμο δεν έβγαλε το alien στην σειρά. Το πιο τρομακτικο εκει μεσα παιζει να ειναι το "φυτο".

Επίσης το Romulus σεβάστηκε τα prometheus/Covenant δείχνοντας την μαύρη ουσία στον σταθμό.

Τα avp είναι άλλο timeline τελείως.

Η σειρά είναι ένα μαύρο χαλι.

εξαρταται τι θελει να δει κανεις Τασο... ολα υποκειμενικα ειναι.

Αν θες σκοτεινη σειρα, γεματη τρομο μαλλον θα απογοητευτεις.. εμενα προσωπικα μ αρεσε , δεν ξετρελαθηκα βεβαια αλλα δε θεωρω οτι εχασα το χρονο μου.
Δινει αλλα διασταση , αλλα αυτο μπορει να ενοχλει καποιους .

Δε χανεις και τιποτα να τη δεις... εκτος απο χρονο, αν εχεις φυσικα.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Εγώ θέλω κρυφτό/κυνηγητό, ξερίζωμα και λιώσιμο κεφαλιών με το οξύ. Αρα δεν θα μου κάνει.
Αν θέλω να δω κοινωνικές προεκτάσεις ΟΧΙ δεν θα διαλέξω σειρά που λέγεται Alien. Πως να το κάνουμε τώρα.....