ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Ο Oμπάμα καλώς ή κακώς πρόφερε ένα νέο όραμα στον αμερικάνικο λαό .... και απο οτι φαίνεται θα κερδίσει τις εκλογές
Ποιόν θεωρείται Ομπάμα στη Ελλάδα?? υπάρχει κανένας???
να δώσει όραμα???
Αν βρείτε κάποιον παρακαλώ δώστε μου όνομα και διευθυνση

Τέτοια εξωτικά φρούτα (πολιτικοί με όραμα) δεν φύονται εύκολα στην Ελλάδα, ακόμα κι όταν υπάρχει κάποια σπάνια τέτοια περίπτωση δεν του δίνουν την απαραίτητη φροντίδα σε λίπανση και πότισμα και έτσι σαπίζει ή ξεραίνεται, καμιά φορά μετατρέπεται και σε τσουκνίδα!

Εδώ έχουμε κόμματα, όχι σαχλαμάρες! Άμα δεν γλύψεις ούτε ένα ποτήρι νερό δε σου δίνουν! (Που θες και λίπασμα!)

Κι από υπερλίπανση ξεραίνεται ένα φυτό, αυτό είναι το πρόβλημα (πχ ο σημερινός πρωθυπουργός ξεράθηκε ήδη από την υπερφροντίδα των γύρω του, ασχέτως βέβαια ότι δεν είχε και ποτέ όραμα, παρά μόνο μπριζόλες!).

Ο Oμπάμα καλώς ή κακώς πρόφερε ένα νέο όραμα στον αμερικάνικο λαό .... και απο οτι φαίνεται θα κερδίσει τις εκλογές
Ποιόν θεωρείται Ομπάμα στη Ελλάδα?? υπάρχει κανένας???
να δώσει όραμα???
Αν βρείτε κάποιον παρακαλώ δώστε μου όνομα και διευθυνση

Καλά το όποιο όραμα και οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν νομίζω να έχουν καμία σχέση με τη συνέχεια του ως πρόεδρος. Νομίζω ότι είναι σύνηθες αυτό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Εδω η εξουσία ειναι ...κληρονομική, αν δεν είσαι απο τζάκι δεν φτουράς!
Μετα εδω ....θελουμε μεν αλλαγές (όλοι κόπτονται γι αυτό) ...αρκεί να πληρώνουν πάντα οι άλλοι τον λογαριασμό και ποτέ εμείς!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Ο Τσίπρας ρε συ είναι golden boy! Δεν είναι μαύρος! :flipout:

Δεν ήξερα οτι εννοούσες οταν έλεγες ποιον θεωρείτε τον Ομπαμα της Ελλάδος,κατ εικόναν...και καθ ομοίωσιν..:flipout::flipout:

Ο Obama για την ώρα αντιπροσωπεύει απλώς μια ελπίδα, έστω με μερικά περισσότερα εχέγγυα. Κατά τα άλλα, το μέλλον θα δείξει.

Τέτοιους είχαμε πολλούς εδώ. Κάποιοι εξαντλήθηκαν πριν την πρώτη στροφή. Άλλοι έχασαν στο νήμα που μόλις πέρασε ο Obama. Ελάχιστοι πήγαν λίγο μακρύτερα. Αυτή τη στιγμή, εγώ δεν βλέπω κανέναν άλλον.

Μα και πάλι ο Obama!
Και για την Ελλάδα! Γιατί όχι δηλαδή;!
Εκτός κι αν τον πιάσει ο νόμος για... διπλοθεσία!:flipout:

Πέρα από την πλάκα πάντως, ο Obama τουλάχιστον, πράγματι κατάφερε να προσφέρει ένα όραμα εκεί. Δεν είναι και απλό πράγμα στην εποχή μας κάτι τέτοιο και ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ.
Εγώ χάρηκα για την εκλογή του αν και ποτέ δε ξέρεις που θα βγει και αυτό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να προωθηθεί κάτι που θα ξεχωρίζει πραγματικά, σε ένα τόσο ελεγχόμενο καθεστώς.

Ωστόσο, αν πράγματι ξεχωρίσει, το μόνο που θα φοβάμαι είναι μην τον... "φάνε" (στεγνά) κι αυτόν τελικά όπως άλλωστε συνηθίζουν εκεί στην "Άγρια Δύση" με τους προέδρους τους! Ειδικά με όσους είχαν... "οράματα"!

Υποθέτω πως χάρηκε όλος ο κόσμος που εκλέχθηκε ο Ομπάμα. Το ζήτημα είναι ότι δεν νομίζω πως θ' αλλάξουν και πολλά για μας τους Έλληνες, ούτε και γι αυτούς που βομβάρδισαν ή πρόκειται να βομβαρδίσουν, διότι απλά η πολιτική στο Αμέρικα επηρρεάζεται από διάφορους κύκλους οι οποίοι είναι σταθερή αξία στον χρόνο...
Και μην γελιόμαστε ήταν απλώς η "εκδίκηση της γυφτιάς", βλέπε έγχρωμους (μαύρους, κίτρινους, κόκκινους και άλλα χρώματα...):afro:

Δεν συμφωνώ καθόλου ότι ήταν η "εκδίκηση της γυφτιάς", όπως το εννοείς. Αντιθέτως πιστεύω ότι η εκλογή του οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους, πρώτον στον ίδιο τον εαυτό του, τον λόγο του, την παρουσία του, την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει ότι πράγματι μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα (εννοείται και στην πολύ καλή οργάνωση της προεκλογικής του εκστρατείας, και στο αρκετό χρήμα που μάζεψε), και δεύτερον ως απόλυτη τιμωρία στα 8 χρόνια δυνάστευσης των ίδιων των αμερικανών από την γελοία κυβέρνηση του Bush. Το χρώμα του νομίζω ελάχιστα επηρέασε θετικά ή αρνητικά στην εκλογή του...

Να με συγχωρείτε αλλά ο Ομπάμα καθόλου εξωτικός και καθόλου πρωτότυπος δεν είναι. Γιατί αν θυμάμαι καλά το βασικό του σύνθημα το ακούγαε εδώ στην Ελλαδίτσα πριν από 27 χρόνια.

Ε και; Δηλαδή σαν τι πρέπει να πει για να φανεί πρωτότυπος, να κηρύξει την επανάσταση στο κατεστημένο; Το θέμα δεν είναι να είναι πρωτότυπος, αλλά αυτά που λέει να τα κάνει στην πράξη (αντιθέτως με το τι έγινε εδώ πριν 27 χρόνια, ένα κουλουβάχατο).

Να με συγχωρείτε αλλά ο Ομπάμα καθόλου εξωτικός και καθόλου πρωτότυπος δεν είναι. Γιατί αν θυμάμαι καλά το βασικό του σύνθημα το ακούγαε εδώ στην Ελλαδίτσα πριν από 27 χρόνια.

Επειδή δεν έτυχε να ασχοληθώ, ελπίζω μόνο το βασικό του σύνθημα να μην είναι η αμερικάνικη εκδοχή του "Αυτό δεν είναι συγκέντρωση, είναι λαοθάλασσα!"... :flipout::flipout:

Μπα καμιά σχέση. Απ' ότι έχει κάνει μέχρι τώρα στη ζωή του φαίνεται σοβαρός άνθρωπος. Ο πατέρας του ήταν μαύρος από τη Κένυα. Τον μεγάλωσε βασικά η μαμά του. Παρότι δεν ήταν πλούσιος, πήγε στο Χάρβαρντ και έγινε δικηγόρος. Θα μπορούσε να πάει σε κάποιο μεγάλο δικηγορικό γραφείο και να βγάλει τρελά λεφτά, αλλά προτίμησε να επιστρέψει στο Σικάγο και να δουλέψει σε κοινωνικούς σκοπούς. Και τελικά έγινε βουλευτής και τώρα πρόεδρος. Αν γνωρίζετε Αγγλικά, δείτε το βίντεο της χθεσινής ομιλίας του: μιλάει με πολύ ωραίο και ήρεμο τρόπο, αλλά και αυτά που λέει είναι εξαιρετικά.

Σημειώστε ότι το 1961 που γεννήθηκε σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ τους μαύρους δεν τους άφηναν να ψηφίσουν καν! Φυσικά μια από τις αιτίες που βγήκε πρόεδρος παρότι είναι μαύρος, είναι ο ... Μπους! Μετά από τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, όλοι ήθελαν αλλαγή.

Γενικά, πολύ αξιόλογος άνθρωπος! Μακάρι να είχαμε κι εμείς υποψήφιους πρωθυπουργούς με τέτοια μόρφωση, ικανότητες και σκληρή δουλειά στο παρελθόν τους. Δυστυχώς όμως εμείς εδώ δεν έχουμε δημοκρατία αλλά κομματοκρατία. Και η κομματοκρατία δεν έχει πολλές-πολλές ανοχές για άξιους ανθρώπους, προτιμά τους γλύφτες.

...
Γενικά, πολύ αξιόλογος άνθρωπος! Μακάρι να είχαμε κι εμείς υποψήφιους πρωθυπουργούς με τέτοια μόρφωση, ικανότητες και σκληρή δουλειά στο παρελθόν τους. Δυστυχώς όμως εμείς εδώ δεν έχουμε δημοκρατία αλλά κομματοκρατία. Και η κομματοκρατία δεν έχει πολλές-πολλές ανοχές για άξιους ανθρώπους, προτιμά τους γλύφτες.

Νικο και να ειχαμε, μαλλον θα τον "θαβαμε"... Δυσκολα οι δυνατες προσωπικότητες παραμενουν ψηλα στην Ελλαδα μας... Ολο και καποιο κουσουρι θα βρεθει. Μετα θανατον βεβαια, το πραγμα αλλαζει...

Ίσως να φάνηκα κυνικός πιο πάνω ενώ δεν είμαι. Σαφώς και χάρηκα που εκλέχθηκε ο Ομπάμα και τον εκτίμησα περισσότερο όταν είδα την φωτό με τα τρύπια του παπούτσια πάνω στο γραφείο, ή το πάντελόνι που φορούσε εδώ και δέκα χρόνια όπως είπε η γυναίκα του σε μιά συνέντευξη, πράγμα που δείχνει ότι είναι αληθινός. Όμως στηρίχθηκε από μειονότητες ως αλλαγή, η οποία συνέπεσε με μια δύσκολη περίοδο (λέγε με οικονομία και ηλίθιο Bush) που συνέβαλλαν στην εκλογή του. Αλλά και πάλι, δεν πιστεύω να διαφοροποιηθεί σε αισθητό βαθμό η εξωτερική πολιτική της Αμερικής.
Και πιστέψτε με θέλω να βγω ψεύτης!