ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά το ρουσφέτι που ζει και βασιλεύει.
Βέβαια, οι πολιτικοί μας πλέον κρέμονται απ τα @@ των καναλαρχών-μεγαλοεργολάβων όπως επίσης και από γνωστούς επιχειρηματίες που πιθανότατα τους έχουν δεμένους.
Στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει δημοκρατία. Η πολιτική έχει χαραχθεί από κάποιους και αλλάζουν απλώς πρόσωπα.
Όπως σωστά αναφέρθηκε, κάποιος προσπάθησε να αλλάξει κάτι σε αυτό και τον έφαγαν.

Δηλαδή οι Πρόεδροι των ΗΠΑ επιλέγονται απο τον απλό Λαό??
:flipout::flipout:
Και μονον εάν δούμε ποιοί στήριξαν Ομπάμα απο το κατεστημένο των ΗΠΑ αρκεί.
Ακομα και Ρεπουμπλικάνοι άλλαξαν στρατόπεδο(Κολιν Πάουελ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Έχουμε ένα πρωθυπουργό που είναι στη θέση του επειδή τον επέλεξαν για πρόεδρο της ΝΔ μια χούφτα κομματικά στελέχη.

Ο επόμενος πρωθυπουργός μας πιθανότατα θα είναι κάποιος που τον επέλεξε ένα και μόνο άτομο: ο κ. Σιμήτης.

Και των δύο το κύριο προσόν είναι το επίθετό τους, και χωρίς αυτό νομίζω ότι δεν θα είχαν τα αξιώματα που έχουν.

Επιπλέον, κανείς μας δεν γνωρίζει πόσα χρόνια θα κρατήσει η εναλλαγή Καραμανλή-Παπανδρέου στην εξουσία. Μπορεί και άλλα 30 χρόνια, αν δεν χορτάσουν.

Τέλος, η δημοκρατία μας είναι τέτοια που σχεδόν όλα στο κράτος μας εξαρτώνται από τον πρωθυπουργό ή από τους υπουργούς, δηλαδή άτομα που άμεσα επέλεξε αυτός.

Ζώντας σε μια τέτοια πραγματικότητα, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα σύστημα όπως αυτό που έχουν οι Αμερικανοί εδώ και 200 χρόνια:

1. Κάθε 4 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μας πρότειναν 3-4-5-10 υποψηφίους και εμείς οι απλοί άνθρωποι να επιλέγαμε κάποιον από αυτούς για πρόεδρο του κόμματος (και υποψήφιο πρωθυπουργό).
2. Μετά από δύο τετραετίες στην πρωθυπουργία να έπρεπε κανείς να αποσυρθεί.

H Δημοκρατία τών Η.Π.Α ελέγχεται πλήρως απο Τραπεζίτες και Πετρελαιάδες.
Και ο κάθε υποψήφιος Πρόεδρος περνάει απο πολλές ´εξετάσεις´.Ακομα και ο Ομπάμα έδωσε ´Γή και Υδωρ´στό Εβραϊκό Λόμπυ και φυσικά θεώρησε τεράστιο κίνδυνο το Ιράν.
Δεν διαφωνώ γιά τήν οικογενειοκρατία στην Ελλάδα ,αλλά μην ξεχνάμε πώς πλήν τής προχτεσινής εκλογικής αναμετρήσεως στίς Η.Π.Α η αποχή απο τις εκλογές ήταν τεράστια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

H Δημοκρατία τών Η.Π.Α ελέγχεται πλήρως απο Τραπεζίτες και Πετρελαιάδες.

Πλήρως; Και γιατί βγάλανε μαύρο; Πριν από 40 χρόνια θα τον παίρνανε με τις πέτρες (και πολλοί από αυτούς τους ρατσιστές ζουν και σήμερα). Οπότε, για πιο λόγο να "διαλέξουν" μαύρο; Μέσα σε 300 εκατομμύρια κόσμο αυτοί που "ελέγχουν τα πάντα" δεν μπορούσαν να βρουν τουλάχιστον ένα άσπρο; Πολλές μερίδες του κόσμου θα ήταν πιο ευχαριστημένες!

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι ΗΠΑ είναι τρομερά πολύπλοκο κράτος, ακόμη και σαν διάρθρωση. Για παράδειγμα έχουν άλλους νόμους και άλλες εκλογές σε Ομοσπονδιακό, Πολιτειακό και Τοπικό επίπεδο. Έτσι υπάρχουν κοινότητες μέσα σε κοινότητες. Έβλεπα τις προάλλες ένα ντοκιμαντέρ για το Όρεγκον και τις πολλές κοινότητες φυσιολατρών που βρίσκονται εκεί και ζουν με βιολογικές καλλιέργειες σε αυτοδύναμα "χωριά". Στις ΗΠΑ έχουν μαζευτεί όλοι οι λαοί της γης, είναι και σαν έκταση και σαν πληθυσμός τεράστιες. Οποιαδήποτε απλή επεξήγηση είτε του πολιτικού τους συστήματος είτε της κοινωνικής κατάστασης είναι εξ' ορισμού αποτυχημένα.

Βέβαια, αν μας ικανοποιεί απλώς να βρούμε ένα εχθρό, τότε τους βαφτίζουμε κακούς σε όλα και δεν το σκαλίζουμε άλλο. Αν αντιθέτως θέλουμε να βρούμε κάποια καλά που μας λείπουν, μήπως και βελτιωθούμε εμείς, τότε έχουν πολλά που μπορούμε να κοιτάξουμε. Άλλωστε, αυτοί είτε βελτιώθούν είτε όχι, είναι δική τους υπόθεση. Εμένα με ενδιαφέρει να βελτιωθεί κάποτε η δική μου πατρίδα.

Και για να γυρίσουμε στο κυρίως θέμα: εγώ πολύ θα ήθελα να δω κάποτε στην Ελλάδα ένα πρωθυπουργό σαν τον Ομπάμα: νέο, με μεγάλη μόρφωση, κοσμογυρισμένο, να μην είναι από τζάκι, προσγειωμένο, να έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του, να έχει βοηθήσει απλό κόσμο με την εργασία του. Θα χαιρόμουν να έχουμε ένα τέτοιο πρωθυπουργό και θα θεωρούσα ότι σαν χώρα προοδεύουμε.

Και γιατί ο Μπούς έβγαλε Μαυρη ΥΠ.ΕΞ που ήταν κανονική απόγονος τού Χίτλερ???
Δηλαδή η εκλογή ενός μαύρου ,εξ´ορισμού αποδεικνύει και την δημοκρατικότητα τού Συστήματος??
Το χρώμα δεν παίζει κανενα ρόλο στην εφαρμογή τής Ιμπεριαλιστικής πολιτικής τών Αμερικανών.
Ισα-ισα πού μερικές φορές κάποιος ´υπεράνω υποψίας´κάνει καλύτερα την ´δουλειά´.
Οσον αφορά στον εχθρό ,ας απαντήσουν άπειροι Λαοί τής Γής πού έχουν κατασφαχτεί απο τούς Αμερικανούς...
Χουντες στην Λ.Αμερική,Αφρική ,ακομα και Ευρώπη.
Μακάρι ο Ομπάμα να αποδειχτεί γνήσιος και να επαναφέρει τίς Φιλελευθερες αρχές τής Αμερικής πού υπήρχαν μέχρις το τέλος τού Β.Παγκοσμίου Πολέμου.
Αλλά μια χώρα που σήμερα είναι καταχρεωμένη-οπως η Αμερική-και απομυζά όλες τίς πρώτες ύλες και οχι μονον απο Χώρες της Περιφέρειας ,για να σταθεί στά πόδια της είναι γνήσια Ιμπεριαλιστική και κυρίως υπεύθυνη γιά τα δεινά τού Κόσμου..
Φυσικά βρίσκει και συμμάχους τμήματα τών αστικών τάξεων άλλων χωρών για να πετύχει στο ´έργο της´.
Με ενδιαφέρει η στροφή της Αμερικής ,αλλά απο εκεί και πέρα ελάχιστα έχω να θαυμάσω σε αυτήν την Χώρα απο το 50 και μετά.
Και φυσικά υπάρχει ένα ποσοστό Αμερικανών εξαιρετικού επιπέδου,αλλά η πλειονότητα είναι βαθύτατατα αντιδραστική και καθυστερημένη...
Εδώ ούτε τον Δαρβίνο δεν αναγνωρίζουν..............Για να μήν σχολιάσω το βαθειά αντιδραστικό επίπεδο ενασχόλησης τους με την Θρησκεία

Θα χαιρόμουν να έχουμε ένα τέτοιο πρωθυπουργό και θα θεωρούσα ότι σαν χώρα προοδεύουμε.

το πρωθυπουργό τον βγάζουν οι πολίτες.
Και πάντα βγάζουν αντάξιό τους...

@Σούρλας: Ναι, όλα τα αρνητικά που λες είναι αλήθεια. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δούμε και τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Ρώσους, τους Άγγλους και οποιοδήποτε άλλο μεγάλο λαό. Όλοι έχουν κάνει εγκλήματα και εγκλήματα, έχουν βεβαρυμένο παρελθόν, είναι για φτύσιμο. Έχω διαβάσει αρκετή ιστορία, πολλά από αυτά τα ξέρω. Σαν Έλληνας, τα εγκλήματα άλλων λαών με κάνουν και λυπάμαι και ελπίζω να μην γίνουν ξανά τέτοια πράγματα στο μέλλον.

Από την άλλη, αυτό δεν σβήνει τα πάντα, ούτε με κάνει να αισθανθώ καλύτερα (ή έστω ανώτερος) για κάθε θέμα. Αν μιλάμε για τραίνα και μου πει κάποιος "στη Γερμανία τι ωραία τραίνα που έχουν", θα σκεφτώ "τι καλά που θα ήταν να γίνουν και τα δικά μας τραίνα έτσι και να μην χρησιμοποιούμε τόσο πολύ το αυτοκίνητο". Δεν θα σκεφτώ "οι παλιοναζίδες, κατέστρεψαν όλη την ευρώπη το 1940, σιγά να μην τους πούμε και μπράβο!".

το πρωθυπουργό τον βγάζουν οι πολίτες.
Και πάντα βγάζουν αντάξιό τους...

Δυστυχώς φοβάμαι ότι ούτε καν αυτό δεν ισχύει σήμερα. Έχω την εντύπωση ότι τα κόμματα έχουν γίνει κλειστά κλαμπ με κληρονομικά δικαιώματα πλέον. Για μένα η επιλογή μεταξύ Κώστα και Γιώργου δεν είναι επιλογή, και είναι δεδομένο ότι ένας από αυτούς θα βγει.

Μάλιστα, έχουν πια αφαιρέσει από τους βουλευτές κάθε δικαίωμα προσωπικής γνώμης, ώστε είναι σχεδόν δεδομένο ότι καμιά δυνατή προσωπικότητα δεν θα μπει στη διαδικασία να βγει βουλευτής.

Απάντηση: Re: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

@Σούρλας: Ναι, όλα τα αρνητικά που λες είναι αλήθεια. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δούμε και τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Ρώσους, τους Άγγλους και οποιοδήποτε άλλο μεγάλο λαό. Όλοι έχουν κάνει εγκλήματα και εγκλήματα, έχουν βεβαρυμένο παρελθόν, είναι για φτύσιμο. Έχω διαβάσει αρκετή ιστορία, πολλά από αυτά τα ξέρω. Σαν Έλληνας, τα εγκλήματα άλλων λαών με κάνουν και λυπάμαι και ελπίζω να μην γίνουν ξανά τέτοια πράγματα στο μέλλον.

Από την άλλη, αυτό δεν σβήνει τα πάντα, ούτε με κάνει να αισθανθώ καλύτερα (ή έστω ανώτερος) για κάθε θέμα. Αν μιλάμε για τραίνα και μου πει κάποιος "στη Γερμανία τι ωραία τραίνα που έχουν", θα σκεφτώ "τι καλά που θα ήταν να γίνουν και τα δικά μας τραίνα έτσι και να μην χρησιμοποιούμε τόσο πολύ το αυτοκίνητο". Δεν θα σκεφτώ "οι παλιοναζίδες, κατέστρεψαν όλη την ευρώπη το 1940, σιγά να μην τους πούμε και μπράβο!".

Κοίτα.
Η Αμερική μέχρις το 45 ήταν Φιλελευθερη...
Επίσης δεν ξεχνώ πώς οι σημαντικότερες εργατικές αλλαγές ξεκίνησαν απο εκεί.
Επίσης ανήκω στην γενιά που έζησε ολη την περίοδο τής αμφισβήτησης στην Αμερική και τά νεανικά κινήματα,ασχέτως που κατεληξαν
Εκτιμώ πολύ επιστήμονες,καλλιτέχνες,ηθοποιούς πού έχει βγάλει αυτή η Χώρα.Ακούω την μουσική πού παράγει .Απο εκεί ενημερώνομαι επιστημονικά.
Δεν μηδενίζω τίποτα.Και υπάρχει μιά μερίδα Αμερικανών με επίπεδο υψηλότερο τών Ευρωπαίων....Ειναι μειοψηφία.
Ομως δεν μπορώ παρά να βλέπω και την άλλη πλευρά τού λοφου,που τά τελευταία χρόνια βαραίνει πολύ πρός το αρνητικό ισοζύγιο.Οπως και πώς μεγάλη μερίδα τού πληθυσμού της είναι εντελώς καθυστερημένη και πολύ πιό οπισθοδρομική απο τον τελευταίο Ελληνα ή Μεσογειακό αγρότη.
Το ιδιο εκτιμώ τον πολιτισμό τών Γερμανών.
Και χάρηκα πού στο Μουντιάλ τους ,επιτέλους,ξανάβγαλαν τις Γερμανικές σημαίες.
Ομως δεν ξεχνώ και το τι προκάλεσαν κάποτε στην ανθρωπότητα.
Επομένως δέν αναφέρομαι συνολικά στον Λαό μιάς Χώρας αλλά στην Κυρίαρχη Ταξη που την κυβερνά.
Την πολιτική Μπούς τήν πλήρωσαν πρώτοι απ´όλους οι Αμερικανοί πολίτες.Και μετά ο κόσμος ολόκληρος.
Μακάρι να ξύπνησαν λιγάκι και να θυμηθούν τίς πραγματικά Φιλελευθερες(και οχι τις αθλιες Νεοφιλελευθερες)παραδόσεις τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Δυστυχώς φοβάμαι ότι ούτε καν αυτό δεν ισχύει σήμερα. Έχω την εντύπωση ότι τα κόμματα έχουν γίνει κλειστά κλαμπ με κληρονομικά δικαιώματα πλέον. Για μένα η επιλογή μεταξύ Κώστα και Γιώργου δεν είναι επιλογή, και είναι δεδομένο ότι ένας από αυτούς θα βγει.

Μάλιστα, έχουν πια αφαιρέσει από τους βουλευτές κάθε δικαίωμα προσωπικής γνώμης, ώστε είναι σχεδόν δεδομένο ότι καμιά δυνατή προσωπικότητα δεν θα μπει στη διαδικασία να βγει βουλευτής.

Και μόνον ο Νομος περι Ευθύνης Υπουργών που παραγράφει αδικήματά τους ειναι οτι πιό κατάπτυστο έχει συμβεί στην Ελλάδα.

@Σούρλας: Να σου απαντήσω και για την Κοντολίζα. Το χρώμα του δέρματος ενός ανθρώπου δεν τον κάνει καλό ή κακό, έξυπνο ή ανόητο, σωστό ή παλιάνθρωπο.

Βασικά δεν τον κάνει οτιδήποτε. Για σένα και για μένα, αυτό ίσως είναι αυτονόητο. Οι ΗΠΑ όμως ήταν γεμάτες από ρατσιστές για τους οποίους δεν ήταν καθόλου αυτονόητο. Γι αυτό ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε.

Το ότι μέσα σε 50 χρόνια από ρατσιστικό κράτος απέκτησαν ΥΠΕΞ και τελικά και πρόεδρο μαύρο, είναι αναμφίβολα πρόοδος. Αυτό το είπα και σε προηγούμενο ποστ. Ότι και να γίνει από δω και πέρα, αναμφίβολα σε ένα μεγάλο τους πρόβλημα προόδευσαν οι Αμερικανοί: δεν είναι πια ρατσιστές (συνολικά σαν κοινωνία, ατομικά θα υπάρχουν ακόμη αρκετοί φαντάζομαι).

Γι' αυτό πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ, όπως όταν ψηφίσαν οι γυναίκες για πρώτη φορά, όταν απαγόρεψαν με νόμο τη δουλεία, όταν ψηφίσαν οι μαύροι για πρώτη φορά κλπ.

Για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ελπιδοφόρο ότι μεγάλα κράτη μπορούν να ξεπερνούν κάποια στιγμή χρόνια προβλήματά τους όπως ο ρατσισμός.

Και για να είμαι ξεκάθαρος: την εκτιμώ πάρα πολύ την Αμερική σαν χώρα και πιστεύω ότι έχει να μας διδάξει πολλά. Έχουν κάνει μεγάλα εγκλήματα, αλλά έχουν κάνει και πολλά καλά. Ας τους φτύσουμε για τα εγκλήματα, αλλά ας πάρουμε τουλάχιστον τα καλά. Σαν Ελλάδα μέχρι τώρα μόνο τις σαχλαμάρες έχουμε πάρει, τίποτα σοβαρό.

Τέλος, ο Μπους ήταν ο χειρότερος πρόεδρος όλων των εποχών. Να φύγει και να μην τον ξαναδούμε. Αι σιχτήρ πια.

Εγώ είμαι με τον Michael Moore http://www.michaelmoore.com/

Οι ΗΠΑ ενδεχομένως να ξεπέρασαν τον εσωτερικό τους ρατσισμό. Ενδεχομένως. Σίγουρα οι τρισέγγονοι των σκλάβων μπορούν να ανέλθουν και να γίνουν αποδεκτοί στην ανώτερη κοινωνική τάξη.

Για κοίτα όμως από τι αισθήματα διακατέχονται προς τους μελαμψούς Άραβες.

Σιγά μην δεν είναι ρατσιστές. Οι πρώτοι διδάξαντες. Εδώ μέχρι και τον Cat Stevens (πλέον Γιουσούφ Ισλάμ) δεν αφήνουν να μπει στη χώρα τους επειδή το γύρισε σε μουσουλμάνος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Και μόνον ο Νομος περι Ευθύνης Υπουργών που παραγράφει αδικήματά τους ειναι οτι πιό κατάπτυστο έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Ακριβώς!

Ξέρω ότι δεν εκτιμάς την wikipedia, αλλά δεν γνώριζα απολύτως τίποτα για τον αντιπρόεδρο Joe Biden και διάβασα για να δω τι μέρος του λόγου είναι: http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_biden

Έμεινα ξερός: είναι 65 ετών, είναι βουλευτής συνεχώς από το 1972 και όλη του η περιουσία είναι μόνο 366.000 δολάρια! Είναι ο πιο φτωχός βουλευτής! Στις ΗΠΑ το να έχεις πολύ χρήμα δεν θεωρείται κακό, ίσα-ίσα ... και είναι ηλίθια "αυτοκτονία" να δηλώσει ψέματα σε τέτοιο θέμα ... άρα το πιστεύω αυτό το απίστευτο. Σε ευρώ είναι 290.000 ... όλη του η περιουσία, 35 χρόνια βουλευτής στις ΗΠΑ!

Σίγουρα θα υπάρχουν Έλληνες βουλευτές παρόμοιου ήθους, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολλοί. Και δεν νομίζω να δούμε κάποτε τέτοιους στην κυβέρνηση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Ακριβώς!

Ξέρω ότι δεν εκτιμάς την wikipedia, αλλά δεν γνώριζα απολύτως τίποτα για τον αντιπρόεδρο Joe Biden και διάβασα για να δω τι μέρος του λόγου είναι: http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_biden

Έμεινα ξερός: είναι 65 ετών, είναι βουλευτής συνεχώς από το 1972 και όλη του η περιουσία είναι μόνο 366.000 δολάρια! Είναι ο πιο φτωχός βουλευτής! Στις ΗΠΑ το να έχεις πολύ χρήμα δεν θεωρείται κακό, ίσα-ίσα ... και είναι ηλίθια "αυτοκτονία" να δηλώσει ψέματα σε τέτοιο θέμα ... άρα το πιστεύω αυτό το απίστευτο. Σε ευρώ είναι 290.000 ... όλη του η περιουσία, 35 χρόνια βουλευτής στις ΗΠΑ!

Σίγουρα θα υπάρχουν Έλληνες βουλευτές παρόμοιου ήθους, αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολλοί. Και δεν νομίζω να δούμε κάποτε τέτοιους στην κυβέρνηση...

Tην τελευταία εικοσαετία πρέπει ναναι ελάχιστοι τέτοιοι βουλευτές στην Ελλάδα.
Παλιότερα υπήρξαν κάποιοι πού ´πέθαναν στην ψάθα´ενώ είχαν οικογενειακές περιουσίες.Απ´όλες τις παρατάξεις..
Σκέφτομαι κάποιες εξαιρέσεις που και σήμερα απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά δεν γράφονται δημόσια ακόμα και εάν ο λόγος είναι γιά να επαινεθούν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Αμ δεν είναι ο Νόμος. Το ίδιο το Σύνταγμα είναι πλέον, όπως φρόντισαν να το τροποποιήσουν. Καταλαβαίνεις πόσο "ιερό" θα πρέπει να θεωρείται ένα κείμενο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Αμ δεν είναι ο Νόμος. Το ίδιο το Σύνταγμα είναι πλέον, όπως φρόντισαν να το τροποποιήσουν. Καταλαβαίνεις πόσο "ιερό" θα πρέπει να θεωρείται ένα κείμενο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Ομορφα.
Μια χαρά τά κατάφερε ο κύριος Συνταγματολόγος που ήθελε να γίνει και αρχηγός Κομματος.
Και επωφελήθηκαν όλοι.
Και γι´αυτό βαδίζουμε απο συμψηφισμό σέ συμψηφισμό σέ όλα τά σκάνδαλα.

Έτσι είναι. Δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσουν, δίχως να ανατραπεί το Σύνταγμα.

Εδώ που τα λέμε ίσως μια εκτελεσούλα στο Γουδί όπως τον παλιό καιρό να μην ήταν τελικά καθόλου μα καθόλου κακή ιδέα. Που στο κάτω-κάτω ο Γούναρης λάθος στρατηγικές επιλογές έκανε, δεν ήταν εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου όπως καλή ώρα.

Σιγά μην δεν είναι ρατσιστές. Οι πρώτοι διδάξαντες.

Γιατί ρε παιδιά λέτε κάτι τέτοια ανιστόρητα πράγματα; Πρώτοι; Όλοι οι Ευρωπαίοι δηλαδή δεν ήταν; Τον μεσαίωνα στην Ισπανία έχετε υπόψη τι έγινε με τους Εβραίους; Έχεις υπόψη τι γινόταν στην Ινδία πριν από 1000 χρόνια; Οι Ιάπωνες δεν ήταν ρατσιστές; Οι Αζτέκοι; Όχι και πρώτοι διδάξαντες οι Αμερικανοί! Μόνο 200 χρόνια ιστορία έχουν!...

Όσο για τα θρησκευτικά δικαιώματα, άστο. Από κατασκευής τους οι ΗΠΑ έχουν ανεξιθρησκεία απόλυτη και ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με οποιαδήποτε θρησκεία. Οι μετανάστες πριν από 300 χρόνια από θρησκευτικούς πολέμους έφυγαν να γλυτώσουν και γι αυτό είναι το μόνο κράτος που προβλήματα με θρησκεία δεν είχαν ποτέ. Καμιά σχέση με Ευρώπη και μέση Ανατολή, που έχουν ιστορία χιλιετιών με θρησκευτικούς πολέμους. (Η Μ. Ανατολή έχει σχέση με πετρέλαιο, όχι θρησκεία).

Καθάρισαν τους Ινδιάνους, βασίστηκαν σε σκλάβους, έριξαν πυρηνική βόμβα, ευθύνονται για χούντες, κάνανε και άλλα πολλά. Ήταν και ρατσιστές, ίσως πια δεν είναι. Αλλά μην τους φορτώνουμε και όσα δεν κάνανε. Δεν ήταν οι πρώτοι ρατσιστές , ούτε ξεκίνησαν πρώτοι τη δουλεία (πρώτοι την κατάργησαν), και σαφέστατα ήταν το πιο ανεξίθρησκο κράτος στο κόσμο από το 1800 ακόμη και πάντα είχαν ανοχή σε όλες τις θρησκείες (και το εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι, αλλά αυτό είναι το αντίστροφο πρόβλημα).