ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Μα βρε παιδί μου, εσείς οι ...αντιαμερικανοί, ΚΑΝΕΝΑΣ δε σας αρέσει? Ούτε ο μαύρος? Και αυτός "όργανο του Ιμπεριαλισμού, των τραπεζιτών κτλπ κτλπ κτλπ"? Με τί θα ικανοποιηθείτε επιτέλους? Να γίνει πρόεδρος κανένας Ταλιμπάν? Καμμιά Παπαρήγα ή ο Τσίπρας? Καμμιά επανάσταση προλετάριων?

Απορώ μαζί σας. Τα χρόνια είναι λίγα. Δεν θα προλάβουμε να δούμε τις ΗΠΑ να παρακμάζουν όσο ζούμε, πάρτε το απόφαση! Τώρα μόλις ξεκίνησαν! Απο το 1950 και μετά ειναι η παγκόσμια Ιμπεριαλιστική δύναμη...Μόλις 60 χρόνια. Έχει πολύ δρόμο ακόμα! Και όσοι καμώνονται ότι διαβάζουν και Ιστορία, στατιστικώς, έχουν πολύ δρόμο οι ΗΠΑ. Και με τέτοιο δυναμισμό που έχουν θα μας αφήσουν πολύ πίσω, εμάς τους Ευρωπαίους.

Κοιτάξτε να πάρουμε τα θετικά τους. Εδώ, στην Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει αυτό που έγινε εκεί? Τουλάχιστον ένας ´Ελλην γύφτος πιστεύετε ότι θα είχε πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Αμ δεν είναι ο Νόμος. Το ίδιο το Σύνταγμα είναι πλέον, όπως φρόντισαν να το τροποποιήσουν. Καταλαβαίνεις πόσο "ιερό" θα πρέπει να θεωρείται ένα κείμενο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Δεν γνωρίζω για το θέμα. Δηλαδή εννοείς ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, ότι και να κάνει ένας υπουργός, να κλέψει, να πλαστογραφήσει, να κάνει κακούργημα κλπ, δεν μπορεί ποτέ να δικαστεί;

Γιατί ρε παιδιά λέτε κάτι τέτοια ανιστόρητα πράγματα; Πρώτοι; Όλοι οι Ευρωπαίοι δηλαδή δεν ήταν; Τον μεσαίωνα στην Ισπανία έχετε υπόψη τι έγινε με τους Εβραίους; Έχεις υπόψη τι γινόταν στην Ινδία πριν από 1000 χρόνια; Οι Ιάπωνες δεν ήταν ρατσιστές; Οι Αζτέκοι; Όχι και πρώτοι διδάξαντες οι Αμερικανοί! Μόνο 200 χρόνια ιστορία έχουν!...

Όσο για τα θρησκευτικά δικαιώματα, άστο. Από κατασκευής τους οι ΗΠΑ έχουν ανεξιθρησκεία απόλυτη και ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με οποιαδήποτε θρησκεία. Οι μετανάστες πριν από 300 χρόνια από θρησκευτικούς πολέμους έφυγαν να γλυτώσουν και γι αυτό είναι το μόνο κράτος που προβλήματα με θρησκεία δεν είχαν ποτέ. Καμιά σχέση με Ευρώπη και μέση Ανατολή, που έχουν ιστορία χιλιετιών με θρησκευτικούς πολέμους. (Η Μ. Ανατολή έχει σχέση με πετρέλαιο, όχι θρησκεία).

Καθάρισαν τους Ινδιάνους, βασίστηκαν σε σκλάβους, έριξαν πυρηνική βόμβα, ευθύνονται για χούντες, κάνανε και άλλα πολλά. Ήταν και ρατσιστές, ίσως πια δεν είναι. Αλλά μην τους φορτώνουμε και όσα δεν κάνανε. Δεν ήταν οι πρώτοι ρατσιστές , ούτε ξεκίνησαν πρώτοι τη δουλεία (πρώτοι την κατάργησαν), και σαφέστατα ήταν το πιο ανεξίθρησκο κράτος στο κόσμο από το 1800 ακόμη και πάντα είχαν ανοχή σε όλες τις θρησκείες (και το εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι, αλλά αυτό είναι το αντίστροφο πρόβλημα).

Ποιούς προσπαθείς να πείσεις Νικόλαε? Εδώ πολλοί , απο τη πολύ διαφώτιση απο το Κόμμα, δεν ακούν, δε διαβάζουν, δε βλέπουν. Έχουν χάσει όλες τις αισθήσεις... Αυτές τις κασέτες πόσες φορές θα τις ακούσουμε ακόμα? 21ος Αιώνας μπήκε και ακόμα για Ιμπεριαλισμό, τραπεζίτες , σιωνισμός, ευαγγελιστές κλπ .Έλεος!

ΥΓ Είναι ρατσιστές οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι ενώ εμείς οι Έλληνες είμαστε ....

Last edited:
Γιατί ρε παιδιά λέτε κάτι τέτοια ανιστόρητα πράγματα; Πρώτοι; Όλοι οι Ευρωπαίοι δηλαδή δεν ήταν; Τον μεσαίωνα στην Ισπανία έχετε υπόψη τι έγινε με τους Εβραίους; Έχεις υπόψη τι γινόταν στην Ινδία πριν από 1000 χρόνια; Οι Ιάπωνες δεν ήταν ρατσιστές; Οι Αζτέκοι; Όχι και πρώτοι διδάξαντες οι Αμερικανοί! Μόνο 200 χρόνια ιστορία έχουν!...

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να το πάμε μέχρι την εποχή των σπηλαίων, αλλά φανταζόμουν ότι θα γινόταν κατανοητό ότι αναφερόμουν στη σύγχρονη εποχή. Φαίνεται δεν είμαι μόνο ανιστόρητος αλλά και εξαιρετικά αισιόδοξος για την αντίληψη των συνομιλητών μου.

Δεν γνωρίζω για το θέμα. Δηλαδή εννοείς ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, ότι και να κάνει ένας υπουργός, να κλέψει, να πλαστογραφήσει, να κάνει κακούργημα κλπ, δεν μπορεί ποτέ να δικαστεί;

Ο Σπύρος έγραψε για την παραγραφή και αναφερόμουν σε αυτήν ακριβώς.
Τα περί παραγραφής μέχρι την έναρξη της δεύτερης συνόδου της επόμενης από την τέλεση της πράξης βουλής δεν υπήρχαν στο αρχικό κείμενο του άρθρου 86 του Συντάγματος του 1975. Είναι πρόσφατη προσθήκη. Το Σύνταγμα της χώρας μας υπάρχει ελεύθερο σε πάμπολες ιστοσελίδες.

Απάντηση: Re: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Μα βρε παιδί μου, εσείς οι ...αντιαμερικανοί, ΚΑΝΕΝΑΣ δε σας αρέσει? Ούτε ο μαύρος? Και αυτός "όργανο του Ιμπεριαλισμού, των τραπεζιτών κτλπ κτλπ κτλπ"? Με τί θα ικανοποιηθείτε επιτέλους? Να γίνει πρόεδρος κανένας Ταλιμπάν? Καμμιά Παπαρήγα ή ο Τσίπρας? Καμμιά επανάσταση προλετάριων?

Απορώ μαζί σας. Τα χρόνια είναι λίγα. Δεν θα προλάβουμε να δούμε τις ΗΠΑ να παρακμάζουν όσο ζούμε, πάρτε το απόφαση! Τώρα μόλις ξεκίνησαν! Απο το 1950 και μετά ειναι η παγκόσμια Ιμπεριαλιστική δύναμη...Μόλις 60 χρόνια. Έχει πολύ δρόμο ακόμα! Και όσοι καμώνονται ότι διαβάζουν και Ιστορία, στατιστικώς, έχουν πολύ δρόμο οι ΗΠΑ. Και με τέτοιο δυναμισμό που έχουν θα μας αφήσουν πολύ πίσω, εμάς τους Ευρωπαίους.

Κοιτάξτε να πάρουμε τα θετικά τους. Εδώ, στην Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει αυτό που έγινε εκεί? Τουλάχιστον ένας ´Ελλην γύφτος πιστεύετε ότι θα είχε πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός?

Πέρα απόλα τά άλλα διαβάζεις το 1/32 απο τό κάθε πόστ.
Οσο γιά την χαρά σου που δεν κρύβεται,αν δέν γινόταν δημόσιο διάλογος θα σού έγραφα την γνωστή παροιμία.
Οσο για τον δυναμισμό,σίγουρα.
Ειναι μιά χώρα κατεστραμένη οικονομικά.Και μην το βλέπεις οπαδικά στο στύλ ´Οπως και νάχει εμείς θα νικήσουμε´.Αυτά είναι γιά τά αθλητικά.
Δεν διαβάζεις αμερικανικες εφημερίδες??Δεν διαβάζεις τις αναλύσεις τους για την οικονομία τους??
Υ.Γ.
Και εσύ Ομπάμα:flipout::flipout:
Καλάαα κατάλαβα.
Αυτός πάντως δεν μιλάει γιά Παραπέτασμα.-bye--bye-

Τι σχέση έχει το τι είναι οι Άγγλοι ή οι Έλληνες? Έστω και ότι είναι και αυτοί. Παρέχεται άφεση αμαρτιών στους Αμερικανούς? Άλλο το να ειπωθεί πως είναι τόσο ρατσιστές όσο και οι υπόλοιποι και άλλο ότι δεν είναι "πλέον" ρατσιστές.

Ποιούς προσπαθείς να πείσεις Νικόλαε? Εδώ πολλοί , απο τη πολύ διαφώτιση απο το Κόμμα, δεν ακούν, δε διαβάζουν, δε βλέπουν. Έχουν χάσει όλες τις αισθήσεις... Αυτές τις κασέτες πόσες φορές θα τις ακούσουμε ακόμα? 21ος Αιώνας μπήκε και ακόμα για Ιμπεριαλισμό, τραπεζίτες , σιωνισμός, ευγγελιστές κλπ .Έλεος!

Koίτα,μέχρις τώρα γινόταν μιά ενδιαφέρουσα συζήτηση...
Αμα γουστάρεις τά Τσάμικα ,τα αρχίζω και εγώ χαλαρά.
Και πούσαι...
Οταν διαβάσεις πέρα απο τά άπαντα τού Γεωργαλά ξανασυζητάμε.
Και τράβα διάβασε και τιποτα άλλο γιατί και Ευαγγελιστές υπάρχουν και Σιωνιστές και Τραπεζίτες(οχι τά δοντια )και Ιμπεριαλισμός.
Η Ιστοριά συνεχίζεται και δεν σταμάτησε όπως κατι ομοϊδεάτες σου ψευτοφιλόσοφοι διατυμπάνιζαν σαν τον Φουκογιάμα,πού μόλις προχτές είπε πως έκανε λαθος και υποστήριξε και αυτός Ομπάμα.
Μολις λοιπόν αρχίσεις να ενημερώνεσαι σοβαρά για το τι συμβαινει στον κόσμο ξαναμιλάς.-bye--bye--bye-

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να το πάμε μέχρι την εποχή των σπηλαίων, αλλά φανταζόμουν ότι θα γινόταν κατανοητό ότι αναφερόμουν στη σύγχρονη εποχή. Φαίνεται δεν είμαι μόνο ανιστόρητος αλλά και εξαιρετικά αισιόδοξος για την αντίληψη των συνομιλητών μου.

Είπες "πρώτοι διδάξαντες".

Άλλα και στη σύγχρονη εποχή οι Ευρωπαίοι ήταν χειρότεροι. Μαύρος Αμερικανός ξεφτίλισε τον Χίτλερ στο Βερολίνο το 1936. Οι Γάλλοι στην Αλγερία ήταν χειρότεροι. Οι Τούρκοι με τους Αρμένιους. Το ίδιο και οι Γιαπωνέζοι (νομίζω ότι και σήμερα αυτοί δεν το έχουν ξεπεράσει) και πολλοί πολλοί άλλοι.

Δεν ήταν οι πρώτοι ρατσιστές , ούτε ξεκίνησαν πρώτοι τη δουλεία (πρώτοι την κατάργησαν), και σαφέστατα ήταν το πιο ανεξίθρησκο κράτος στο κόσμο από το 1800 ακόμη και πάντα είχαν ανοχή σε όλες τις θρησκείες (και το εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι, αλλά αυτό είναι το αντίστροφο πρόβλημα).

Τόσο ανεξίθρησκο και τόσο ελεύθερο κράτος, που το να διδάσκεται η Δαρβίνεια θεωρία αποτελούσε ποινικό αδίκημα σε πολλές πολιτείες μέχρι τη δεκαετία του 1970 (οκ σήμερα δεν είναι :flipout: ). Να θυμίσω (καίτοι ανιστόρητος) την περίφημη Monkey Trial τη δεκαετία του '20?

Και τόσο αντιρατσιστικό κράτος που το ότι λευκός εκτελέστηκε για φόνο μαύρου απετέλεσε το 1991 είδηση, καθώς κάτι τέτοιο είχε να συμβεί στη χώρα ...50 χρόνια!

Είπες "πρώτοι διδάξαντες".

Άλλα και στη σύγχρονη εποχή οι Ευρωπαίοι ήταν χειρότεροι. Μαύρος Αμερικανός ξεφτίλισε τον Χίτλερ στο Βερολίνο το 1936. Οι Γάλλοι στην Αλγερία ήταν χειρότεροι. Οι Τούρκοι με τους Αρμένιους. Το ίδιο και οι Γιαπωνέζοι (νομίζω ότι και σήμερα αυτοί δεν το έχουν ξεπεράσει) και πολλοί πολλοί άλλοι.

Οκ, αφού έβαλες στη σύγκριση τον Χίτλερ (αλήθεια γιατί πρόσωπο απέναντι σε λαό?) τουλάχιστον συμφωνούμε για την κατηγορία που παίζουν (έστω έπαιζαν) οι Αμερικανοί. Μιλάμε για Champions League και όχι τοπικό πρωτάθλημα!

Ο Σπύρος έγραψε για την παραγραφή και αναφερόμουν σε αυτήν ακριβώς.
Τα περί παραγραφής μέχρι την έναρξη της δεύτερης συνόδου της επόμενης από την τέλεση της πράξης βουλής δεν υπήρχαν στο αρχικό κείμενο του άρθρου 86 του Συντάγματος του 1975. Είναι πρόσφατη προσθήκη. Το Σύνταγμα της χώρας μας υπάρχει ελεύθερο σε πάμπολες ιστοσελίδες.

Θα έπρεπε να το διαβάσω κάποια στιγμή. Αλλά επειδή δεν το έχω κάνει, δεν γίνεται να μας εξηγήσει κάποιος πόσο γενική είναι αυτή η παραγραφή; Να μάθω και κάτι.

Πάντως στο σχολείο με είχαν μάθει για την "διάκριση των εξουσιών" και πόσο σημαντική είναι στην Δημοκρατία. Εδώ και πολλά χρόνια πιστεύω ότι πρόκειται για έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του Δυτικού πολιτισμού.

Στην Ελλάδα δυστυχώς την καταργούμε σιγά-σιγά. Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία είναι πια ένα και το αυτό. Αν κατάλαβα καλά, και η Δικαστική εξουσία δεν μπορεί πλέον να πειράξει την Εκτελεστική. Τον παλιό καιρό θα διοικούσαν πια με φιρμάνι ... αλλά μήπως λίγο πολύ εκεί δεν έχουμε φτάσει;

Καλά αυτό το Παραπέτασμα το έχεις πεί Σπυρίδων περισσότερες φορές απ´ εμένα! Μου αρέσει η λέξη Σιδηρούν Παραπέτασμα πολύ! Κα θα σου εξηγήσω γιατί. Όταν ήμουν μικρός άκουγα για κάποιους που έρχονταν απο την τότε Τσεχοσλοβακία και Ουγγαρία. Και έλεγαν οι ίδιοι ότι ήρθαν απο το Παραπέτασμα και τους δικούς μου τους άκουγα που το έλεγαν, αλλά.... Το έλεγαν με τρόπο ειρωνικό προς αυτούς το έλεγαν σοβαρά... Κάτι , ας πούμε, όταν μέσα στη δημοτική βαράς και μια καθαρεύουσα για να δώσεις έμφαση ή να κάνεις χιούμορ.

Οπαδός και κλακαδόρος δεν είμαι κανενός και ούτε ήμουν στο παρελθόν. Έχω εκπαιδευθεί να μη με παρασύρουν όποια -ισμός. Όσο, για την οικονομία των ΗΠΑ, είναι χρεωμένη περισσότερο στο κόσμο ,αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ τους ειναι κάτω απο 60%. Εμείς είμαστε 95%, οι Ιταλοί 105% . Εμπορικό έλλειμα έχουν 7% και εμείς πάνω απο 14%. Η ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν, καλώς ή κακώς, να είναι ηγεμονική δύναμη για πολλά χρόνια ακόμα. Η δύναμή της είναι οι επιχειρήσεις της. Απο τη στιγμή που έχει αυτές τις μονοπωλιακές και πολυ καινοτόμες... εταιρείες (εταιρείες λογισμού, εταιρείες κατασκευής αεροπλάνων, αυτοκινήτων, τράπεζες, καταναλωτικών αγαθών κλπ) είναι σίγουρο οτι δε θα καταρεύσει και τόσο σύντομα. Κρίση μπορεί να έχει, ανεργία, πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό όπως προβλέπουν πολλοί, αλλά θα τη χωνέχει. Συνηθισμένα τα βουνά στο χιόνι! Εμείς πως θα αντιμετωπίσουμε τη κρίση, που θα έρθει σε μας μετά το καλοκαίρι του 2009...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ???

Θα έπρεπε να το διαβάσω κάποια στιγμή. Αλλά επειδή δεν το έχω κάνει, δεν γίνεται να μας εξηγήσει κάποιος πόσο γενική είναι αυτή η παραγραφή; Να μάθω και κάτι.

Πάντως στο σχολείο με είχαν μάθει για την "διάκριση των εξουσιών" και πόσο σημαντική είναι στην Δημοκρατία. Εδώ και πολλά χρόνια πιστεύω ότι πρόκειται για έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του Δυτικού πολιτισμού.

Στην Ελλάδα δυστυχώς την καταργούμε σιγά-σιγά. Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία είναι πια ένα και το αυτό. Αν κατάλαβα καλά, και η Δικαστική εξουσία δεν μπορεί πλέον να πειράξει την Εκτελεστική. Τον παλιό καιρό θα διοικούσαν πια με φιρμάνι ... αλλά μήπως λίγο πολύ εκεί δεν έχουμε φτάσει;

Χοντρικά (και εφ´όσον γίνονται καθε 4 χρόνια εκλογές)υπολόγισε οτι εάν υπήρξες Υπουργός το 2004 και διέπραξες κάποιο αδίκημα (π.χ. κατεχράσθης δημόσιο χρήμα)το 2004 ,γύρο στο 2009 καθάρισες.
Ετσι την γλύτωσαν για το σκάνδαλο τού Χρηματιστηρίου και έτσι θα καθαρίσουν πάλι για τά ομόλογα.

Καλά αυτό το Παραπέτασμα το έχεις πεί Σπυρίδων περισσότερες φορές απ´ εμένα! Μου αρέσει η λέξη Σιδηρούν Παραπέτασμα πολύ! Κα θα σου εξηγήσω γιατί. Όταν ήμουν μικρός άκουγα για κάποιους που έρχονταν απο την τότε Τσεχοσλοβακία και Ουγγαρία. Και έλεγαν οι ίδιοι ότι ήρθαν απο το Παραπέτασμα και τους δικούς μου τους άκουγα που το έλεγαν, αλλά.... Το έλεγαν με τρόπο ειρωνικό προς αυτούς το έλεγαν σοβαρά... Κάτι , ας πούμε, όταν μέσα στη δημοτική βαράς και μια καθαρεύουσα για να δώσεις έμφαση ή να κάνεις χιούμορ.

Οπαδός και κλακαδόρος δεν είμαι κανενός και ούτε ήμουν στο παρελθόν. Έχω εκπαιδευθεί να μη με παρασύρουν όποια -ισμός. Όσο, για την οικονομία των ΗΠΑ, είναι χρεωμένη περισσότερο στο κόσμο ,αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ τους ειναι κάτω απο 60%. Εμείς είμαστε 95%, οι Ιταλοί 105% . Εμπορικό έλλειμα έχουν 7% και εμείς πάνω απο 14%. Η ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν, καλώς ή κακώς, να είναι ηγεμονική δύναμη για πολλά χρόνια ακόμα. Η δύναμή της είναι οι επιχειρήσεις της. Απο τη στιγμή που έχει αυτές τις μονοπωλιακές και πολυ καινοτόμες... εταιρείες (εταιρείες λογισμού, εταιρείες κατασκευής αεροπλάνων, αυτοκινήτων, τράπεζες, καταναλωτικών αγαθών κλπ) είναι σίγουρο οτι δε θα καταρεύσει και τόσο σύντομα. Κρίση μπορεί να έχει, ανεργία, πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό όπως προβλέπουν πολλοί, αλλά θα τη χωνέχει. Συνηθισμένα τα βουνά στο χιόνι! Εμείς πως θα αντιμετωπίσουμε τη κρίση, που θα έρθει σε μας μετά το καλοκαίρι του 2009...-bye-

Ωραία.
Αμα θες να συζητάμε ,σταμάτα τά περί διαφωτίσεως και κασσέτας και προχωράμε κανονικά.

Καλό είναι να το διαβάζουμε όλοι οι Έλληνες και ιδίως να συγκρίνουμε το αρχικό κείμενο, με τις τροποιήσεις του.

Η εν λόγω τροποίηση του άρθρου 86 έγινε με την αναθεώρηση που έφερε το Πασόκ το 2001. Φυσικά η παρούσα αναθεωρητική, μην το ξεχνάμε, βουλή, τσιμουδιά για νέα αναθεώρηση του άρθρου 86... μια χαρά τους βόλεψε όπως είναι.
Διάβασέ το μόνο και σκέψου πόσο δύσκολο είναι να διωχθεί τελικώς υπουργός για τα πεπραγμένα του, ειδικώς όταν αυτά ανακαλύπτονται μετά από καιρό...

Δεν είναι ανάγκη να τσακωθούμε. Γερμανοί, Γάλλοι και Άγγλοι ήταν πολύ πιο ρατσιστές από τους Αμερικανούς. Απλώς οι χώρες τους ήταν παλιές και εσωτερικά ομογενοποιημένες, οπότε φαινόταν λιγότερο ο ρατσισμός στο εσωτερικό τους. Εκτός της χώρας τους όμως, άστα! Οι Γάλλοι και οι Άγγλοι στην Αφρική έκαναν πράγματα και θάματα. Οι Γερμανοί στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τους Σλάβους τους θεωρούσαν ζώα. Ήταν και οι Αμερικανοί ρατσιστές, κυρίως στο Νότο. Όμως ούτε οι πρώτοι ήταν, ούτε οι χειρότεροι.