ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ .....................

Εγώ πάντως ειλικρινά δε περίμενα καμία διαφορετική στάση από την ΕΕΤΤ.

Εδώ κάνεις επώνυμη καταγγελία μέσα από το web site της, στους παρόχους τηλεπικοινωνιών και απλά στέλνει ο πάροχος την επιστολή του, στέλνεις και εσύ και απλά η ΕΕΤΤ κοινοποιεί τις επιστολές.

Με άλλα λόγια κάνει τον ταχυδρόμο !

Τώρα αν ο πάροχος είναι παράνομος και πρέπει να αποζημιώσει τον πελάτη ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Το μόνο που γίνεται είναι κατά καιρούς ρίχνει ένα πρόστιμο σε κάθε πάροχο ανάλογα με το πόσες περιπτώσεις έχει υπαιτιότητα.

Ο πελάτης δεν αποζημιώνεται ποτέ.

Άρα τι να περιμένουμε και για την περίπτωση της NOVA;

Όντως σα να φοβούνται να πάρουν θέση εκεί στην ΕΕΤΤ.

Καλό θα ήταν να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Υπάρχουν δύο δρόμοι της απόφασης, η υποχρέωση της νόβα προς τους κατασκευαστές (κοινώς προδιαγραφές για τους δέκτες) η οποία υποχρεώνεται να δώσει στους κατασκευαστές τα όποια στοιχεία για την παραγωγή δεκτών με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ο άλλος δρόμος είναι η υποχρέωση της νόβα προς τον πελάτη της, δηλαδή εμάς.

Έχει δρόμο ακόμα, εγώ προσωπικά περιμένω την τοποθέτηση των νομικών που έχουμε εδώ μέσα και οι οποίοι θα μας αναλύσουν προσεκτικά την απόφαση.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι αυτός ο οποίος ανέβασε το κείμενο σε άλλο φόρουμ βιάστηκε να το κάνει (για να μη το πω γκάφα...). Προσωπικά δεν θα ανέβαζα στο διαδίκτυο το οτιδήποτε έχει σημειώσεις και τηλέφωνα πάνω του....

H EETT το μοναδικο πραγμα που ξερει να κανει ειναι να κοβει τα εκαστοτε οικονομικα προγραμματα που βγαζει ο ΟΤΕ και τα χαρακτηριζει ως μονοπωλιακα.
Κατα τα αλλα ειναι ανεξαρτητη επιτροπη.

Και μια πιο καθαρή έκδοση της απόφασης....

Φίλιππα θεωρώ ότι θα πρέπει να φύγει το προηγούμενο ποστ που ανέβηκε με την απόφαση....

Σόρυ aragorn.....:D

Attachments

• apofasi (1)-1.jpg
    apofasi (1)-1.jpg
    103.5 KB · Views: 55
  • apofasi-2.jpg
    apofasi-2.jpg
    87.4 KB · Views: 36
Αντώνη, για να μη χαθεί η ροή του νήματος, μάλλον αντι να διαγραφεί, θα γίνει edit ωστε να μπούν τα δικά σου attachments που είναι καθαρά, στο original πόστ...

Φίλε aragorn, αν συμφωνείς πες το μου για να κάνω την επέμβαση...

Φίλε aragorn, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων (και για να μην έχουμε τρεχάματα ως forum), η αντικατάσταση έγινε ήδη ...

Το αιτιολογικό της ανεγράφη καθαρά στο αρχικό σου ποστ...
1000 συγγνώμη που μπλεχτήκαμε έτσι.

Φιλικά,

Φίλιππος

Η απόφαση όπως την είδα εγώ λέει τα εξής:

1α. Να δώσει η Nova τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά (όχι τον κώδικα) του συστήματος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί, ώστε οι κατασκευαστές να μπορούν να προμηθεύσουν συμβατό εξοπλισμό. Αυτό είναι κάτι που ήδη η Nova ισχυριζόταν ότι ισχύει αλλά στην πράξη δε δεχόταν άλλο εξοπλισμό πέρα από τον δικό της. Τώρα θα αναγκαστεί να τον δεχτεί (πχ συμβατό CI+ module με υποστήριξη για το σύστημά της)

1β. Αυτό με τα ελεύθερα συνδρομητικά κανάλια δε το έχω καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει. Οι γνώμες διίστανται. Εγώ νομίζω πως αναφέρεται σε ελεύθερα δορυφορικά κανάλια (και το συνδρομητικά μπήκε εκ παραδρομής), δηλαδή θα πρέπει ο δέκτης που δίνει η Nova να μη περιορίζει την παρακολούθηση ελεύθερων καναλιών. Αυτή τη στιγμή την περιορίζει αφού επιτρέπει μόνο μέρος των ελεύθερων καναλιών και μόνο από τον Hotbird. Άλλοι ισχυρίζονται πως αναφέρεται σε συνδρομητικά πακέτα με irdeto που πουλιούνται στη χώρα μας χωρίς περιορισμούς (πχ τσοντοκάρτες), δηλαδή θα πρέπει ο δέκτης να υποστηρίζει και αυτές τις κάρτες. Εγώ δε νομίζω πως εννοούσε αυτό, άλλωστε irdeto από irdeto διαφέρει.

1γ. Εδώ αναφέρει πως δε θα πρέπει να μπει περιορισμός σε κατασκευαστές που ενσωματώνουν το σύστημα της irdeto να έχουν και υποστήριξη για άλλα συστήματα. Αυτό είναι καλό γιατί θα μπορούσε πχ να βγει δέκτης με ενσωματωμένο irdeto και NDS, ώστε να παίζει και Nova και OTESAT. Αλλά αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αφού η irdeto δε δίνει άδεια για το σύστημά της αν αυτό συνυπάρχει με άλλα συστήματα. Η Nova μπορεί λοιπόν κάλλιστα να το αρνηθεί θέτοντας το θέμα της "ασφάλειας των συναλλαγών" όπως αυτό αναφέρεται στην απόφαση (δε νομίζω πως μπήκε τυχαία). Στην καλύτερη λοιπόν να δούμε δέκτες με ενσωματωμένο irdeto secure sillicon + CI+ module για έξτρα σύστημα, και το αντίθετο για τον ΟΤΕ (δηλαδή δέκτη με ενσωματωμένο NDS secure sillicon + CI+ module)

2α. Αυτό προστατεύει τους υπάρχοντες συνδρομητές σκέτης κάρτας από το να υποχρεωθούν να αγοράσουν δέκτη. Να σημειώσουμε εδώ πως αναφέρει μόνο αγορά. Αν δηλαδή δοθεί ο δέκτης δωρεάν, τότε μπορεί να υποχρεωθεί ο συνδρομητής σκέτης κάρτας να παντρευτεί με το δέκτη.

Συνεπώς υπάρχουν κάποια κέρδη, αλλά αυτά είναι πολύ μικρά και θα φανεί αν θα ισχύσουν στην πράξη. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τις εταιρείες Irdeto, Smit και Neotion για να πάρουμε πληροφορίες για τη συμβατότητα της CI+ μοντούλας της Smit και της Neotion με το σύστημα της Nova.

Το μόνο που θα με απασχολήσει θα είναι το 2α.

Δεν υπάρχει περίπτωση όσο έχω στα χέρια μου συμβόλαιο που δεν αναφέρει το ότι πρέπει να παντρέψω την κάρτα, να τους αφήσω να το κάνουν.

Πάνω από το πτώμα του δέκτη μου μονάχα ! :ADFADF1:

Απάντηση: Re: ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ .....................

Φίλε aragorn, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων (και για να μην έχουμε τρεχάματα ως forum), η αντικατάσταση έγινε ήδη ...

Το αιτιολογικό της ανεγράφη καθαρά στο αρχικό σου ποστ...
1000 συγγνώμη που μπλεχτήκαμε έτσι.

Φιλικά,

Φίλιππος

Ρε συ ούτε να το σκέφτεσαι.
Καλά έκανες και τα αντικατέστησες ;) :SFGSFGSF:

Το μόνο που θα με απασχολήσει θα είναι το 2α.

Δεν υπάρχει περίπτωση όσο έχω στα χέρια μου συμβόλαιο που δεν αναφέρει το ότι πρέπει να παντρέψω την κάρτα, να τους αφήσω να το κάνουν.

Πάνω από το πτώμα του δέκτη μου μονάχα ! :ADFADF1:

Το Showtime διέκοψε με το ζόρι όλους τους συνδρομητές irdeto και πέρασε σε betacrypt2/nds με πάντρεμα. Συνεπώς αν αποφασίσουν να το κάνουν αδιαφορώντας για το αν θα χάσουν μέρος των συνδρομητών, ούτε που θα σε ρωτήσουν. Θα κοπείς και θα σε πληροφορήσουν ότι αν θες να συνεχίσεις να βλέπεις πρέπει να πάρεις το νέο σύστημα. Η ΕΕΕΤ απλώς εξασφάλισε πως θα πρέπει να σου δώσουν το νέο δέκτη/κάρτα δωρεάν.

Αν ήθελαν να αλλάξουν κωδικοποίηση θα το είχαν κάνει εδώ και πολύ καιρό πάντως. Το άλλο
ούτε που θα σε ρωτήσουν
είναι de facto, ότι και να κάνει κανείς.

Μωρέ αντί να κάτσουν να λύσουν τα προβλήματα του δέκτη τους, θα σκεφτούν (άραγε) να αλλάξουν σύστημα κωδικοποίησης προκειμένου να εξαναγκάσουν τους παλιούς να πάρουν το κουτί τους??
Και μετά σου λέει για πειρατεία... τότε είναι που θα περνάνε για μπιμπ τον κόσμο!!

Last edited:
Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα αλλάξουν σύστημα κωδικοποίησης ????

Που να τα βρουν βρε τα κακομοιρα της νοβα τα λεφτα για ν αλλαξουν και κωδικ/ση; Εδω με το ζορι βαλανε hd, θ αλλαξουνε και συστημα; Αστειοτητες..

Το Showtime διέκοψε με το ζόρι όλους τους συνδρομητές irdeto και πέρασε σε betacrypt2/nds με πάντρεμα. Συνεπώς αν αποφασίσουν να το κάνουν αδιαφορώντας για το αν θα χάσουν μέρος των συνδρομητών, ούτε που θα σε ρωτήσουν. Θα κοπείς και θα σε πληροφορήσουν ότι αν θες να συνεχίσεις να βλέπεις πρέπει να πάρεις το νέο σύστημα. Η ΕΕΕΤ απλώς εξασφάλισε πως θα πρέπει να σου δώσουν το νέο δέκτη/κάρτα δωρεάν.

Για αυτό και εγώ θα πάτω τον δέκτη δωρεάν και τον επόμενο μήνα (μη πω τον ίδιο) θα διακόψω την συνδρομή μου.
Έτσι και αλλιώς επειδή έχει προσφορά forthnet & nova μαζί την έχω, αλλιώς είχα δεσμευτεί να μη τους δώσω ποτέ ξανά 65 ευρώ για συνδρομή.

Πουλάω τον δέκτη και πάπαλα NOVA.

Ευελπιστώ να κάνουν το ίδιο αρκετοί συνδρομητές που είναι κάτοχοι μόνο κάρτας με δικό τους δέκτη.

Για αυτό και εγώ θα πάτω τον δέκτη δωρεάν και τον επόμενο μήνα (μη πω τον ίδιο) θα διακόψω την συνδρομή μου.
Έτσι και αλλιώς επειδή έχει προσφορά forthnet & nova μαζί την έχω, αλλιώς είχα δεσμευτεί να μη τους δώσω ποτέ ξανά 65 ευρώ για συνδρομή.

Ευελπιστώ να κάνουν το ίδιο αρκετοί συνδρομητές που είναι κάτοχοι μόνο κάρτας με δικό τους δέκτη.

Πανέξυπνο και σατανικό ...

Φυσικά μπορεί απλώς να σου τον εκχωρήσει δωρεάν και να μη σου παραχωρήσει την κυριότητα, οπότε αν διακόψεις να πρέπει να τον επιστρέψεις.

Αν μία εταιρεία συνδρομητικών υπηρεσιών αποφασίσει πως θα χάσει λιγότερα από μια τέτοια αλλαγή απ' όσα θα κερδίσει, τότε θα το κάνει. Είναι καθαρά θέμα οικονομικών. Το OSN (Orbit/Showtime) είχε σύμφωνα με στατιστικές δύο εκατομμύρια θεατές χωρίς άδεια. Αλλάζοντας σύστημα και ενδεχομένως χάνοντας αρκετούς ενεργούς συνδρομητές πιστεύει ότι τελικά θα κερδίσει περισσότερα.

Απάντηση: Re: ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ .....................

Καλα εσυ ακομα με αυτους ασχολεισαι???? βγαλτους εξω απο το σπιτι... δεν λεει αλλο. Ακουμε θα βρεις την ηρεμια σου.:sleep: